Web Analytics Made Easy - Statcounter

کپسول "استارلاینر"(Starliner) ساخته شرکت "بوئینگ" بامداد فردا در ماموریتی موسوم به "OFT-2" دومین پرواز آزمایشی بدون سرنشین خود را به ایستگاه فضایی بین‌المللی انجام خواهد داد.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از اسپیس، فضاپیمای "استارلاینر" شرکت "بوئینگ" ساعاتی پیش با موفقیت سوار بر موشک "اطلس V" به روی سکوی پرتاب خود در مجتمع پرتاب فضایی ۴۱ ایستگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا رفت تا زمینه برای یک پرواز آزمایشی مهم برای ناسا فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پرتاب برای روز پنجشنبه ۱۹ مه ساعت ۱۸:۵۴ به وقت محلی(بامداد جمعه ساعت ۰۳:۲۴ به وقت ایران) برنامه‌ریزی شده است.

"بوئینگ" به لطف قراردادی به ارزش تقریبی ۵ میلیارد دلار، در حال توسعه فضاپیمای "استارلاینر" است که تحت برنامه خدمه تجاری ناسا منعقد شده است.

"استارلاینر" در حال پرتاب در ماموریتی بدون سرنشین است تا نشان دهد که این فضاپیما آماده‌ی آغاز انتقال فضانوردان ناسا به ایستگاه فضایی و بازگرداندن آنها به زمین است. این ماموریت، حیاتی است؛ چرا که "بوئینگ" تاکنون دو بار سعی کرده آن را انجام دهد، اما ناموفق بوده است.

"بوئینگ" در ماه دسامبر ۲۰۱۹ اولین پرواز آزمایشی "استارلاینر" را به نام "OFT-1" انجام داد، اما به دلیل مشکلات نرم افزاری که مانع از رسیدن کپسول به مدار مناسب شد، نتوانست به ایستگاه فضایی بین‌المللی برسد. این شرکت در ماه ژوئیه ۲۰۲۱ آماده بود تا دوباره تلاش کند، اما دریچه‌ها و سوپاپ‌ها روی ماژول سرویس فضاپیما دچار گرفتگی شده بود که مانع از پرتاب شد.

"بوئینگ" به همین دلیل، ماژول خدمات "استارلاینر" را تعویض کرده و مطمئن است که راه حلی برای مشکل سوپاپ‌ها که تلاش پرتاب سال گذشته را متوقف کرد، اندیشیده است. ناسا نیز ظاهراً این بار به "بوئینگ" مطمئن است.

"بوئینگ" یکی از دو شرکتی است که قراردادهای چند میلیارد دلاری برای پرواز فضانوردان ناسا به ایستگاه فضایی بین‌المللی با آن منعقد شده است. شرکت دیگر، "اسپیس‌ایکس" است که از ماه مه ۲۰۲۰ ماموریت‌های سرنشین‌دار را برای ناسا به ایستگاه فضایی می‌رساند.

برخلاف مشکلات جاری، "بوئینگ" تلاش جدید خود را در آزمایش پرواز مداری "OFT-2" انجام خواهد داد. بوئینگ برای این تلاش، یک راه حل موقت برای مشکل سوپاپ‌ها انتخاب کرده و یک درزگیر روی دریچه‌ها قرار داده است.

اگر همه چیز خوب پیش برود، فضاپیمای "استارلاینر" در ماموریت "OFT-2" بامداد جمعه از زمین بلند می‌شود و روز بعد برای اقامت تقریباً ۵ روزه به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رسد.

انتظار می‌رود فضانوردان حاضر در ایستگاه فضایی یک روز پس از رسیدن "استارلاینر" به این ایستگاه، دریچه‌های این کپسول را باز کنند.

در پایان ماموریت، "استارلاینر" مانند نسخه پیشین خود در ماموریت "OFT-1" در فرودی برنامه‌ریزی شده در محدوده موشکی "وایت سندز"(White Sands) در نیومکزیکو به زمین بازخواهد گشت. "استارلاینر" از چتر نجات، کیسه هوا و موشک‌های نیروی معکوس استفاده می‌کند تا فرودی آرام و ایمن را تجربه کند.

مسئولان هواشناسی نیروی فضایی ایالات متحده احتمال آب و هوای مطلوب را برای پرتاب "استارلاینر" در بامداد جمعه ۷۰ درصد پیش‌بینی کرده‌اند. همچنین این پرتاب به صورت زنده برای علاقه‌مندان پخش می‌شود.

اگر "OFT-2" طبق برنامه پیش برود، "بوئینگ" یک آزمایش پرواز سرنشین‌دار را هدف قرار می‌دهد، اگرچه این امر ممکن است با طراحی مجدد سوپاپ‌ها به تعویق بیفتد، زیرا شرکت احتمالاً باید پس از طراحی مجدد سوپاپ‌ها، "استارلاینر" را آزمایش کند.

"بوئینگ" راه زیادی برای رسیدن به رقیب خود "اسپیس‌ایکس" دارد، چرا که ناسا سال گذشته فضانوردانی را که قرار بود با "استارلاینر" به ایستگاه فضایی بروند، با کپسول "دراگون" شرکت "اسپیس‌ایکس" راهی کرد. "اسپیس‌ایکس" در حال حاضر ۷ پرواز فضایی انسانی را انجام داده است که ۴ مورد از آنها برای ناسا و ۲ مورد از آنها پرتاب‌های خصوصی بوده‌اند.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: استارلاینر ، بوئینگ

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: استارلاینر بوئینگ ایستگاه فضایی بین المللی اسپیس ایکس سوپاپ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۶۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم

دریافت 1 MB کد خبر 848903 منبع: مهر برچسب‌ها خبر ویژه ایالات متحده آمریکا فلسطین

دیگر خبرها

  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!
  • کاوشگر سمت دور ماه به قمر می‌رود
  • تلسکوپ فضایی هابل به زندگی برگشت
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر
  • درگذشت ناگهانی دومین افشاگر نقص فنی بوئینگ ۷۳۷ در کمتر از دو ماه!
  • ناسا برای طوفان‌های شدید خورشیدی در مریخ آماده می‌شود
  • پرتاب آب دهان بر روی پرچم فلسطین توسط پلیس آمریکا + فیلم