Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-29@11:25:45 GMT

لزوم افزایش سهم آذربایجان شرقی از منابع بانکی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۳۹۶۷۹

لزوم افزایش سهم آذربایجان شرقی از منابع بانکی

عابدین خرم در جلسه شورای هماهنگی بانک‌های استان با حضور رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: این استان با ۵ درصد جمعیت کشور، تنها ۲.۵ درصد از منابع و سپرده‌های بانکی را در اختیار دارد.

وی با اشاره به قابلیت‌های صنعتی و مرزی آذربایجان شرقی، اظهار داشت: بخش خصوصی کار‌های بسیار بزرگی در استان انجام داده و انتظار داریم بخش بانکی پشتیبانی اساسی و مبنایی از این بخش داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی گفت: آذربایجان شرقی می‌تواند به عنوان بندر خشک کشور ایفای نقش کند و بخش خصوصی آماده است در این خصوص سرمایه‌گذاری کند.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین خواستار افزایش حدود و اختیارات واحد‌های استانی بانک‌ها بخصوص بانک‌های دولتی برای پرداخت تسهیلات تا سقف یک هزار میلیارد ریال برای تقویت صنایع متوسط و کوچک شد و استفاده از تسهیلات تبصره ۱۶ و بخشودگی معوقات در راستای حمایت از تولیدکنندگان را از مطالبات اهالی صنعت و تولید استان برشمرد.

وی ادامه داد: در زمینه تسهیلات ماده ۵۶، با وجود مجوز دولت، مدیران برخی بانک‌ها مقاومت می‌کنند که انتظار همکاری بیشتری را داریم.

خرّم با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی به‌رغم داشتن منابع خوب، وضعیت استان قابل قبول نیست، گفت: ۵۶ هزار هکتار زمین آماده برای مکانیزه شدن در پایین‌دست سد‌ها داریم که تحول بزرگی در حوزه کشاورزی ایجاد می‌کند و نیازمند همکاری بانک‌ها برای بالفعل کردن آن‌ها هستیم.

وی بر لزوم عملیاتی شدن انتقال حساب‌های بانکی شرکت‌های دولتی و خصوصی از تهران به استان، تاکید کرد و افزود: وحود بانک‌های خصوصی در استان احساس نمی‌شود؛ منابع بانک‌های خصوصی در استان جمع‌آوری می‌شود، اما تسهیلات متناسب با منابع پرداخت نمی‌شود.

خرّم خواستار صدور مجوز برای صرافی بانک ملی در استان شد و گفت: با توجه به جایگاه و رتبه بانک ملی استان و سطح صادرات غیرنفتی، صدور مجوز به این صرافی کمک ویژه‌ای در ارتباط با مسائل ارزی و تبادل مالی صادرکنندگان خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه بر لزوم تعامل و همکاری بیشتر سیستم بانکی در اجرای پروژه‌های مصوب استانی تأکید کرد و با انتقاد از عدم تعامل و ارایه گزارش عملکرد از سوی بانک‌های خصوصی استان، گفت: محدودیت اختیارات بانک‌های استان در پرداخت تسهیلات و تاخیر در تخصیص و ابلاغ بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌ها از چالش‌های نظام بانکی در استان است.

جواد رحمتی، عدم پذیرش اسناد محل اجرای طرح و پروانه بهره‌برداری برای تسهیلات واحد‌های تولیدی، عدم رعایت دستورالعمل‌ها و نرخ تسهیلات مصوب به بهانه قیمت تمام‌شده، پذیرش سلیقه‌ای اسناد در ارائه تسهیلات و سقف پایین تسهیلات برای واحد‌های تولیدی با توجه به مشکل سرمایه در گردش را از دیگر مشکلات بانکی استان عنوان کرد.

وی خواستار همراهی بیشتر سیستم بانکی در اجرای پروژه‌های مصوب ماده ۵۶ استان شد و گفت: در این زمینه احداث بزرگراه صوفیان- شبستر- سلماس، احداث باند دوم محور مرند- ایواوغلی، احداث باند دوم محور نیر- سراب- بستان‌آباد و اتصال آن به آزادراه، احداث باند دوم سرچم- میانه، احداث آزادراه مراغه- هشترود، احداث کمربندی بناب و احداث راه‌آهن میانه- تبریز تصویب شده که انتظار داریم سیستم بانکی، همکاری بیشتری در اجرای آن‌ها داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تسهیلات واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۳۹۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی

 بهروزی گفت: آذربایجان شرقی در موضوع سرمایه گذاری خارجی جزو استان‌های پیشرو است و متوسط سه سال گذشته شاخص‌های آن به عنوان الگویی برای سنجش به کار گرفته می‌شود.

وی افزود: با وجود تحریم‌های سنگین خارجی و سختی مسیر‌های تبادل ارز و مواد اولیه اما مسیر‌هایی برای تبادل ارز از استان ما طی شده که به عنوان الگو در کشور مطرح هستند بر این اساس میزان هدف گذاری برای جذب سرمایه گذاری خارجی استان در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۱۳ میلیون دلار بود ولی بیش از ۲۷ میلیون دلار سرمایه گذاری تحقق یافت.

بهروزی اضافه کرد: ۱۲ طرح در سال ۱۴۰۱ و تعداد ۱۳ طرح نیز در سال ۱۴۰۲ با سرمایه گذارانی از کشور‌های ترکیه، چین، جمهوری چک، امارات و ایرانیان مقیم خارج در استان آغاز شدند که بیشتر در بخش‌های گلخانه، تولید کنسانتره، نساجی، صنایع چوب و تجهیزات هستند.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان شرقی همچنین از کسب رتبه دوم آذربایجان شرقی در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ مربوط به واحد‌های تولیدی راکد و نیمه تعطیل و سایر موارد خبر داد و گفت: این تبصره از حدود هفت سال گذشته در قوانین بودجه دستگاه‌های مختلف در حال چرخش بود و بر اساس گزارش مجلس شورای اسلامی میزان تسهیلات تحقق یافته از محل این تبصره تا قبل از سال ۱۴۰۰ بیشتر تک رقمی بوده و ما جزو استان‌های متوسط به پایین بودیم.

بهروزی با بیان اینکه مجموع مجوز‌های سرمایه گذاری صادر شده در سال ۱۴۰۱ شامل ۱۰ هزار (کمتر از ۵۰ درصد تقاضاها) و در سال ۱۴۰۲ نیز با افزایش ۵۱۳ درصدی شامل ۶۱ هزار و ۵۰۰ بود افزود: این افزایش ناشی از اقدام تحولی دولت در راه اندازی درگاه مجوز‌های کسب و کار است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • فرزین برای ارائه گزارش عملکرد منابع و مصارف نظام بانکی در سال ۱۴۰۲ به کمیسیون اقتصادی می رود
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • سقف تراکنش‌ خرید از کارت‌های بانکی افزایش یافت
  • افزایش سرمایه گذاری خارجی در آذربایجان شرقی
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • لزوم سرعت بخشی بانک‌ها به پرداخت تسهیلات مددجویان کمیته امداد