Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، شب گذشته فیلمی در فضای مجازی مبنی بر حضور خانمی بدحجاب در حسینیه امینی ها منتشر شد که با وضعیت نامناسب از نظر پوشش در این مکان مقدس حضور یافته و به حرکات ناموزون پرداخته است.

دست به دست شدن و انتشار این فیلم موجب واکنش، آزردگی و رنجش خاطر قشرهای مختلف مردم قزوین شد و  پیگیری و برخورد با خاطیان و مسببین این امر از سوی مسئولان مربوطه را خواستار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته برای اولین بار نیست که در قزوین که معروف به دارالمومنین است، چنین اتفاقی رخ داده بلکه در خانه رئوفی،  باغستان، گراند هتل و پارک ملاخلیلا هم از این دست اتفاقات یا مشابه آن رخ داده است که تکرار چنین رخدادهایی خوشایند استان نیست و لازم است اقداماتی صورت گیرد تا از تکرار آنها جلوگیری شود.

استدلال اوقاف برای عدم تولیت حسینیه امینی ها پذیرفته نشد

حجت الاسلام مصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین، با بیان اینکه حسینیه امینی ها متولی خاص دارد و بر اساس قانون و شرع، در امور مدیریتیِ متولی دخالت نداریم، اظهار کرد: در حوزه درآمد و هزینه بر اساس نیت واقف و بودجه موقوفه در پایان سال که مفاصا حساب صادر میکنیم، ورود داریم و در زمینه نرم افزاری یعنی مدیریت این حسینیه که به چه نحوی باشد، دخالتی نداریم.

وی با بیان اینکه حسینیه امینی ها منتسب به حضرت سیدالشهدا علیه السلام و از اماکن مذهبی محسوب می شود، افزود: همه هیئت امناها و متولیان اماکن مذهبی و مقدسه می دانند که اولین شرط، حفظ شأن این اماکن مقدسه است.

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین با بیان اینکه سازمان امور سازمان اوقاف و امور خیریه کشور و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین مخالف تولیت جدید حسینیه امینی ها بوده است، توضیح داد: بر اساس قانون، متولی رای گرفته و چون واقف اذعان کرده که اولاد اکبر  باید متولی باشد و نسل به نسل باید ادامه یابد، بزرگترین بازمانده از خاندان حسینیه امینی ها حکم  تولیت دریافت کرده است.

مجیدی با بیان اینکه نمیتوانیم اذعان کنیم قطعاً تعمدی در خصوص اتفاق رخ داده در حسینیه امینی ها از سوی متولی و از روی علم وی بوده، افزود: وقوع چنین جریانی نشان از عدم توانایی متولی در مدیریت حسینیه بوده که اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین، اعتقادی به تولیت ایشان نداشته و  وی را در مدیریت توانمند نمی دانسته و حتی معتقد بودیم که ایشان به دلیل اینکه آشنایی با وقف ندارد نمیتواند متولی حسینیه باشد اما استدلال ما پذیرفته نشد.

وی ادامه داد: متاسفانه حسینیه هم نگهبان، دوربین و امکانات داشته که پیگیری قضایی و شکایت قانونی و حقوقی از مسبب جریان حسینیه امینی ها و متولی انجام شده تا موضوع تعیین تکلیف شود گرچه از محضر مردم شریف قزوین عذرخواهی میکنم و مجدانه پیگیر این موضوع هستیم.

این مسئول خاطرنشان کرد: حسینیه امینی ها به عنوان مکان مذهبی خانه تاریخی نیست که هر کس با هر مدل و پوششی که دلش بخواهد وارد آن شود، یکی از شروط بازدیدکنندگان رعایت حجاب اسلامی در حد متعارف است. مجیدی این را هم گفت که شب گذشته از ماجرا مطلع شده است.

کلید حسینیه در اختیار دستگاهها نبوده است

علیرضا خزائلی مدیر کل میراث فرهنگ، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین در خصوص جریان رخ داده در حسینیه امینی ها اذعان کرد: کلید حسینیه در اختیار هیچ یک از دستگاه ها اعم از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین نبوده و متولی، عهده دار مدیریت حسینیه بوده است.

وی افزود: مقررات به متولی ابلاغ شده و تخلف از سوی ایشان محرز شده که قطعا با وی برخورد میشود. همچنین این مسئول حادثه رخ داده در حسینیه امینی ها را در تمام شئون آن محکوم کرد.

بیانیه مشترک اوقاف و میراث فرهنگی

بعد از انتشار واکنش های مردمی نسبت به این هنجار شکنی، اداره کل های اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان نیز با صدور بیانیه ای مشترک به محکومیت این حرکت پرداختند.

در بخشی از این بیانیه آمده:

در خصوص حواشی به وجود آمده در حسینیه موقوفه امینی ها که منجر به جریحه دار شدن احساسات و عقاید پاک مردم حسینی و شهید پرور استان گردید، ضمن ابراز تاسف و انزجار به واسطه بروز این اتفاق ناگوار، در جهت تنویر افکار عمومی و بررسی ابعاد مختلف این ماجرای مشکوک، مواردی به استحضار می رسد:

از آنجا که این حسینیه که مزّین به نام سیدالشهدا(ع) است از دیرباز تا کنون محل برگزاری مراسم و مجالس قرآنی، مذهبی و دینی بوده و هست، لذا اینگونه حرکات که در پی خدشه دار نمودن صورت معنوی و با برکت این مکان متبرکه است به شدت محکوم می گردد و ادارات کل اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قزوین بر خود لازم می دانند از طریق مراجع قضایی و امنیتی با مسبّبان و آمران این هنجارشکنی اعم از متولی، فرد یا افراد مباشر برخورد و موضوع را تا حصول نتیجه پیگیری و در سریع ترین زمان به اطلاع عموم مردم برساند.

با توجه به اینکه موقوفه مذکور دارای متولی خاص می باشد و متولی در چند ماه اخیر با رای قانونی به تولیت منصوب گردیده ، لکن اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین و سازمان اوقاف و امور خیریه کشور به دلیل عدم توانایی فردی متولی در اداره موقوفه مراتب مخالفت خود را اعلام نموده اند.
مع الوصف سازمان اوقاف و امور خیریه براساس قوانین موضوعه نسبت به برخورد لازم با متولی اقدام خواهد نمود.

با توجه به اینکه حسینیه مذکور دارای حراست فیزیکی دائم و مجهّز به دوربین مداربسته می باشد در نتیجه وقوع چنین اتفاقی نمیتواند بدون اطلاع عناصر مدیریتی این حسینیه صورت گرفته باشد، لذا پاسخگویی روشن از سوی متولی و سایر عناصر مرتبط با این ماجرای تلخ به دستگاه های امنیتی و قضایی و عموم مردم استان الزامی است، هرچند تاکید می گردد که متولیان ارجمند موقوفات همواره در جهت صیانت از این نهاد ارزشمند کوشیده اند لکن هرگونه کوتاهی ولو سهواً مورد پذیرش نخواهد بود.

در پایان مجدداً تاکید می گردد که ادارات کل اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تا مشخص شدن زوایای پیدا و پنهان این واقعه تاسف بار ، از تمامی ابزارهای قانونی و قضایی و امنیتی تا حصول نتیجه مورد انتظار مردم شریف استفاده نموده و گزارش دقیقی از اقدامات صورت گرفته به مردم شریف استان ارائه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، به نظر می رسد تا زمانی که دستگاه های مرتبط با این حوزه در خصوص ضرورت نظارت بیشتر و اجرای برنامه های هدفمند و اقدامات فرهنگی موثر عزمی جدی نداشته باشند، همچنان شاهد رقم خورد این قبیل اتفاقات نامبارک خواهیم بود.

گزارش از هاجر عبدالهی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: قزوین اماکن مذهبی و تاریخی هنجارشکنی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین صنایع دستی و گردشگری استان قزوین حسینیه امینی ها میراث فرهنگی رخ داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۲۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!

آیا چنانکه دکتر سید حسین نصر، رئیس دفتر فرح پهلوی در سال‌های پیش از انقلاب ادعا کرده «پول‌های حسینیه ارشاد توسط سازمان امنیت می‌آمد»؟ او که خود می‌گوید به دلیل مواضع دکتر علی شریعتی از مسئولیت مشاوره حسینیه ارشاد کناره‌گیری کرده بود، در ویدئویی که اخیراً بازنشر شده، مدعی است مصالح ساخت این حسینیه که گران بود، با کمک سازمان امنیت فراهم می‌شد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، اما در اسناد باقی‌مانده از ساواک نه تنها نشانه‌ای از حمایت مالی و مادی از حسینیه ارشاد نیست، بلکه آنچه صراحتاً در مکاتبات این سازمان آمده، تلاش برای کسب اطلاع از منابع درآمدی حسینیه است. 
۴ سال پس از احداث حسینیه ارشاد، ناصر مقدم مدیرکل وقت اداره سوم ساواک در نامه‌ای به ساواک تهران، خواستار دستور تحقیق درباره محل درآمد و مخارج آنجا شد: 
«به ریاست ساواک تهران (ه ۳) 
از اداره کل سوم (۳۱۶) 
درباره حسینیه ارشاد
پیرو ۳۱۶/۸۴۰۸۴- ۴۷/۸/۲۵

یک بررسی و برآورد اجمالی نشان می‌دهد بطور متوسط سالیانه دو میلیون (/۲۰۰۰۰۰۰) ریال هزینه اداره حسینیه مزبور می‌باشد که با در نظر گرفتن مدت زمان فعالیت این حسینیه مبلغ قابل توجهی خواهد بود که تأمین مخارج مذکور خارج از امکانات مؤسسین و گردانندگان آن می‌باشد علیهذا با توجه به اینکه مؤسسه فوق محل درآمدی ندارد و از طرفی دلایل و مدارکی که نشان دهد هزینه موصوف از طریق پرداخت سهم امام و سهم سادات و غیره تأمین می‌گردد موجود نیست و اصولاً هم نمی‌تواند از این طریق تأمین شود، خواهشمند است دستور فرمائید سریعاً در مورد محل درآمد مخارج حسینیه ارشاد تحقیقات لازم معمول و نتیجه را منعکس سازند. ضمنا تعیین و اعلام نمایند هزینه ساختمان آن که حدود مبلغ هشتاد میلیون ریال می‌باشد از چه محلی تامین گردیده است. مدیرکل اداره سوم - مقدم۴۸/۷/۱»

هزینه اداره سالانه ۲۰۰ هزار تومانی حسینیه ارشاد چند روز قبل از ارسال آن نامه، در گزارش اداره کل سوم ساواک قید شده بود:
«از ۳۱۶
تاریخ ۴۸/۶/۲۶
گزارش
درباره حسینیه ارشاد
محترما" معروض می‌دارد.
مؤسسه فوق‌الذکر در سال ۴۴ ساختمان آن آغاز و از سال‌های ۴۵-۴۶ با کسب مجوز قانونی شروع به فعالیت نموده است. این مؤسسه در خیابان قدیم شمیران بالای سه‌راه ضرابخانه ایستگاه چاله هرز واقع و دارای ۴۲۰۰ متر مربع زیربنا که با روش نوین و با مبلمانی که مجهز بوسایل کافی سمعی و بصری می‌باشد ساخته شده است. سالن کنفرانس و سخنرانی آن ۲۰۰۰ نفر گنجایش دارد و سخنرانی‌ها بلافاصله به سه زبان فرانسه - عربی - انگلیسی ترجمه می‌شود. هزینه ایجاد این مؤسسه بالغ بر هشت میلیون تومان شده و هزینه اداره آن ۲۰۰ هزار تومان در سال می‌باشد. 
طبق اساسنامه موجود مؤسسین و گردانندگان مؤسسه مزبور سه نفر به اسامی: دکتر عبدالحسین علی‌آبادی دادستان دیوانعالی کشور، محمد همایون رئیس شرکت پلار، ناصر میناچی مقدم وکیل دادگستری می‌باشند که سه نفر مزبور فاقد سابقه مضره هستند لیکن شهربانی کل کشور بجای دکترعبدالحسین علی‌آبادی شخصی را به نام مرتضی مطهری که دارای سابقه بازداشتی می‌باشد یکی از مؤسسین حسینیه ارشاد معرفی کرده است. 

در بولتن ویژه‌ ساواک که یک هفته پس از تعطیلی حسینیه ارشاد با قید «سرّی» منتشر شد، تصریح شده است که حسینیه «دارای هیچ‌گونه وابستگی به سازمان ملی یا دولتی مشخص نمی‌باشد و از سازمان اوقاف یا سایر سازمان‌های دولتی کمک مالی دریافت نمی‌نماید.»


در بولتن اشاره شده که «سخنران اصلی جلسات مذهبی حسینیه ارشاد دکتر علی شریعتی مزینانی می‌باشد که در سنوات گذشته مطالبی که جنبه مضره و خلاف مصالح مملکتی داشته باشد عنوان ننموده لکن بعضا در لفافه مطالبی دایر بر مقایسه سوسیالیزم و قوانین اسلامی عنوان کرده است…»


تنها سه ماه پس از این گزارش بود که ارتشبد نعمت‌الله نصیری، رئیس ساواک در نامه‌ای به شهربانی کل کشور خواستار جمع‌آوری برخی کتاب‌های دکتر علی شریعتی با این بهانه می‌شود: «دکتر علی شریعتی مزینانی که از عناصر ناراحت و مخالف دولت می‌باشد و قبلاً با سخنرانی در حسینیه ارشاد و برخی از کانون‌های دانشجویی مبادرت به ایراد سخنان تحریک‌آمیز می‌نمود…» (نگاه کنید به راستی‌آزمایی ادعای سید حسین نصر؛ بخش اول)


در قسمت نظریه این گزارش سرّی آمده که: «اگرچه مدارک مستندی وجود ندارد که حکایت از وجود رابطه مستقیم بین گردانندگان این مرکز با عناصر خرابکار و افراطی مذهبی بنماید، معهذا بعلت ضعف مدیریت گردانندگان حسینیه مذکور و رخنه برخی عناصر ناصالح در آن و بطور کلی جو مساعدی که در کانون مورد بحث به منظور برخورد افکار و عقاید مذهبی بوجود آمده، زمینه بسیار مساعدی را فراهم ساخته تا عناصر فرصت‌طلب از اجتماعات متشکله در این محل برای نشر و تبلیغ افکار و عقاید انحرافی خود در مواقع مقتضی بهره‌برداری نموده و در واقع بتدریج مرکز مورد بحث را بصورت محلی جهت برقراری ارتباطات مشکوک و پخش نشریات مضره و جلب جوانان ساده‌لوح در جهت گامگذاری در فعالیت‌های مضره و خرابکارانه درآورند و بدین ترتیب حسینیه را از سیر به سمت هدف اصلی بازداشته و شرایطی بوجود آورده‌اند که شب‌ها با ایجاد خاموشی موقتی مبادرت به پخش اعلامیه مضره و تحریک‌آمیز می‌نمایند و بعضا با طرح مسائل به ظاهر مذهبی عقاید انحرافی و مسموم را به حاضرین تزریق می‌کنند…»

مکاتبات ساواک با دیگر ارگان‌ها، بلکه گزارش‌های داخلی آن نیز ادعای سید حسین نصر درباره حمایت سازمان اطلاعات و امنیت کشور از حسینیه ارشاد را نه تنها تائید نمی‌کند، بلکه طبق یکی از اسناد موجود، یک سال پس از تعطیلی حسینیه ارشاد، اداره کل سوم ساواک در گزارشی (۵۲/۸/۹) با توصیف این حسینیه به عنوان «کانون عناصر منحرف و وابسته به گروه‌ها و دسته‌های مذهبی برانداز» و «سخنرانی‌های دکتر علی شریعتی که در مایه‌های ضدیت با ارتجاع و خرافه‌گویی‌های مذهبی ایراد و ضمناً دارای جنبه‌های تحریک‌کننده هم بوده…»، اطلاع داد که ناصر میناچی «از گردانندگان اصلی حسینیه ارشاد… در بازجویی‌ اخیر خود اظهار داشته که از مدت‌ها قبل با سازمان اوقاف در زمینه افتتاح مجدد حسینیه ارشاد مذاکره نموده لیکن سازمان مزبور در این زمینه اقدام در خور توجهی انجام نداده و متعاقباً مشارالیه (ناصر میناچی مقدم) با دکتر نصر رئیس دانشگاه صنعتی آریامهر تماس برقرار کرده و پس از مذاکرات مفصل به این نتیجه رسیده‌اند که بهترین راه استفاده صحیح از حسینیه موصوف بهره‌برداری از آن به صورت یک مرکز تحقیقات عالی علوم دینی می‌باشد…» 
این ادعا نشان می‌دهد که نصر حتی پس از تعطیلی حسینیه ارشاد نیز با مسئولان آن در ارتباط بوده و نظر می‌داده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • حمایت ساواک از حسینیه ارشاد؟!
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم