فارس من| صبر ایوب برای فرزندخواندگی/جلوی خرید و فروش نوزادان معصوم را بگیرید
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۳۰۰
گروه زندگی: این روزها در هفته جمعیت، رسانهها یک روز از مشوقهای مالی برای فرزندآوری و حمایت از زوجهای نابارور میگویند و یک روز از معایب تک فرزندی و...، اما در این میان مردان و زنان در آرزوی فرزندی که دلشان لک زده برای پدر و مادر شدن، با ثبت و حمایت از یک کمپین در خبرگزاری فارس حرف دلشان را با ما در میان گذاشتند، از طولانی بودن روال فرزندخواندگی کودکان بیسرپرست گلایه کردند و خواستند حرفشان را به گوش مسئولان برسانیم.
تصاویر این گزارش کودکان بی سرپرست در پرورشگاه «شبیر» تهران را نشان می دهد
*زوجهایی که هرگز پدر و مادر نمیشوند چه کنند؟
در سراسر کشور ده ها پرورشگاه و شیرخوارگاه وجود دارد و صدها کودک و نوزاد شیرخواره رها شده و یا بد سرپرست بدون تجربه ای از مهر مادرانه و نوارش پدرانه در این پرورشگاهها زندگی میکنند. از طرف دیگر هر سال تعداد قابل توجهی از زوج ها به جمعیت ناباروران کشور افزوده میشود. خیلی از آنها به مدد پیشرفت علم پزشکی و درمانهای مرسوم به مراد دلشان میرسند و رویای شیرین بچه دار شدن برایشان تعبیر میشود اما دراین میان کم نیستند پدرها و مادرهایی که به هر دری زدهاند و هر چه پول خرج کردند تا صاحب فرزند شوند بی فایده بوده و در آخر پزشکان دست رد بر سینهشان زدند و گفتند نمیشود که نمیشود.... اینجاست که بسیاری از زوجهای نابارور تصمیم میگیرند چراغ خانهشان را به برکت حضور فرزند بی سرپرست روشن کنند و حس شیرین پدر و مادربودن را باداشتن فرزند خوانده تجربه کنند. اینجاست که تازه ماجرا برای زوجهای در حسرت فرزند شروع میشود و وارد پروسه فرزندخواندگی میشوند. پروسهای که خیلیها از آن گلایه دارند.
*این قوانین اصلاح شده هنوز دست و پا گیر است
با اینکه قوانین فرزندخواندگی بارها به روز رسانی و اصلاح شده اما هنوز هم زوجهای نابارور برای پذیرش سرپرستی فرزند باید از هفت خان رستم بگذرند. قانون فرزندخواندگی در سال ۱۳۵۳ تصویب شد. ۳۹ سال بعد یعنی در سال ۱۳۹۲ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست تصویب شد و دایره افرادی که میتوانستند فرزندی به سرپرستی بپذیرند، بزرگتر شد. بعد از تصویب این قانون بود که قانون قوانین سخت گیرانه را کمی تسهیل کرد و گفت خانمهای مجرد بالای ۳۵ سال، بانوان مطلقه بدون فرزند و زوجهایی هم که بچه دارند میتوانند فرزندخوانده داشته باشند اما همچنان این قانون اولویت فرزندخواندگی را به زوجهایی داد که فرزندی ندارند. روال فرزندخواندگی پیچ و خم های زیادی داشت. اما سال ۱۳۹۹ سازمان بهزیستی برای رفع موانع و مشکلات پیش رو، سامانه ملی فرزندخواندگی را راه اندازی کرد. از آن به بعد زوجهای در انتظار فرزند برای اعلام درخواست فرزند پذیری دیگر نیازی به مراجعه به بهزیستی شهری که در آن زندگی میکنند ندارند و به این سامانه مراجعه میکنند. اما حالا بشنوید از درد دل یک زوج که از اواخر سال ۱۴۰۰ تصمیم گرفتند فرزندخواندهای داشته باشند. صحبتهای این زوج نشان میدهد روال فرزندپذیری در ایران هنوز هم سخت است، هم طولانی و پر از مشکلات ریز و درشت.
*بعد از ۱۵ سال آب پاکی را روی دستمان ریختند...
فاطمه در قزوین زندگی میکند. تاکید میکند که فامیلیشان را در گزارش ننویسیم، چون قرار نیست خانواده ها اول کار متوجه موضوع شوند. حسرت را میتوان از بغضی که سعی میکند لابه لای حرفهایش پنهان کند فهمید، وقتی از رویای ۱۵ سالهای میگوید که هنوز تعبیر نشده است؛ «ما ۱۵ سال قبل ازدواج کردیم. سالهاست در آرزوی داشتن فرزندیم. اما بچه دارنشدیم. هرکاری هم که لازم بود انجام دادیم. هر درمانی که فکرش را بکنید. از این دکتر به آن دکتر. از IUI و دو مرتبه IVF تا انواع و اقسام درمانهای دارویی. بعد از این همه سال دوندگی و انتظار، دست آخر پزشکان آب پاکی را روی دستمان ریختند و گفتند بچه دار نمیشوید. به دو سه پزشک دیگر هم مراجعه کردیم و آنها هم نظرشان همین بود که ما نمیتوانیم بچه دار شویم.
*پرسیدیم پروسه فرزندخواندگی چقدر زمان میبرد؟ گفتند سه سال!
گفتند راضیم به رضای خدا و تسلیم تقدیر شدند، اما ناامید نه! پدر ومادر شدن برای آنها هنوز رؤیا بود و یک انتظار شیرین طولانی. دلشان را بردند به پرورشگاههایی که در آن ده ها نوزاد و کودک بی سرپرست نگهداری میشوند و تصمیم گرفتند پدر و مادر یکی از این کودکان باشند. حتی دادگاه محل سکونت هم نامهای به آنها داد با این مضمون که این زوج نمیتوانند فرزند زیستی داشته باشند و میتوانند نوزادی را به فرزندخواندگی بپذیرند. از اینجا به بعد آن روی سکه بیمها ونگرانی ها برای زوج منتظر آغاز میشود و فاطمه میگوید: «بهمن سال ۱۴۰۰ بود که به بهزیستی استان مراجعه کردیم. گفتند الان درخواستها اینترنتی ثبت میشود و نیازی به مراجعه حضوری درمراحل اول نیست. به سامانه ملی فرزندخواندگی مراجعه کنید و فرمهای مربوطه را پر کنید. اما یکی از مسئولان بهزیستی در پاسخ به سوالم که گفتم پروسه فرزندخواندگی از زمان ثبت تقاضا تا واگذاری کودک چقدر زمان میبرد؟ پاسخی داد که بند دل من و همسرم را پاره کرد. به ما گفتند زمان انتظار، سه سال است.
حالا سؤال من این است چرا زوجهای ناباروری که بعد از سالها دوا و درمان و نتیجه نگرفتن تصمیم میگیرند کودکی را به سرپرستی بپذیرند باید ۳ سال منتظر بمانند؟ من الان ۳۵ ساله هستم و همسرم ۴۲ ساله. ما طلاییترین سالهای باروری و سالهایی که میتوانستیم در کنار کودکمان بگذرانیم را از دست دادیم. ۳ سال دیگر من ۳۸ ساله میشوم و همسرم ۴۵ ساله! به نظر مسئولان این روال و این زمان انتظار برای زوجهایی که همه مدارک پزشکیشان نشان میدهد که سالها درگیر درمان بودند و خدا نخواسته بچه خودشان را داشته باشند منطقی است؟ چرا فرزند خواندگی تا این حد فرآیند طولانی و سختی دارد؟ کاش حداقل بهزیستی این پروسه را برای والدینی که فرزند ندارند کوتاهتر کند.»
*خرید و فروش غیرقانونی نوزادان بی سرپرست
اغراق نیست اما در تهران بیخ گوش خودمان در پاتوقهای معتادان و کارتن خواب ها دلال نوزاد داریم؛ دلالانی که فرزندان مادران معتاد و کارتن خواب را به بالاترین قیمت میفروشند. معلوم نیست چه بلایی سر نوزاد میآید؟ خانواده ای که کودک را به آن واگذار می کنند صلاحیت نگهداری از طفل معصوم را دارد؟تکلیف شناسنامه چه میشود؟ اگر نوزاد معتاد بود چه؟ اگر بیماری صعب العلاج داشت؟ اگر یک سال بعد پدر یا مادر واقعی بچه سراغش آمدند و ده ها نگرانی دیگر... همه این خطرات و نگرانیها هر زوج ناباروری را که میخواهند فرزندخوانده داشته باشند به این نتیجه میرساند که منطقیترین و درستترین راه داشتن فرزندخوانده، راه قانونی آن است. فاطمه میگوید: «ما هرگز به داشتن فرزندخوانده خارج از روال قانونیاش فکر نکردیم.حق بدهید که سه سال، زمان طولانی است. اما ممکن است همه مثل ما نباشند و برخی دست به کار غیرقانونی بزنند و بعدها هم هزار و یک مشکل برایشان پیش بیاید. امیدوارم مسئولان جلوی خرید و فروش نوزادان معصوم را با شناسایی آنها در پاتوق ها بگیرند. »
*روال فرزندخواندگی را با بوروکراسی اداری طولانی نکنید
برای زن و شوهری که ۱۵ سال انتظار کشیدند، هیچ چیز کلافه کننده تر از این نیست که در پروسه فرزندخواندگی گرفتار بوروکراسی اداری و کاغذبازی شوند. ماجرایی که برای زوج ثبت کننده کمپین در فارس من هم اتفاق افتاده است. فاطمه میگوید: «ما دی ماه سال گذشته به سامانه ملی فرزندخواندگی مراجعه کردیم و همه فرمها و مدارک مورد نیاز را پر کردیم و منتظر ماندیم. در سه ماه آخر سال خبری نشد. تا اینکه اوایل اردیبهشت با ما تماس گرفتند و گفتند عکسهایتان در سامانه الصاق نشده و پروندهتان ناقص است. یعنی ۴ ماه باید طول بکشد تا پرونده ما را بررسی کنند و بگویند مدارک نقص دارد! این روال منطقی است؟ می گویند پروسه فرزندخواندگی طولانی است.چون باید از صلاحیت پدر و مادر مطمئن شوند. چون بچه ها امانت هستند و ما باید امانتدار باشیم اما قبول کنید که امانتداری توجیهی برای روال طولانی اداری فرزندخواندگی و بوروکراسی اداری نیست. کاش حرف های ما به گوش مسئولان برسد و فکری برای کوتاه تر شدن روال فرزندخواندگی کنند.»
انتهای پیام/

تبلیغات در خبربان
منبع: فارس
کلیدواژه: فرزندخوانده زوج نابارور فارس من صبر ایوب خرید و فروش نوزاد فارس من پروسه فرزندخواندگی داشته باشند پدر و مادر بی سرپرست زوج هایی برای زوج سال ها ۱۵ سال زوج ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
ورود به خانه هوشمند با دستگیره دیجیتال فیلتا
فیفا در جام جهانی از هوش مصنوعی برای اعلام...
دومان سهند
کتاب صوتی
دریافت درگاه پرداخت فقط در چند دقیقه
آزمایشگاه تشخیصطبی پیوند
دوره دیجیتال مارکتینگ
فراگمان قسمت 7 سریال محرمانه ؛ تیزر سریال تابستانی...
بهترین راهکار ذخیره سازی اطلاعات کدام است؟
در دوران کرونا از کولر آبی استفاده کنیم یا...
داربست
تنها مدل های پرو آیفون 14 از تراشه جدید...
بهترین برند کولر چیست؟
تعمیر فوری گوشی شیائومی
آیامیدانید دمایمناسب برایپکیج در زمستان چقدراست؟
آموزش بروزرسانی تقویم میزبانی
چطور بلیط لحظه آخری بخریم؟ دیجی چارتر 1401
با انواع دستگاه های ذخیره سازی اطلاعات آشنا شوید...
فروش کفش
آیا میدانید چه مواردی در تلویزیون قابل تعمیر است؟
کارتریج را شارژ کنیم یا تعویض
طراحی سایت املاک
اجاره کلبه چوبی
افزودنی های بتن چیست؟
تفاوت کولر گازی و آبی
تفاهم ایران و کویت برای مقابله با گردوغبار
حضانت فرزند در طلاق توافقی
معرفی بهترین اپلیکیشن رزرو هتل 1401
رفتار قیمت بیت کوین در ۶ ماه آینده چگونه...
کلینیک بتن ایران
انفجار قیمتها در بازار مسکن قابل پیشبینی بود
کولر گازی 36000 گری
تهیه غذا
اخبار فناوری
خبر هوشمند فهام
خبر بعدی:
آمریکا باز ایران را تحریم کرد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، وزارت خزانهداری آمریکا شامگاه چهارشنبه از اعمال تحریمهای جدید علیه ایران خبر داد.
اسامی ۲ فرد، ۱۳ شرکت و ۲ نفتکش در فهرست تحریمهای جدید آمریکا (SDN) قرار گرفتهاند. وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد شبکهای از افراد و شرکتهایی را که از شرکتهای صوری برای تسهیل انتقال و فروش نفت و محصولات پتروشیمی ایران استفاده کردهاند را تحریم کرده است.
در حال تکمیل...
منبع: فارس لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر تحریم آمریکا علیه ایران مهمترین اخبار امروز اخبار مرتبط گوجه هایی که رب نمیشوند؛ حکایت کاهش عرضه رب گوجه فرنگی در بازار + فیلم ۱۴۰۱/۴/۱۵ تاریخ دقیق مرحله دوم قرعه کشی خودرو اعلام شد ۱۴۰۱/۴/۱۵ فروش قطعه یدکی بدون کد رهگیری ممنوع شد ۱۴۰۱/۴/۱۵ جویندگان کم شدند؛ اما هنوز کار پیدا نمی شود ۱۴۰۱/۴/۱۵ چرا عربستان یارانه ۹ میلیون تومانی می دهد ولی ایران نه؟ ۱۴۰۱/۴/۱۵ این خانوارها از نهضت ملی مسکن حذف می شوند ۱۴۰۱/۴/۱۵ آخرین ویدیو ها گوجه هایی که رب نمیشوند؛ حکایت کاهش عرضه رب گوجه فرنگی در بازار + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ ۲۱:۴۹ شاخص ترس و طمع؛ معیاری برای خرید و فروش رمزارزها ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ ۲۱:۱۰ جویندگان کم شدند؛ اما هنوز کار پیدا نمی شود ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ ۲۰:۵۴ گربه ناخوانده وسط برنامه زنده! + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ ۲۰:۱۱ چرا عربستان یارانه ۹ میلیون تومانی می دهد ولی ایران نه؟ ۱۴۰۱/۰۴/۱۵ ۱۹:۳۷ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۲:۱۹ آمریکا باز ایران را تحریم کرد ۲۲:۱۶ قبل از موفقیت این نشونه ها رو میبینی ۲۲:۱۶ شمخانی: برای دستیابی به توافق قوی، پایدار و قابل اتکاء وارد مذاکرات شدیم ۲۲:۱۴ حسینی به استقلال پیوست ۲۲:۰۶ تصاویری خارق العاده از فضا در یک مسابقه عکاسی ۲۱:۵۹ مسواک زدن را به ربات ها بسپارید ۲۱:۴۹ گوجه هایی که رب نمیشوند؛ حکایت کاهش عرضه رب گوجه فرنگی در بازار + فیلم ۲۱:۳۰ فوت ۱۶ نفر بر اثر بیماری هاری ۲۱:۳۰ ۳ شب سفر به چابهار ، سرزمین عجایب چقدر تمام می شود؟ + جدول ۲۱:۲۶ تاثیر دستشویی در تنیس ویمبلدون! ۲۱:۲۱ تاریخ دقیق مرحله دوم قرعه کشی خودرو اعلام شد ۲۱:۱۸ فروش قطعه یدکی بدون کد رهگیری ممنوع شد ۲۱:۱۶ روش های صرفه جویی در مصرف شارژ باتری هنگام سفر ۲۱:۱۳ من در اینستاگرام چه خوشبختم ۲۱:۱۰ شاخص ترس و طمع؛ معیاری برای خرید و فروش رمزارزها ۲۱:۰۸ چند نوع بی خوابی داریم؟ (علل و علائم هر کدام) ۲۰:۵۴ جویندگان کم شدند؛ اما هنوز کار پیدا نمی شود ۲۰:۴۳ کم کاری تیرویید و درمان آن با ۳ نسخه گیاهی خانگی ۲۰:۳۹ اداره وزارت صمت کار یک نفر نیست ۲۰:۳۷ صالح آبادی: دستورالعمل های ستاد امر به معروف را به شبکه بانکی کشور اعلام کرده ام، اما این فقط مقدمه کار است ۲۰:۳۵ تولیدات لوازم یدکی باید شناسه دار شوند ۲۰:۳۱ جشنواره عید تا عید بیمه سرمد؛ ۵۰ درصد تخفیف برای بیمه های مسئولیت ۲۰:۳۰ شرکت متا برای آینده ای دشوار آماده می شود! ۲۰:۲۱ درمان سوزش سر دل بدون دارو فقط با سیب ۲۰:۱۳ هشدار تنش گرمایی به دامداران و مرغداران ۲۰:۱۱ گربه ناخوانده وسط برنامه زنده! + فیلم ۱۹:۵۵ ادامه موج استعفا در دولت انگلیس ۱۹:۴۶ روش جدید محققان هاروارد در بازیابی عضلات و تاندون های آسیب دیده ۱۹:۴۲ افزایش نرخ بهره راهکار اشتباه برای تورم! ۱۹:۳۷ چرا عربستان یارانه ۹ میلیون تومانی می دهد ولی ایران نه؟ ۱۹:۱۹ افزایش سبد خدمات امدادی امداد خودرو سایپا ۱۹:۱۳ وضعیت قرمز دریاچه ارومیه ۱۹:۱۲ کشف ماده ای که با گرم شدن منجمد می شود ۱۹:۰۹ خشک کردن آلبالو با فر و چند روش دیگر + آموزش ۱۸:۵۵ مجمع تشخیص مصلحت طرح مجلس در مورد طرح صیانت را رد کرد؟ ۱۸:۵۲ برای داشتن زندگی سالم چه باید کرد؟ ۱۸:۵۲ رونمایی از کیت جدید لورکوزن با حضور سردار آزمون + عکس ۱۸:۴۸ مالیات واردات مواد اولیه و واسطهای برای تولید نصف شد ۱۸:۴۶ ارزش معاملات کم؛ عامل خروج نقدینگی از بورس/ روند منفی بازار سرمایه ادامه دارد؟ ۱۸:۳۹ با فروش این وسایل قدیمی، درآمد کسب کنید ۱۸:۳۶ توافق موقتی و جدید اتحادیه اروپا برای ارزهای دیجیتال ۱۸:۲۷ آرایشگرها با موهای سفیدشون چیکار می کنن؟ ۱۸:۰۶ کاهش سرعت موتور تورم ساز؛ تغییر روند یا تکرار تاریخ؟! ۱۸:۰۳ با این چک لیست تو اسباب کشی، خیالت از همه چیز راحته ۱۷:۵۲ دردسر مشترک گل محمدی و مطهری پس از جدایی ۱۷:۴۸ پرداخت ۱۷ هزار میلیارد تومان از مطالبات گندم در اوایل هفته آینده ۱۷:۴۳ روش رفع زردی لوازم برقی سفید به صورت کامل ۱۷:۴۱ زمزمه شروع رکود اقتصادی؛ از وال استریت تا واشنگتن ۱۷:۳۳ پیشنهاد باشگاه عراقی به کاپیتان استقلال + عکس ۱۷:۳۰ این خانوارها از نهضت ملی مسکن حذف می شوند اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست اقتصاد کلان مسکن طلا و ارز خودرو بورس بیمه بازرگانی انرژی صنعت شهر فناوری شبکه های اجتماعی درباره ما تماس با ما آرشیو تبلیغات اخبار بیمهکلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به
پایگاه خبری اقتصادآنلاینمیباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام