Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:19:35 GMT

ثبت ٣٧٥ اثر تاریخی و فرهنگی هرمزگان در فهرست آثار ملی

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۳۸۳۰

ثبت ٣٧٥ اثر تاریخی و فرهنگی هرمزگان در فهرست آثار ملی

به گزارش خبرگزاری مهر، سهراب بناوند در خصوص ثبت آثار تاریخی و فرهنگی در استان عنوان کرد: ٣٧٥ اثر تاریخی و فرهنگی جزء آثار ملموس و ناملموس به ثبت آثار ملی رسیده که ٢٠٠ اثر، بنای تاریخی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: از باب تکثر و تنوع در سطح بالایی قرار داریم به عنوان نمونه در حوزه بناهای تاریخی، کاروان‌سراها، راهدارخانه‌ها، آب‌انبارها، کانال‌های آب، خانه‌ها و قلعه‌های تاریخی، مکتب‌خانه، حمام و آرامگاه‌ها ازجمله آن‌هاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حوزه مردم‌شناسی، باستان‌شناسی و آثار و اشیای تاریخی متنوعی در اختیار داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی هرمزگان با اشاره به کمبود اعتبارات کافی در بخش میراث فرهنگی و گردشگری، اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع و اعتبارات، برنامه‌های این سازمان با چالش و مشکل مواجه می‌شود، آثار تاریخی نیاز به مرمت دارند، حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله نیز موجب آسیب و تخریب این بناها می‌شود و نیاز به بازسازی دارند و نیازهایی که در بخش‌های مختلف احساس می‌شود.

بناوند با اشاره به اینکه با این میزان اعتبارات صرفاً آثاری که در معرض خطر هستند را می‌توانیم در اولویت قرار دهیم، افزود: چنانچه منابع لازم در اختیار داشته باشیم به تمام وظایف خود به طور شایسته و طبق برنامه‌های مدون شده عمل خواهیم کرد، کم‌کاری‌هایی هم مشاهده می‌شود که ناهماهنگی‌ها و عدم همکاری بخش‌های دیگر فرهنگی در ادارات و نبود اعتبارات کافی در این قضیه دخیل بوده است.

وی با اشاره به کمبود نیرو به دلیل پایین بودن حقوق و مزایا، تصریح کرد: در سال ٨٠ به همین دلیل ٣٨ نفر از نیروها اداره را ترک کردند و انگیزه، علاقه و دغدغه فرهنگی موجب ادامه کار ما و دیگر همکاران است و افتخار می‌کنیم که بخشی از فرهنگ و سنت خودمان را حفظ و حراست می‌کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی هرمزگان با اشاره به کم رونقی موزه مردم‌شناسی در دوران همه‌گیری کرونا، بیان کرد: در این ایام موزه مغفول واقع شده بود و بازدیدکننده‌ای وجود نداشت، کمبود و کاستی‌هایی هم در زمینه سرمایشی وجود داشت که تا حدودی مرتفع کردیم و در حال ساماندهی اوضاع موزه جهت آمادگی و حضور بازدیدکنندگان هستیم. برای پیشبرد برنامه‌های خود درخواست اعتبارات ملی و استانی کرده‌ایم تا بتوانیم کاستی‌ها را برطرف و برنامه‌ها را اجرایی کنیم.

وی با انتقاد از مغفول ماندن حوزه میراث فرهنگی نزد برخی مسئولین، تقاضای همکاری بیشتر با برگزاری نشست‌های مشترک و گفتمان پیرامون این امر مهم کرد و گفت: با توجه به اهمیت مقوله فرهنگی و آثار تاریخی استان نیاز به همکاری همه دستگاه‌ها و بخش‌های فرهنگی ادارات است. با نصب راهنما در ابتدا و سطح شهر مردم و گردشگران را از وجود آثار تاریخی، مراکز فرهنگی، اقامتگاه‌ها و هتل‌ها همچنین مراکز تجاری و تفریحی آگاه و راهنمایی کنیم. دغدغه فرهنگی در استان وجود دارد و امید همکاری و همراهی بیشتر همه مسئولین در این زمینه می‌رود.

کد خبر 5493677

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی و گردشگری هرمزگان ثبت آثار تاریخی موزه خلیج فارس بوشهر کرمانشاه گرد و غبار آلودگی هوا احتکار هدفمندی یارانه ها ویروس کرونا تنظیم بازار آمار کرونا کالاهای اساسی خراسان رضوی مشهد ایلام گرد و خاک میراث فرهنگی آثار تاریخی برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۳۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، حسن محمدی ادیب اظهار کرد: دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون مغان و یازدهمین دوره استانی آن طی ۲ روز گذشته در منطقه جعفرآباد بیله‌سوار مغان با حضور عشایر غیور استان اردبیل، اقوام عشایر استان‌های مختلف و میهمانان خارجی برگزار شد.
وی افزود: آلاچیق عشایر استان اردبیل و مهارت ساخت آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پیشنهاد ثبت جهانی این نماد عشایر استان را نیز به وزارت میراث فرهنگی ارائه کردیم تا از میراث گرانبهای عشایر استان پاسداری کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی اردبیل گفت: لباس سنتی زنان عشایر استان اردبیل با عنوان "تومان کوینک" و مهارت دوخت آن نیز از دیگر آثار مربوط به جامعه عشایری استان است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
محمدی ادیب تصریح کرد: جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون دشت مغان با مشارکت دستگاه‌های اجرایی مرتبط در استان اردبیل به منظور ایجاد شور و نشاط اجتماعی و معرفی ارزش‌های زندگی عشایر برگزار شد.
وی افزود: گردشگری، صنایع دستی عشایر و حمایت از آنها در اولویت برنامه‌های اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل است و در این راستا اقدامات متنوعی انجام شده است.

دیگر خبرها

  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • رشد اعتبارات هزینه‌ای عمومی دستگاه‌های فرهنگی متناسب با مأموریت‌های آنها بوده است
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • افزایش اعتبارات مسئولیت اجتماعی در حوزه فرهنگی استان بوشهر
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد