Web Analytics Made Easy - Statcounter

قیمت‌ها قبلا یک بار در اوایل سال جاری به بالاترین سطح خود رسیده بود، زیرا همه‌گیری و بحران آب و هوا کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده و امنیت غذایی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند. با آغاز جنگ روسیه در اوکراین وضعیت بسیار بدتر شد و همین موضوع باعث افزایش سایر هزینه‌های ضروری روزانه زندگی از جمله سوخت شد. اکنون پس از حدود یک دهه که از شروع تنش‌ها در کشور‌های خاورمیانه و آفریقای شمالی می‌گذرد، قیمت جهانی مواد غذایی دوباره افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت‌ها قبلا یک بار در اوایل سال جاری به بالاترین سطح خود رسیده بود، زیرا همه‌گیری و بحران آب و هوا کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده و امنیت غذایی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند. با آغاز جنگ روسیه در اوکراین وضعیت بسیار بدتر شد و همین موضوع باعث افزایش سایر هزینه‌های ضروری روزانه زندگی از جمله سوخت شد.

افزایش قیمت انرژی بر این درد افزوده است. قیمت جهانی نفت تقریبا ۶۰ درصد بالاتر از یک سال گذشته رفته و هزینه زغال سنگ و گاز طبیعی نیز افزایش یافته است.

بسیاری از دولت‌ها برای محافظت از شهروندان خود تلاش می‌کنند، اما اقتصاد‌های شکننده‌ای که برای عبور از بحران مالی سال ۲۰۰۸ و بیماری همه‌گیر وام‌های زیادی گرفته‌اند، آسیب‌پذیرترین آن‌هاست. از آنجایی که رشد اقتصادی کاهش می‌یابد، ارز کشور‌های مختلف تحت تاثیر قرار گرفته و پرداخت بدهی‌ها دشوارتر می‌شود، حفظ یارانه‌ها برای مواد غذایی و سوخت دشوار خواهد بود؛ به خصوص اگر قیمت‌ها همچنان در حال افزایش باشد.

بر اساس گزارش بانک جهانی نزدیک ۶۰ درصد از فقیرترین کشور‌ها قبل از حمله به اوکراین در تنگنای بدهی یا در معرض خطر بالای آن قرار داشتند.

شاخص بهای مواد غذایی که همه ساله از سوی سازمان ملل متحد منتشر می‌شود حتی پیش از آغاز جنگ اوکراین افزایش بهای موادغذایی را پیش بینی کرده بود، اکنون با وقوع جنگ در اوکراین به عنوان کشوری که حدود ۵۰ درصد از ذرت جهان و بیش از ۶۰ درصد ذرت اروپا را تأمین می‌کند، بهای مواد غذایی در جهان به ویژه در آسیا بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته است.

بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، جنگ در اوکراین در حالی وارد سومین ماه خود شده که قیمت مواد غذایی در سراسر جهان به ویژه در آسیا به بالاترین سطح خود رسیده است.

سازمان ملل همچنین هشدار داد که اگر بنادر اوکراین که به دلیل جنگ بسته شده اند، بازگشایی نشوند، میلیون‌ها نفر در جهان با خطر گرسنگی مواجه خواهند شد.

در هشت ماه قبل از جنگ، حدود ۵۱ میلیون تن غلات از ۷ بندر دریای سیاه در اوکراین صادر می‌شد. اختلال ناشی از جنگ باعث شده است که قیمت صادرات گندم و ذرت بیش از یک پنجم افزایش یابد.

زمانی که مردم در سال ۲۰۱۱ به خیابان‌های مصر ریختند، درباره آزادی و عدالت اجتماعی و همچنین نان شعار سر می‌دادند. در آن زمان به دلیل افزایش سرسام آور قیمت کالا‌هایی مانند گندم، هزینه مواد غذایی اصلی نیز افزایش یافته بود. اکنون بیش از یک دهه پس از بهار عربی، قیمت جهانی مواد غذایی بار دیگر افزایش می‌یابد.

به گزارش سی ان ان، در پی شیوع کرونا، تغییرات جوی نامناسب و بحران‌های آب و هوایی که کشاورزی را تحت تاثیر قرار داد و در نتیجه امنیت غذایی میلیون‌ها نفر را با تهدید مواجه کرد، قیمت مواد غذایی در اوایل سال جاری به بالاترین سطح خود رسید. پس از آن حمله روسیه به اوکراین اوضاع را وخیم‌تر کرد و باعث افزایش بیشتر دیگر هزینه‌های روزمره ازجمله سوخت شد.

مجموع آنچه گفته شد احتمالا موجی از بی‌ثباتی سیاسی را ایجاد خواهد کرد، زیرا افرادی که پیش از این از سران دولت ناامید شده‌اند، به دلیل افزایش هزینه‌های زندگی به ستوه می‌آیند و کنترل خود را از دست می‌دهند.

ربح آرزکی، کارشناس ارشد مدرسه دولتی کندی هاروارد و اقتصاددان ارشد سابق بانک توسعه آفریقا، اوضاع را بسیار نگران کننده خواند. ناآرامی‌ها در سریلانکا، پاکستان و پرو در هفته گذشته وجود خطرات را برجسته‌تر می‌کند.

اعتراض‌ها در سریلانکا به دلیل کمبود گاز و دیگر مواد ضروری شعله ور شد. تورم دورقمی در پاکستان نیز اعتراضاتی به دنبال داشته است. دست کم شش نفر در اعتراض‌های ضد دولتی اخیر پرو که با افزایش قیمت سوخت در این کشور شعله ور شده بود، جان خود را از دست دادند. اما انتظار نمی‌رود که بحران‌های سیاسی به همین کشور‌ها محدود شود.

همیش کنار (Hamish Kinnear)، تحلیلگر اوضاع خاورمیانه و شمال آفریقا در وریسک ماپل کرافت (Verisk Maplecroft)، یک شرکت مشاوره‌ای در زمینه خطرات جهانی، معتقد است، مردم هنوز تاثیر کامل افزایش قیمت‌ها را احساس نکرده اند.

پیش از شکل گیری اعتراض‌های ضد دولتی که به عنوان بهار عربی شناخته می‌شود و در اواخر سال ۲۰۱۰ در تونس آغاز شد و در سراسر خاور میانه [غرب آسیا]و شمال آفریقا گسترش یافت، قیمت مواد غذایی با سرعت افزایش یافته بود. شاخص قیمت مواد غذایی که سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل آن را اندازه گیری می‌کند، در سال ۲۰۱۰ به ۱۰۶.۷ و در سال ۲۰۱۱ به ۱۳۱.۹ رسید که در آن زمان یک رکورد محسوب می‌شد.

یک منتقد اماراتی در ژانویه سال ۲۰۱۱ با اشاره به اقدام اعتراضی محمدبوعزیزی که خود را در خیابان به آتش کشید و به راه اندازی انقلاب در تونس و در نهایت جهان عرب کمک کرد، نوشت محمد بوعزیزی خود را به این دلیل به آتش نکشید که نمی‌توانست وبلاگ بنویسد یا رأی دهد. وی افزود، مردم خود را به آتش می‌کشند، زیرا نمی‌توانند بایستند و شاهد افسردگی خانواده هایشان باشند آنهم نه از روی اندوه بلکه از روی گرسنگی.
جنگ در اوکراین و افزایش قیمت جهانی گندم

اوضاع در کشور‌های مختلف متفاوت بود، اما تصویر بزرگتر شفاف بود. افزایش قیمت گندم عامل اصلی مشکل بود.

اوضاع اکنون بدتر از آن زمان است. قیمت جهانی مواد غذایی به رکورد تازه‌ای رسیده است. شاخص قیمت مواد غذایی سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل که روز جمعه منتشر شد در ماه مارس به ۱۵۹ ممیز ۳ رسید که در مقایسه با ماه فوریه ۱۳ درصد افزایش داشته است. انتظار می‌رود وقوع جنگ در اوکراین که یک صادر کننده مهم گندم، ذرت و روغن‌های گیاهی است، همچنین تحریم‌های شدیدی که ضد روسیه اعمال شده است، کشوری که تولید کننده کلیدی گندم و کود به شمار می‌رود، بیش از پیش باعث افزایش قیمت مواد غذایی در ماه‌های آینده شود.

گیلبرت هونگبو، رئیس صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی، ماه گذشته گفت، ۴۰ درصد از صادرات گندم و ذرت اوکراین به کشور‌های منطقه خاورمیانه و آفریقا انجام می‌شود که در حال حاضر با مشکل گرسنگی و کمبود مواد غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند و کمبود بیشتر مواد غذایی یا افزایش مجدد قیمت‌ها می‌تواند به ناآرامی‌های اجتماعی در این مناطق دامن زند.

آنچه بر این مشکل می‌افزاید، افزایش قیمت انرژی است. قیمت جهانی نفت در مقایسه با یک سال قبل تقریبا ۶۰ درصد افزایش یافته و این درحالی است که قیمت زغال سنگ و گاز طبیعی نیز شاهد رشد چشمگیری بوده است.

بسیاری از دولت‌ها تلاش می‌کنند از مردم خود محافظت کنند، اما کشور‌هایی که دارای اقتصاد‌های شکننده هستند و برای عبور از بحران مالی سال ۲۰۰۸ و پیامد‌های همه گیری کرونا وام‌های سنگین گرفته اند، آسیب پذیری بیشتری دارند.

با توجه به کاهش رشد اقتصادی کشورها، ارزش پول ملی آن‌ها کاهش می‌یابد و در نتیجه آن‌ها را برای پرداخت بدهی هایشان با مشکل مواجه می‌کند و درنتیجه تداوم پرداخت یارانه‌ها برای مواد غذایی و سوخت دشوارتر خواهد بود، به خصوص اگر قیمت‌ها نیز همچنان در حال افزایش باشند.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بی ثباتی خاورمیانه نفت مواد غذایی غذا بالاترین سطح خود قیمت مواد غذایی جنگ در اوکراین تحت تاثیر قرار میلیون ها نفر مواد غذایی افزایش یافته باعث افزایش افزایش قیمت قیمت جهانی سازمان ملل قیمت ها کشور ها ۶۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۲۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد رئیسی، رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در یک  گفتگوی رادیویی درباره خبر افزایش آمار مالاریا اظهار كرد: افزایش موارد قابل توجهی طی دو سال اخیر داشتیم كه به ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بازمی‌گردد و نسبت به سال‌های قبل به‌شدت دچار افزایش موارد شدیم. این مسئله متأثر از وضعیت نابسامان مرز‌های شرقی است و اگر فكر اساسی و كمك به دانشگاه‌های علوم پزشكی نكنیم ممكن است ما هم به مشكل كشورهای همسایه شرقی دچار شویم.

رئیس اداره كنترل مالاریا وزارت بهداشت در این خصوص افزود: در بدترین شرایط طی ۱۰ سال اخیر حدود ۱۰ هزار و ۳۰۰ مورد داشتیم كه قابل قیاس با شرایط آن سوی مرز نیست.

رئیسی ادامه داد: در این باره می‌بایست فكری اندیشیده شود چون كشوری هستیم كه راه توسعه را به‌شدت می‌پیماییم و وضعیت ما باید نسبت به بلوچستان پاكستان متفاوت باشد.

او لزوم اختصاص منابع و بودجه به سیستان و بلوچستان و سه دانشگاه علوم پزشكی این منطقه را متذكر شد و افزود: اگر این كار صورت گیرد در برابر وبا، سل، مالاریا و بیماری تب كنگو مقاومت صورت می‌گیرد.

رئیسی از ۱۰ هزار كیس مبتلا خبر داد و تصریح كرد: كووید هم بحثی مهم بوده است چون مشكل ما نبوده است و به دنیا بازمی‌گردد ولی همه توجه بخش سلامت را به خود اختصاص داده است كه در برابر كاهش منابع به نظر می‌رسد ما نیز کم‌توجهی كردیم.

وی اضافه كرد: در سه الی چهار سال موارد مالاریا به صفر رسیده بود ولی منابع كافی و لازم را اختصاص ندادیم و پیش‌بینی نكردیم كه ممكن است شرایط پاكستان بدتر شود.

رئیسی همچنین به مشكلات تردد و حركت آزادانه انتقاد كرد و گفت: حمل سوخت در شهرستان‌های مرزی سیستان و بلوچستان افزایش‌یافته و فشار بسیاری به برنامه‌های سلامت‌محور ما وارد می‌كند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضاء پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران بین فائو و ایران
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • خاستگاه بسیاری از غذا‌های ملی ممکن است شما را شگفت زده کند!
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • توزیع بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر سوخت هوایی در فروردین ۱۴۰۳
  • کادر تیم پیکان بدنبال استعداد‌های فوتبال مازندران
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟