Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@12:53:42 GMT

کارت اهدای عضو برای ۳۰ هزار نفر در استان همدان صادر شده است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۰۷۹۷

کارت اهدای عضو برای ۳۰ هزار نفر در استان همدان صادر شده است

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر «مجید حمیدی» روز شنبه به مناسبت فرا رسیدن ۳۱ اردیبهشت روز جهانی اهدای عضو در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در ابتدا بخش های مختلفی از جمله دانشگاه علوم پزشکی، جمعیت هلال احمر و واحد اهدای عضو اقدام به صدور کارت می کردند اضافه کرد: آمار دقیق و دسترسی به افراد دارای اهدای کارت عضو وجود نداشت تا اینکه سال ۱۳۹۴ انجمن اهدای عضو در کشور راه اندازی و سایتی برای این موضوع طراحی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان خاطرنشان کرد: برای ۳۰ هزار نفر بعد از راه اندازی این سامانه کارت صادر شد البته بسیاری از افراد متقاضی با وجود صرف هزینه زیاد برای تامین کاغذ و صدور کارت اهدای عضو نسبت به دریافت این کارت اقدام نکردند.

حمیدی با تاکید بر اینکه دریافت کارت از منزله قانونی مجوزی برای دریافت اعضای بیمار مرگ مغزی نیست اظهار داشت: حتی در صورت دریافت کارت اهدای عضو باید وراث نسبت به اهدای عضو عزیزشان رضایت بدهند.

وی ادامه داد: مزیت صدور کارت اهدای عضو در گام نخست فرهنگسازی در این زمینه بوده همچنین درصد بالایی از خانواده های بیماران مرگ مغزی دارای کارت، در راستای عمل به خواسته عزیزانشان نسبت به اهدای عضو آنها رضایت می دهند.

 مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان گفت: بهتر است افراد علاوه بر دریافت کارت نسبت به این موضوع در خانواده صحبت کرده و پیش از بروز هر گونه اتفاق با اقرار این کار خداپسندانه و در جریان قرار دادن اعضای خانواده، ذهن آنها را نسبت به این کار آماده کنند.

حمیدی یادآوری کرد: اهدای عضو پس از پیروزی انقلاب متوقف شد تا اینکه پس از استفتا از امام راحل(ره) زمینه شرعی پیوند عضو از یک انسان مرگ مغزی فراهم و با گذشت زمان و پیشرفت های پزشکی، زمینه پیوند عضو به شمار زیادی از بیماران نیازمند فراهم شد.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی با تصویب قانونی بودن پیوند عضو، استفاده از اعضای بدن بیمار مرگ مغزی در قالب یک ماده واحده را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ کرد.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان ادامه داد: طبق این قانون، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی شناسایی بیمار مرگ مغزی، نگهداری، رضایت گیری ، انتقال به اتاق عمل و برداشت اعضا است.

حمیدی خاطرنشان کرد: سال ۱۳۸۱ آیین نامه پیوند عضو به وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ شد و در این راستا شناسایی بیمار مرگ مغزی در همه بیمارستان ها با پیش بینی افرادی با عنوان بازرس در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: با وجود قانونی شدن پیوند عضو مهمترین چالش پیش روی این بخش این بود که شمار زیادی از خانواده ها راضی به اهدای عضو عزیزان شان نمی شدند.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان اضافه کرد: به منطور تغییر نگرش و فرهنگسازی رضایت خانواده ها اهدای عضو، سال ۱۳۹۴ انجمن اهدای عضو ایرانیان راه اندازی شد که نخستین نمایندگی آن سال ۱۳۹۵ در استان همدان دایر شد.

حمیدی تاکید کرد: به طور حتم وزارت بهداشت به تنهایی قادر به فرهنگسازی و نهادینه کردن فرهنگ اهدای عضو نیست بنابراین نیازمند شکل گیری یک موج و فرهنگسازی با حمایت رسانه ها هستیم.

وی ادامه داد: در این راستا سفیران اهدای عضو متشکل از افراد علاقه مند و دغدغه مند به این موضوع شکل گرفت چرا که قدم برداشتن در راه و نجات یک انسان ثواب بسیار بالایی دارد.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان تاکید کرد: یک بیمار مرگ مغزی تا هشت عضو بدن خود را می تواند اهدا کند اما باورهای نادرست رایج سبب رضایت ندادن خانواده ها برای پیوند عضو می شود.

حمیدی گفت: داده های آماری گویای این است که ۵۰ درصد بیماران مرگ مغزی ناشی از تصادفات رانندگی در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال کاندیداهای خوبی برای اهدای عضو هستند.

وی افزود: به دنبال اپیدمی کرونا و کاهش آمار ترددها میزان سوانح جاده ای کاهش و به تبع آن میزان افراد دارای شرایط اهدای عضو نیز کاهش یافت.

 مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان اظهار داشت: میزان اهدای عضو بر مبنای هر یک میلیون جمعیت ارزیابی می شود که این آمار در کشور ۱۴.۴ نفر به ازای هر یک میلیون نفر است.
 
حمیدی خاطرنشان کرد: میزان اهدای عضو در استان همدان از سال ۱۳۸۱ زمان ابلاغ آیین نامه اهدای عضو تا سال ۱۳۸۹ حدود ۱۰ نفر بوده است و از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳ به چهار نفر رسید و رفته رفته این آمار افزایش و بیشترین میزان اهدای عضو با ۲۴ مورد مربوط به سال ۱۳۹۷ است.

وی افزود: به دنبال شیوع ویروس کرونا این آمار به ۱۰ تا ۱۲ نفر در سال کاهش یافت و سال گذشته ۱۲ خانواده رضایت دادند که از این تعداد هشت مورد منجر به پیوند شد.

 مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان با بیان اینکه از سال ۱۳۸۱ تاکنون ۲۰۰ مورد اهدای عضو در استان همدان داشته ایم گفت: هشت عضو حیات بخش شامل قلب، کبد، ۲ کلیه، پانکراس، قسمت های روده بزرگ قابل اهدا هستند همچنین ریه بیمار مرگ مغزی را می توان به ۲ بیمار نیازمند اهدا کرد.

حمیدی تصریح کرد: چنانچه کمتر از ۲۴ ساعت از مرگ مغزی فردی گذشته باشد می توان نسوج آن شامل قرنیه، غضروف و استخوان را اهدا کرد که این اعضا حیات بخش نبوده بلکه سبب رفع معلولیت می شود.

وی گفت: اطلاعات تمامی نیازمندان به عضو در سایت تخصیص عضو وزارت بهداشت،  درمان و آموزش پزشکی ثبت شده و فرایند اهدای عضو کشوری است.

مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان همدان اظهار داشت: سالانه بین ۳۵ تا ۶۰ مورد مرگ مغزی در بیمارستان های استان همدان گزارش می شود که از این تعداد حدود نیمی از خانواده به اهدای عضو رضایت می دهند.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان استان همدان اهدای عضو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان استان همدان اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان استان همدان اهدای عضو بیمار مرگ مغزی استان همدان کارت اهدای عضو وزارت بهداشت اهدای عضو اهدای عضو خانواده ها پیوند عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۰۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد

در پژوهش جدیدی که برای ارزیابی توانایی ChatGPT در تشخیص بیماری‌ها انجام شد، این مدل هوش مصنوعی نتوانست آبسه مغزی را به درستی تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا، به رغم این که هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک بخش اساسی از پژوهش‌های بالینی و تصمیم‌گیری است، بسیاری از افراد هنوز صحت ChatGPT را برای پشتیبانی از فرآیندهای تشخیصی و درمانی پیچیده زیر سوال می‌برند.

به نقل از میراژ نیوز، یک پژوهش جدید که ChatGPT را برای مدیریت کردن «آبسه مغزی»(Brain abscess) به کار گرفته، نشان داده که اگرچه به نظر می‌رسد ChatGPT قادر به ارائه دادن توصیه‌هایی درباره تشخیص و درمان است اما برخی از پاسخ‌های این مدل هوش مصنوعی می‌توانند بیماران را در معرض خطر قرار دهند.

این پژوهش که در کنگره جهانی «انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا»(ESCMID) در شهر بارسلون اسپانیا ارائه شد، توسط اعضای گروه پژوهشی «بیماری‌های عفونی مغز»(ESGIB) انجام شده است.

دکتر «سوزان دایکوف شن»(Susanne Dyckhoff-Shen) از بیمارستان «دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ»(LMU) در آلمان و یکی از اعضای انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا گفت: زمانی که با ایمنی بیمار سر و کار دارید، هر نتیجه کمتر از ۱۰۰ درصد یک شکست است. اگرچه ما از دانش ChatGPT درباره مدیریت آبسه‌های مغزی شگفت‌زده شده‌ایم اما محدودیت‌های کلیدی در استفاده از این مدل هوش مصنوعی به عنوان یک دستگاه پزشکی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به آسیب احتمالی بیمار و عدم شفافیت داده‌ها برای ارائه پاسخ اشاره کرد.

توانایی هوش مصنوعی در جذب سریع، پردازش و تفسیر مجموعه داده‌های گسترده، چشم‌انداهای وسوسه‌انگیزی را نشان می‌دهد اما این پرسش نیز به وجود می‌آید که آیا فرآیندهای زمان‌بر برای ایجاد دستورالعمل‌های پزشکی هنوز ضروری هستند یا اینکه مدل‌های هوش مصنوعی آموزش‌دیده با انبوهی از اطلاعات پزشکی می‌توانند در پاسخ به پرسش‌های پیچیده بالینی با کارشناسان بالینی رقابت کنند.

آبسه‌ مغزی یک عفونت تهدیدکننده در سیستم عصبی مرکزی است که برای جلوگیری از عوارض شدید عصبی و حتی مرگ بیمار باید به سرعت شناسایی و درمان شود. مدیریت آبسه‌های مغزی عمدتا براساس تجربه بالینی و پژوهش‌های محدود انجام می‌شود اما انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا در سال ۲۰۲۳، نیاز به یک روش استاندارد را با توسعه یک دستورالعمل بین‌المللی برآورده کرد.

گروهی از پژوهشگران اروپایی برای اینکه بفهمند آیا ChatGPT قادر به ارزیابی حرفه‌ای پژوهش‌های پزشکی و ارائه توصیه‌های معتبر علمی است یا خیر، مدل هوش مصنوعی را آزمایش کردند تا ببینند که آیا در مقایسه با دستورالعمل ESCMID می‌تواند به ۱۰ پرسش کلیدی درباره تشخیص و درمان آبسه مغزی پاسخ دقیق بدهد یا خیر.

پژوهشگران ابتدا از نسخه چهارمChatGPT (ChatGPT 4) خواستند تا به ۱۰ پرسش مطرح‌شده توسط انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا پیرامون دستورالعمل آبسه مغزی آنها پاسخ دهد. پرسش‌ها بدون هیچ گونه اطلاعات اضافی طراحی و ارزیابی شدند.

سپس، ChatGPT با متن همان مقالات پژوهشی آموزش داده شد که برای توسعه دستورالعمل پیش از پرسیدن سؤالات مورد استفاده قرار گرفته بودند. این کار برای بررسی این موضوع انجام شد که آیا ChatGPT با استفاده از داده‌های مشابه به‌ کار رفته برای توسعه دستورالعمل‌ها می‌تواند توصیه‌های هماهنگ‌تری را ارائه دهد یا خیر.

سپس سه متخصص بیماری‌های عفونی، پاسخ‌های هوش مصنوعی را با توصیه‌های دستورالعمل انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا مقایسه کردند تا مواردی را مانند وضوح، هم‌سویی با دستورالعمل و خطر احتمالی برای بیمار ارزیابی کنند.

این پژوهش در «The Journal of Neurology» ارائه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • کبد بیمار یزدی نجات بخش جان هم‌وطنی دیگر شد
  • ثبت ششمین اهدای عضو در استان یزد
  • صدور بیش از ۵۰ میلیون دلار کالا از گمرک استان همدان
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • ۳۵۶ مورد کارت بازرگانی جدید در کردستان صادر شده است
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر