Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس پیشین مرکز مطالعات فلسطین با بیان اینکه نیمی از درصد آثار مربوط به فلسطین ترجمه‌ای است، گفت: عمده آثاری که بررسی کردم، در مساله فلسطین چندان تالیفات جان‌دار، صاحب فکر و صاحب نظر نبوده و عمدتاً تکرار مکررات و بیان یکسری چیزهایی بوده که دردی را دوا نمی‌کند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛  علیرضا سلطان شاهی پژوهشگر حوزه فلسطین و رییس پیشین مرکز مطالعات فلسطین، با حضور در آیین اختتامیه جشنواره فلسطین در سرای اهل قلم بخش بین‌الملل درباره اهمیت برگزاری یک چنین جشنواره‌ای با نام فلسطین، گفت: در باب اهمیت پرداختن به مساله فلسطین در جمهوری اسلامی ایران طبق نظراتی که ارایه شده، به این نتیجه رسیدیم که اساساً از جنبه اعتقادی و انسانی امنیت و منافع ملی جمهوری اسلامی در منطقه باید به مساله فلسطین پرداخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در باب پرداختن به این حوزه، یکی شناخت مساله فلسطین و دیگری شناخت رژیم اشغالگر اسرائیل در اولویت قرار دارد و شناخت هردوی آن‌ها برای ما بسیار مهم است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا پرداختن به مساله فلسطین اینقدر مهم است، افزود: بر ما به عنوان یک ایرانی مسلمان و یک انسان آزاده واجب است درباره مساله فلسطین بدانیم و در حمایت از آن به پا خیزیم. اولین قدم در مبارزه با دشمن و یا دوستی با یک رفیق شناخت آنهاست.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه حضرت امام خمینی(ره) در ابتدای نهضت‌شان بحث فلسطین و معضلی به نام رژیم صهیونیستی را در صدر برنامه‌ی خویش قرار دادند، تصریح کرد: باید بگویم این توجه تنها مختص امام خمینی(ره) نبود و برخی از علمای آگاه مانند شهید مطهری نیز در حمایت از مردم فلسطین سخنرانی‌‌های متعددی انجام داد. همچنین شخصیت والایی مانند مرحوم کافی که خودش اذعان می‌کرد یک روضه‌خوان است در سخنرانی‌‌هایشان در باب فلسطین به قدری توجه داشتند که چندین بار توسط رژیم پهلوی مورد بازخواست قرار گرفته و به یکی از شهرهای کشور تبعید شدند. و همه این مسائل بخاطر توجه ایشان به مساله مهم فلسطین بود.

سلطان شاهی با بیان اینکه در بحث شناخت مساله فلسطین چند کتابشناسی انجام شده است، افزود: در شناخت مساله فلسطین تاکنون کتابشناسی زیادی از جمله‌کتابشناسی فلسطین، کتاب شناسی تفصیلی فلسطین و کل کتاب‌‌های مربوط به فلسطین صورت گرفته است‌ که باید بگویم کارهای قوی و جان‌داری نبوده است.

*پرداختن به مساله فلسطین از باب شعر و داستان

وی درباره ضرورت برگزاری جشنواره فلسطین و چرایی برگزاری آن افزود: اینکه چرا بعد از چهل سال انجمن سرای قلم به مساله فلسطین پرداخته، را باید از خودشان پرسید، اما به نظر من در این مقطع زمانی خیلی دیر به این قضیه توجه شده است، برای تولید ادبیات انقلاب اسلامی جای بسی امیدواری دارد که انجمن سرای اهل قلم توانسته در این مقطع زمانی، به مساله فلسطین از دریچه‌ی شعر و داستان توجه نماید.

*عمده کتاب‌‌های تولید شده درباره مساله فلسطین تکراری است

این پژوهشگر حوزه فلسطین عنوان کرد: در مساله پرداختن به فلسطین چند کتابشناسی مانند کتابشناسی فلسطین و کتابشناسی تفصیلی فلسطین انجام شده است.

از بررسی آماری کتابشناسی یعنی کل کتاب‌‌های مربوط به فلسطین و صهیونیست، اسرائیل، یهود در ایران از سال ۱۳۲۴ که اولین کتاب در ایران منتشر شده، به این نتیجه جالب رسیدیم که عمده‌ی کتاب‌هایی که تاکنون با محوریت فلسطین منتشر شده، ترجمه بوده است. بیش از پنجاه درصد آثار مربوط به فلسطین، صهیونیست و یهود در ایران ظرف پنجاه و شصت سال گذشته همه و همه آثار ترجمه‌ای بوده است. به نظرم عمده آثاری که بررسی کردم، در مساله فلسطین چندان تالیفات جان دار، صاحب فکر و صاحب نظر نبوده است و عمدتاً تکرار مکررات و بیان یکسری چیزهائی بوده که دردی را دوا نمی‌کند.

*هدف اصلی از برگزاری جشنواره فلسطین تولید آثار جدید و غیر تکراری

محسن پرویز رییس انجمن قلم ایران هدف نهایی از برگزاری جشنواره فلسطین را شناسایی و معرفی برترین و جدیدترین آثار ادبی منتشر شده شاعران، نویسندگان، پژوهشگران و ناشران ایرانی با موضوع فلسطین، مقاومت و آزادی قدس شریف عنوان کرد و افزود: تأسیس جشنواره ادبی فلسطین که یک جشنواره مردمی و غیردولتی و از زیرشاخه‌های جایزه جهانی فلسطین است، هدف اصلی در جایزه توجه دادن نویسندگان و شعرا به مساله فلسطین است.

وی تصریح کرد: تصمیم دوستان هیات مدیره انجمن قلم ایران بر این شد که یک جایزه داخلی داشته باشیم به صورت سالانه و یا دوسالانه فراخوان اعلام شود و نویسندگان و شعرای ایرانی داستان کوتاه و شعر در حوزه فلسطین بنویسند، بسرایند و سپس ارسال نمایند تا جمع‌آوری و بررسی شود و پس از داوری به آثار برتر جوایزی اهدا کنیم.

*چاپ آثار برتر دومین جشنواره فلسطین در قالب کتاب

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جمهوری اسلامی جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی فلسطین مربوط به فلسطین مساله فلسطین جشنواره فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۴۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی گفت: کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» به بررسی عوامل قیام علویان و تاثیر آن در دعوت امام رضا (ع) از مدینه به مرو می‌پردازد.    حجت الاسلام والمسلمین علی باقری افزود: این کتاب برگزیده چهارمین جشنواره کتاب سال رضوی در سال ۱۳۹۰ بود.   وی ادامه داد: این کتاب در پنج بخش به موضوعاتی همچون مناقشات عباسیان و علویان، بررسی جنبش‌ها و قیام‌های علوی قبل از خلافت مامون، حضور مامون در مرو و ضرورت دعوت امام (ع) به خراسان، نقش جنبش‌های علوی عصر مامون و تاثیر آن در دعوت امام رضا (ع) از مدینه به مرو، حضور امام رضا (ع) در مرو و تاثیر آن در آرامش سیاسی جهان اسلام می‌پردازد و تالیف آن را مجید خالق نیا رشتخوار بر عهده داشته است.   به گفته او، علی اکبر هاشمیه ترجمه این کتاب به زبان پشتو را از سال ۱۴۰۰ شروع کرد که دو سال و نه ماه برای ترجمه آن، زمان صرف شد.    معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: یکی از وظایف شیعیان در عصر حاضر، اشاعه برکات اهل بیت (ع) در دنیا است.   حجت الاسلام والمسلمین گنابادی نژاد افزود: امروز اگر ایران سرآمد معرفت دینی در دنیا است و بشریت را به منطق عقلانیت دینی دعوت می‌کند، این از اندیشه و تفکر امام رضا (ع) است.   وی ادامه داد: امروز هزینه سنگینی که دنیا می‌پردازد و جنایت‌هایی که در غزه می‌شود، باعث آگاهی دانشجویان جهان شده است و ما باید به دنبال نهضت ترجمه باشیم.

دیگر خبرها

  • کتاب شعر «ناله‌های امپراطور» در بروجرد رونمایی شد
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • «همتی» در نقاب رییس بانک مرکزی سوئیس/سلطان چاپ پول چه کرد؟
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه