Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس محیط زیست گفت: باروری سازی ابرها مشروط به وجود ابرهاست که متاسفانه ما آنچنان ابری در آسمان نداریم چراکه کشور ما در منطقه خشکی از کره زمین قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا؛ در این روزها که در کشور با بحران کم آبی، خشکسالی و آلودگی هوا رو به رو هستیم بارش باران که یکی از نعمات الهی به شمار می آید می تواند با این دو پدیده مقابله کند اما حال که باران هم به اندازه کافی نمی بارد باید چه راهی را در پیش گرفت؟

کشور هایی که در این شرایط قرار گرفته اند برای رفع چالش های خود گزینه بارورسازی ابرها را انتخاب می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باروری ابرها نوعی رفتار هوشمندانه با ابر در جهت افزایش بارش است که معمولا از طریق پاشیدن یدور نقره به داخل ابر و به منظور افزایش تعداد هسته‌های میعان یا تراکم ابر انجام می‌شود همچنین عملیاتی کردن این اقدام به هواپیماهای خاص احتیاج دارد که تعداد محدودی از آن ها در ایران وجود دارد.

پیشینه بارورسازی یا تحریک ابرها برای تولید باران مصنوعی در دنیا حدودا به ۷۰ سال پیش و در کشور ما به بیش از ۴۰ سال پیش بر می‌گردد. این اقدام نیازمند دقت و شناخت بسیار بالایی است و در صورتیکه به اشتباه هسته­‌های تراکم زیادتر از نیاز وارد ابر شود نه تنها در افزایش بارش موفق عمل نکرده بلکه حتی ممکن است با این عمل باعث کاهش مقدار طبیعی بارش شویم.

کشورهای بسیار زیادی به این حوزه  پر هزینه ورود کرده‌اند و سعی داشتند به روش‌های مختلف، مقدار بارش را در مناطق خود بالا ببرند اما هیچ کشوری نمی تواند این ادعا را داشته باشد که از طریق بارورسازی ابرها، مشکل کم آبی و خشکسالی را حل کرده است.

یوسف رشیدی کارشناس محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا بارورسازی ابرها راهکار مناسبی برای حل چالش کم آبی و رفع آلودگی هواست یا خیر اظهار کرد: باروری سازی ابرها مشروط به وجود ابرهاست که متاسفانه ما آنچنان ابری در آسمان  نداریم چراکه کشور ما در منطقه خشکی از کره زمین قرار گرفته است.

رشیدی با تاکید براینکه عملیاتی کردن این اقدام در هوای خشک و بدون ابر امکان پذیر نیست خاطرنشان کرد: در اقلیم های خشک همانند کشور ما از ابتدا با کمبود بارش مواجه بوده ایم همچنین در چند سال اخیر با افزایش مصرف و الگو های نادرست بحران کم آبی بیشتر نمایان شده است و ​برای رفع این معضلات، اصلی ترین تمرکز ما باید روی بهینه سازی مصرف، تغییر الگو های نادرست و مدیریت منابع آبی باشد.

وی با اشاره به اینکه بارورسازی ابرها علمی است که در برخی کشور ها از آن بهره گیری می شود بیان کرد: لازمه این اقدام در دسترس قرار گرفتن امکانات اولیه آن ازجمله وجود ابر در آسمان است البته این اقدام در برخی از نقاط کشور امکان پذیر است اما نمی توان آن راه حل بنیادی به شمار آورد چراکه مشکلات را به صورت گذرا رفع می کند.

کارشناس محیط زیست در پایان تصریح کرد: ساخت ابر امکان پذیر نیست و این اقدام فانتزی بوده و به عنوان راهکار اصلی رفع چالش کم آبی و کاهش آلودگی هوا پیشنهاد نمی شود. 

 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آلودگی هوا محیط زیست باران کم آبی بارور سازی ابرها اقلیم خشک بارورسازی ابرها امکان پذیر کشور ما کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۶۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود

ایتنا - دانشمندان در مورد آب پدیده‌ای را کشف کرده‌اند که درک ما را از شیوه کار جهان را از اساس تغییر می‌دهد و ممکن است به ابداع فناوری‌های جدید منجر شود.
تیمی از موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) فرایندی به نام «اثر فوتومولکولی» را کشف کرده‌اند که برای نخستین بار نشان می‌دهد آب می‌تواند بدون هیچ منبع گرمایی و تنها با استفاده از نور، تبخیر شود.

این پژوهش ممکن است یک معمای ۸۰ ساله را هم که می‌گوید چرا ابرها نور خورشید را طوری جذب می‌کنند که به نظر می‌رسد قوانین فیزیک را نقض می‌کنند، حل کند. دانشمندان و اقلیم‌شناسان دهه‌‌ها درباره اینکه چرا نحوه جذب ابرها از آنچه نظریه نشان می‌دهد بیشتر است، سردرگم بوده‌اند.

ژولن روآن، استاد مهندسی مکانیک در دانشگاه پوردو که خود در این پژوهش مشارکت نداشت، گفت: «کشف تبخیر ناشی از نور به جای گرما از برهمکنش میان نور و آب دانش تحول‌آفرین جدیدی ارائه می‌کند.»

«این می‌تواند به ما کمک کند تا از شیوه برهم‌کنش نور خورشید با ابر، مه، اقیانوس‌ها و سایر آب‌های طبیعی به منظور اثرگذاری بر آب‌وهوا و اقلیم درک جدیدی به دست آوریم... این تحقیق از جمله موارد نادر اکتشاف‌های واقعا انقلابی محسوب می‌شود که جامعه علمی بلافاصله به طور گسترده آن را نپذیرفت اما این تا وقتی که تایید شود، زمان می‌برد؛ گاهی اوقات زمانی طولانی.»

این کشف می‌تواند همه‌چیز را از محاسبات تغییرات اقلیمی گرفته تا پیش‌بینی‌های آب‌و‌هوایی تحت تاثیر قرار دهد و در عین حال برای مواردی نظیر انرژی و تولید آب پاک کاربردهای عملی جدیدی را بگشاید.

به گفته پژوهشگران، کاربردهای اولیه احتمالا در سیستم‌های نمک‌زدایی خورشیدی انجام خواهد شد و برای تولید آب شیرین، روشی کارآمدتر نسبت به روش‌های کنونی را ممکن می‌کند. 

گنگ چن، استاد ام‌آی‌تی که در این تحقیق شرکت داشت، گفت: «من فکر می‌کنم این کاربردهای زیادی دارد.»

«ما در حال بررسی همه این جنبه‌‌های مختلفیم و البته بر علوم پایه نیز تاثیر می‌گذارد؛ مانند تاثیر ابرها بر اقلیم، زیرا ابرها غیرقطعی‌ترین جنبه مدل‌های اقلیمی محسوب می‌شوند.»

این یافته‌ها در مجله علمی مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا، پی‌ان‌ای‌اس، (Proceedings of the National Academy of Sciences ,PNAS) در مقاله‌ای با عنوان «اثر فوتومولکولی: برهم‌کنش نور مرئی با تداخل هوا‌ــ‌‌آب» منتشر شد.

این مقاله توضیح می‌دهد که دانشمندان چگونه مجموعه‌ای از ۱۴ آزمایش بسیار دقیق را انجام دادند تا ثابت کنند فوتون‌های طیف نور مرئی می‌توانند خوشه‌های آبی را که در معرض هوا قرار گرفته‌اند، «شکاف» دهند.

این تحقیق همچنین نشان داد که اثر فوتومولکولی محدود به آزمایشگاه نیست و در طبیعت رایج است.

شانون یی، دانشیار مهندسی مکانیک در جورجیا تک، که در این پژوهش مشارکت نداشت، گفت: «مشاهدات موجود در این مقاله حاکی از سازوکار فیزیکی جدیدی است که تفکر ما را در مورد علم سرعت واکنش‌های شیمیایی (یا اصطلاحا سینتیک) تبخیر از اساس تغییر می‌دهد.»

«چه کسی فکرش را می‌کرد که ما هنوز در حال یادگیری موضوعی پیش‌‌پا‌افتاده‌ در حد تبخیر آبیم؟»

دیگر خبرها

  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • توخل: رسیدن به فینال امکان‌پذیر است/ کیم بیش از حد طمع کرد
  • آب می‌تواند بدون حرارت و فقط با نور تبخیر شود
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • کشاورزی در ماه و مریخ: مزرعه‌داری در ورای مدار زمین، امکان‌پذیر است
  • دستکاری بارشها فاقد مستندات علمی است
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان