Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@18:02:06 GMT

چطور بلیط هواپیما را ارزان‌تر بخریم

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۵۸۷۲

 

محال است اهل سفرهای پروازی باشید و وقت صرف یافتن ارزان‌ترین بلیط هواپیما نکنید؛ جست‌وجوی خسته‌کننده و همیشگی، بررسی قیمت‌های دائم در نوسان، تلاش برای پیداکردن بهترین زمان رزرو، این‌همه دردسر و زحمت فقط یک هدف دارد و آن خرید بلیط ارزان هواپیما است. می‌خواهید بدانید بعضی‌ها چگونه همان بلیطی را که شما می‌خرید ارزان‌تر می‌خرند؟ تا آخر این مقاله همراهمان باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱. خرید بلیط ارزان هواپیما با جست‌و‌جوی محرمانه

اگر می‌بینید قیمت یک پرواز بعد از چند بار جست‌و‌جو بیشتر شده است، تعجب نکنید! این اساس کار وب‌سایت‌های خرید آنلاین بلیط هواپیما است. آنها با زیرورو‌کردن کوکی‌های مرورگر کاربر، از محبوب‌ترین مسیرهای هوایی او سر درمی‌آورند و مبلغ آن را بیشتر می‌کنند. این‌طوری کاربر ترغیب می‌شود قبل از آنکه قیمت از این‌ هم بیشتر شود، بلیط را بخرد.

زرنگ باشید و موقع جست‌و‌جوی پروازها از مرورگر خصوصی یا حالت ناشناس مرورگر استفاده کنید تا کمترین قیمت‌ها را ببینید. حالت ناشناس پنجره‌ای در مرورگر است که در آن اطلاعات کاربر ردیابی نمی‌شوند. پس برای خرید بلیط ارزان هواپیما یک پنجره ناشناس باز کنید و با خیال راحت قیمت‌ها را مقایسه کنید.

۲. انتخاب ارزان‌ترین روز برای سفر در خرید آنلاین بلیط هواپیما

خیلی‌ها معتقدند خرید بلیط هواپیما در روزهای وسط هفته ارزان‌تر تمام می‌شود، اما این قانونی کلی نیست. کافی است نگاهی به تغییرات قیمت پرواز مدنظر در طول یک ماه گذشته بیندازید تا بفهمید بلیط آن چه روزهایی ارزان‌تر است.

در بعضی از وب‌سایت‌های خرید آنلاین بلیط هواپیما، کاربران می‌توانند پروازها را با فیلترهای مختلف مثل «ارزان‌ترین پرواز‌های هفته» مرتب کنند. حتی بعضی از آنها امکان تجزیه‌و‌تحلیل قیمت ماهانه و ردیابی نوسانات را هم فراهم می‌کنند. خیلی از مسافران حاضرند به‌خاطر بلیط ارزان‌تر، برنامه سفرشان را تغییر بدهند و روزی پرواز کنند که بلیط مسیر هوایی ارزان‌تر است.

۳. خرید بلیط ارزان هواپیما از موتورهای جست‌وجوی مخصوص

وقت بگذارید و موتورهای جست‌و‌جوی تهیه بلیط آنلاین را سبک‌سنگین کنید. بعضی از این موتورها به‌خاطر اسم‌و‌رسمی که دارند بلیط‌ها را گران‌تر می‌فروشند، در حالی که برخی دیگر همان پروازها را با هزینه کمتر ارائه می‌دهند. اسم ارزان‌ترین‌ها را به‌ خاطر بسپاید و فراموش نکنید که هیچ موتور جست‌وجویی همیشه بهترین باقی نمی‌ماند. هرازگاهی دوباره آنها را غربال کنید تا همیشه بیشترین تخفیف بلیط برای پرواز داخلی و خارجی شامل حالتان شود.

۴. خرید بلیط ارزان هواپیما از خطوط هوایی ارزان

اگر طرف‌دار پروازهای لوکس و سفرهای بیزنس‌کلاس هستید که هیچ، اما اگر به‌ فکر خرید بلیط ارزان هواپیما هستید، بررسی قیمت‌های خطوط هوایی ارزان‌تر خالی از لطف نیست. شاید در این پروازها خبری از غذا و نوشیدنی رایگان نباشد یا صندلی‌ها به‌ هم نزدیک‌تر و جای پاها تنگ‌تر باشد، اما احتمالا قیمتی را که دنبالش هستید راحت‌تر پیدا می‌کنید.

موقع خرید آنلاین بلیط هواپیما، فرودگان مقصد را چک کنید. بعضی وقت‌ها پروازهای ارزان‌تر در فرودگاه‌های خارج شهر می‌نشینند. همچنین دقت کنید که هزینه چمدان‌ها موقع خرید بلیط لحاظ شده باشد تا مجبور نشوید بعدا هزینه بیشتری بپردازید.

۵. سفر رایگان با امتیازهای کارت اعتباری سفر

 

ساده‌ترین راه ممکن برای پرواز رایگان، جمع‌کردن امتیاز است. یک کارت اعتباری سفر بخرید. فرقی نمی‌کند مربوط به خط هوایی خاصی باشد یا کارت سفری معمولی، مهم این است که از آن برای خرید بلیط ارزان هواپیما، رزرو هتل و حتی خرید استفاده و تا می‌توانید امتیاز جمع کنید. هر وقت مجموع امتیازات کارت به میزان مشخصی رسید، می‌توانید آنها را به تخفیف بلیط برای پرواز داخلی و خارجی تبدیل کنید. هرچقدر این امتیازات بیشتر باشند، تخفیف بیشتری شامل حالتان می‌شود. حتی بعضی وقت‌ها نیازی به پرداخت هزینه نیست و کل سفر رایگان می‌شود.

۶. تهیه بلیط آنلاین پروازهای اتصالی با هزینه کمتر

منظور از پروازهای اتصالی پروازهایی است که مستقیم از مبدا به مقصد نمی‌روند و بین راه در کشور دیگری فرود می‌آیند. اگر برای چنین سفری برنامه‌ریزی می‌کنید، موقع تهیه بلیط آنلاین، مبدأ و مقصد را خودتان برنامه‌ریزی کنید و حتی بلیط سفر دوم را هم خودتان تهیه کنید.

در این پروازها حواستان به فاصله زمانی بین ۲ پرواز باشد تا برایتان هزینه اضافه نتراشد. اگر فاصله زمانی خیلی کم باشد، ممکن است تأخیر پرواز اول باعث شود پرواز دوم را از دست بدهید و اگر فاصله زمانی خیلی زیاد باشد، ممکن است مجبور شوید یک شب را در شهر یا کشور میانی سر کنید که آن‌ هم هزینه‌بردار است.

۷. انتخاب مقصد ارزان‌تر برای سفر

Alt: خرید بلیط آنلاین

اگر هوس سفر کرده‌اید اما مقصدتان مشخص نیست، بگردید و ارزان‌ترین پرواز ممکن را انتخاب کنید. همه شهرهای کشور عزیزمان پر از جاذبه‌های تماشایی و بی‌نظیر هستند و سفر به تک‌تکشان تجربه شیرینی را برایتان رقم می‌زند. وارد وب‌سایت‌های خطوط هوایی شوید. مبدأ و محدوده زمانی سفر را انتخاب کنید تا هزینه پرواز به مقصدهای مختلف برایتان فهرست شوند. حتی می‌توانید از امکانات وب‌سایت استفاده کنید و پروازها را از ارزان‌ترین تا گران‌ترین مرتب کنید.

۸. خرید بلیط ارزان هواپیما با ترکیب چند خط هوایی

مسافر شمایید و اختیار سفر در دست‌ شماست. اگر قرار است در طول سفر چندین بار سوار هواپیما شوید، مجبور نیستید همه‌شان را از یک ایرلاین انتخاب کنید. باحوصله برای تک‌تک پروازها جست‌و‌جو کنید تا میان خطوط هوایی مختلف، ارزان‌ترین گزینه‌ها را پیدا کنید. خیلی وقت‌ها همین انتخاب ساده تفاوت بسیار بزرگی در هزینه کل بلیط‌های خریداری‌شده ایجاد می‌کند. این ترفند خوبی برای گرفتن تخفیف بلیط برای پرواز داخلی و خارجی است. البته باید حواستان به خطرهای انتخاب خطوط هوایی متنوع برای یک سفر هم باشد. مثلا تأخیری چندساعته کافی است که پرواز بعدی از دست برود.

۹. ۲ پرواز به‌جای ۱ پرواز مستقیم

گاهی هزینه ۲ پرواز اتصالی از هزینه پرواز مستقیم کمتر می‌شود. شهری را میان مبدأ و مقصد پیدا کنید که معمولا کسی به آن سفر نمی‌کند و به همین خاطر بلیط پروازهایش ارزان‌تر است. در نظر بگیرید که این پروازها ممکن است طولانی‌تر باشند یا اگر درست برنامه‌ریزی نکنید، از پرواز دوم جا بمانید.

۱۰. بلیط ارزان هواپیما با خرید عمده

یکی از ترفندهای خرید بلیط ارزان هواپیما، تهیه هم‌زمان چند بلیط است. مسیر سفر را در نظر بگیرید و همه بلیط‌های پرواز را با هم از یک خط هوایی بخرید تا شاید تخفیف خرید عمده شامل حالتان شود. یکی دیگر از ترفندهای تهیه بلیط آنلاین ارزان، خرید بلیط‌های دور دنیا و پاس‌های منطقه‌ای برای سفرهای خارجی است. این بلیط‌ها برای سفر به دور دنیا یا گشت‌و‌گذار در یک قاره هستند و با توجه به اینکه چندین پرواز را شامل می‌شوند، برای هر پرواز تخفیف خوبی در نظر می‌گیرند. البته این‌ هم قانونی کلی نیست و لازم است خودتان قیمت‌ها را سبک‌سنگین کنید.

۱۱. تهیه بلیط آنلاین از خطوط هوایی محلی

موتورهای جست‌و‌جوی بلیط هواپیما بی‌نظیرند، اما اغلب فقط سفرهای خطوط هوایی بزرگ و خوش‌نام را پوشش می‌دهند. برای خرید بلیط ارزان هواپیما، لازم است خطوط هوایی محلی و ناشناخته‌تر را پیدا کنید، به‌خصوص مسیرها و مناطق دورافتاده‌ای که کمتر رزرو می‌شوند. در کشورهای غریبه با جست‌وجو در گوگل یا پرس‌و‌جو از بومیان منطقه می‌توانید خطوط هوایی محلی را پیدا کنید. اگر قصد خرید آنلاین بلیط هواپیما را دارید، حتما از سایت شرکت بلیط بخرید تا هم از پیشنهاد‌های ویژه و تخفیفات بهره‌مند شوید و هم پول اضافه به وب‌سایت‌های واسطه پرداخت نکنید.

۱۲. رزرو بلیط به‌محض تعیین مقصد و زمان سفر

از پروازهای لحظه آخری که بگذریم، معمولا با نزدیک‌شدن به موعد سفر هزینه پرواز کمتر نمی‌شود مگر اینکه اتفاق خوبی بیفتد و شرکت هواپیمایی به‌مناسبت خاصی تخفیف بدهد. بعضی از خطوط هوایی مقرون‌‌به‌صرفه، در ابتدای فروش چند بلیط را با نرخ‌ پایین‌تر به‌عنوان قیمت پایه ارائه می‌کنند و زمانی که تعداد مشخصی بلیط فروش رفت، قیمت بلیط‌های باقی‌مانده را افزایش می‌دهند. پس اگر می‌دانید کِی و کجا می‌روید، منتظر اتفاق خاصی نباشید و هرچه زودتر بلیط سفر را بخرید.

۱۳. پرداخت هزینه بلیط با ارز

این ترفند فقط برای سفرهای خارجی مفید است. بیشتر خطوط هوایی مقرون‌به‌صرفه از مسافران خواهش می‌کنند هزینه بلیط را با واحد پول کشور مبدأ پرداخت کنند. بنابراین قبل از رزرو پرواز بررسی کنید که اگر هزینه بلیط با ارز پرداخت شود، ارزان‌تر تمام می‌شود یا خیر. البته با توجه به ارزش فعلی پول ملی، شاید این گزینه خیلی به‌ درد ما ایرانی‌ها نخورد، اما حداقل می‌توان فهمید پرداخت با چه ارزی ارزان‌تر است. توصیه می‌کنیم برای این‌ کار حتما از کارت‌های اعتباری بین‌المللی بدون هزینه تراکنش‌های خارجی استفاده کنید تا هزینه‌ها به‌ حداقل برسند.

۱۴. توجه به پروازهای لحظه آخری

سفر با پروازهای لحظه آخری دردسرهای خودش را دارد. چمدانتان باید همیشه بسته و آماده باشد، ممکن است پای پرواز ببینید اسمتان در فهرست مسافران نیست، نمی‌توانید برای سفر برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید و در صورت کنسلی بلیط هواپیما، استرداد مبلغ بلیط سخت‌تر از حالت عادی است. با این حال، مزیت بزرگ این پروازها قیمت مناسب آنهاست که گاهی وقت‌ها نصف هزینه بلیط معمولی است. همه معایبی که ذکر کردیم باعث می‌شوند خرید این بلیط‌ها مقرون‌به‌صرفه‌ و برای کسانی که دنبال سفر ارزان‌تر هستند مناسب‌تر باشند.

کلام آخر

همه مسافران توان خرید بلیط‌ هواپیما را ندارند. شرکت‌های هواپیمایی هم این را می‌دانند و همیشه برای مسافرانی که دنبال خرید ارزان بلیط هواپیما هستند، شرایط ویژه‌ای را در نظر می‌گیرند. پیشنهادهای ویژه، تخفیف بلیط برای پرواز داخلی و خارجی، سفر رایگان با امتیازهای کارت اعتباری، بلیط‌های لحظه آخری و باقی مواردی که در این مقاله معرفی کردیم، نمونه راهکارهایی هستند که هزینه سفر را کمتر می‌کنند. شما چه ترفندهایی برای خرید بلیط ارزان هواپیما بلدید؟ منتظر شنیدن نظرها و تجربه‌های مفیدتان هستیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۵۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟

به گزارش خبرنگار مهر، نقاط حادثه خیز بر اساس شاخص‌هایی همچون تعداد تصادف‌های منجر به فوت و آسیب دیدگی شناسایی و پس از اولویت بندی ایمنی و استاندارد سازی می‌شوند. این نقاط در بررسی‌هایی که توسط راهداری، پلیس راه و وزارت کشور صورت می‌گیرد، مشخص و اعلام می‌شود.

در تصادفات جاده‌ای بیشترین خسارت وارد آمده به کشور قطعاً از دست رفتن سرمایه انسانی خواهد بود البته این بخش چه در تصادفات فوتی و چه در تصادفات زخمی بیشترین سهم را در خسارت ایجاد شده به بار می‌آورد؛ علاوه بر این، هزینه سنگین معنوی و مالی، در وقوع سوانح جاده‌ای خسارت به زیرساخت‌ها از جمله زیرساخت شبکه راهی سهم عمده‌ای در این محاسبات جدید دارد.

طبق یک تعریف جهانی از بین عوامل مختلف در وقوع یک سانحه جاده‌ای سه عامل خطای انسانی، خودرو و جاده نقش اصلی را ایفا می‌کنند البته در کشورهای مختلف درصدهای سهم این عوامل متعدد است. «نقاط پر تصادف یا همان حادثه‌خیز در شبکه جاده‌ای جزو متهمان ردیف اول مرگ محسوب می‌شود؛ یا به عبارت دیگر، نقاط پر تصادف یا همان حادثه‌خیز در شبکه جاده‌ای جز متهمان ردیف اول مرگ محسوب می‌شود. نقاط حادثه‌خیز به نقاطی گفته می‌شود که تکرار تصادفات در یک بازه زمانی در آن منطقه بالا باشد که معیار تشخیص این نقاط دستورالعمل ویژه‌ای دارد.

آمار هولناک کشته‌های تصادفات جاده‌ای در ایران!

بر اساس این گزارش، در جریان سفرهای نوروزی از (۲۵ اسفند ۱۴۰۲) تا (۱۵ فروردین ۱۴۰۳)، ۸۲۸ نفر از هموطنان در این سفرها جان خودشان را از دست دادند که موجب داغدار شدن بسیاری از خانوار شد، آمارهای ذکر شده مربوط به فوتی‌های سرصحنه تصادف است که منجر به مرگ لحظه‌ای شده و با محاسبه مجروحان بدحال این تصادف‌ها که احتمال مرگ آنها زیاد است در نتیجه آمار فوتی تصادفات سفرهای نوروزی بیشتر از این آمار اعلام شده خواهد بود.

در سفرهای نوروزی سال‌جاری، ۱۰۲ هزار و ۴۸۶ فقره تصادف در کشور طی بازه زمانی اعلام شده رخ داد که رشد ۲.۸ درصدی را در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن (۱۴۰۲) نشان می‌دهد؛ البته در این تصادفات ۲۱ هزار و ۵۹۰ نفر مجروح شدند که حاکی این آمار هم رشد ۱۱.۶ درصدی است؛ رشد آمار تصادفات در نوروز (۱۴۰۳) زنگ خطر را در گوش مسؤولان مربوطه و متولیان این زمینه به صدا در آورده است.

بر اساس آمار، مهم‌ترین عوامل ۳۴ درصد از تصادفاتی که در جاده‌ها رخ می‌دهد به دلیل سرعت، سبقت غیرمجاز، خستگی و خواب‌آلودگی است؛ البته ناگفته نماند که بیشترین آمار تصادفات برون شهری سرعت و سبقت غیرمجاز عنوان شده اما نمی‌توان از نقش حائز اهمیت رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای به عنوان یکی از عوامل اساسی کاهش تصادفات و آمار فوتی‌ها و مجروحان چشم‌پوشی کرد.

اصلاح ۴۱۲ نقطه حادثه تا پایان سال گذشته

طی سال‌های اخیر ۸۸۷ نقطه پر تصادف و حادثه‌خیز در سراسر کشور شناسایی شد که بر اساس توافق انجام شده بین سه ارگان پلیس‌راه، وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری ۴۱۲ نقطه از این نقاط تا پایان سال گذشته (۱۴۰۲) رفع خطر شد. همچنین ۳۱۳ نقطه حادثه خیز نیز از سال‌های پیش‌تر وجود داشت که این نقاط هم اصلاح شد؛ بدین ترتیب تاکنون ۷۲۵ نقطه حادثه‌خیز، رفع خطر شده است.

برای تأمین منبع مالی اصلاح و رفع نقاط پر تصادف و حادثه خیز، طبق گفته مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی مقرر بود منابعی از صندوق خسارت‌های بدنی به این منظور تأمین شود که تاکنون حتی یک ریال هم از این صندوق تخصیص مالی نشده و هر آنچه که در این زمینه هزینه شد از منابع داخلی سازمان راهداری بوده است.

این مقام مسؤول در ادامه گفته‌های خود اعلام کرد «انتظار می‌رود این منابع مالی تأمین شود، زیرا هر ریال آن برای نجات جان انسان‌ها هزینه می‌شود و جز تأکیدات دولت و رئیس جمهور است.»‌ «انتظار می‌رود منابع مالی مورد نیاز رفع نقاط حادثه خیز تأمین شود، زیرا هر ریال آن برای نجات جان انسان‌ها هزینه می‌شود و جز تأکیدات دولت و رئیس جمهور است.»

همچنین متولی وزارت راه و شهرسازی نسبت به اینکه «سازمان راهداری» در صدد این است تا نیمه نخست سال‌جاری باقی مانده نقاط پرخطر را رفع خطر کند، تاکید کرد.

به گزارش مهر، طبق ماده (۵ قانون توسعه حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت) شرکت‌های بیمه‌گر موظف‌اند، متناسب با ارزیابی دولت از عملکرد دستگاه‌های مؤثر در کاهش حوادث و تلفات حمل و نقل درون شهری و برون شهری، معادل (پنجاه درصد) صرفه‌جویی حاصل از عدم پرداخت خسارات بیمه بدنه و شخص ثالث را برای آموزش و فرهنگ‌سازی ایمنی تردد، تأمین تجهیزات، اصلاح فیزیکی نقاط و مقاطع حادثه خیز پرداخت کنند.

دره «مرگ و میر» در ۳۰ کیلومتری روستاها

طبق گفته مسوولان به جز عوامل سرعت، سبقت غیرمجاز، خستگی و خواب‌آلودگی، ۳۰ کیلومتری روستاها نیز بیشترین آمار تصادف منجر به فوتی را ثبت کرده و «هشت درصد» میزان مرگ و میر را مسیرهای روستایی به خود اختصاص داده که این آمار در برخی از روستاهای کشور به ۷۰ درصد می‌رسد که زنگ خطر جدی را به صدا در می‌آورد.

البته باید به این موضوع نیز اشاره کرد که وقوع تصادفات آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی بسیاری را بر جامعه تحمیل می‌کند.

سه استان صدرنشین نقاط حادثه خیز!

بر اساس آمار تا آبان ماه سال گذشته (۱۴۰۲)، تهران، خوزستان و فارس بیشترین نقاط حادثه خیز را داشتند که تعدادی از این نقاط تا بدین لحظه رفع شده است. سردار کمال هادیان‌فر معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی در زمان سکان داری سمت پیشین خود (رئیس پلیس راهور) نسبت به عملکرد دولت قبل به دلیل عدم توجه به نقاط حادثه خیز انتقاد داشت وی اعلام کرده بود «شناسایی نقاط حادثه خیز طی ۲ دهه اخیر ثابت مانده بود و طی هشت سال دولت گذشته هیچ اقدامی در خصوص رفع نقاط حادثه خیز نشد، البته از ابتدای سال (۱۳۸۳) تا ۱۳۹۵ دولت‌ها هیچ‌گونه گامی برای رفع نقاط حادثه خیز نداشتند.

آمار وحشتناک جان‌باختگان سفرهای تعطیلات عید سعید فطر، طی سه روز!

آمار تصادفات جاده‌ای فقط به سفرهای نوروزی ۱۴۰۳ ختم نشد. در تعطیلات سه روزه پایان ماه مبارک رمضان جان‌باختن ۱۰۱ نفر از هموطنان بر اثر تصادفات طی ۳ روز اعلام شد ؛ البته و هزار و ۲۲۳ نفر هم مصدوم و مجروح شدند که با توجه به‌ مجروحان بدحال آمار فوتی‌ها احتمالا افزایش یافته است.

حدود ۱۰ درصد تصادفات و تلفات جاده‌ای ناشی از نقاط حادثه خیز است؛ اگرچه در برابر عوامل دیگر بروز حوادث رانندگی همچون خطای انسانی و خودرو وزن کمتری دارد اما تکرارپذیر بودن حادثه در آن نقطه می‌تواند زمینه را برای افزایش سهم و آمار آن فراهم کند.

تعداد فوتی‌های تصادفات جاده‌ای در ایام نوروز زیاد بوده و قابل قبول نبوده و می‌توان به عوامل متعددی در این زمینه مانند کیفیت پایین خودروهای داخلی، خطاهای رانندگان و وجود نقاط حادثه خیز جاده‌ای اشاره کرد.‌

تأثیر چشمگیر کیفیت پایین خودروهای داخلی!

به گزارش مهر، طی سالیان اخیر، خودروهای بی‌کیفیت داخلی به همراه نقاط حادثه‌خیز نقش اساسی و پررنگی در افزایش آمار فوتی‌های تصادفی دارند، به طوری که تمام مراجع ذی‌صلاح این دو عنصر را از عوامل اصلی تلفات تصادفات جاده‌ای عنوان می‌کنند.

زمانی که در شرکت‌های خودروساز داخلی شاهد ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات نباشم، قطعاً با وجود نقاط حادثه خیز و برخی از خطاهای انسانی متقابلاً باید آمار بالای تصادفات و تلفات جاده‌ای را نیز پذیرا باشیم.

بر همین اساس، در روزهای اخیر محمدرضا رضایی کوچی رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره بر اینکه نقاط حادثه‌خیز یکی از عوامل پررنگ بروز تصادفات جاده‌ای است، گفت: طبق آمار ارائه شده، در سال جاری بیش از ۸۲۸ نفر از هموطنان‌مان را در تصادفات جاده‌ای ایام نوروز از دست دادیم. تعداد آمار فوتی‌ها زیاد بوده و قابل قبول نیست. عوامل متعددی در این خصوص تأثیرگذار است که از جمله آنها می‌توان به کیفیت پایین خودروهای داخلی و نیز خطاهای رانندگان و وجود نقاط حادثه خیز جاده‌ای اشاره کرد.

وی در ادامه در خصوص کیفیت پایین خودروهای داخلی انتقاد کرد و افزود: عمده خودروهای تصادفی منجر به فوت در طرح نوروزی، خودروهای داخلی بودند؛ متأسفانه موضوع واردات خودروها آن طور که هدف قانونگذار بود اجرایی نشده است.

این نماینده مجلس عنوان کرد: برای رفع نقاط حادثه خیز اقداماتی صورت گرفته اما کماکان حدود ۸۰۰ نقطه پر خطر و حادثه خیز در جاده‌های کشور داریم که برای بهبود و اصلاح آنها باید گام‌های جدی برداشته شود.

تاکید کاهش ۵۰ درصدی تلفات جاده‌ای در برنامه هفتم توسعه کشور

به گزارش مهر، در برخی از کشورها هزینه عوارض سوخت صرف نگهداری جاده‌های آن کشور می‌شود؛ زیرا تأمین و نگهداری زیرساخت‌ها جز حیاتی‌ترین موارد خواهد بود. «طبق گفته سازمان راهداری برای نگهداری راه‌ها باید سالانه ۴ تا ۶ درصد ارزش جاده‌ها هزینه شود و در کنار آن رفع هر نقطه حادثه خیز ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.» طبق گفته سازمان راهداری برای نگهداری راه‌ها باید سالانه ۴ تا ۶ درصد ارزش جاده‌ها هزینه شود و در کنار آن رفع هر نقطه حادثه خیز ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

د حقیقت می توان گفت باید مخارج نگهداری جاده‌های کشور تأمین شود تا شاهد بهبود وضعیت جاده‌ها باشیم. البته روش‌های متعددی برای تأمین مالی جاده‌ها در کشور وجود دارد که می‌توان به اخذ عوارض از خودروها، عوارض سوخت و عوارض جاده‌ای اشاره کرد که هم‌اکنون در ایران تنها اخذ عوارض جاده‌ها اجرایی می‌شود.

در برنامه هفتم توسعه کشور، هدف‌گذاری و تاکید شده تا پایان این برنامه باید تصادفات جاده‌ای حداقل تا ۵۰ درصد کاهش پیدا کند و تمام دستگاه‌های ذیربط برای تحقق این برنامه در زمینه اعلام شده موظف هستند.

نیاز تخصیص ۲۰۰ هزار میلیاردی برای بهسازی جاده‌های کشور

علیرضا سیاهپور مدیر کل دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل، هزینه‌های نگهداری و به‌سازی جاده‌های کشور را تشریح و اعلام کرد «۲۸۸ هزار کیلومتر راه اصلی و فرعی و روستایی در سطح کشور وجود دارد که اکثر آنها آسفالت هستند. راه‌های شریانی و اصلی و بزرگراهی شامل ۶۹ هزار کیلومتر باند است که هر دو سال یک بار به شکل سیستماتیک پایش می‌شود و در معرض بهسازی و نگه داشت و تعمیر است.

مدیر کل دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در ادامه تاکید کرد: ۲۲ هزار کیلومتر از این ۶۹ هزار کیلومتر در سال گذشته به‌سازی شد و حدود ۴۶ درصد جاده‌های ما به علت عقب ماندگی تاریخی ناشی از کمبود منابع مالی دارای خرابی سبک و سنگین هستند. اگر بخواهیم تمام راه‌ها بدون کوچک‌ترین اختلال باشد، نیازمند ۲۰۰ هزار میلیارد سرمایه است که در یک بازه دو تا سه ساله کل خرابی‌ها را به پانزده تا بیست درصد که یک نرخ جهانی است، برسانیم.

مدیر کل دفتر نگهداری رویه و ابنیه فنی راه سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای تصریح کرد: هزینه‌ای بابت تردد در بزرگراه‌ها اخذ نمی‌شود ولی در آزادراه‌ها، هزینه تردد اخذ می‌شود. هزینه‌هایی که از سال ۸۲ تا کنون بیش از ۵۷۰ برابر شده است و هزینه اخذ عوارض ۱۵ برابر شده که همین مسائل باعث شده که پیمانکاران نتوانسته به خوبی خدمت دهی کنند.

سیاهپور خاطرنشان کرد: هر تردد در آزادراه قم و تهران ۱,۲۰۰ تومان است که کل درآمد این مسیر، ۷۶ میلیارد بوده و صرفاً برای نگهداری رویه آسفالت این اتوبان ۴۰۰ میلیارد است.

تخصیص درآمدهای مالیاتی دولت برای کاهش تلفات جاده‌ای

مالیات در ایران ذیل عنوان درآمدهای جاری دولت قرار می‌گیرد و تقریباً مهم‌ترین منبع درآمدی دولت محسوب می‌شود. درآمد مالیاتی دولت از دو رکن اصلی مالیات مستقیم و مالیات بر کالا و خدمات (غیرمستقیم) تشکیل می‌شود.

«بررسی‌ها» نشان می‌دهد که میزان اخذ مالیات از سال (۱۳۹۷) تا (۱۴۰۲) سیر صعودی محسوسی یافته است به گونه‌ای که از مالیات ۱۰۹ هزار میلیارد تومانی در سال (۱۳۹۷) به مالیات حدود ۸۰۶ هزار میلیارد تومانی رسیده که بیانگر افزایش ۷۴۰ درصدی است.

به نظر می‌رسد، بخشی‌از درآمدهای مالیاتی دولت طی ۶ سال گذشته می‌توانست تاکنون جان بسیاری از افراد را نجات دهد، زیرا با تخصیص بخشی از این درآمد به ارگان‌های مسؤول رفع نقاط حادثه خیز و ارتقای سطح ایمنی جاده‌های کشور شاهد کاهش آمار فوتی و مجروحان باشد در مقابل به وضعیت زیرساخت‌های کشور، بهبود ببخشد.

کاهش کیفیت زندگی پس‌از تصادفات جاده‌ای

براساس این گزارش، سوانح رانندگی یکی از دلایل اصلی مرگ‌ومیر جوانان است و بخش اعظم قربانیان حوادث رانندگی را نیروهای سازنده و فعال جامعه تشکیل می‌دهند. بدون شک از دست دادن نیروی انسانی فعال که عامل اصلی توسعه هر جامعه‌ای هستند، عوارض و خسارت‌های مالی، اقتصادی و اجتماعی وسیعی را متوجه جامعه خواهد کرد.

پیامدهای ناشی از این حوادث نیز یکی از عمده‌ترین عوامل ناخوشی در جامعه است و از ابعاد مختلفی می‌تواند برای خانواده‌ها و کل افراد جامعه مساله‌آفرین باشد. این حوادث نه‌تنها به طور مستقیم آسیب جسمی به افراد وارد می‌کنند، بلکه به طور غیرمستقیم نیز بر روی عملکرد اجتماعی تأثیر دارند.

دولت باید طی هرسال علاوه بر تخصیص بودجه عمرانی، مبلغ جداگانه‌ای برای بهسازی وضعیت جاده‌های کشور در نظر داشته باشد؛ زیرا پیامدهای پس‌از تصادف در جامعه مطلوب نخواهد بود؛ صدمات جسمی با مراقبت‌های پزشکی و باز توانی درمان می‌شوند؛ اما فشارهای اجتماعی آن گ از چندین هفته و گاهاً تا پایان عمر ادامه خواهد داشت که زندگی افراد را دچار اختلال می‌کند.

کد خبر 6088437 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • قیمت عجیب و نجومی سنگ قبر دوباره سوژه کاربران شد + عکس
  • بلیط قطار و هواپیما برای این افراد نیم بهاست
  • قیمت سنگ قبر هم نجومی شد
  • جعبه آماده ۵۰ عددی از کجا بخریم
  • چاپ جعبه مقوایی اختصاصی در تیراژ بالا از کجا بخریم
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟
  • رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟
  • دغدغه مردمی تهییه بلیط اتوبوس در ایلام مرتفع شد
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و آلومینیوم آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • با کمتر از ۲ میلیارد تومان کجای تهران خانه بخریم ؟