Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم محمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تکثیر و قلمه زنی مرجان ها از ۲ سال گذشته با نظارت و حمایت مالی اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش، توسط یک  فعال محیط زیست و مدرس غواصی که دوره های بین المللی مرتبط با حفاظت و احیای مرجانها را گذرانده و با حمایت مرکز غواصی کیش آغاز گردیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‎وی اضافه کرد: طرح فوق پس از یک دوره انجام آزمایشی و تامین بانک مرجانی با استفاده از پرورش مرجان ها وارد فاز اجرایی شده و در حال حاضر در این بانک  بیش از یک هزار و ۳۰۰ قلمه مرجان شاخ گوزنی آماده انتقال به بسترهای طبیعی و است.

‎رییس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد جزیره کیش یادآور شد: منبع اولیه قلمه زنی این مرجان ها سه قطعه مرجان شاخ گوزنی حدود ۳۵ سانتی تقریبا سفید شده بودند که هم اکنون می توان با بانک ایجاد شده از این منبع اقدامات قابل توجهی در راستای احیای زیستگاه های جزیره کیش برداشت.

‎وی افزود: کار قلمه زنی در اواخر تابستان سال ۹۹  با استفاده از استندهای نرسری آغاز شده و میزان رشد قلمه ها به این شکل بوده که به طور میانگین یک شاخه مرجان به قطر حدود یک سانتیمتر و طول پنج تا هفت سانتیمتر بعد از گذشت هفت ماه به قطری حدود  هشت سانتیمتر و طول ۱۵ الی ۱۷ سانتیمتر رسیده است.

‎محمدی یادآور شد: در حال حاضر با افزایش استندها و سازه های مربوطه و افزایش تعداد قلمه ها، مرجانهای تکثیر یافته در حال آماده سازی جهت انتقال به زیستگاه های طبیعی در معرض نابودی و یا زیستگاه های مصنوع می شوند و به ایجاد سایت های غواصی جدید و زیستگاه های مناسب برای افزایش ذخایر آبزیان منجر خواهند شد.

وی افزود: اکوسیستم مرجانی مهمترین و پرتولیدترین اکوسیستم دریایی در جزیره کیش به شمار می رود که تعداد بیشماری از آبزیان را در مراحل مختلف حیات در خود جای داده اند.

رییس اداره محبط زیست سازمان منطقه آزاد کیش گفت: تغییرات اقلیمی و گرم شدن هوا از عمده چالش های آنها برای زنده ماندن است که قلمه زنی می تواند راهکار موثری برای سازگاری با ایت غییرات باشد.

همچنین یکی از مهمترین پشتوانه های صنعت گردشگری در جزیره کیش را اکوسیستم های مرجانی تشکیل می دهند و وجود مرجانها در اطراف جزیره علاوه بر ایجاد شفافیت آب و زیبایی سواحل، مهمترین عامل جذب توریست بوده و حیات موجودات زیادی نظیر ماهیها و لاک پشتهای دریایی به آنها وابسته است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست آب سنگ های مرجانی کیش جزیره کیش سازمان منطقه آزاد کیش هرمزگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست آب سنگ های مرجانی کیش سازمان حفاظت محیط زیست آب سنگ های مرجانی کیش جزیره کیش سازمان منطقه آزاد کیش هرمزگان سازمان منطقه آزاد محیط زیست جزیره کیش قلمه زنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۴۹۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر در پی اعلام هشدار سیل

به گزارش خبرنگار مهر، احسان ایزدپناه ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران اظهارداشت: حسب اعلام هشدار از سوی سازمان هواشناسی و همچنین سازمان امداد و نجات همه نیروهای عملیاتی این استان در حالت آماده باش کامل می باشند.

وی گفت: از هم استانی های می‌خواهیم به هشدارهای سازمان هواشناسی توجه کنند و همچنین از حضور در ارتفاعات و مسیر رودخانه های فصلی جدا خودداری کنند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر خاطرنشان کرد: در صورت بروز هرگونه حادثه شماره ۱۱۲ ندای امداد به صورت شبانه روزی اماده پاسخگویی به هموطنان است.

کد خبر 6093241

دیگر خبرها

  • آماده باش نیروهای هلال احمر بوشهر در پی اعلام هشدار سیل
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • نمایش توانمندی هنرجوهای هنرستان‌های قشم
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • افغانستان حقابه را می دهد؟
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • کشف موجوداتی که 540 میلیون‌ سال قبل اقیانوس‌های زمین را نورانی می‌کردند (+عکس)