Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تصویربرداری فوتوآکوستیک به علت غیرتهاجمی بودن، کاربردهای گسترده‌ای در تصویربرداری زیست‌پزشکی دارد. این روش وضوح نوری و وضوح فراصوت بالایی دارد که تصویربرداری غیرتهاجمی بافت عمیق را فراتر از حد انتشار نوری فراهم می‌کند.

لیزرهای کیوسوئیچ به دلیل در دسترس‌بودن پالس‌های لیزری کوتاه با انرژی بالا به‌طور گسترده در تصویربرداری فوتوآکوستیک استفاده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از چالش‌های موجود در این روش، تغییرات انرژی در پیک توان پالس‌های لیزر و اثر جیتر زمان‌بندی است. این مشکلات موجب عدم‌قطعیت در توان خروجی و نامنظم بودن پالس‌ها می‌شود و کیفیت تصاویر فوتوآکوستیک را پایین می‌آورد.

محققان دانشگاه شهیدبهشتی با همکاری چند پژوهشگر از دانشگاه‌های خارجی از جمله دانشگاه سنگاپور، در مطالعات خود با استفاده از یک سامانه جمع‌آوری داده‌های پرسرعت مبتنی بر نرم‌افزار در ترکیب با یک آشکارساز نوری سریع، موفق شدند اثرات تغییرات توان پیک پالس و نویز زمان‌بندی پالس‌ها در تصویربرداری میکروسکوپی فوتوآکوستیکی را کاهش دهند.

محققان پژوهشکده لیزر و پلاسما و دانشکده فیزیک دانشگاه شهیدبهشتی با روش مبتنی بر نرم‌افزار، توانستند دقت‌محوری و میانگین شدت تصاویر فوتوآکوستیک را به ترتیب ۱۴میکرومتر و ۷۷درصد بهبود دهند.گرفتن پالس‌های لیزری با وضوح زمانی بالا، اعمال اثر جیتر زمان‌بندی و جبران پیک توان پالس، از چالش‌های عمده این پژوهش به شمار می‌رود.

این پژوهشگران برای اندازه‌گیری دقیق پالس‌های لیزری، از یک سامانه DAQ سفارشی با سرعت بالا و آشکارساز نور استفاده کردند. روش پیشنهادی را می‌توان در تصویربرداری عملکردی و کمی چند طول موج از نمونه‌های زنده که در آن شدت پالس لیزر نیاز به اندازه‌گیری دقیق دارد، استفاده کرد.

کد خبر 5495471 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه شهید بهشتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری لیزر روز جهانی ارتباطات شبکه ملی اطلاعات حاکمیت سایبری ایرانسل همراه اول فناوری فضایی تحقیقات علمی اقتصاد دیجیتالی سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان عیسی زارع پور ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۱۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر غفاری آثار صبح سه‌شنبه در دیدار با رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان همدان بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان به منظور اتمام پروژه بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی در حال ساخت شهرستان رزن اهتمام و پیگیری های لازم را انجام دهد که در دهه مبارک فجر بتوانیم از این پروژه برای خدمت رسانی به مردم بهره‌برداری کنیم.

وی ضمن تقدیر و تشکر از حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی استان در شهرستان و نگاه ویژه ایشان به بهره‌مندی مردم شهرستان رزن از خدمات شبکه بهداشت و درمان شهرستان به بیان نیازهای درمانی شهرستان رزن پرداخت و گفت: نیاز شهرستان به پزشک متخصص و جراح از ضروریات و مطالبات اساسی شهرستان است که لازم است به این مسأله توجه ویژه شود.

فرماندار رزن ادامه داد: در سطح شهرستان صرفاً یک پزشک به مدت ۸ روز از ماه داریم که نیازمند حضور پزشک ثابت در تمامی روزهای هفته هستیم.

غفاری آثار افزود: در بخش رادیولوژی و سونوگرافی فقط یک پزشک به مدت ۱۵ روز از ماه داریم و ضرورت دارد تا به این مهم نیز توجه شود.

غفاری‌آثار با بیان اینکه فقط یک پزشک بیهوشی در مدت ۱۵ روز از ماه داریم اضافه کرد؛ پزشک متخصص چشم، متخصص گوش، حلق و بینی نداریم و متخصص اورولوژی فقط یک روز در هفته در سطح شهرستان در حال خدمت رسانی است که پاسخگوی نیاز مردم نیست.

فرماندار رزن همچنین ضمن بیان اینکه فقط یک پزشک عمومی داریم خواستار افزایش پزشک عمومی به سه پزشک عمومی شد و گفت: بخش آزمایشگاه بیمارستان ولیعصر عج شهر رزن نیاز به تامین دستگاه اتوآنالایزر دارد.

وی در پایان از دکتر مجذوبی درخواست کرد تا به منظور اتمام و تکمیل مراکز جامع سلامت روستاهای چایان و سورتجین تا هفته دولت اقدامات و حمایت‌های لازم را انجام دهند.

دکتر محمد مهدی مجذوبی رییس دانشگاه علوم پزشکی در این دیدار نیز گفت: شهرستان رزن یکی از شبکه‌های پرتلاش و فعال در بیشتر شاخص‌های استان است.

وی افزود: مرکز بهداشت و درمان این شهرستان در بسیاری از شاخص‌ها رتبه اول و دوم را به خود اختصاص داده و در حوزه درمان نیز با بهره برداری از بیمارستان ۱۵۰ تختخوابی و افزایش چشمگیر تخت‌های بستری و همچنین بخشهای پاراکلینیکی و تجهیزات تشخیصی و درمانی که منجر به افزایش خدمات درمانی بهتری در این شهرستان رقم خواهد خورد و امیدوارم با حمایت‌های شخص فرماندار و تعامل سایر دستگاه های مرتبط، همکاران حوزه سلامت با بهره برداری از بیمارستان در حال احداث شهرستان رزن بتوانیم در خدمت رسانی به مردم شهرستان موفق تر عمل کنیم.

کد خبر 6092561

دیگر خبرها

  • باز طراحی ۷ خیابان اصلی در قم
  • حمایت از طراحی و ساخت ابزار‌های شناختی توسط ستاد علوم شناختی
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • جدید‌ترین دستاورد‌ها در زمینه نقش هوش مصنوعی در تصویربرداری در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران ارایه می‌شود
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • بهره‌برداری از بیمارستان رزن نیازمند اهتمام دانشگاه علوم پزشکی
  • برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد