Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@13:02:12 GMT

امکانات ورزشکاران رشته زورخانه‌ای گنبدکاووس کافی نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۸۲۸

امکانات ورزشکاران رشته زورخانه‌ای گنبدکاووس کافی نیست

محسن امیری روز پنجشنبه همزمان با روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: وسایل و ابزار انجام این ورزش در گنبدکاووس فرسوده شده اما هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی شهرستان اعتباری برای خرید و جایگزینی آنها ندارد.

وی افزود: به عنوان نمونه قیمت خرید یک جفت میل باستانی که ورزشکاران گنبدی در اوزان مختلف برای تمرین به شدت به آن نیاز دارند ۲۰ میلیون ریال است و همچنین مجبور به برش‌زنی کباده‌های قدیمی و ترکیب‌ آنها با هم برای استفاده ورزشکاران در مسابقات هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی گنبدکاووس اضافه کرد: پیگیری برای واگذاری سند تنها باشگاه ورزش زورخانه‌ای فعال شهرستان به نام هیات در حال انجام است و همچنین یک قطعه زمین برای ساخت فضای مناسب ورزشکاران این رشته به هیات واگذار شده که به دلیل نداشتن اعتبار امکان ساخت و ساز در آن محل وجود ندارد.

امیری با مناسب ندانستن فضای تنها باشگاه این رشته در گنبدکاووس برای انجام تمرین و برگزاری مسابقات زوردخانه‌ای و پهلوانی، از مسوولان و خیران استانی و شهرستانی علاقمند به توسعه ورزش گلستان خواست برای ساخت فضای مناسب در زمین اهدایی، این هیات را همراهی کنند.

وی یادآور شد: سابقه فعالیت در رشته ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی که آمیخته با فرهنگ مردم ایران زمین است در گنبدکاووس به بیش از ۷۰ سال بر می‌گردد و ورزشکاران شاخصی از این شهرستان از جمله محمد زیبایی در بخش کباده، محمد، مهدی و مصطفی کریمی در بخش میل باستانی و چرخ تیز و همچنین پوریا رمرودی در رشته کباده عنوان‌های مختلف قهرمانی کشور را از آن خود کردند.

رییس هیات ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی گنبدکاووس افزود: علاقمندان در این رشته با استفاده از "میل باستانی" نماد گرز جنگی، "کباده" نماد تیروکمان، "سنگ" نماد سپر و "تخته شنا" نماد شمشیر حرکات نمایشی را در اوزان و گروه‌های سنی مختلف انجام می‌دهند و نرمش پا و چرخش باستانی و دعا کردن از دیگر حرکات پایانی ورزشکاران در گود به‌حساب می‌آید.

امیری بیان کرد: ورزشکاران این رشته هماهنگ با موسیقی و نوای مرشد، در گود جست و خیز می‌کنند و حرکات زیبای گروهی یا فردی به نمایش می‌گذارند.

وی گفت: حدود ۵۰ نفر در گنبدکاووس به صورت حرفه‌ای در این رشته فعالیت دارند و همچنین طبق تاکید فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای برای توسعه این رشته در کشور از ۲ سال قبل آموزش ۴۵ کارآموز در سنین هشت تا ۱۴ سال این شهرستان زیر نظر مربی فدراسیون آغاز شده است.   

ورزشکاران فعال در رشته زورخانه‌ای آداب و سنن خاص بر گرفته از پهلوانان و دلاوران افسانه‌ای دوره باستان را همراه با خلق و خوی مردانگی و مروت و جوانمردی ائمه اطهار به نمایش می‌گذارد.

۱۷ شوال (سال پنجم هجری) روز نبرد حضرت علی (ع) با عمروبن عبدود در جنگ خندق روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای است.

برچسب‌ها گنبدکاووس ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی گلستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گنبدکاووس ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی گلستان گنبدکاووس ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی گلستان زورخانه ای و پهلوانی ورزش زورخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است

شهاب شهبازی اظهار کرد: طرح سند آمایش سرزمین در حوزه ورزش در نقاط مختلف کشور یکی از موضوعات اساسی در وزارت ورزش و جوانان است که با جدیت در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه هدف از تدوین و اجرای سند آمایش سرزمین ورزش در راستای ایجاد عدالت ورزشی در نقاط مختلف کشور است، ابراز کرد: دولت سیزدهم اهتمام ویژه ای به تکمیل و تدوین اجرای این سند در راستای تقویت و ایجاد زیرساخت های ورزشی متناسب با رشته های ورزشی پرطرفدار و با استعداد مناطق مختلف دارد.

مدیرکل ورزش و جوانان استان ایلام با تاکید بر اینکه هدف از اجرای این طرح، عینیت بخشی به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای تحقق"ورزش قوی، ایران قوی" است، گفت: در این سند، تمام اماکن ورزشی، تفریحی، باشگاه ها و زیرساخت های مربوط به حوزه ورزش و رشته های روزشی با استعداد و پرطرفدار هر منطقه شناسایی و مورد ارزیابی قرار می گیرد.

شهبازی ضرورت تجمیع و استفاده بهینه از امکانات، ظرفیت‌ها و اماکن ورزشی سازمان‌ها و نهادهای مختلف به منظور افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در بودجه و اعتبارات را از دیگر مزایای تدوین سند آمایش سرزمین ورزش استان برشمرد و گفت: در این سند همچنین رشته‌های ورزشی مستعد هر منطقه شناسایی و برای تقویت این رشته های برنامه ریزی می شود.

وی با تاکید بر اینکه با اجرای این سند در واقع یک سیاستگذاری واحد در حوزه ورزش و اعتبارات ورزشی ایجاد خواهد شد، تصریح کرد: بر این اساس یک وحدت رویه برای ذینفعان(ورزشکاران) در راستای توسعه و تقویت ورزش قهرمانی و همکانی در سطح جامعه ایجاد خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است
  • مجیدی: ورزشکاران حرفه‌ای اسکیت نیاز به حمایت بیشتری دارند
  • تجلیل از دختران مدال‌آور ‌رشته‌های‌ ووشو و کاراته در مشهد
  • دیدار ورزشکاران باستانی با آیت الله نورمفیدی
  • ورزشکاران در فرهنگ جامعه نقش‌آفرین هستند
  • مجمع سالانه هیات فوتبال استان کرمان برگزار شد
  • نظارت ۴۰ نفر بر روند برگزاری انتخابات مرحله دوم در گنبدکاووس
  • نظارت ۴۰ نفر بر روند برگزاری انتخابات مرحله دوم؛ گنبدکاووس
  • انتصاب رییس جدید هیات کوراش مشهد
  • تقویت زیرساخت‌های ورزشی شهر صدرا