Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@09:22:10 GMT

تشکیل کمیته جام‌جهانی میان ایران و قطر برای طرح ایده‌ها

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۸۷۹۲

تشکیل کمیته جام‌جهانی میان ایران و قطر برای طرح ایده‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عزت‌الله ضرغامی، در دیدار با عبدالرحمن بن حمد بن جاسم آل ثانی وزیر فرهنگ قطر رابطه ایران و قطر را دارای سابقه طولانی دانست و بر استفاده از فرصت جام جهانی قطر برای ارتقای همکاری‌های عمیق در سه حوزه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی بین دو کشور تاکید کرد.

راه‌اندازی کارگاه‌های صنایع‌دستی و در اختیار گذاشتن تابلوهای تبلیغاتی برای معرفی ظرفیت‌های ایران از جمله مواردی بود که از سوی وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در این جلسه مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضرغامی همچنین ابراز خرسندی کرد که کمیته جام جهانی تشکیل و اولین جلسه آن به زودی با حضور مسئولان دو طرف برگزار شود.

وی همچنین رویداد جام‌جهانی را فرصتی مغتنم برای آشنایی دنیا با اسلام عنوان کرد و افزود: در گذشته یکی از مأموریت‌های استکبار جهانی و سینمای هالیوود تحقیر اسلام بود که این سیاست پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سمت ایران‌هراسی و اختلاف‌افکنی بین ایرانی‌ها و عرب‌ها تغییر کرد.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه توصیه‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در ملاقات با امیر قطر را مبنی بر اینکه باید طرفین متوجه این خطر باشند، خاطرنشان کرد.

در ادامه ضرغامی به ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی ایران اشاره کرد و افزود: بخش زیادی از آن‌ها از نظر فرهنگی قرابت نزدیکی با قطر دارند و می‌توان برای انتقال تجربه‌های هنرمندان ایرانی به هنرمندان قطری برنامه‌های گروهی برگزار کرد.

مأموریت ویژه وزیر به معاون صنایع‌دستی برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی قطر توسط کارشناسان ایرانی یکی از موضوعات مهمی بود که در این نشست مطرح شد.

ضرغامی با ابراز خوشحالی از سابقه رسانه‌ای وزیر فرهنگ قطر، افزود: حوزه تخصصی من نیز رسانه است و روی رسانه‌های قطر نیز مطالعاتی داشتم. شما در این حوزه خوب کار کردید و شبکه الجزیره جزو مهم‌ترین رسانه‌های دنیا است.

مناسبات فرهنگی ایران و قطر، میراثی که باید به نسل‌های آینده منتقل شود

در ادامه آل ثانی نیز بر اشتراکات فرهنگی و اهمیت روابط دو کشور و اهتمام ویژه برای گسترش این روابط در تمامی زمینه‌ها تاکید کرد.

وی با اشاره به تاریخ مشترک و اینکه از گذشته تبادلات تجاری، فکری و اندیشه‌ای بین دو کشور وجود داشته است، گسترش روابط و اشتراکات فرهنگی را میراثی دانست که از گذشته رسیده و باید به نسل‌های آینده منتقل شود.

وزیر فرهنگ قطر به سفر امیر قطر به ایران اشاره کرد و افزود: این سفر در راستای پیگیری و به سرانجام رساندن تفاهم‌نامه‌هایی که در سفر ریاست‌جمهوری ایران به قطر امضا شد، انجام گرفته است.

وی، به آشنایی با صنایع دستی ایران اشاره کرد و افزود: صنایع‌دستی ایران برای ما غریبه نیست. با توجه به نزدیکی جغرافیایی و سبقه تاریخی دو کشور، از گذشته با این آثار آشنایی داریم. این آثار که نتیجه پژوهش‌های بسیار هستند، بخش جدانشدنی فرهنگ ایران محسوب می‌شوند.

وزیر فرهنگ قطر، با تحسین صنایع‌دستی ایران بیان کرد: در سفرهایم به شهرهای مختلف ایران شاهد بودم که ساخت این صنایع‌دستی صبر و بردباری بسیاری نیاز دارد. بسیاری از صنایع‌دستی قطر از بین رفته است و ما برای احیای آن‌ها به تجارب شما نیاز داریم.

روابط ایران و قطر فراتر از رویدادها است

وی همچنین با طرح پیشنهاد تشکیل کمیته جام جهانی، گفت: تشکیل این کمیته و کارگروه‌های مرتبط می‌تواند منجر به طرح ایده‌ها و نتیجه بهتر شود.

وزیر فرهنگ قطر، هم‌گرایی بین قطر و ایران را فراتر از حوادث و رویدادها دانست و افزود: جام جهانی رویداد گذرایی است، در صورتی‌که روابط ما پایدار و استوار است. ما برای ملت و دولت ایران احترام بسیار قائلیم و مواضع شرافتمندانه ایران را در قبال قطر هیچ‌وقت فراموش نمی‌کنیم. کسانی‌که در روزهای سخت کنار ما ایستادند، برای ما دارای ارزش و احترام بسیار هستند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این سفر آغازی برای افزایش هر چه بهتر و بیشتر روابط بین دو کشور باشد و گفت: فعال‌سازی و استمرار روابط فرهنگی مدنظر دولت قطر است. بنده شخصاً برای پایدار کردن این روابط دست دوستی به سمت شما دراز می‌کنم.

بازدید از نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی بخش دیگری از این دیدار بود.

کد خبر 5494133 مهشید جعفری معظم

منبع: مهر

کلیدواژه: عزت الله ضرغامی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جام جهانی 2022 قطر شهرداری تهران قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده علیرضا زاکانی آلودگی هوا شورای شهر تهران هلال احمر جمهوری اسلامی ایران حج تمتع سازمان حج و زیارت احتکار دستگیری شهر تهران شرکت کنترل کیفیت هوای تهران پلیس راهور غلامحسین محسنی اژه ای صنایع دستی ایران وزیر فرهنگ قطر ایران و قطر جام جهانی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۸۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ سازه‌ تاریخی آب ایران در انتظار ثبت جهانی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه خبری آب ایران مهرزاد احسانی رئیس حوضه آبریز رودخانه زهره جراحی و حوضه‌های جنوبی و دبیر کمیته ملی آبیاری و زهکشی دبا اشاره به فعالیت‌های این کمیته ملی اظهار کرد: کمیته ملی آبیاری و زهکشی یک نهاد فراسازمانی متشکل از اساتید دانشگاه، وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، بخش‌های مشاور، پیمانکار و ترکیبی از این مجموعه است که ساختار اولیه کمیته ملی آبیاری و زهکشی را تشکیل می‌دهند.

وی گفت: این کمیته در ایران یکی از فعال‌ترین کمیته‌های عضو کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی است و شامل ۷۸ کشور عضو بوده و مقر آن نیز در کشور هند قرار دارد.

این مقام مسئول با توجه به اینکه یکی از نایب رئیسان کمیسیون بین‌المللی ایران به شمار می‌رود، افزود: این کمیسیون هرساله ایده‌ها و طرح‌های برگزیده و منتخبی را که کشورهای مختلف با موضوع صرفه‌جویی آب در نظر دارند یا فعالیتی را به انجام رسانده باشند، دریافت می‌کند و در مقایسه با کشورهای مختلف به عنوان یک مسابقه به طرح‌های برگزیده جایزه نقدی ۲ هزار دلاری اهدا می‌شود.

احسانی با توضیح رقابت‌های کمیسیون بین‌المللی خاطرنشان کرد: این رقابت‌ها در چهار محور صرفه‌جویی از جمله فناوری، صرفه‌جویی در زمینه مدیریت، صرفه‌جویی از منظر کشاورزان و دیگری جایزه ویژه بخش جوان که شامل افراد زیر ۴۰ سال است، تقسیم می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ایران طرح‌های مورد نظر خود را در هر چهار بخش آماده و در مهلت مقرر تعیین شده برای کمیسیون ارسال کرده است.

دبیر کمیته ملی آبیاری و زهکشی ایران همچنین در ادامه فعالیت‌های کمیسیون بین‌المللی تصریح کرد: از دیگر فعالیت‌های این نهاد بین‌المللی بررسی و ثبت سازه‌های تاریخی آب است به این نحو که پس از دریافت اطلاعات این سازه‌ها، مشخصات آن با شورای جهانی آب به اشتراک گذاشته می‌شود و به وسیله کمیسیون بین‌المللی آبیاری و زهکشی به ثبت می‌رسد که هر کشور سالانه ظرفیت ثبت حداکثر ۴ طرح را دارا است؛ در این خصوص نیز در مهلت مقرر، ۴ طرح توسط ایران پیشنهاد شده و در صورت تصویب به عنوان آثار تاریخی آب ایران اضافه خواهد شد.

وی با بیان تألیفات انجام شده با موضوع آبیاری و زهکشی در این کمیته بیان کرد: در بعد فعالیت‌های داخلی نیز حدود ۱۵ کتاب در کمیته ملی آبیاری و زهکشی در حال تألیف است که از این میان دو جلد کتاب با موضوع زهکشی آماده چاپ است که به زودی منتشر خواهد شد.

احسانی خاطرنشان کرد: همچنین کتاب «آب سبز» با محوریت دستورالعمل‌های علمی و عملی مصرف آب در مزرعه و بهبود بهره‌وری آب سبز در ایران و جهان، تا یک ماه آینده به انتشار می‌رسد و تا پایان سال جاری نیز حدود ۸ کتاب دیگر منتشر خواهد شد.

کد خبر 6090104 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • حضور ۲ هزار بازرگان خارجی و ۸۰ کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ۴ سازه‌ تاریخی آب ایران در انتظار ثبت جهانی
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد