Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:57:30 GMT

آیت الله فاطمی‌نیا عطش علمی جوانان را سیراب می‌کرد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۲۱۶۳

آیت الله فاطمی‌نیا عطش علمی جوانان را سیراب می‌کرد

حجت الاسلام علی امامزاده در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا گفت: صبر و حوصله مرحوم آیت الله فاطمی نیا برای پاسخ دادن به سوالات جوانان بسیار زیبا بود. چون برخی از افراد به طرح سوالاتی با سطح پایین می پرداختند ولی حتی در چهره فاطمی نیا با آن سطح علم بالا، نمی دیدیم که از طرح سوالات جوانان ناراحت شود و همواره با حوصله پاسخ می داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تمام وجود مرحوم فاطمی نیا، عشق و محبت بود و این، همان چیزی است که امروز جوانان به آن نیاز دارند تا بتوانند یک ارتباط معنوی با افراد دانشمند و اساتید اخلاق برقرار کنند. برخی افراد سطح علمی بالایی دارند ولی به دلیل مراجعات زیاد، زود خسته می شوند و کم حوصله هستند که باعث می شود در پاسخ به سوالات جوانان، واکنش مثبت یا سریع نشان ندهند ولی بارها می دیدم آیت الله فاطمی نیا، چه قبل از شروع جلسه و چه در پایان جلسه و تا زمانی که سوال از سوی جوانان مطرح می شد و عطش علمی آنان را می دید، آنان را سیراب می کرد.

معاون فرهنگی جامعه المصطفی نمایندگی تهران درباره اهتمام آیت الله فاطمی نیا به نهج البلاغه گفت: این استاد اخلاق در ازگل جلسات هفتگی با موضوع کلام امیرمومنان علی (ع) و نهج البلاغه داشت، یکی از مظلومیت های حضرت علی (ع) این است که جلسات بسیار محدودی در پایتخت جمهوری اسلامی با موضوع نهج البلاغه داریم ولی مرحوم فاطمی نیا یکی از کسانی بود که با عشق به مولا علی (ع) ایستاد و برای طلبه های جوان تر، فرهنگ سازی کرد تا طلاب همشیه نهج البلاغه در دست داشته باشند و در سخنرانی ها و جلسات خود از کلام امیرمومنان (ع) استفاده کنند.

وی افزود: این خاطره جرج جرداق که نقل می کند وقتی با نهج البلاغه آشنا شد، ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خواند، در واقع خاطره ای دردناک برای شیعیان است که چگونه یک ادیب مسیحی تا این اندازه عاشق حضرت علی (ع) است و اینگونه در محضر آن حضرت به یادگیری کلام امیر می پردازد ولی این کتاب در جامعه ما شیعیان مظلوم است و امثال مرحوم فاطمی نیا توانست فرهنگ سازی لازم را داشته باشد و امیدوارم روزی این فرهنگسازی، عمومی شود.

آیت الله  فاطمی‌نیا در سال ۱۳۲۵ در تبریز چشم به جهان گشود. از کودکی تحت تربیت دینی و علمی پدر خود (میر اسماعیل) که از جمله علمای اهل عرفان بود، قرار گرفت. سپس نزدیک به ۳۰ سال نزد میرزا حسن مصطفوی (از شاگردان سید علی قاضی) تحصیل کرد. وی همزمان تحصیلات حوزوی خویش را هم دنبال کرد و پس از مصطفوی از محضر علمایی چون علامه طباطبایی، سید محمدحسن الهی طباطبایی (برادر کوچکتر علامه طباطبایی)، محمدتقی آملی، سید رضا بهاءالدینی، محمد تقی بهجت و علامه جعفری در علوم اسلامی و عرفان استفاده کرد. 

از ایشان آثار ارزشمندی در زمینه آگاهی اسلامی و شرح مفاهیم شیعی به جا مانده که از آن جمله می توان به نکته‌ها از گفته‌ها، فرهنگ انتظار: در مورد غیبت امام زمان و مباحث اسلامی دیگر، فرجام عشق: شرحی بر غزل حضرت امام خمینی (ره)، به زبان فارسی و اردو، یک نکته از هزاران در دو جلد شامل فرهنگ انتظار و فرجام عشق، ارمغان غدیر: چهل حدیث از منابع شیعه و سنی، دربارهٔ رویداد غدیر خم، شرح و تفسیر زیارت جامعه کبیره، نغمه عاشقی اشاره کرد. 

آیت الله فاطمی نیا پس از یک دوره بیماری طولانی بامداد دوشنبه (۲۶ اردیبهشت) دعوت حق را لبیک گفت. پیکر این عالم وارسته دیروز (سه شنبه) با وجود تعطیل رسمی به دلیل آلودگی هوا، از دانشگاه تهران تا میدان فلسطین تشییع و برای خاکسپاری به قم منتقل شد. آیت الله العظمی جعفر سبحانی در قم بر پیکر این استاد اخلاق نماز میت خواند و مردم قم پیکر آیت الله فاطمی نیا را در حرم حضرت معصومه (س) به خاک سپردند. همچنین مراسم ختمی شب گذشته (سه شنبه) با حضور علما، روحانیون و مردم در مسجد اعظم قم برگزار شد.

برچسب‌ها حوزه علميه نهج البلاغه اختصاصی ایرنا جامعه المصطفی العالمیه آیت‌الله فاطمی‌نیا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه نهج البلاغه اختصاصی ایرنا حوزه علميه نهج البلاغه اختصاصی ایرنا جامعه المصطفی العالمیه آیت الله فاطمی نیا آیت الله فاطمی نیا نهج البلاغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۲۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود

آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار دکتر روح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی دو عنصر علم و فناوری و روحیه معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پیروزی وعده صادق و توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های اصیل امام راحل است، مطرح کرد: در طول این مسیر نقش حوزه علمی و دانشی بسیار مهم بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد، عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری هستیم.

وی اضافه کرد: با یک فکر و بررسی اساسی باید به یک برنامه دقیق برسیم که چگونه می‌توان روح تمدنی انقلاب اسلامی را در مباحث علمی مختلف جاری کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اگرچه این یک موضوع پیچیده است، ولی باید گام به گام به سمت آن برویم، خاطرنشان کرد: با این منطق باید در عرصه بین المللی کردن دانشگاه‌های کشور نیز اقداماتی انجام می‌شد.

علم قدرت آفرین است

در ابتدای این جدیدار، دکتر روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده فناوری.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و افزود: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد، اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

دیگر خبرها

  • تار و پود‌های صنعت فرش یزد در گره مشکلات
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • پیشرفت‌های علمی نتیجه آموزش‌های معلمان است
  • تجلیل از ۷۰ سال خدمت علمی آیت الله جوادی آملی
  • آیت الله ابراهیم امینی و تربیت عقلانی
  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • اگر حزب الله نبود اسرائیل به اکثر مناطق لبنان تجاوز می‌کرد
  • پیام آیت الله مظاهری به هجدهمین دوره همایش حکمت مطهر
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود