Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@16:25:47 GMT

اولین شهید ایرانی جنگ جهانی دوم کیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۸۲۶۹

اولین شهید ایرانی جنگ جهانی دوم کیست؟

شهید عباسعلی ایراندوست اولین شهید جنگ جهانی دوم ایرانی در مرز باجگیران است.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ پس از ورود نیروهای متفقین به خاک ایران در تاریخ سوم شهریور سال 1320 و تسلیم و خالی شدن مرزها به دستور رضاخان و در پی آن فرار رضاخان از ایران، در چند نقطه از کشور تعدادی از مرزبانان به صورت خودجوش و متمردانه در برابر نیروهای متفقین مقاومت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس در چندین نقطه از مرزهای پهناور کشور ایران، تعدادی از مرزبانان شهید می‌شوند از جمله در بیله سوار استان اردبیل 60 شهید، در پل اهنی جلفا سه شهید، در شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی 18 نفر و در مرز باجگیران یک نفر مقاومت کرده و شهید شده‌اند.

جالب اینجاست مقاومت در مرز باجگیران متفاوت از سایر نقاط مرزی بوده است؛ در نقاط دیگر مقاومت‌ها گروهی بوده اما در مرز باجگیران یک نفر و یک تنه در مقابل ارتش سرخ شوروی سابق ایستادگی می‌کند.

همه اینها را سید امیر خلیق، طراح و دبیر اجرایی همایش تاریخی – فرهنگی "باجگیران دروازه پایداری خراسان در شهریور 1320"  گفت و ادامه داد، شهید عباسعلی ایراندوست  متولد روستای کهنه فرود از توابع بخش مرکزی شهرستان قوچان بوده است.

او شب قبل حادثه همرزمان خود را جمع می‌کند و به پایداری در مقابل نیروهای متجاوز دعوت می‌کند اما متاسفانه کسی  او را همراهی نمی‌کند و او به تنهایی در روز سوم شهریور سال 1320 پس از حدود سه ساعت ایستادگی به دستور نیروهای روس، سنگرش، بمباران و همان جا کشته می‌شود و تکه‌های جسد وی شبانه توسط یکی از همرزمانش که از هم ولایتی های او بوده جمع‌آوری و مدفون می‌شود.

حالا از شهید ایراندوست و این اتفاق متاسفانه به جز یک سنگ مزار چیزی به جا نمانده بود و به گفته امیر خلیق، متاسفانه این واقعه حدود 80 سال است که مغفول باقی مانده و تنها دلیلی که نام شهید ایراندوست را زنده نگه داشته، بازسازی مزار این شهید و قرار دادن سنگ مزار آن در سال 1339 یعنی 19 سال پس از واقعه شهریور 1320 توسط یکی از  اهالی باجگیران به نام مرحوم رمضانیان باجگیران است که  همین  امر باعث می‌شود که خوشبختانه یک سنگ مزار از این شهید باقی بماند.

وی گفته، آشنایی او با شخصیت شهید ایراندوست به دهه هفتاد باز می‌گردد که در یک روزنامه محلی پیامی کوتاه در مورد شهید عباسعلی ایراندوست به عنوان نخستین شهید جنگ جهانی دوم با یک عکس بسیار بی‌کیفیت درج شده بود که آن را مشاهده کرده و پس از سال‌ها جست و جو و تحقیقات میدانی، نزدیک به 80 سال مدارک هویتی این شهید را بدست آورده است.

او خانواده‌ شهید را شناسایی کرده و در پایان مقرر شد در 31 مردادماه سال جاری همایشی برای معرفی این شهید با همکاری دستگاه‌های اجرایی شهرستان قوچان و استان خراسان‌رضوی برگزار کند.

حالا قرار است نخستین همایش تاریخی- فرهنگی با عنوان "باجگیران دروازه پایداری خراسان در شهریور 1320" و یادمان مرزبان خراسان در جنگ جهانی دوم "عباسعلی ایراندوست" برگزار شود.

خلیق در ادامه با بیان این نکته که برگزاری این همایش به صورت استانی اجرا می‌شود، اظهارکرد: در نقاط دیگری که این اتفاق مشابه رخ داده و این شهدا مدفون هستند به بهترین شکل از این موقعیت استفاده کردند و مزار این شهدا امروز جزء مناطق نمونه گردشگری معرفی می‌شوند ولی ما متاسفانه نتوانسته‌ایم این استفاده را بکنیم.

وی گفت: امیدواریم با معرفی این شهید بزرگوار باعث رونق مجدد وتوسعه بخش باجگیران شویم که اگر این مهم تحقق یابد ما به هدف خود رسیده‌ایم  و امیدوار هستیم که دبیرخانه دائمی تشکیل شود و این برنامه همه ساله برگزار گردد و شاهد این باشیم که بنای آرامگاه این شهید بازسازی شود و در مرکز شهر باجگیران المانی در خور شان و  به نام این شهید بزرگوار داشته باشیم.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان آذربایجان شرقی استان اردبیل جنگ جهانی دوم خانواده گمرک مرز باجگیران جنگ جهانی دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۸۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی

بنا به این گزارش، عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، در 25 و 26 شهریور 1403 در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و 6.8 مورد در 100 هزار نفر جمعیت است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمارهای جهانی میانگین خودکشی در دنیا 11 در 100 هزار نفر جمعیت و در ایران 6.8 در 100هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است. وی با اشاره به آمار خودکشی در کشورهای اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشورها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کارهای علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور1403 است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه 32 سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد. وی، با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند. خودکشی در 23 کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری استحمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و  14.4 در 100هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است. وی، خودکشی را در 23 کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال 1400 تأکید کرد.30 نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست. وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از 5 آسیب‌ اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به 25 درصد کاهش یابد، افزود: بر این‌ اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی 30 نهاد در این زمینه مسئولند. معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.ترکی در ادامه آمارهای مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد. خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشورها چنین نیست. مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • (تصاویر) «قبرستان ممنوعه تهران» کجاست و مدیریت آن با کیست؟
  • پیکر شهید دفاع مقدس پس از ۴۰ سال وارد بوشهر شد
  • ورود پیکر شهید دفاع مقدس به بوشهر پس از ۴۰ سال
  • مزار شهید آیت‌الله مطهری در قم گلباران شد
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • پیکر یک شهید جاویدالاثر پس از ۴۲ سال شناسایی شد
  • ادای احترام معلمان و دانش آموزان قم به شهید آیت‌الله مطهری
  • تشریح برنامه‌های هفته بسیج سازندگی استان قم
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر