Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسان ارکانی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره بیانیه تندی که حزب اتحاد ملت ایران اسلامی علیه طرح تحول اقتصادی دولت سیزدهم منتشر کرده و مدعی فشار کم‌سابقه معیشتی به مردم شده است، گفت: در دولت گذشته به دلیل فساد، قاچاق و رانت در اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی و ضعف نظارتی، عده‌ای دلال و سودجو، ارز ۴۲۰۰ تومانی می‌گرفتند و به جای واردات کالاهای اساسی،‌ ارز یا کالای وارد شده را در بازار آزاد به فروش می‌رساندند، نتیجه این روند ایجاد شرایط سخت اقتصادی برای مردم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: اما دولت سیزدهم برای جلوگیری از ادامه رانت و فسادی ایجاد شده در ارز ترجیحی، طرح تحول اقتصادی را با اصلاح نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی در دستور کار قرارداد که دست‌ فاسد را از منابع کشور قطع کند.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه با تاکید بر لزوم کاهش تابعات جراحی اقتصادی برای مردم گفت: البته در این راه باید نظارت‌ها جدی گرفته شود تا افراد سود جو از این شرایط استفاده نکنند و سایر اقلام و کالاهای اساسی که ارتباطی با ارز ترجیحی ندارند، افزایش نیابد.

وی با اشاره به توزیع کالابرگ الکترونیکی که مجلس و دولت به انجام آن تفاهم دارند، گفت: بر اساس طرح توزیع کالابرگ، به ازای هر تعداد از افراد خانواده سهمی مشخص از کالاهای مورد نیاز در ماه شارژ می‌شود و این اقلام از فروشگاه‌های تایید شده قابل دریافت است.

اَشراف سیاسی و اقتصادی ،کاسبان واقعی تحریم هستند

ارکانی درباره اینکه حزب اتحاد ملت مدعی شده کاسبان تحریم در کنار تحریم کنندگان اجازه ندادند برجام به نتیجه برسد،‌ عنوان کرد: کاسبان تحریم آنهایی بودند که از تحریم برای منافع اقتصادی، سیاسی و قدرت طلبانه سود بردند و به بهانه تحریم،‌ جیب‌های خود و اطرفیانشان را انباشتند و به منافع شخصی رسیدند.

وی ادامه داد: افرادی که مدعی هستند تحریم‌ها باید رفع می‌شد ولی اجازه رفع آن را داده نشد،‌ جزء اقشار مرفه و اشراف سیاسی و اقتصادی کشور هستند و پایگاه رای آنها در بین افرادی مستضعف، پایین دست جامعه و آسیب دیدگاه از تحریم نیست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد:‌ اگر آنهایی که زندگیشان به اروپا و غرب وابسته است و همه مناسباتشان به صورت اشرافی تعریف شده، شبانه روز شعار حمایت از محرومان و مستضعفان بدهند، برای مردم قابل باور نخواهد بود.

رانت و فساد ارز ترجیحی، به کرامت مردم لطمه وارد کرد

این نماینده مجلس درباره بخش دیگری از این بیانیه که مدعی شده که حقوق شهروندی مردم در تحول اقتصادی به رسمیت شناخته نمی‌شود، اظهار داشت: کرامت مردم زمانی حفظ نمی‌شود که یارانه‌ها یا کالاهای اساسی به صورت مساوی و عادلانه توزیع نشود و منافع حاصل از آن به عده‌ای دلال و واسطه گر برسد. البته هنوز هم مشخص نیست میلیاردها ارز ۴۲۰۰ تومانی را که در دولت قبل بین عده‌ای خاص توزیع شد، کجا خرج کردند. هرچند که نشانه‌هایی وجود دارد که در دولت قبل چه افرادی از بانک مرکزی ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت کردند.

ارکانی خاطرنشان کرد: در دولت قبل وقتی منابع ملت بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی فقط به جیب عده‌ای خاص واریز می‌شد، هیچکس فریاد کرامت مردم سر نداد. اما در این زمان که دولت سیزدهم در حال قطع کردن رانت و فساد ایجاد شده حاصل از ارز ۴۲۰۰ تومانی است، عده‌ای مدعی کرامت مردم شدند که در حقیقت نشان دهنده عناد آنها با طرح تحول اقتصادی دولت است.

برچسب‌ها برجام احسان ارکانی نیشابور حزب اتحاد ملت ایران اسلامی دولت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام احسان ارکانی نیشابور برجام احسان ارکانی نیشابور حزب اتحاد ملت ایران اسلامی دولت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ارز ۴۲۰۰ تومانی کالاهای اساسی تحول اقتصادی رانت و فساد ارز ترجیحی کرامت مردم عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۳۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم

به گزارش­ ­خبرگزاری صدا و سیما به­ نقل از خانه ملت، ­ دومین نشست بررسی مسائل ارزی شامگاه چهارشنبه با حضور­ ­ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید، ­­عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در­­مجلس برگزار شد. ­

آقای ­­­قالیباف در این نشست با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت:­­زیرا در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد و دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:­­ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را­­به صحن علنی ارائه کنیم و در این رابطه­ ­با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

آقای­ ­قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفتگو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکار‌ها به جمع‌بندی برسیم، تصریح کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت و دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

رئیس قوه مقننه­­­با یادآوری اینکه­­ حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد درحالی که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم، اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. ­

وی افزود: همچنین اگر­­به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است. ­

آقای­ ­قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیار‌های موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم، اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است. ­

وی با اشاره به تورم کالا‌های اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکرد‌های اقتصادی در این زمینه، گفت:­­به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد. ­

آقای­­­قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم، اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.


در این جلسه محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد. ­

همچنین وزیر اقتصاد و­­ روسای کمیسیون‌های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکار‌های خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

دیگر خبرها

  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • دولت رئیسی با ۸ پاسخ عجیب به ضرب‌الاجل اقتصادی قالیباف واکنش نشان داد / دعوای مجلس و دولت شدت گرفت
  • اولین واکنش دولت رئیسی به ضرب الاجل اقتصادی قالیباف
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • قالیباف: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • ضرب‌الاجل قالیباف برای دولت/ رئیس مجلس: تا یکشنبه برنامه ارزی خود را ارائه نکنید خودمان موضوع را دنبال خواهیم کرد!
  • قالیباف: منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است