Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@20:45:54 GMT

تشریح جزییات ویژه‌برنامه آزادسازی خرمشهر

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۱۴۶۲

تشریح جزییات ویژه‌برنامه آزادسازی خرمشهر

مجدالدین معلمی جزییات برنامه «شهر آسمانی» و برنامه‌های جنبی سالگرد آزادسازی خرمشهر را تبین و تشریح کرد.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری گرامیداشت چهلمین سالگرد آزادسازی خرمشهر قهرمان با عنوان «شهر آسمانی» با حضور مجدالدین معلمی دبیر این رویداد، شنبه صبح ۳۱ اردیبهشت‌ماه در سالن طاهره صفارزاده حوزه هنری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مجدالدین معلمی دبیر رویداد و معاون هنری حوزه هنری در ابتدا با گرامیداشت چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر و تاکید بر لزوم پرداختن ویژه به این واقعه، گفت: به مناسبت چهلمین سالروز آزادسازی هرمشهر، سعی کردیم در همه عرصه‌های هنری هنرمندان را درگیر تولید اثر برای خرمشهر کنیم. البته این گلایه را نیز دارم که چهلمین سالروز فتح خرمشهر اتفاق غیرقابل پیش‌بینی نبود و ارگان‌ها و مراکز می‌توانستند این موضوع را به صورتی شایسته‌تر توجه کنند.

وی در ادامه برنامه‌های رویداد «شهر آسمانی» را برشمرد و توضیح داد: فعالیت‌های این رویداد را به چند دسته تقسیم کردیم؛ برخی ویژه مردم خرمشهر و در شهر خرمشهر برگزار می‌شوند و برخی متوجه فاتحان و رزمندگانی است که در فتح خرمشهر نقش داشتند. این برنامه‌ها به تفکیک در روز‌های دوم و سوم خردادماه برگزار می‌شوند؛ صبح دوم خردادماه ساعت ۱۰ نمایشگاه تجسمی «شهر آسمانی» متشکل از آثار تجسمی شامل نقاشی و مجسمه هنرمندان برجسته و همچنین نمایشگاه عکس «نوبت ظفر» در محل حوزه هنری افتتاح می‌شود. روز سوم خرداد ماه نیز برنامه‌هایی صبح و شب در محوطه بیرونی مسجد خرمشهر برگزار خواهد شد. کاظم چلیپا، غلامعلی طاهری، مرتضی اسدی و کامیار اسماعیلی نقاشی‌های جدید با موضوع خرمشهر و استاد نادر قشقایی تندیس شهید جهان آرا، استاد معماریان تندیس شهید بهنام محمدی و استاد گروسیان تندیس شهید محسن وزوایی را خلق کرده‌اند که در این نمایشگاه به نمایش درمی‌آیند. همچنین آثار دیگر این نمایشگاه شامل آثار تجسمی از گنجینه حوزه هنری است. نمایشگاه عکس نوبت ظفر نیز شامل ۳۰ فریم عکس از عکس‌های دیده نشده خرمشهر است که افتتاح خواهد شد.

معلمی بیان کرد: برنامه‌های صبح در مسجد خرمشهر شامل رونمایی ۵ عنوان کتاب، یک قطعه موسیقی بادعنوان خرمشهر مقاوم به خوانندگی علیرضا افتخاری، رونمایی از نمایشنامه‌های تولید شده در برنامه بچه‌های مسجد و.. برگزار و برنامه جشن مردمی سالروز آزادسازی خرمشهر نیز ساعت ۲۲ بزگزار خواهد شد.

دبیر رویداد «شهر آسمانی» گفت: گردهمایی روز سوم خرداد در مسجد خرمشهر با حضور نقش آفرینان سوم خرداد برگزار خواهد شد که ذکر خاطره آن روز‌ها را داریم و در همان برنامه اولین جایزه بهروز را به هنرمند نامداری که اثری درخور تولید کرده است، اهدا خواهد شد. این جایزه به نام بهروز مرادی نامدارترین هنرمند خرمشهری است که برای ماندگاری نام این هنرمند و فراهم کردن زمینه‌ای برای تولید اثر، چنین اقدامی را صورت دادیم. همچنین از اسکندر کوتی گوینده خبر ان روز‌ها نیز تقدیر می‌کنیم. قطعه سلام فرمانده نیز اجرا خواهد شد.

وی با اشاره به بازسازی و ساخت پردیس سینمایی در خرمشهر و آبادان، اظهار کرد: اتفاق دیگری که سعی کردیم به سرانجام برسانیم این بود که سینما نخل خرمشهر دو سالن دارد که نیاز به بازسازی دارد و کلنگ‌زنی آن برای بهسازی به ۷ سالن، در این روز اقدام و سینما تا پایان تابستان، با تعداد سالن بالا افتتاح خواهد شد. همچنین، بازسازی سینما آبادان نیز تحت عنوان سینما بهمن تمام شده و در این روز افتتاح می‌شود.

معلمی همچنین خبر داد: یک عکس صحنه‌پردازی شده از احسان باقری نیز فردا اول خردادماه در موزه هنر‌های معاصر تهران اکران می‌شود. این عکس، به روز شده یکی از عکس‌های سعید صادقی عکاس جنگ است و همچنین قرار است در فضای شهری نیز اکران شود.

وی عنوان کرد: برنامه راویان خرمشهر نیز ساعت ۱۶ از شبکه چهار، برنامه دیدار ماه نیز ۳ خرداد شبکه ۲ پخش می‌شود و برنامه شب خاطره نیز قدیمی‌ترین محفل ادبی کشور است، ۵ خرداد در تالار سوره خواهیم داشت.

معاون هنری حوزه هنری همچنین گفت: در حوزه نمایش، ۱۱ جلد کتاب از بچه‌های مسجد را در خرمشهر رونمایی می‌کنیم. همچنین یک نمایش در وسعت بزرگ خواهیم داشت که تلاش داریم در تیرماه بتوانیم اجرای عمومی برای این نمایش بزرگ داشته باشیم. از سال گذشته تاکنون با نویسندگان کشوری تعامل داشتیم که کتاب‌هایشان برای برنامه چهلمین سالروز آزادسازی خرمشهر داشته باشیم که برای برنامه مسجد خرمشهر، ۵ کتاب رمان را با این موضوع رونمایی خواهیم کرد.

معلمی در پایان در پاسخ به یک انتقاد درباره کم توجهی به شهر و مردم خرمشهر گفت: محرومیت‌ها را در خرمشهر دیده‌ایم و دیدار‌های بسیاری با مسئولان داشتیم، اما آن چیزی که ما مکلف هستیم این است که یاد خرمشهر را زنده نگاه داریم و در عین حال کاری کنیم مردم آنجا بهتر زندگی کنند و با افزایش زیرساخت فرهنگی هنری در این شهر به این مهم کمک کنیم. در این راستا، تلاش داریم پردیس فرهنگ و هنر خرمشهر بسازیم و همچنین سینمای متروکه آبادان را به صورت بهبودشده تحویل مردم دهیم تا خرمشهر حال بهتری پیدا کند.

قرار داریم رویداد‌های ماندگار را در خرمشهر رقم بزنیم، اما هر چه توجه مسئولان توسط فضای رسانه‌ای بیشتر شود. در همین رابطه هفته گذشته با مسئولان سازمان مستصعفان برای ساخت بزرگترین پردیس منطقه توافقات اولیه داشتیم، اما هنوز توافقی حاصل نشده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آزادسازی خرمشهر معرفی کتاب موسیقی ایرانی سالروز آزادسازی آزادسازی خرمشهر چهلمین سالروز مسجد خرمشهر شهر آسمانی حوزه هنری برنامه ها سوم خرداد خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۱۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان

محسن صفایی فرد سردبیر مجله هنری «بوم» درباره این برنامه که پخش آن از سال گذشته در شبکه دو سیما آغاز شده به خبرنگار مهر بیان کرد: این برنامه بازنمایی هنر و هنرمندان ایرانی در میدان و مکان الهام بخش هنری است.

وی درباره رویکرد برنامه اضافه کرد: «بوم» می خواهد از استودیو بیرون بیاید و تصویری معنی‌دار از صحنه هنر ایران به چشم مخاطب برساند. هر قسمت از این برنامه سراغ آثار تازه هنری، اجراهای تازه، نمایشگاه ها و هنرمندانی که به دلایل مختلفی نامشأن مطرح می شود، می رود. برنامه گاهی به صورت متمرکزتر سراغ هنرمندان رفته و در این بخش دیداری با هنرمندان بزرگ دارد که چند سالی است کمرنگ بوده اند. کارنامه این هنرمندان در برنامه مرور می شود و گپ و گفت در محل کار و خانه آنها برگزار می شود.

«بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نیست بلکه یک برنامه هنری است

صفایی فرد با تاکید بر خروج «بوم» از یک برنامه صرف استودیویی تصریح کرد: در این برنامه بنا داریم بیرون از استودیوها به ملاقات اثر هنری و هنرمند برویم و تلاش می کنیم «بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نباشد بلکه یک برنامه هنری با قابی در خور شأن برای هنر و هنرمندان باشد. از جهت کیفیت بصری و قابی که تدارک می بینیم نیز هدفمان این بود تصویری باشکوه به چشم مخاطب برسانیم. این برنامه هدفی فردی را دنبال می کند که آموزش چشم اندازهای هنر ایران برای مخاطب است. «بوم» می خواهد زیبایی شناسی مخاطب را ارتقا دهد و البته نه به سبک یک برنامه تخصصی چون «بوم» در شبکه دو که شبکه زندگی است تعریف شده از این رو بیشتر سراغ هنرمندانی می رویم که بتوان به همراه آنها تصویری زیبایی شناسانه ارایه کرد.

سردبیر «بوم» اضافه کرد: در واقع بینندگان ما بیننده فضای هنری هستند اما فضای برنامه صرفاً نخبه پسند یا مشابه گفت‌وگوهای تخصصی و طولانی نیست.

وی درباره آیتم های برنامه توضیح داد: «بوم» در بعضی قسمت ها به فراخور موضوع برنامه روی یک موضوع متمرکز می شود مثلاً در برنامه ای که به مناسبت روز معلم پخش شد سراغ محمدرضا لطفی آهنگساز رفتیم که از زاویه معلمی او بود و تاکنون به شأن معلمی او پرداخته نشده بود.

پرسه در فضای هنر

صفایی فرد درباره حضور حامد مهربانی مجری برنامه نیز یادآور شد: «بوم» یک شخصیت پرسه زن و نوعی گشت و گذار در فضای هنر دارد. یکی از اجزای برنامه حامد مهربانی راوی برنامه است که به نوعی این شخصیت با او تعریف شده است. او هر هفته به تازه های هنر و آثار هنری می پردازد گاهی هم از یک هنرمند سراغ می گیرد. سال گذشته مجید انتظامی کنسرتی داشت که ما در ۲ قسمت به این کنسرت پرداختیم.

وی اضافه کرد: شخصیت محوری برنامه حامد مهربانی است که باید شکل بگیرد. او فقط مجری نیست و به نوعی صحنه گردان برنامه است، دست مخاطب را می گیرد و به جاهای مهم هنری می برد و مخاطب را با روایت هایی از هنر امروز ایران آشنا می‌کند. او سوابق پررنگی در اجرا دارد و حتی غیر از آن شأن برنامه سازی و تهیه کنندگی دارد و از این حیث انتخاب دقیقی بود. او یکی از افراد جدی در تحریریه و سردبیری است.

صفایی فرد در پااین درباره وجه تمایز برنامه نسبت به دیگر برنامه‌ها نیز عنوان کرد: مواجهه نزدیک با چهره هنر و هنرمند کمتر در قاب تلویزیون دیده شده است. ما آن تصویر استودیویی شده مکانیکی از برنامه ها را لااقل در این برنامه هنری به هم زدیم. به یک کنسرت، گالری یا موزه می رویم و جاهایی که در برنامه های دیگر و روتین هنرمندش مهم بوده برای ما در قالب محیط، نما و قاب، ارزش و حس و حال پیدا کرده است.

«مجله هنری بوم» با اجرای حامد مهربانی، تهیه‌کنندگی احمدرضا بلیغ و احمدرضا زارعی، کارگردانی کیانوش الطافی، سردبیری محسن صفایی فرد و همت گروه اجتماعی اقتصادی شبکه دو در مرکز هنری رسانه‌ای سلوک تهیه و تولید شده که چهارشنبه ها روانه آنتن شبکه دو می‌شود.

کد خبر 6098541 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برنامه‌های کاروان زیرسایه خورشید در استان یزد تشریح شد + فیلم
  • اجرای ۳۰ برنامه فرهنگی، هنری و اجتماعی به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برنامه‌های ۳ خرداد استان مرکزی
  • برنامه های دهه کرامت حرم حضرت فاطمه معصومه (س) تشریح شد
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • تشریح برنامه‌های هفته میراث‌/ پاسداشت زبان فارسی وتجلیل از فعالان