Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، هادی سالک محقق کشاورزی و استاد دانشگاه زنجان اظهار کرد: عناصر معدنی و غذایی برای رشد گیاهان و میکروارگانیسم‌ها بسیار ضروری است. طبق قانون شلفورد، کمبود یا بیشبود عناصر غذایی بر روی حساسیت گیاهان در برابر بیماری‌ها تاثیرگذار خواهد بود. وی اضافه کرد: ۱۶ عنصر برای تغذیه غذایی گیاهان شناسایی شده است که تحت عنوان عناصر غذایی پرمصرف یا کم‌مصرف طبقه‌بندی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این محقق کشاورزی با اشاره به اینکه حدود ۱۳ عنصر معدنی دیگر وجود دارد که برای رشد و توسعه گیاه ضروری است‌، افزود: عناصر غذایی با تاثیر بر روی مقاومت گیاه یا حساسیت آن در برابر پاتوژن‌ها و آفات، بر رشد و عملکرد گیاه تاثیر می‌گذارد.

وی در توضیح عناصر پرمصرف، اذعان کرد: عناصر ماکرو به مقدار زیاد در گیاه استفاده می‌شود و عناصر میکرو به مقدار جزیی مورد مصرف قرار می‌گیرد اما طبق قانون بشکه، وجود همه عناصر برای بهبود عملکرد و سلامت گیاه ضروری است. سالک، کوددهی را راهی برای جلوگیری کمبود عناصر گیاهان دانست.

این محقق در خصوص نشانه کمبود نیتروژن به‌ عنوان عنصر پرمصرف، تشریح کرد: نیتروژن یکی از اولین و رایج‌ترین عناصر محدودکننده رشد گیاهان بوده و اولین نشانه‌های کمبود نیتروژن ابتدا در برگ‌های پایینی برگ‌های مسن ظاهر می‌شود.

وی ادامه داد: در اثر کمبود نیتروژن، برگ‌ها به رنگ سبز مایل به زرد سبز کمرنگ در می‌آید. از دیگر نشانه‌های کمبود نیتروژن می‌توان به کوچک شدن برگ‌ها، باریک و طویل شدن ساقه و نیز تشکیل نشدن شاخه‌های جانبی اشاره کرد، لذا برای تغذیه گیاه با نیتروژن می‌توان از کودهای اوره، آمونیوم، نیترات، آمونیوم سولفات، پتاسیم نیترات و سایر کودهای نیتروژن‌دار، مطابق توصیه کارشناسان استفاده شود.

این استاد دانشگاه زنجان به نشانه کمبود فسفر در گیاهان نیز اشاره کرد و گفت: فسفر بعد از نیتروژن رایج‌ترین عنصر غذایی گیاهان بوده که در تولید اندام‌های زایشی، تشکیل گل و دانه، ریشه‌زایی، تشکیل میوه، افزایش اندازه میوه و زودرسی گیاهان نقش بسزایی دارد.

وی یادآور شد: نشانه‌های کمبود ابتدا در برگ‌های پیر پایینی مشاهده می‌شود. در اثر کمبود فسفر، برگ‌ها به رنگ سبز تیره مایل به آبی یا ارغوانی بنفش در می‌آیند و گاهی لکه‌ها و یا نوارهایی به همین رنگ بر روی پهنک برگ ظاهر می‌شود. از بارزترین نشانه‌های کمبود فسفر، ایجاد رنگ ارغوانی در برگ‌ها و کوتولگی گیاه است. از رایج‌ترین کودهای فسفره نیز می‌توان به سوپر فسفات ساده معمولی، سوپر فسفات تریپل و آمونیوم فسفات اشاره کرد.

این محقق درباره کمبود عنصر ضروری پتاسیم در گیاهان نیز خاطرنشان کرد: نشانه‌های کمبود پتاسیم در گیاه از نقش‌های پتاسیم در گیاه می‌توان به افزایش مقاومت گیاهان در برابر سرمازدگی، آفات، بیماری‌ها و افزایش کیفیت محصول اشاره کرد.

کد خبر 677444 برچسب‌ها مهارت‌ها فوت‌ و فن خبر مهم گل گیاهان و درختان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خبر مهم گل گیاهان و درختان نشانه های کمبود کمبود نیتروژن برگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۳۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟

به گزارش خبرآنلاین، در حالی که خواب کافی و آرام برای بهبود سلامت عمومی توصیه شده؛ اما کمتر به علائم بی‌خوابی به عنوان نشانه‌هایی از وجود بیماری یا بیماری‌هایی در بدن نگاه شده است. علائمی که در طول روز تجربه می‌شوند می‌توانند چیزهای زیادی در مورد کیفیت خواب ما به ما بگویند، مانند سردرد، و برعکس آن نیز صدق می‌کند.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: اگر در طول خواب با مشکلاتی مانند تعریق شبانه، سردرد، تلاش زیاد برای به خواب رفتن و دندان قروچه مواجه هستید به احتمال زیاد دچار بیماری‌ هستید که تاکنون تشخیص داده نشده یا نسبت به درمان آن اقدام نکرده‌اید.

تعریق شبانه؛ نشانه سرطان؟

به گزارش روزنامه سان، اگر نیمه شب از خواب بیدار می‌شوید و عرق می‌کنید، این وضعیت می‌تواند نشانه‌ای از چیزی باشد که در درون شما در حال اتفاق افتادن است. الکساندرا زاتارین، متخصص خواب در این باره ، می‌گوید: عوامل زیادی مانند هورمون ها، داروها، اینکه در چه زمانی از سال هستیم و سن و سال می‌توانند در ایجاد تعریق شبانه نقش داشته باشند.

به گفته این متخصص، اختلال در خواب اغلب باعث تعریق شبانه می‌شود. اما چه عوامل دیگری در تعریق شبانه نقش دارند؟ داروهایی که می‌توانند باعث تعریق شبانه شوند عبارتند از داروهای ضدافسردگی، داروهای دیابت، استروئیدها و حتی برخی از داروهای بدون نسخه از جمله ایبوپروفن. به علاوه، تغییرات هورمونی در زنان نیز می تواند باعث تعریق شود. این می‌تواند در زمان قاعدگی، تخمک گذاری و یائسگی رخ دهد.

اما تعریق شبانه مداوم که باعث بیدار شدن شما در شب می‌شود می‌تواند ناشی عوامل بسیار خطرناک تری مانند برخی از سرطان‌ها از جمله سرطان کلیه و استخوان باشد. اگر تعریق شبانه باعث نگرانی شما می‌شود به پزشک خود مراجعه کنید.

اگر محیط اتاق خواب شما را گرم می‌کند، مطمئن شوید که دما را بین ۱۵.۶ تا ۲۰ درجه سانتیگراد حفظ کنید، حتی می‌توانید روی خرید تشک‌ها، ملحفه‌ها، لحاف‌ها و بالش‌های با دمای کنترل‌شده سرمایه‌گذاری کنید.

تقلا برای خوابیدن

الکساندرا زاتارین می‌گوید: بی‌خوابی و اختلالات خلقی ارتباط نزدیکی با هم دارند. بی خوابی اغلب نشانه اختلالات خلقی، مانند افسردگی و اضطراب است. اضطراب و استرس باعث افزایش بی قراری می‌شود و بدن شما را برانگیخته، بیدار و هوشیار نگه می‌دارد. ممکن است متوجه شوید که قلبتان سریع‌تر می‌تپد و تنفس‌تان سریع و سطحی و ذهن‌تان ناآرام است. بی قراری و تقلا برای خوابیدن همچنین می‌تواند خطر ابتلا به برخی اختلالات خلقی را افزایش دهد و حتی به آن کمک کند.

بسیار مهم است که قبل از بدتر شدن مشکل، استرس و اضطرابی را که می‌تواند خواب شما را مختل کند، کاهش دهید. البته برای کاهش استرس و اضطراب شاید بهتر باشد قبل از خواب تلفن همراه خود را کنار یا در اتاق دیگری بگذارید و تا صبح به آن رجوع نکنید. نکات دیگر عبارتند از یادداشت کردن احساس خود قبل از خواب برای از بین بردن مشکلات و نگرانی‌ها، و حتی اختصاص زمان به یک وعده غذایی خوب با یکی از دوستان یا اعضای خانواده به دور از ایمیل‌ها و پیام‌های کاری روزانه.

دندان قروچه

دندان قروچه ، می تواند در زمان خواب دردناک باشد و منجر به درد فک شود. الکساندرا زاتارین در این باره گفت: اگر در حالت خوابیده به پشت (با صورت دراز کش به سمت بالا) بخوابید، ممکن است زبان شما عقب بیفتد و راه‌های هوایی شما مسدود یا محدود شده و کیفیت خواب مختل شود. این وضعیت منجر به ساییدن دندان‌ها به هم می‌شود.
شایع ترین دلایل دندان قروچه نیز استرس، اضطراب، سیگار کشیدن و مشکلات خواب مانند آپنه خواب (وضعیتی که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه اما با تعداد دفعات زیاد در طول خواب می‌شود) است. مصرف داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است باعث دندان قروچه در فرد شود. دندانپزشک شما ممکن است برای جلوگیری از دندان قروچه یک محافظ دهان به شما بدهند.

سردرد

در حالی که کم آبی بدن، و خوردن غذای زیاد می‌توانند از دلایل اصلی ایجاد سردرد باشند، الکساندرا زاتارین در این باره گفت که کمبود خواب با حرکت سریع چشم با سردردهای دردناک‌تر همراه است. نویسندگان یک تحقیق دریافتند که کمبود خواب پروتئین‌هایی را در بدن افزایش می‌دهد که به درد مزمن کمک می‌کنند.
این پروتئین‌ها می‌توانند توانایی بدن برای مقاومت در برابر درد را کاهش دهند و می‌توانند سردردهای میگرنی را تحریک کنند. در طول خواب، بدن چهار مرحله مختلف خواب را طی می کند که یکی از آنها «آر ای ام » (REM) است. نه تنها در طول مرحله REM رویا می‌بینیم، بلکه احساسات وآموخته‌های جدید از روز را نیز پردازش کرده و به طور بالقوه رشد مغز را تجربه می‌کنیم.

افراد به طور متوسط چهار تا شش دوره REM را در طول یک خواب عادی شبانه تجربه می کنند، زیرا بین چرخه‌های خواب سبک و عمیق حرکت می‌کنند. بنابراین، کم خوابی به طور کلی باعث کاهش خواب REM می شود. سردرد همچنین ممکن است از علائم آپنه خواب باشد. این عارضه در طول شب به دلیل محدودیت مجاری تنفسی باعث توقف‌های لحظه‌ای تنفس می شود. یکی از نشانه‌های کلیدی آپنه خواب هنگام گوش دادن به صحبت‌های شخص دیگری، مکث در تنفس و به دنبال آن نفس نفس زدن یا خفگی است. معمولا در این وضعیت فرد خروپف نیز می‌کند.

احساس خواب آلودگی و خطر حمله قلبی و سکته مغزی

یکی دیگر از نشانه‌های آپنه خواب احساس خواب آلودگی در طول روز است. اگر فکر می کنید به این عارضه مبتلا هستید، مهم است که آن را توسط پزشک عمومی بررسی کنید زیرا چندین بیماری خطرناک از جمله حمله قلبی و سکته مغزی با آن مرتبط است.

برای کاهش خواب آلودگی در طول روز، مهم است که یک برنامه خواب ثابت حدود هشت ساعت در شب داشته باشید، و این امر در تعطیلات آخر هفته نیز صدق می‌کند. ثبات در اینجا کلیدی است اگر فقط در آخر هفته خوب می‌خوابید، انتظار نداشته باشید که از خواب آلودگی در طول روز جلوگیری کنید. همه چیز به ساعت بدن مربوط می‌شود، که باید با سرعتی منظم در حرکت باشد تا همه اندام و عملکردهای بدن به خوبی کار کنند.

هوس شیرینی

کمبود خواب هورمون‌های تنظیم کننده اشتها را تغییر می‌دهد که می‌تواند باعث افزایش مصرف غذاهای پر کالری شود و به افزایش وزن کمک کند.
الکساندرا زاتارین در این باره گفت به طور خاص، کمبود خواب افزایش هورمون تحریک گرسنگی گرلین را در پی می‌آورد که باعث می‌شود شما شیرینی‌ها و خوراکی‌های شیرین بیشتری بخورید.

همچنین سطح هورمون سرکوب کننده اشتها لپتین را کاهش می‌دهد. هنگامی که خسته هستید، ممکن است تمایل داشته باشید به سمت غذاهایی مانند شکر بروید که به شما انرژی سریع و آسانی می‌دهد. به همین دلیل است که بسیاری از ما بعد از یک روز طولانی و خسته کننده هوس شیرینی می‌کنیم.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899369

دیگر خبرها

  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • یک سفر خبری خوشمزه!
  • به صدا درآمدن زنگ خطر انقراض ۵۰ گونه گیاه دارویی وخوراکی درآذربایجان غربی
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • گشایش نمایشگاه گل و گیاه در بیرجند
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • گلچینی از گل و گیاه در نمایشگاه بین‌المللی بیرجند