Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@19:44:50 GMT

جشنواره گل‌محمدی با رویکرد توسعه کشت/جشنی‌ که سنت شد

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۷۹۱۷

جشنواره گل‌محمدی با رویکرد توسعه کشت/جشنی‌ که سنت شد

‍‍‍‍‍‍

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، پنجمین جشنواره ملی توسعه کشت گل محمدی و گیاهان دارویی منطقه دودانگه ساری از عصر روز سه‌شنبه ۲۷ اردیبهشت آغاز بکار کرد و تا روز جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ ادامه دارد.

 

جشنواره ملی توسعه کشت گل محمدی و گیاهان دارویی منطقه دودانگه ساری بارقه امیدی در منطقه به وجود آورده و موجب حتی مهاجرت معکوس به منطقه شده است؛ به‌طوری‌که جوانان جویای کار با شور و شوق فراوان به منطقه بازگشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از دو سال کرونایی که جشنواره گل‌محمدی برگزار نشد، امسال باحضور پرشور اهالی و مردم در شهر فریم د حال برگزاری است و در  کنار اینکه گل کاران منطقه در تکاپوی برداشت و رسیدگی به باغ‌های گل‌محمدی هستند، حضور فعالی در جشنواره دارند.

اسماعیل خورشیدی مدیرعامل شرکت تعاونی گل‌محمدی و گیاهان دارویی دودانگه ساری در این باره با اشاره به اینکه ۲۰۰ غرفه در این جشنواره شامل انواع محصولات گل، گلاب، صنایع دستی، لباس و مواد غذایی درحال عرضه است، اظهار کرد: حدود ۶۰ درصد غرفه‌داران از اهالی منطقه دودانگه و بقیه از دیگر نقاط استان و کشور هستند.

وی با اعلام اینکه سطح زیر کشت گل محمدی در منطقه دودانگه ساری ۲۳۵ هکتار است، اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود سطح زیر کشت این محصول با توجه به عایدی آن در سال‌های آینده، تا هزار هکتار هم افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت تعاونی گل‌محمدی و گیاهان دارویی دودانگه ساری به ظرفیت‌های فراوان منطقه در بخش کشاورزی اشاره کرد و یادآور شد: هدف از برگزاری این جشنواره، جذب گردشگر و نشان دادن گوشه‌ای از ظرفیت‌های این منطقه است.

خورشیدی با بیان اینکه برداشت گل محمدی در دودانگه ساری، به دو روش گلاب‌گیری سنتی و صنعتی انجام می‌گیرد، تصریح کرد: گل محمدی به دلیل قابلیت رشد با آبیاری کم (آبیاری قطره‌ای) و سازگاری با شرایط آب و هوایی می‌تواند در همه مناطق پرورش یافته، اما تاکنون فقط در زمین‌های شیبدار مناطق بالادست برخی شهر‌های استان در حال کشت است.

وی با اشاره به اینکه برداشت گل محمدی تا حدود یک ماه در منطقه دودانگه ادامه دارد، اظهار کرد: رویکرد برگزاری جشنواره در چهار دوره قبل برای بحث فروش و کاهش نگرانی گل‌کاران بوده اما امسال رویکرد برگزاری جشنواره توسعه کشت خواهد بود.

به گزارش فارس، کشت گل‌محمدی از سال ۹۰ کشت گل‌محمدی در منطقه دودانگه ساری آغاز شد و درحال حاضر حدود ۲۰۰ بهره‌بردار در منطقه فعالیت دارند.

زمان بازدید علاقمندان از غرفه‌های این جشنواره را از ۱۰ صبح تا ۲۰ شب روز جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه است که بازدید‌کنندگان از این جشنواره می‌توانند برداشت گل محمدی و گلاب‌گیری را از نزدیک تماشا و محصولات تولیدی تولیدکنندگان را خریداری کنند.

 

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: جشنواره گلاب گیری دودانگه ساری استان مازندران رونق تولید گل محمدی و گیاهان دارویی منطقه دودانگه ساری کشت گل محمدی توسعه کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۷۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل

به گزارش خبرنگار مهر، حسن محمدی ادیب ظهر یکشنبه در دیدار با فرماندار و اعضای تشکل‌های گردشگری شهرستان سرعین اظهار کرد: همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی در راستای پیشبرد اهداف و توسعه گردشگری استان اردبیل لازم و ضروری است.

وی خواستار فعال بودن تشکل‌های حوزه گردشگری در راستای معرفی ظرفیت‌ها و اقدامات تبلیغی شد و گفت: بدون معرفی ظرفیت‌ها نمی‌توانیم انتظار افزایش گردشگران ورودی به استان را داشته باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل به برخی از مشکلات حوزه گردشگری مانند فعالیت غیرقانونی جارچی‌ها در ورودی شهرها، فعالیت بدون پروانه تأسیسات گردشگری و تغییر کاربری برخی از تأسیسات اشاره کرد و ادامه داد: برای این موارد پیگیری‌های لازم در جلسه‌های متعدد در سطح استانی و ملی انجام می‌شود و انتظار داریم با برنامه‌ریزی‌های انجام شده به نتیجه مطلوب دست یابیم.

محمدی ادیب با اشاره به مشکل تخصیص تسهیلات حمایتی برای تأسیسات گردشگری استان از سوی بانک‌ها، خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل به صورت مستقیم در حال رایزنی با بانک‌ها و پیگیر هستیم.

وی با بیان اینکه مدیریت عالی استان توجه ویژه‌ای به صنعت گردشگری دارد، تصریح کرد: با پیگیری کوچک‌ترین موارد در این حوزه به منظور تسهیل شرایط برای سرمایه‌گذاران و فعالان، حمایت همه جانبه‌ای از صنعت گردشگری انجام می‌شود.

کد خبر 6091048

دیگر خبرها

  • سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی به‌ ثبت رسید
  • تحقق کامل تعهد اشتغال استان کرمانشاه
  • توسعه گردشگری فارس با اجرای کمپین کرامت مثلث نور و خلیج فارس
  • حمله خرس به دامدار ایلامی پس از ورود به قلمرو حیوان
  • ثبت سه رویداد گردشگری قزوین در تقویم ملی
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!
  • جدایی برگزاری بخش ملی و بین الملل جشنواره فیلم رضوان
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد