Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین _ مریم قاسمی : پارک کتاب کودک با هدف فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه بین بچه‌ها و ایجاد فضایی سرشار از آرامش برای آنان ایجاد شده است. مدیران خانه فرهنگ امام‌علی (ع) بهترین فضا را برای ایجاد این پارک کتاب درنظر گرفته‌اند.

مساحت این مجموعه حدود ٣٠٠‌مترمربع است که در آن بیش از ٤ هزار جلد کتاب برای کودکان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مکان دارای کارگاه‌های متنوع آموزشی از جمله نقاشی (نقاشی روی سفال، چوب وکاغذ)، کارگاه خط تحریری، آموزش انیمیشن، نمایش خلاق عروسکی، بازی‌های خلاق و آموزش قصه‌گویی مادر وکودک است.

«علی اکبر اسماعیلی جوبنی»، مدیرخانه فرهنگ امام علی (ع) و «پارک کتاب کودکان» می‌گوید:«بسیاری از مسئولان فرهنگی، دغدغه بالا بردن میزان سرانه مطالعه در کشور را دارند. به همین دلیل هرکاری که در توانشان باشد، انجام می‌دهند تا بتوانند چند دقیقه‌ای هم که شده به میزان سرانه مطالعه بی‌فزایند. برای مثال در مقطعی کتاب‌های جیبی را در اتوبوس‌ها قرار می‌دادند و زمانی هم با ایجاد کتابخانه‌های صوتی برای تشویق مردم به خواندن کتاب تلاش می‌کردند و گاهی هم با برگزاری مسابقه کتابخوانی و اهدای جایزه به نفرات برتر آنها را به این امرترغیب می‌کردند اما فراموش نکنیم که برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی درجامعه باید از سنین پایین‌تر فرهنگ‌سازی کرد. باید با روش‌های درست، فضایی برای دوستی و رفاقت بین کودکان ایجاد کرد و دراختیارشان گذاشت تا در آرامش به مطالعه کتاب بپردازند.»

اسماعیلی جوبنی، که ٢۵ سال سابقه خدمت در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران دارد، می‌گوید : «تاکید سازمان بیشتر بر روی فعالیت‌هایی است که منجر به پرورش کودکان اهل مطالعه و کتابخوان شود. به نظر من در زمینه اجرای برنامه‌های فرهنگی برای ترویج امر مطالعه و کتابخوانی، حق کودکان بیشتر از سایر اقشار است.»

اکثر کودکان به دلیل نداشتن زبان برای بیان نیازها و یا به خاطر توجه نشدن به خواسته‌هایشان در اکثر مواقع حق و حقوقشان پایمال می‌شود. از جمله حقوق کودکان، تربیت، آموزش، امنیت و حق نشاط است.

کارشناس رشته علوم ارتباطات اجتماعی در این‌ باره می‌گوید:«در واقع اگر حق کودکان را ادا شود در آینده از بروز بسیاری از مشکلات، آسیب‌ها و بحران‌های اجتماعی پیشگیری خواهد شد به همین دلیل شهرداری تهران تمام تلاش خود را به کار بسته تا نیازهای کودکان را برطرف کند چرا که آینده از آن کودکان است و این کودکان هستند که آینده این کشور را خواهند ساخت.»

اسماعیلی جوبنی، درباره لزوم توجه به کودکان می‌گوید:«کودکان دیر یا زود وارد جامعه می‌شوند و اگر با تربیت درست و نگاه فرهنگی وارد جامعه شوند، می‌توانند آینده خود و جامعه را به سمت نیک بختی سوق دهند. به نظر من در زمینه تربیت کودکان علاوه بر آموزش‌های لازم، نیاز است که والدین این کودکان نیز با فرزندانشان همراهی کنند چون شخصیت کودکان در خانواده شکل می‌گیرد.»

پر مخاطب‌ترین کتاب‌های بچه‌ها اینجاست

سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با انجام فعالیت‌های مختلف پژوهشی و مطالعاتی سعی کرده با افتتاح مراکزی مثل «پارک کتاب کودک» در ٣ نقطه پایتخت با روش‌های غیرمستقیم از جمله بازی، قصه‌گویی، انیمیشن، فیلم کوتاه و... فرهنگ مطالعه وکتابخوانی را در کودکان افزایش دهد.

مدیر خانه فرهنگ امام علی (ع) درباره امکانات پارک کتاب کودک می‌گوید:«این مرکز ٣ بخش مجزا دارد. کارگاه قصه‌گویی برای کودکان زیر ۵ سال، مهارت خواندن و به تصویر کشیدن برای کودکان ۵ تا ٧ سال و کارگاه آموزش علوم و فنون ویژه نوجوانان.»

اسماعیلی جوبنی از پر مخاطب‌ترین آثار این پارک می‌گوید:« کتاب‌هایی مثل «کدو قلقله زن»، «بز بز قندی»، « جوجه اردک زشت»، «آقا گاوه»، « هیولای داخل دندان» و «شیر شاه» جزو پر مخاطب‌ترین کتاب‌ها بین کودکان ۵ تا ٧ سال هستند اما نکته جالب اینکه طبق آماربه دست آمده هر کودکی که به اینجا می‌آید حداقل ٢ تا ٣ بار کتاب «جوجه اردک زشت»را خوانده که شاید این موضوع علت خاص خودش را داشته باشد مثل طراحی گرافیک، نقاشی و متن روان و قابل فهم. به قولی کتاب جوجه اردک زشت به یک وعده غذایی برای ذهن کودکان در این مجموعه تبدیل شده است. »

اینجا بسیار جالب و سرگرم کننده است

«فوژان اسماعیلی» هفته‌ای دو مرتبه برای آموزش قرآن به خانه فرهنگ امام علی (ع) می‌آید و از اینکه دومین پارک کتاب کودک در منطقه ما وجود دارد خیلی خوشحال است. او می‌گوید:«پارک کتاب کودک کتابخانه‌ای اختصاصی برای کودکان است و در آن هر کودک متناسب با علاقه‌اش کتاب دلخواه خود را انتخاب می‌کند. علاوه براین در این کتابخانه بخش‌های مختلفی مثل کار با تجهیزات آزمایشگاهی و دیدن فیلم هم وجود دارد. من مطمئن هستم که اینجا برای بچه‌ها می‌تواند بسیار جالب و سرگرم‌کننده باشد. من به همراه برادرم برای کتاب خواندن به این پارک می‌آییم.»


کتابم را با خیال راحت پیدا می‌کنم

«مهنا حسینی» یکی از حافظان کوچک قرآن می‌گوید:«همیشه وقتی به کتابخانه‌های دیگر می‌رویم باید اسم کتاب را بدانیم تا بتوانیم آن را از مسئول کتابخانه بگیریم اما در اینجا همه کتاب‌ها در اختیار بچه‌ها است و با توجه به رده سنی آنها کتاب‌ها دسته‌بندی شده است. در این کتابخانه باخیال راحت می‌توانیم هر کتابی که دوست داشتیم انتخاب کنیم. از اینکه می‌توانم اوقات فراغتم را در این مکان علمی سپری کنم بسیار خوشحال هستم.»

دوستانم را به اینجا دعوت می‌کنم

«سید ماکان هاشمی» یکی دیگر از کودکانی است که در این پارک، کتاب‌ها را با دقت بالایی نگاه می‌کند. او علاقه زیادی به شعر و داستان‌نویسی دارد و به‌دنبال کتاب‌های آموزش داستان‌نویسی برای کودکان است. او می‌گوید : «این کتابخانه بسیار مجهز است. من در اینجا کتاب آموزش داستان‌نویسی را که می‌خواستم، پیدا کردم. کتاب‌های شاعران بزرگی مثل حافظ، سعدی و فردوسی هم در این کتابخانه وجود دارد. خیلی خوشحالم که در کنار هم سن‌وسالان خودم به کتاب می‌خوانم. در اینجا خودمان می‌توانیم کتابی را که دوست داریم انتخاب کنیم و هیچ محدودیتی برای مطالعه وجود ندارد به همین دلیل خیلی از دوستانم را برای آمدن به پارک کتاب کودک دعوت می‌کنم. »

کد خبر 677228 برچسب‌ها محله همشهری آنلاین کتاب - کودک و نوجوان همشهری محله کودکان شهرداری شهردارى تهران سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران منطقه ۱۸ شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محله همشهری آنلاین کتاب کودک و نوجوان همشهری محله کودکان شهرداری شهردارى تهران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران منطقه ۱۸ شهر فرهنگ امام علی پارک کتاب کودک شهرداری تهران جوجه اردک زشت برای کودکان کتاب ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۸۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین