Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- دولت جدید پاکستان روز پنجشنبه اعلام کرد که واردات بیش از 30 کالای لوکس از جمله خودرو و مربای میوه را در اقدامی ریاضتی برای کمک به تقویت اقتصاد در حال سقوط این کشور ممنوع خواهد کرد.

به گزارش سرویس بین‌الملل آریا به نقل از فرانس پرس؛پاکستان با کمبود نقدینگی تحت تاثیر طوفانی از بدهی های فلج کننده، کاهش ذخایر ارز خارجی و تورم فزاینده قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پول ملی پاکستان روز پنجشنبه به پایین ترین سطح تاریخی خود رسید و به نرخ برابری 200 روپیه به 1 دلار رسید.

شهباز شریف، نخست‌وزیر ترکیه در توییتی نوشت: «تصمیم من برای ممنوعیت واردات اقلام لوکس، ارز گرانبها را برای کشور ذخیره خواهد کرد».

این اقدام تلاشی برای هدف قرار دادن نخبگان کشور با کالاهای ممنوعه از جمله تلفن همراه و خودرو - که بیشترین سهم از قبوض واردات در لیست را تشکیل می دهند - و همچنین لوازم آرایشی و بهداشتی و مربا بود.

مریوم اورنگ زیب وزیر اطلاعات در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما با اعمال ممنوعیت واردات اقلام لوکس قادر خواهیم بود 6 میلیارد دلار صرفه جویی کنیم و این ممنوعیت بلافاصله اعمال خواهد شد.این تصمیم به اقتصاد و صنعت محلی رونق خواهد داد."

با این حال، رهبران تجاری گفتند که کشور باید از سازمان تجارت جهانی، که تجارت بین‌المللی را تنظیم می‌کند، رضایت بگیرد.

خالد تواب، معاون ارشد سابق اتاق بازرگانی پاکستان، گفت: "من فکر می کنم این اقدامی محتاطانه از سوی دولت است... این به صرفه جویی در ارز خارجی مورد نیاز برای پرداخت بدهی های تجاری بین المللی ما کمک می کند."

دولت هنوز وضعیت اضطراری مالی اعلام نکرده است، اما این وضعیتی است که ما با آن مواجه هستیم و بنابراین در چنین شرایطی می توان سازمان تجارت جهانی را متقاعد کرد که قوانین خود را کاهش دهد.

کسری تجاری فعلی پاکستان 39.2 میلیارد دلار است.

عمران خان، رهبر سابق این کشور ماه گذشته در یک رأی عدم اعتمادعمدتاً به دلیل عدم موفقیت در معکوس کردن هزینه های زندگی و قیمت کالاهای اساسی از سمت خود برکنار شد، .

این اعلامیه در حالی منتشر می‌شود که مقامات پاکستانی در دوحه پایتخت قطر با صندوق بین‌المللی پول در حال مذاکره بر سر آزادسازی وجوه به عنوان بخشی از برنامه وام توافق شده هستند.

بسته کمک مالی شش میلیارد دلاری صندوق بین المللی پول که توسط عمران خان، نخست وزیر پیشین در سال 2019 امضا شد، هرگز به طور کامل اجرا نشد، زیرا دولت وی از توافقات برای قطع یا پایان بخشیدن به یارانه ها و بهبود درآمد و جمع‌آوری مالیات سرپیچی کرد.

اسلام آباد تاکنون 3 میلیارد دلار دریافت کرده است که این برنامه اواخر امسال به پایان می رسد.

مقامات به دنبال تمدید این برنامه تا ژوئن 2023 و همچنین سهم بخش بعدی یک میلیارد دلاری هستند.

یک نقطه گیر عمده احتمالاً بر سر یارانه های پرهزینه - به ویژه برای سوخت و برق - باشد و مفتاح اسماعیل وزیر دارایی گفت که او می خواهد دو طرف "راه حلی میانی بیابند".

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: پاکستان بودجه میلیارد دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۲۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم؛‌ علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: برای کالاهای اساسی یک میلیارد و 228 میلیون دلار،‌برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ 3 میلیارد و 301 میلیون دلار و برای خدمات 145 میلیون و برای واردات در مقابل صادرات  یک میلیارد و 5 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

طرزعلی بیان داشت: برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی یک میلیارد و 60 میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی 168 میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و 228 میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شد.

معاون مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو»  معادل 623 میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل 335 میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل 237 میلیون دلار ، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل 202 میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل 226 میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب 297، 40، 237، 131 و 6 میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز شانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند. 

علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و 678 میلیون دلار ارز نیمایی و 294 میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

گفتنی است، در روز 17 اردیبهشت ماه 1403 در تالار اسکناس ارز مرکز مبادله ایران، دلار با نرخ 44 هزار و 588 تومان، یورو با نرخ 47 هزار و 982 تومان و درهم با نرخ 12 هزار و 141 تومان مورد مبادله قرار گرفت. به همین ترتیب تالار حواله ارز، شاهد مبادله دلار با نرخ 41 هزار و 632 تومان، یورور با نرخ 44 هزار و 801 تومان و درهم با نرخ 11 هزار و 336 تومان بود.

دیگر خبرها

  • پرداخت ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی
  • جلوگیری از صادرات هرگونه کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • شکایت رئیس دیوان از رای هییت تخصصی درباره کالای ورود ممنوع
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • در سال گذشته ۳ میلیارد دلار واردات بنزین داشتیم / تا دو سال آینده در همه حوزه‌های بحران خواهیم داشت
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته