Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مراسم بزرگداشت استاد "احمد سمیعی گیلانی" پدر ویراستاری نوین ایران در رشت برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت ، مراسم بزرگداشت استاد "احمد سمیعی گیلانی" پدر ویراستاری نوین ایران عصر امروز با حضور مدیران استانی، مفاخر و فرهنگ‌دوستان گیلان در تالار مرکزی رشت برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در این مراسم با اشاره به شخصیت استاد احمد سمیعی پدر ویراستاری نوین ایران اظهار داشت: بدون اغراق باید گفت که ایشان بزرگ مردی است که یک تنه از بنای فرهنگی، ادبی و هنری استان گیلان حفظ و حراست می‌کند.

رضا ثقتی خاطرنشان کرد: بزرگداشت استاد احمد سمیعی در واقع رونمایی از غنای علمی، ادبی و تاریخ معاصر استان گیلان و شکوه و اقتدار گیل‌مردان و گیل‌زنانی است که همیشه در اطلس هنر گیلان خوش درخشیدند و مردی همچون‌ استاد احمد سمیعی که همچنان در فکر انتقال تفکر و علوم خویش است.

وی با اشاره به روحیه خستگی‌ناپذیر و تلاش‌های مجاهدانه استاد احمد سمیعی در عرصه فرهنگ و هنر تصریح کرد: مردی که همچنان در فکر دانشجویان خویش و علم‌آموزی است و می‌توان گفت که ایشان تبلور اراده "ما می‌توانیم" و تبلور اراده گیلانیانِ غیور در عرصه‌های مهم علمی فرهنگی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینکه امروز گیلان، وزن و ادب فرهیختگی و هنر خود را با استاد احمد سمیعی به رخ جهانیان می‌کشد ابراز داشت: این عیار علمی و وزن ادبی گیلانیان را نمی‌شود دست کم گرفت و به قول رهبر معظم انقلاب در حمایت از جامعه نخبگانی یک قدم کوتاه نمی‌آییم.

احمد سمیعی پدر ویراستاری نوین ایران نیز در این مراسم ضمن تشکر از بانیان برگزاری این مراسم اظهار داشت: بنده همواره در دوران صد ساله زندگی خود شاهد اتفاقات و تحولات مختلفی بودم و در دوره رضاشاه به تحصیل می‌پرداختم و در سال‌های آخر دوره لیسانس شاهد اشغال ایران از طرف نیروهای متفقین روس، انگلیس و آمریکا بودم‌.

به گزارش تسنیم، "استاد احمد سمیعی" پدر ویراستاری نوین ایران و یکی از مفاخر برجسته خطه سرسبز گیلان و ایران اسلامی است و بر زبان‌های فرانسه و انگلیسی احاطه دارد و از آشنایی وسیع با جریانات ادبی ایران و جهان برخوردار است.

احمد سمیعی گیلانی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در رشت گذراند و در رشته زبان و ادبیات فارسی از دانشگاه تهران لیسانس و از دانشکده ادبیات آن دانشگاه، در رشته زبان‌ شناسی همگانی، فوق‌لیسانس گرفت و در سال 1321 به خدمت راه‌آهن درآمد و در سمت‌های گوناگون تا معاونت دفتر مرکزی خدمت کرد.

وی در سال 1356 بازنشسته شد و دو سال با سازمان لغت‌نامه دهخدا همکاری می‌کرد و در مؤسسه انتشارات فرانکلین و سپس در سازمان ویرایش و تولید فنی دانشگاه آزاد به ‌ویراستاری اشتغال داشت و در همین دوران مدتی در دانشگاه تهران و دانشگاه تربیت معلم و همچنین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به تدریس پرداخت.

در سال‌های پس از انقلاب در بنگاه ترجمه و نشر کتاب، مرکز انتشارات علمی و فرهنگی، مؤسسۀ مطالعات و تحقیقات فرهنگی، انتشارات سروش، مرکز نشر دانشگاهی و بنیاد دائرة‌المعارف به ویراستاری مشغول بود و همچنین در بسیاری از دانشگاه‌های استان و دانشگاه تربیت مدرس تهران و قم، آیین نگارش و ادبیات فارسی تدریس کرد.

به او پدر ویرایش در ایران لقب داده‌اند که کتاب ویرایش و نگارش او بیش از 20 سال است که هر سال بازنشر می‌شود و منبع اصلی تدریس ویرایش در دانشگاه‌های ایران است.

"جام رشی" و "ظروف سیمین" دوره ساسانی از آثار برجسته تمدن استان گیلان در رشت رونمایی شد خانه‌های خلاقیت صنایع‌دستی در استان گیلان راه اندازی می‌شود محصولات خانگی مردم استان گیلان در نمایشگاه‌های اقتصاد مقاومتی عرضه می‌شود

سمیعی مترجم و نویسنده‌ای صاحب‌نام است و در سال 1370 به عضویت پیوسته‌ فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمد و وی مشاور علمی پژوهشگاه علوم انسانی، سردبیر نامه فرهنگستان‌، فصل‌نامه فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر گروه ادبیات معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسی است.

انتهای پیام/612/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: احمد سمیعی گیلانی استاد احمد سمیعی بزرگداشت استاد استان گیلان زبان و ادب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۴۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، رضا بساطی شهردار ناحیه ۸ اظهار داشت: به مناسبت ۸ اردیبهشت سالروز تولد سیمین دانشور نویسنده بزرگ معاصر و خالق رمان مشهور سووشون، با همکاری خانه موزه سیمین و جلال، شرکت توسعه فضاهای فرهنگی و معاونت اجتماعی و فرهنگی منطقه یک، مراسم جشنی با حضور شخصیت های فرهنگی، مدیران فرهنگی شهر و علاقمندان فرهنگ و ادب در خانه این زوج نامدار معاصر برپا شد.

گفتنی است در این مراسم محمد حسین دانایی خواهرزاده جلال آل احمد، احمد محیط طباطبایی رییس ایکوم در ایران ( شورای جهانی موزه‌ها)، احمد ابوحمزه رییس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر حضور داشتند و هر کدام به جنبه‌هایی از شخصیت سیمین دانشور و جلال آل احمد و اهمیت خانه موزه سیمین پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۹۰۰ برنامه ویژه برای بزرگداشت دهه کرامت در نظر گرفته شده است
  • آئین نکوداشت و تجلیل از اساتید برتر دانشگاه جامع انقلاب اسلامی برگزار شد
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • آیین بزرگداشت مقام معلم در دانشگاه اصفهان برگزار شد
  • آئین بزرگداشت روز روانشناسی در بوشهر برگزار شد
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • دهه کرامت فرصت مناسبی برای برگزاری جشن‌های مردمی است
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟
  • گرامیداشت سالروز تولد سیمین دانشور برگزار شد