Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا راحت دهمرده گفت: سیستان و بلوچستان به عنوان جوان ترین استان در کشور، بالاترین نرخ ولادت را داراست که حدود ۶۶ درصد از جمعیت جوان هستند و زیر ۳۰ سال سن دارند و ۳.۸ درصد از جمعیت کل کشور را در بر می گیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رضا راحت دهمرده، مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون با اشاره به اینکه جمعیت یکی از مهمترین سیاست های کشور که در آینده موجب پیشرفت و یا پسرفت جامعه خواهد شد، بیان کرد: جمعیت، جزء اساسی ترین مباحث مدیریت هر کشور و نظام برنامه ریزی قلمداد می شود به همین دلیل، حفظ تعادل و پویایی ساختار آن، همواره مورد توجه حکومت ها در اعصار گوناگون است و دولت ها با توجه به روند توسعه ای خود سیاست های جمعیتی مختلفی در برابر رشد و یا کاهش جمعیت در پیش می گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: موضوع جمعیت در ادوار مختلف نشان دهنده اهمیت در جمهوری اسلامی ایران است که دو بار سیاست های جمعیتی در دست بازنگری و تجدید نظر قرار گرفت و مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت این مقوله در اقتدار ملی و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی به عنوان یک فرصت و امتیاز و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال های گذشته، سیاستهای کلی جمعیت را ابلاغ فرمودند.
 
وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان به عنوان جوان ترین استان در کشور، بالاترین نرخ ولادت را داراست اما در سالهای اخیر همانند سایر استانهای کشور اما کمتر با کاهش جزئی رشد جمعیت روبرو شده است و این امر باید مورد توجه قرار گیرد.
 
این مقام مسئول با اشاره به ارتباط بین رشد و یا کاهش جمعیت با شهرنشینی، رفاه و سطح سواد مردم تصریح کرد: توجه به نظام رفاه اجتماعی یکی از مسائل اساسی و مهم برای کمک به رشد جمعیت است و نرخ موالید را که درحال حاضر کاهش یافته است، با ایجاد رفاه اجتماعی می توان افزایش داد و تاثیر مستقیمی بر رشد جمعیت خواهد داشت.
 
وی گفت: حدود ۶۶ درصد از جمعیت سیستان و بلوچستان جوان هستند و زیر ۳۰ سال سن دارند و ۳.۸ درصد از جمعیت کل کشور را در بر می گیرند.
 
دهمرده با اشاره به سهم سالمندی استان اذعان کرد: ۳ درصد از جمعیت استان بالای ۶۵ سال هستند و سیستان و بلوچستان کمترین سهم سالمندی در بین استان ها را داراست.

وی با اشاره به نرخ باروری در سیستان و بلوچستان گفت: آخرین آمار به طور میانگین در هر شبانه روز حدود ۲۳۷ نوزاد و  هر ساعت حدود ۱۰ نوزاد در استان سیستان و بلوچستان متولد می شوند.
 
مدیرکل ثبت احوال استان ادامه داد: سیستان و بلوچستان رتبه دوم نرخ ازدواج در کشور و در حوزه طلاق رتبه آخر ثبت طلاق در کشور و شهرستان سراوان بالاترین رشد جمعیت و سیستان کمترین رشد جمعیت استان را داراست.
 
وی با اشاره به نقش دستگاه های حوزه اجتماعی در خصوص جمعیت استان اظهار کرد: بر اساس ابلاغیه سیاست های جمعیت مقام معظم رهبری و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بیش از ۲۰ ارگان و دستگاه اجرایی موظف هستند تا با برنامه‌ریزی‌های جامع و بلند مدت برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و فرهنگ سازی مناسب در خصوص سیاستهای جمعیتی در کشور صورت گیرد.
 
راحت دهمرده با اشاره به آخرین وضعیت فاقدین شناسنامه در سیستان و بلوچستان گفت: علیرغم سابقه طولانی و قدمت ثبت احوال در استان و صدور اولین شناسنامه در سال ۱۳۰۷ در استان و اجرای طرح های مختلف در سال های گذشته کماکان افرادی مدعی داشتن تابعیت ایرانی و فاقد شناسنامه بوده اند.
 
وی با بیان اینکه افراد فاقد شناسنامه باید ایرانی بودن خود را با سند و مدرک ثابت کنند، ادامه داد: بر اساس قانون و دستورالعمل، وظیفه ثبت احوال تشکیل پرونده برای افراد فاقد شناسنامه و مشکوک تابعین است اما بررسی میدانی در رابطه با مشخص شدن هویت و تابعیت این افراد از طریق مراجع ذیصلاح قابل انجام است.
 
مدیرکل ثبت احوال با اشاره به تعداد صدور سند سجلی برای فاقدین شناسنامه در سیستان و بلوچستان اذعان کرد: در سال ۱۴۰۰  تعداد ۵۸۳ پرونده در کیمسیون های فاقدین شناسنامه در سطح استان بررسی شد که از این تعداد ۱۶۰ پرونده مورد تایید و ۴۲۳ پرونده توسط کمیسیون فاقدین رد تابعیت شده اند که این نشان دهنده این موضوع است که این گونه افراد ایرانی نبوده و تلاش می کنند تا تابعیت ایرانی را کسب کنند.
 
وی ادامه داد: بیشترین افراد فاقد شناسنامه در سیستان و بلوچستان فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی است و طبق قانون برای فرزندی که دارای مادر ایرانی و پدر خارجی است، امکان تشکیل پرونده در ثبت احوال وجود ندارد و طبق قانون جدید اینگونه افراد باید جهت کسب ثبت نام به اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی مراجعه و تشکیل پرونده دهند.
 
راحت دهمرده بیشترین افراد تایید تابعیت را در شهرستان چابهار اعلام کرد و افزود: بیشترین افراد فاقد شناسنامه در شهرستان های زاهدان و چابهار و حاشیه شهرهای بزرگ استان هستند.
 
وی با اشاره به اینکه فاقدین شناسنامه چندین گروه هستند تشریح کرد: فاقدین شناسنامه؛ افرادی که پدر یا جد پدری آنان ایرانی و دارای مدارک هویتی هستند و تاکنون به دلایل مختلف موفق به دریافت شناسنامه نشده اند که طبق قانون با ارائه مدارک سجلی و انحصار وراثت، ثبت احوال نسبت به تشکیل پرونده اقدام و پس از طی مراحل قانونی و تایید هویت آنان از طریق مراجع قانونی برای آنان شناسنامه صادر می شود.
 
مدیرکل ثبت احوال استان ادامه داد: فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی؛ درصد بالایی از افراد فاقد شناسنامه در سیستان و بلوچستان را این گونه افراد تشکیل می دهند که این افراد در اجرای قانون و جهت کسب تابعیت ایرانی باید در سامانه اداره کل اتباع و امور خارجی ثبت نام کرده و پس از استعلام مراجع قانونی و تایید هویت آنان پرونده به ثبت احوال ارسال تا نسبت به صدور شناسنامه اقدام کنند.
 
وی افزود: مدعیان تابعیت؛ عمده کسانی که هیچ گونه مدارک سببی و نسبی نداشته و نمی توانند مدارک دال بر ایرانی بودن خود ارائه کنند و به دلیل سکونت طولانی ادعای ایرانی بودن را داشته که طبق قانون از طریق ثبت احوال اقدامی برای آنان مقدور نمی باشد و این گونه افراد باید از طریق وزارت امور خارجه اقدام به کنند.
 
راحت دهمرده با اشاره به اقدامات اساسی برای تسریع در روند صدور شناسنامه اظهار کرد: ایجاد وراه اندازی اداره مستقل ونمایندگی درمراکز بخشها جهت مرتفع نمودن مشکلات مردم دررفت وآمد ازمناطق روستایی بامسیرهای طولانی وصعب العبور به شهر که موجب دیرثبتی وکم ثبتی وقایع حیاتی می شود.
 
وی افزود: تسریع در روند رسیدگی به پرونده های فاقدین شناسنامه ومشکوک التابعه در استان بطوری که درسال ۱۳۹۳ تاکنون این اداره کل رتبه اول درکشور را کسب کرد، ارتقاء شاخص ولادت با ثبت ۹۸.۱% ولادتها درمهلت قانونی ۱۵روزه که نسبت به رقم ۸۹.۹% درابتدای سال ۱۳۹۱حدود  ۸.۲% رشد و ارتقاء شاخص وفات با ثبت ۹۴.۸% وقایع وفات درمهلت قانونی ۱۰روزه که نسبت به رقم۶۸.۴% درابتدای سال۱۳۹۱ حدود ۲۶.۴% رشد داشته است.
 
این مسئول خاطرنشان کرد: امضاء تفاهم نامه باسایر دستگاه ها دولتی؛ آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، دفترامور روستایی، استانداری، کمیته امداد حضرت امام(ره)، اداره کل امورعشایری، ثبت اسناد واملاک، پزشکی قانونی و اداره کل پست جهت خدمات رسانی آسان به جمعیتهای هدف و راه اندازی نمایندگی ثبت احوال دربیمارستان های شاخص استان جهت ثبت وقایع حیاتی درمهلت های قانونی وتسریع درارائه خدمات به مردم از مهم ترین اقدامات بود.
 
راحت دهمرده گفت : مقام معظم رهبری با توجه به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی به عنوان یک فرصت و امتیاز و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال ۱۳۹۳ سیاستهای کلی جمعیت را ابلاغ کردند.

وی افزود: در ادامه این مسیر در سال ۱۴۰۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در مجلس شورای اسلامی تصویب و بیش از ۲۰ نهاد و دستگاه موظف شدند تا در اجرای سیاست های کلی جمعیت و خانواده قدم بردارند.

مدیر کل ثبت احوال استان گفت: سیستان و بلوچستان با جمعیت حدود سه میلیون و ۱۲۸ هزار معادل ۳.۸ درصد جمعیت کشور را داراست که از این تعداد ۴۸.۵ درصد در شهرها و ۵۱.۵ درصد جمعیت روستایی بالاترین درصد جمعیت روستایی کشور را داراست.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شناسنامه در سیستان و بلوچستان افراد فاقد شناسنامه مدیرکل ثبت احوال فاقدین شناسنامه درصد از جمعیت جوانی جمعیت تشکیل پرونده کل ثبت احوال راحت دهمرده گونه افراد رشد جمعیت طبق قانون اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۲۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است

به گزارش خبرآنلاین، مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900567

دیگر خبرها

  • معرفی ظرفیت‌های تولیدی وصادراتی سیستان وبلوچستان درنمایشگاه اکسپو
  • سیستان‌وبلوچستان، چهارم دروابستگی به آب قنات برای کشاورزی
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • شاملا رکورد فروش را جابجا کرد
  • تامین زمین برای ساخت ۹۰ هزار واحدطرح مسکن ملی درشمال سیستان وبلوچستان
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان اعلام شد
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • بیشترین و کمترین تعطیلات رسمی از آن کدام کشور است؟
  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است