Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@10:24:30 GMT

«آن برونته» یک زمین شناس زُبده بود

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۲۰۰۳

«آن برونته» یک زمین شناس زُبده بود

تجزیه و تحلیل کلکسیون سنگ «آن برونته» نشان می‌دهد این نویسنده انگلیسی یک زمین‌شناس زبده بود و به این حوزه از علم علاقه فراوان داشت.

به گزارش ایران اکونومیست از روزنامه گاردین، آن برونته، جوان‌ترین عضو از گروه خواهران برونته، قبل از این که در سن ۲۹ سالگی از دنیا برود مجموعه‌ای از انواع سنگ‌های زیبا جمع کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

پیش‌تر تصور می‌شد نویسنده اگنس گری اشیا را صرفا به خاطر جنبه زیبایی شناختیشان جمع آوری می‌کرد اما محققان در یک پژوهش جدید به این نتیجه رسیدند که وی در عصر طلایی علم یک زمین شناس مطلع و ماهر بوده است.

سالی جسپرز (Sally Jaspars) دانشجوی مقطع دکترا که در دانشگاه ابردین اسکاتلند روی خواهران برونته مطالعه می‌کند، می‌‎گوید در آثار ادبی آن برونته نیز می‌توان ردپای علاقه‌ای را که به حوزه زمین شناسی داشت، دید. به عنوان نمونه، وی در رمان مستأجر عمارت وایلدفل مستقیما به موضوعات علمی و کتابی از سر همفری دیوی، شیمی‌دان برجسته بریتانیایی، اشاره می‌کند.

جسپرز برای اثبات این ادعا از استیون بودن از دانشکده علوم زمین دانشگاه ابردین خواست تا کلکسیون سنگ آن برونته را که در موزه پرسوناژ برونته در هاورث نگهداری می‌شود، آنالیز کند.

این گروه با همکاری کارشناسانی از دانشگاه لیدز و یک شرکت فعال در حوزه طیف سنجی، دریافتند کلکسیون برونته جوان علاوه بر کارنلین‌ و عقیق، شامل سنگ غار و نوعی نایاب از آبسیدین قرمز نیز می‌شود.

احتمالا آن برونته در زمان خود از موزه روتاندا در نزدیکی اسکاربرو بازدید کرده است، موزه‌ای که در آن نمایشگاه‌هایی با سوژه زمین شناسی منطقه برپا می‌شد.

جسپر در این باره می‌گوید: این اولین بار است که کلکسیون سنگ آن (برونته) به شکلی هدفمند و کامل توصیف و شناسایی می‌شود. ما با این کار به دانش موجود درباره این نویسنده اضافه کردیم و نشان دادیم که او دارای تفکر علمی بوده و به زمین شناسی علاقه داشت. وی فردی باهوش و ترقی خواه بود و درک خوبی از جستارهای علمی زمان خود داشت.

جزئیات بیشتر در این باره در مجله Brontë Studies منتشر شده است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: ادبیات جهان ، نویسنده ، ادبیات

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ادبیات جهان نویسنده ادبیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۲۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری زمان شناس و با بصیرت بود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید اسماعیل موسوی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه شهر محمودآباد اظهار کرد: رسول خدا (ص) پس از بوسیدن دست سعد انصاری که بر اثر کارگری سخت و زبر شده بود فرمود: این دستی است که هرگز آتش جهنم به آن نمی‌رسد (فَقبَّلَ یَدَهُ رَسولُ اللّه (ص) و قالَ هذِهِ یَدٌ لاتَمَسُّهَا النّارُ أبَداً همچنین آن ‌حضرت فرمودند: «بهترین درآمد، از آنِ دستان کارگری است که کارش بی‌آلایش باشد».

وی اشاره به فرارسیدن روز کارگر اضافه کرد: یکی از وظایف مسئولین ایجاد امنیت شغلی برای کارگران و توجه به بیمه کارگران است.

امام جمعه محمودآباد با اشاره به فرارسیدن روز معلم تاکید کرد: مطمئناً بارزترین الگوی جمهوری اسلامی از تعریف معلم تراز، شهید مرتضی مطهری بوده است واینکه روز معلم را در سالگرد شهادت شهید مطهری قرار دادند، یک معنای نمادین و پرمغز و پرمضمونی دارد.

وی اضافه کرد: تعابیری که امامین انقلاب درباره شهید مطهری به کار برده‌اند، کم نظیر و در مواردی بی‌نظیر است و می‌تواند بهترین مُعرِّف برای تبیین شخصیت والای این معلم عظیم القدر انقلاب باشد.

حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: شهد مطهری شهید اسلام شناس، زمان شناس، جریان شناس، دشمن شناس با بصیر بود.

امام جمعه محمودآباد ادامه داد: یکی از ویژگی‌های برجسته استاد مطهری دشمن شناسی بود که توانست با نگاه تیزبین خود انواع دشمن‌ها و دشمنی‌ها را شناخته و به موقع و با روشی مناسب در برابر آنان قد علم کند. آنچه باعث می‌شد شهید مطهری در عرصه جهاد تبیین، به‌خوبی میدان‌داری نماید عمدتاً این چهار ویژگی بود.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در حوزه حجاب با بیان اینکه بی حجابی و بی عفتی را دشمن به ما تحمیل کرده است، عنوان کرد: همه به ویژه بانوان باید پر رنگ تر و با منطق و تدبیر و تبیین وارد میدان عمل شوند و نقش زینبی خود را با تبیین موضوع عفت و حجاب انجام دهند.

حجت الاسلام موسوی در پایان با بیان اینکه به قوانین موجود در این موضوع باید عمل شود، یادآور شد: همه مردم باید از مجریان طرح نور حمایت و پشتیبانی نمایند.

کد خبر 6089156

دیگر خبرها

  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • چرا باید به روان‌شناس مراجعه کنیم؟
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • ساخت‌وساز در محدوده باغ گیاه‌شناسی به کجا رسید؟
  • سایه برج ها از سر باغ گیاه شناسی کوتاه می شود
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • شهید مطهری زمان شناس و با بصیرت بود
  • گفتگو با نویسنده و بازیگر نمایش‌های طنز رادیو
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب