Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگ اوکراین با اضافه شدن به فهرست بحران‌هایی همچون شرایط اضطراری آب‌وهوایی، امنیت غذایی را به هراس از گرسنگی و قحطی تغییر وضعیت داده است و حدود ۲۰ کشور جهان را به حمایت‌گرایی غذایی و ممنوعیت صادرات برخی اقلام از گندم و آرد تا ماکارونی و حبوبات سوق داده است.

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست به نقل از نشریه ال اکونومیستا اسپانیا، بحران غذایی دوباره جهان را تهدید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حدود ۲۰ کشور برای جلوگیری از کمبود، صادرات برخی مواد غذایی را ممنوع کرده‌ و واردکنندگان را در شرایطی بسیار حساس قرار داده‌اند.

آخرین کشوری که به این فهرست پیوست، هند است که فروش گندم به خارج از کشور را ممنوع کرده است. هند اطمینان داده که نمی‌تواند عرضه داخلی را تضمین کند و در نتیجه، صادرات را کاملا متوقف کرده است. کشورهایی مانند نپال، بنگلادش یا سریلانکا بیم دارند که این وضعیت می‌تواند عرضه آن‌ها را نیز به خطر بندازد.  

در آسیا، ترکیه نیز ممنوعیتی در مورد صادرات گوشت گاو، بره و انواع روغن‌ها اعمال کرده است. کویت نیز با ممنوعیت صادرات مرغ، غلات و روغن به این اقدامات پیوسته است. قزاقستان نیز فروش گندم و آرد در خارج از کشور را تا ۱۵ ژوئن ممنوع کرده است.

اندونزی، در مورد روغن پالم تصمیم مشابهی گرفت اما جوکو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی روز پنجشنبه خبر داد که ممنوعیت صادرات روغن پالم از دوشنبه آینده (دوم خرداد) به دلیل بهبود ذخایر روغن پخت و پز لغو می‌شود.

در آفریقا، تونس در مورد میوه‌ها و مصر در مورد ذرت و روغن اینطور تصمیم گرفته است. الجزایر به نوبه خود ممنوعیت فروش را بر شکر، ماکارونی، گندم و روغن نباتی تحمیل کرده است.

در قاره آمریکا، آرژانتین تنها کشوری است که صادرات روغن سویا و آرد را ممنوع کرده است.

بحران تامین مواد غذایی اما در اروپا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. روسیه و اوکراین به عنوان طرف‌های درگیر جنگ، تصمیم گرفته‌اند تا صادرات خود را محدود کنند؛ اوکراین با گندم، جو و شکر و روسیه با روغن آفتابگردان و آرد. هراس از گرسنگی در بالکان مشهودتر است. صربستان ممنوعیت صادرات گندم، ذرت، آرد و روغن را اعمال کرده در حالی که کوزوو، نمک، عدس، ماکارونی، حبوبات و جو را به این فهرست اضافه کرده است.

ال اکونومیستا در ادامه نوشت: وضعیت فعلی ملغمه‌ای از بحران‌های همزمان است. وضعیت اضطراری آب‌وهوایی و گذشتِ سالی خشک‌تر از حد معمول، به برداشت گندم در چین آسیب رسانده است و هند به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ غلات در جهان را با امواج گرمای شدید مواجه کرده است. گرمای بی سابقه‌ای که ممکن است به محصولات سال آینده هند نیز آسیب برساند. برداشت ذرت در کنیا به شدت کاهش یافته است و جنگ داخلی در اتیوپی، شمال این کشور را در آستانه قحطی قرار داده است.

جنگ میان روسیه و اوکراین اسفناک‌ترین واقعه است چرا که نه تنها صادرات غلاتی که اوکراین پیشتر برداشت کرده، لغو شده است بلکه پیامدهای جنگ، مانعی جدی برای برداشت محصول در سال‌های آینده خواهد بود.

بر اساس گزارش فائو، ۳۶ کشوری که در حال حاضر در وضعیت بحران غذایی قرار دارند، بیش از ۱۰ درصد از عرضه خود را به دو کشور روسیه و اوکراین وابسته هستند و مصر و لیبی در صدر قرار دارند.

به این وضعیت، افزایش قیمت سوخت که برای ماه‌ها شاهد افزایش بوده است را نیز باید اضافه کرد. به این ترتیب، قیمت کودهایی که از گاز طبیعی تولید می‌شوند نیز چند برابر افزایش یافته و این امر باعث شده است چندین کشور مصرف آن‌ها را کاهش دهند. کاهش مصرف کود در نتیجه بر تولید تاثیرگذار است.  

طبق گزارش فائو، ۱۹۳ میلیون نفر در معرض خطر جدی گرسنگی قرار دارند که تقریباً دو برابر بیشتر از سال ۲۰۱۸ است. همچنین با توجه به افزایش شدید قیمت مواد غذایی که در آوریل گذشته (فروردین- اردیبهشت)، وضعیت هیچ نشانه‌ای از بهبودی در آینده نزدیک را نشان نمی‌دهد.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: روسیه ، امنیت غذایی ، بحران اوکراین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: روسیه امنیت غذایی بحران اوکراین ممنوعیت صادرات ممنوع کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در بازدید رئیس سازمان ملی پرورش استعداد‌های درخشان از بانک سلول‌های انسانی و جانوری مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی ضمن معرفی دستاورد‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته، پتانسیل‌های راهبردی و زمینه‌های مختلف همکاری این مرکز ملی در پرورش استعداد‌های دانش آموزان شاغل به تحصیل، پیش از ورود به دانشگاه بحث و بررسی شد.
حسین شاهسوارانی، سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه جوانان و نخبگان سرمایه اصلی کشور و محور تحقق بسیاری از اهداف بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی هستند، افزود: استفاده از زیر ساخت و پتانسیل‌ها برای شناسایی و پرورش دانش آموزان و دانشجویان نخبه بعنوان سرمایه‌های آینده کشور با هدف تربیت نیروی انسانی کارامد در حوزه‌های مرتبط علوم زیستی، ژنتیک، زیست فناوری و تبدیل آنها به مدیران جهادی کار آفرین و نوآور یکی از اولویت‌های این مرکز است.
وی با اشاره به ارزش و اهمیت ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور، به عنوان ثروت و گنجینه ملی، همکاری دو مجموعه را فرصتی مناسب برای حضور دانش آموزان نخبه در مرکز دانست.
الهام یاوری، رئیس سمپاد نیز حضور جوانان و نخبگان در عرصه علم و پیشرفت کشور را ضروری دانست و بر گسترش تمرکززدایی فرایند آموزش نیرو‌های انسانی از صرفا شهر‌های بزرگ به سراسر کشور تاکید کرد.
وی از افزایش علاقمندی دانش آموزان سمپادی به حوزه بیوتکنولوژی و ژنتیک اشاره کرد که با توجه به پیشرو بودن مجموعه جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف مانند زیست فناوری، ژنتیک، سلول‌های بنیادی و درمان؛ از زیر ساخت مناسب مرکز ذخایر ژنتیکی ایران برای ورود به این عرصه به منظور استعدادیابی و پرورش دانش آموزان سمپادی خبر داد.

دیگر خبرها

  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • آمریکا عامل قحطی و گرسنگی در افغانستان
  • برای تقویت حافظه چی بخوریم بهتر است؟
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • برای افزایش هوش این پنج ماده غذایی را مصرف کنید
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • تقویت صنایع نظامی آمریکا به هزینه اوکراین
  • تمهیدات جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برای برداشت گندم و جو
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است