Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران توانا آیین رونمایی کتاب «مبارزه به روایت مجتبی شاکری» با همکاری مجمع ناشران انقلاب اسلامی و با حضور محمدرضا سرشار، رحیم مخدومی و راضیه حقیقت، نویسنده و راوی کتاب، برگزار شد.

این نشست به پرچم گنبد نورانی امام حسین (ع) متبرک شد.

محمدرضا سرشار در ابتدای این جلسه که پنجشنبه ۲۹ اردیبهشت برگزار شد، بیان کرد: جناب آقای شاکری در دفتر ادبیات ایثار، بخش ادبیات را بر عهده داشتند و توفیق دیدار و آشنایی با ایشان آنجا حاصل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نیروهای بسیاری از جانبازان در کلاس‌های داستان‌نویسی معروف تربیت شدند که این کار جناب شاکری است. جناب آقای شاکری در نقد ادبیات، امکان نگارش به صورت کتبی ندارد؛ اما شخصی بسیار نکته‌بین و دقیق است. ایشان آثار نویسنده‌های شاخصی را نقد می‌کرد و نقدش با احترام پذیرفته می‌شد؛ کسانی مثل مرحوم نادر ابراهیمی و... .

وی افزود: انتظار داشتم که خیلی زودتر از اینها خاطرات ایشان تولید می‌شد. یکی از فعالیت‌های آقای شاکری در دفتر ادبیات ایثار، جلسه خاطرات جانبازان بود که دور هم جمع می‌شدند و خاطرات خود را مطرح می‌کردند. این نشانه تواضع ایشان است که موقع جنگ در صف اول بود و موقع تقسیم غنایم در صف نایستاد. نسل‌های آینده ما با چنین خاطراتی، در موقعیت‌های بکر و نابی قرار می‌گیرند. ایشان خودشان اهل قلم هستند؛ اما به دلیل شرایط جسمانی شرایط قلم زدن ندارند.

سرشار با بیان اینکه نگاه شاکری، نگاه داستان‌نویسی است، گفت: از نظر پرداخت، ما داستان می‌خوانیم؛ ولی ما در این کتاب به دنبال پی‌رنگ هستیم. این کتاب عقیده‌های مختلف را به صف می‌کشد تا خوانده شود و فوق‌العاده تأثیر می‌گذارد. آدم با خواندن این کتاب، روحیه جدیدی پیدا می‌کند. ایشان مجسمه کامل انگیزه و ایمان و خستگی‌ناپذیری است.

رحیم مخدومی در ادامه جلسه بیان کرد: کتاب با توجه به اینکه مستندنگاری است، طبیعتاً نباید جذابیت‌های داستان را داشته باشد؛ اما هیچ صفحه‌ای نیست که بدون جاذبه باشد. همه صفحات دارای حوادث گوناگون است. شناخت سیر یک شهروند انقلابی را می‌توان در این کتاب متوجه شد. ویژگی اثر این است که بافته خیال نیست.

مخدومی بیان کرد: داستان این کتاب شکل‌گیری یک انسان در ظرف انقلاب است. در این کتاب ریشه‌یابی‌ها از تاریخ استخراج می‌شود. قالب این کتاب تلفیق تاریخ شفاهی، خاطره شفاهی است؛ یعنی یک جای داستان آقای شاکری را می‌بینید، یک جای دیگر نمی‌بینید. شخصیت‌ها در داستان برای خود دنیاهای جدیدی به وجود می‌آورند. این کتاب تلفیق دو ادبیات خاص است. کتاب فارغ از قالب‌های کلیشه‌ای نوشته شده است. «مبارزه به روایت مجتبی شاکری» قالب جدیدی را به وجود آورده که باید اسمی برای آن انتخاب کرد.

رامهرمزی در ادامه اذعان کرد: آنچه من در آقای شاکری دیدم، استواری و عطوفت و مهربانی و اخلاق حسنه بود. کسانی که با آقای شاکری کار می‌کنند، انگیزه می‌گیرند. ارتباط با ایشان خیلی بر نگاه من اثر گذاشت. نویسنده‌های جوان و دست به قلم و توانمند، طی همکاری با ایشان، انگیزه و انرژی‌شان چند برابر می‌شد. همسر ایشان هم نقش بی‌بدیلی داشته است. خیلی خوشحالم خانم راضیه حقیقت کار این کتاب را برعهده گرفت.

مجتبی شاکری در پایان مراسم افزود: اگر کاری را برعهده می‌گیریم، باید آن کار را بزرگ‌ترین کار مهم دنیا بدانیم و با دقت، تمامی ابعادش را انجام بدهیم. گره ادبیات را این نسل برای نسل آینده باز کرد. ما باید این مسیر را با قدرت بیشتری طی کنیم و نسل‌های جدیدی وارد کار کنیم. ما در شروع یک کار باید جریان‌های درونی و فکری را ببینیم. جریان را باید در آثار خودمان روایت کنیم. من این کتاب را به بیش از پنجاه نفر دادم و خواندند. برخی از دوستان نکاتی را از کتاب بیان کردند و من بسیاری از آن‌ها را در کتاب اعمال کردم. معتقدم که نقش بانوان در این موضوع مؤثر است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مصلی مجتبی شاکری آقای شاکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۳۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!

حجت الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

 نوه امام خمینی با تأکید بر اینکه وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند، گفت: امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های امام، رهبر معظم انقلاب هستند. وی در ادامه سخنانش افزود: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی صبح امروز در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» با تقدیر از عباس سلیمی نمین به خاطر تألیف این کتاب، گفت: امروز با توجه به گسترش فضای رسانه‌ای و مجازی و به تبع آن، خبررسانی و انتشار اخبار در این فضا و اثرگذاری آن بر روی افکار عمومی، حقایق وقایع در بعضی از اوقات به صورت وارونه نمایش داده می‌شود و در واقع قلب حقیقت پیش می‌آید و بالتبع آن تحریف در یک واقعه رخ می‌دهد.
نوه امام خمینی (س)، با اشاره به برنامه‌ریزی معاندین انقلاب برای تحریف اندیشه‌های حضرت امام، تأکید کرد: امروزه متأسفانه شاهد آن هستیم که زندگی شخصی، سیاسی و اجتماعی حضرت امام به صورت هدفمند تحریف شده و به جامعه عرضه می‌شود. نمونه‌های بسیاری را هم در شبکه‌های مجازی و هم رسانه‌های معاند شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه امروز بسیاری از ابعاد شخصیت حضرت امام همچنان ناشناخته است، افزود: در واقع نسل کنونی انقلاب، به خصوص نسل نوجوان و جوان، امام را به درستی نمی‌شناسند و عظمت امام را درک نکرده‌اند؛ لذا وظیفه همه ماست که امام را، همان امامی که فی الواقع بودند، معرفی کنیم و نگذاریم منحرفان و مخالفان نظام، امام را تحریف کنند. در اینجا وظیفه یک مورخ جلوگیری از تحریف چنین شخصیتی است.

اشراقی با تأکید بر اینکه یک مورخ باید شجاع باشد و از پروپاگاندای رسانه‌ای نترسد، اظهار داشت: تحریف امام، تحریف انقلاب و تحریف جمهوری اسلامی و تحریف اسلام ناب محمدی (ص) است. رهبر معظم انقلاب بار‌ها فرمودند که در مقابل شبیخون‌های فرهنگی دشمن باید برنامه داشت، چون آنان نیز با برنامه و هدفمند هجمه فرهنگی انجام می‌دهند. به همین دلیل ما نیز باید برنامه داشته باشیم و یکی از مهمترین کار‌هایی که ما می‌توانیم در مقابل هجمه فرهنگی دشمن انجام دهیم، «جهاد تبیین» است؛ جهاد تبیین در خصوص انقلاب، امام و دفاع مقدس.

وی تأکید کرد: یکی از وظایف مهم مورخ «جهاد تبیین» است؛ تبیین حقیقت انقلاب و نظام و اینکه عده‌ای از معاندین در فضای رسانه‌ای و فضا‌های مجازی با هزینه‌های فراوان به دنبال تطهیر رژیم فاسد پهلوی هستند. این گروه به دنبال وارونه نشان دادن حقیقت هستند؛ اینجاست که باید مورخ جلوی این تحریف آشکار تاریخی را بگیرد و نگذارد استکبار رسانه‌ای به اهداف خود برسد.

نوه امام خمینی (س)، یادآور شد: تا کنون چندین مستند برای تحریف انقلاب و امام توسط رسانه‌های بیگانه ساخته شده است. ما چقدر توانسته‌ایم پاسخ آنان را بدهیم؟ چقدر در جهاد تبیین موفق بوده‌ایم؟ چند مستند موفق در پاسخ به شبهه‌افکنی بیگانگان درست کرده‌ایم؟ مراقب باشیم که دشمن با برنامه به جنگ انقلاب آمده است و ما هم باید برنامه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وظیفه یک مورخ «تبیین حقایق» است، افزود: تاریخ‌نگاری یک هنر است و مورخ یک هنرمند که با قلمش هنر خود را به منصه ظهور می‌رساند و قلمی که جلوی تحریف را بگیرد و در جهت تبیین حقایق به نگارش در آید، «قلم مقدس» است.
اشراقی با اشاره به آیه ۷۱ سوره آل عمران، گفت: امروز دشمنان قسم خورده انقلاب برای هجوم فرهنگی به کشور، به صورت آگاهانه و هدفمند اندیشه‌های امام را تحریف می‌کنند. امروز شاخص و ملاک حقیقت اندیشه‌های حضرت امام، رهبر معظم انقلاب هستند و یک مورخ انقلابی وظیفه دارد برای جلوگیری از تحریف اندیشه‌های امام به شاخص و ملاک رجوع نماید و نگاه به کلام رهبری داشته باشد.

وی یادآور شد: امام خمینی (س) ۲۵ دی ماه ۶۷ در نامه‌ای به سید حمید روحانی نوشتند و او را مکلف به تدوین تاریخ انقلاب کردند. برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب، امام در این نامه می‌فرمایند «شما به عنوان یک مورخ باید توجه داشته باشید که عهده‌دار چه کارِ عظیمی شده‌اید. اکثر مورخین، تاریخ را آن گونه که مایلند و یا بدان گونه که دستور گرفته‌اند می‌نویسند، نه آن گونه که اتفاق افتاده است... از شما می‌خواهم هر چه می‌توانید سعی و تلاش نمایید تا هدف قیام مردم را مشخص نمایید... شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپسگرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی (ص) را جایگزین تفکر اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند». (صحیفه امام، جلد ۲۱، صفحه ۲۳)

نوه امام خمینی (س)، با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مسیر حضرت امام دستور به جهاد تبیین داده‌اند، اظهار داشت: ما امروز می‌بینیم در رسانه‌های معاند، هدف اصلی قیام مردم که رسیدن به استقلال سیاسی، نظامی و اجتماعی بوده است را قلب‌گونه تفسیر می‌کنند. امروز کدام کشور مانند جمهوری اسلامی ایران است که از لحاظ سیاست خارجی و نظامی، کاملا استقلال داشته و وابسته به بلوک شرق و غرب نباشد؟! تبیین چنین مسأله‌ای وظیفه همگانی و به خصوص خواص است.

وی حضرت زینب (ع) را بزرگترین جهادگر تبیین تاریخ اسلام دانست.

اشراقی در پایان سخنان خود به مساله روز جهان اسلام، فلسطین پرداخته و گفت: تاریخ را مورخین نمی‌سازند؛ بلکه تاریخ‌سازان می‌سازند. امروز مردم مظلوم و سرافراز غزه تاریخ‌ساز یک حماسه عظیم هستند؛ حماسه پیروزی خون بر شمشیر، حق بر باطل و نور بر ظلمت؛ و بر مورخین فرض است که وقایع دردناک غزه را بدون کوچک‌ترین تحریف به رشته تحریر در آورند. مورخ یک جهادگر تبیین است و هرگز نباید از پروپاگاندای رسانه‌ای بترسد و مهمترین ویژگی یک مورخ شجاعت است و شجاعت او اثر مستقیم بر قلم او دارد.

اشراقی در پایان تأکید کرد: متأسفانه در بحث جهاد تبیین برای جلوگیری از تحریف تاریخ انقلاب در فضای مجازی مناسب عمل نکرده‌ایم و باید با برنامه‌ریزی دقیق و مدون بتوانیم این کم‌کاری را جبران کنیم.

منبع: انتخاب

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • کتاب کامبوزیا خط مقاومت در ایران را نشان می‌دهد
  • سه نکته برای آموختن درباره صبر و عدم صبر از غزالی
  • رونمایی از کتاب «هنر فرازان» در برج آزادی
  • عجیب‌ترین مجسمه؛ بزبز قندی محجبه در شهر کتاب؟! | تصویر
  • سخنان کامل حجت‌الاسلام و المسلمین مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی»
  • مرتضی اشراقی در مراسم رونمایی از کتاب «چالش‌های تاریخی» چه گفت؟!
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» رونمایی شد
  • عکس/ مراسم رونمایی از کتاب چالش های تاریخی
  • کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد