Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-09@06:11:30 GMT

غذای ۲۵ میلیون نفر دور ریخته می‌شود

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۴۲۳۹۲

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: حدود ۳۰ درصد از ۱۲۰ میلیون تن مواد غذایی تولید شده در کشور ضایع می‌شود یعنی به طور متوسط غذای ۲۵ میلیون نفر دور ریخته می‌شود.

به گزارش بازارنیوز، مجتبی خیام نکویی با حضور در پارک علم و فن و آوری فارس تصریح کرد: نخست باید تمهیداتی در نظر بگیریم تا حمایت کنیم از افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان بخش کشاورزی و دوم اینکه ده دهکده فناوری و نوآوری بخش کشاورزی در ده استان کشور ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه اولین دهکده فناوری و نوآوری بخش کشاورزی در استان خراسان رضوی ایجاد و ۱۴۰ شرکت دانش بنیان در آن مستقر است، افزود: از لحاظ محتوایی ما چند اقدام را باید انجام دهیم که حال مردم را در حوزه غذا خوب کند.

به گفته وی؛ با توجه به آزاد سازی مردمی یارانه‌ها یک فرصت کم نظیر برای دانش بنیان کردن کشاورزی فراهم شده است؛ می‌توانیم با دانش هزینه‌های تولید در بخش کشاورزی را بکاهیم و قیمت تمام شده محصول را پایین بیاوریم همانطور که این کار در طرح‌های پایلوت محقق شده است.

او با اشاره دوباره به مصوبه هیأت دولت ابراز کرد: در این مصوبه یک مأموریت بزرگ به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تات محول شده است که آن هم تغییر ساختار کل مجموعه کشاورزی با نگاه پارک علم و فناوری است.

این مقام مسئول با بیان اینکه رشته‌های متعددی از آی تی و انفورماتیک قابلیت ورود به بخش کشاورزی را دارد، عنوان کرد: حدود ۳۰ درصد از ۱۲۰ میلیون تن مواد غذایی تولید شده در کشور ضایع می‌شود که نگران کننده است؛ به طور متوسط غذای ۲۵ میلیون نفر دور ریخته می‌شود؛ اینجا دانش و فناوری می‌تواند خودنمایی کند.

خیام نکویی از موضوعات اصلاح نژاد دام، روش‌های نوین آبیاری، روش‌های نوین آبزیان، توسعه کاربردی فناوری تولید آنزیم و مکمل‌ها به عنوان زمینه‌های فراهم برای توسعه شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فن آوری نام برد.

وی گفت: امروز مردم حاضر هستند برای سلامت خود پول خرج کنند و پول برای سلامت دادن یعنی اگر شما در حوزه دانش و فناوری خود ورود پیدا کردید مشتری دارید؛ شرایط هموار است این فرصت را غنیمت بشمارید.





/مهر

برچسب ها: غذا ، دانش بنیان ، جهاد کشاورزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RRk

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: غذا دانش بنیان جهاد کشاورزی بخش کشاورزی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۲۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی گفت: شعار سال جاری، مشارکت مردم در جهش تولید است، از همین رو باید بیشترین توجه را به شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان معطوف کنیم، چراکه نخبگان ما ایده‌های بسیار خوبی دارند.

محمدصالح جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره تأثیر توجه به اقتصاد دانش بنیان در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم در جهش تولید اظهار کرد: در سال‌های اخیر توجه مقام معظم رهبری در سیاست‌گذاری‌های انجام شده، اقتصاد مردمی بوده است.

وی افزود: توجه به این موضوع که پایه و اساس اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و فناوری داخلی قرار بگیرد، همواره مورد توجه سیاست‌گذاران بوده است، شرکت‌های دانش بنیان نیز در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته‌اند و مجلس شورای اسلامی، قانون جهش تولید دانش بنیان را تصویب کرد که ظرفیت‌های بسیار خوبی در این قانون برای شرکت‌های دانش بنیان و فناور پیش‌بینی شده است.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و دانش فنی داخلی باشد، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را باید در دستور کار خود قرار دهیم، در برنامه هفتم توجه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش بنیان شده است.

جوکار گفت: شعار سال جاری، مشارکت مردم در جهش تولید است، از همین رو باید بیشترین توجه را به شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان معطوف کنیم، چراکه نخبگان ما ایده‌های بسیار خوبی دارند.

وی بیان کرد: ایده‌های نخبگان را می‌توان تجاری‌سازی کرد و مشکلاتی که در بازه زمانی اخیر در حوزه فناوری در کشور داشته‌ایم را می‌توانیم با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش پایه حل کنیم.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رشد و توسعه، کار را باید به دست جوانان فعال در شرکت‌های دانش بنیان بسپاریم تا کشور به سمت تولید پیش برود، ظرفیت‌های قانونی زیاد و تسهیلات تکلیفی بسیاری در قانون بودجه برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته و در قانون قید شده است که برای اعطای تسهیلات باید برای شرکت‌های دانش بنیان اولویت قائل شویم.

جوکار افزود: از سوی دیگر، از لحاظ ساختاری باید ساختاری را داشته باشیم که شرکت‌های دانش بنیان احساس اطمینان از آینده خود داشته باشند، در حال حاضر در پارک‌های علم و فناوری و شهرک‌های علم و فناوری، نوآوری‌های بسیاری در حال وقوع است.

وی ادامه داد: باید ساختارهای مستقلی به این شهرک‌ها داده شود و با اعطای تسهیلات و حمایت‌های ویژه زمینه‌ای را برای آنها فراهم کنیم که با کمترین وابستگی شروع به کار و فعالیت کنند.

کد خبر 751672

دیگر خبرها

  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است
  • پیشرفت علم و فناوری در مرکزی نیازمند دانش بنیان کردن تولید است
  • مدیریت و تبادل فناوری، مهم‌ترین هدف فن بازار ملی ایران است
  • اختصاص ۴ هزار میلیارد برای اقتصاد دانش بنیان به به ۲۵ استان
  • اردبیل استان برتر کشور در توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • رئیس سازمان اوقاف: فناوری منزلت می‌آورد