Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان خصوصی سازی به اقدام بزرگ دولت سیزدهم در اصلاح توزیع ارز کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی مانند یخی بود که بعد از دست به دست شدن در بین افراد مختلف، فقط در زمان آب شدن آن به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسید.

"حسین قربان زاده" در گفت‌وگو با ایران اکونومیست به تصمیم اخیر دولت در زمینه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و تأثیر آن بر اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: این اقدام باید طی سال‌های گذشته به مرحله اجرا می‌رسید اما متاسفانه با وجود تاثیرات منفی که استفاده از آن در چند سال گذشته با خود به همراه داشت؛ حذف آن به مرحله اجرا نرسید و با تأخیر همراه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: همه کارشناسان و صاحبنظران اجماع دارند تا یارانه کالای اساسی به هدفی اصابت کند که در انتهای زنجیره قرار دارد و به مصرف نهایی منتهی می‌شود.

قربان زاده تاکید کرد: از همان ابتدا کاملاً مشخص بود، یارانه‌ای که در اختیار واردکننده قرار می‌گیرد با آثار و تبعات منفی زیادی روبرو خواهد شد و به هدف اصلی خود که به نوعی کمک به قشر ضعیف جامعه بود؛ دست پیدا نمی‌کند. استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی مانند یخی است که بعد از دست به دست شدن در بین افراد مختلف، فقط در زمان آب شدن آن به دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد.

وی با تاکید بر اینکه از سوی دیگر استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی با توجه به ضربه‌ای که به تولید می‌زند سبب از بین رفتن قیمت‌های نسبی می‌شود، افزود: استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی منجر به یک قاعده گذاری نادرست خواهد شد که باعث می‌شود تا افراد در صف‌های طولانی قرار بگیرند و به دنبال آن سیلی از متقاضیان واردات با ارز آسان ایجاد خواهد شد. در کنار آن دیگر برای تولیدکننده داخلی به صرفه نیست تا در زنجیره‌های مختلف اقدام به سرمایه‌گذاری کند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی خاطرنشان کرد: زمانی که قیمت‌ها به مرحله واقعی برسد و یارانه در اختیار مصرف‌کننده نهایی قرار بگیرد؛ شاهد به صرفه شدن تولید، افزایش عرضه و نیز ایجاد تعادل در قیمت‌ها خواهیم بود، زیرا در صورت اجرایی شدن چنین اقدامی عرضه و تقاضای نا به سامان بر روی ریل ثبات و ایجاد هماهنگی‌ها قرار خواهد گرفت.

وی تاکید کرد: با توجه به وجود این مسائل به شدت موافق حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم و باید بسیار زودتر از اینها این اقدام به مرحله اجرا می‌رسید؛ اکنون دولت سیزدهم جسارت بزرگی را در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به کار گرفته است.

قربان زاده اظهار داشت: به نظر می‌رسد اگر این اتفاق توسط برخی از نخبگان که از هدف اجرای آن آگاه هستند اجرا شود؛ می‌توان امیدوار بود که این تصمیم جدید دولت سیزدهم به سرانجام مطلوبی دست پیدا کند.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی لازمه این اقدام را همگرایی بین قوای مختلف و مردم اعلام کرد و گفت: با اجرای آن شاهد ثبات و پیش‌بینی پذیری اقتصاد کشور خواهیم بود؛ همچنین کالاهای اساسی دیگر با منطق درست به دست مردم خواهند رسید.

وی اظهار داشت: زمانی که یارانه به واردکننده اختصاص پیدا می‌کند درواقع یارانه به تولیدکننده خارجی ارائه‌شده است؛ بنابراین در صورت ارائه یارانه به مصرف‌کننده واقعی و نیز تحریک تقاضا در بازار می‌توان گفت که یارانه به صورت غیرمستقیم به تولیدکننده داخلی داده خواهد شد.

قربان زاده اظهار داشت: ۱۰۰ درصد موافق این تصمیم درست دولت سیزدهم برای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم و به طور حتم تبعات مثبتی را با خود در اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان خصوصی سازی ، نرخ ارز ، بورس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان خصوصی سازی نرخ ارز بورس استفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی سازمان خصوصی سازی دولت سیزدهم قربان زاده مصرف کننده خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۶۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۰۰ میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد

به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد برارزاده صبح پنجشبه دربازدید از عملیات لوله گذاری شبکه آبرسانی در سطح استان هدف از این اقدام را افزایش کیفیت و پایداری آب شرب و نیز کاهش هدر رفت آب دانست و گفت: در سال گذشته ۳۶۳ هزار و ۳۱۱ متر اصلاح و ۱۷۵ هزار متر توسعه شبکه توزیع در اقطار مختلف در این استان انجام شد.

وی داد: ۳۳۴ هزار و ۳۹۰ متر اصلاح و ۵۸ هزار و ۳۵۹ متر توسعه خط انتقال نیز انجام شد تا هم استانی‌ها بتوانند از نعمت آب شرب مطلوب برخوردار شوند.

مدیرعامل آبفای مازندران تصریح کرد: امورات ساری با ۱۷۱ کیلومتر، بابل ۱۲۱ کیلومتر و نکا با ۶۴ کیلومتر بیشتر اصلاح و توسعه شبکه آب را انجام دادند.

برارزاده اعتبار صرف شده برای این اقدام را در حدود هشت هزار میلیارد ریال و جمعیت برخوردار آن را ۵۰۰ هزار نفر عنوان کرد.

کد خبر 6088310

دیگر خبرها

  • کالاهای اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت 2 تا 3 برابری به دست مردم می رسد/ شرایط کنونی یعنی دولت منطقا باید در سیاست ارزی خود تجدیدنظر کند
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • شبکه تولید برق آماده ورود به روز‌های اوج مصرف
  • جزئیات تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی/ چقدر ارز پرداخت شد؟
  • ۸۰۰۰ میلیارد ریال صرف اصلاح و توسعه آبرسانی مازندران شد
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • اصلاح ۱۰۰ متر شبکه آبرسانی روستای یزدکان شهرستان خوی
  • پیش‌بینی قیمت دلار ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / دلار در روند اصلاحی افتاد