Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی از انتخاب موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان موزه برتر کشور برای ششمین بار پیاپی خبر داد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه محقق اردبیلی، دکتر عزیز حبیبی ۲۹ اردیبهشت گفت: در آئین معرفی موزه‌های برتر کشور توسط کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم)، ۲۷ موزه برتر کشور معرفی و تعدادی دیگر از موزه‌ها شایسته تقدیر قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی در ۴ شاخص آموزش، گردآوری، روز جهانی و بازدید به عنوان موزه برتر کشور در بخش موزه‌های دولتی کوچک انتخاب شد و در ۳ شاخص فعالیت در فضای مجازی و پژوهش و کودک و نوجوان با کسب رتبه ۲ مورد تقدیر هیأت داوران قرار گرفت.
حبیبی اضافه کرد: موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی تنها موزه استان اردبیل است که در ۷ شاخص مورد تقدیر هیات داوران آئین انتخاب موزه‌های برتر کشور قرار گرفته است.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی افزود: انتخاب موزه برتر کشور در چهار گروه موزه‌های خصوصی و موزه‌های دولتی بزرگ، متوسط و کوچک و ۱۴ شاخصه شامل آموزش، بازدید از موزه، گردآوری، معرفی، نگهداری و حفاظت، پژوهش، اعمال استاندارد‌های فنی و توسعه فیزیکی، توسعه مدیریت، خلاقیت و نوآوری، تلاش برای بقا، شعار روز جهانی موزه، کودکان و نوجوانان، مناسب سازی برای معلولان و جانبازان و فعالیت در فضای مجازی انجام می‌شود.
حبیبی با بیان اینکه این موزه تاکنون بیش از ۴۶ هزار شی و اثر موزه‌ای را در خود جای داده و روند افزایشی و تنوع آن همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: این موزه در مدت ۷ سال فعالیت خود موفق به کسب ۶ رتبه موزه برتر در سطح ملی در سال‌های ۱۳۹۴، ۱۳۹۵، ۱۳۹۶، ۱۳۹۷، دوسالانه ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ شده است و در سال ۱۳۹۸ نیز به سبب فعالیت مجازی در ایام کرونا مورد تقدیر قرار گرفته و در سال ۱۳۹۴ نیز برنده هفدهمین جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران شده است. همچنین این موزه در سال ۱۳۹۷ در کمیته بین المللی موزه‌ها و مجموعه‌های دانشگاهی (UMAC) ثبت و معرفی شده است.

کلید واژه ها: دانشگاه محقق اردبیلی موزه برتر کشور
دسته‌های اخبار

اخبار برگزیده
اخبار ستادی
سرخط خبر‌ها
دستاورد‌های دانشگاه‌ها
دستاورد‌های پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری
چند رسانه‌ای
گالری فیلم‌ها
وزارت علوم در رسانه‌ها
داده نما
آرشیو قدیمی
ستاد سلامت
خبرنامه آموزش عالی
پیام‌های وزیر
کنفرانس‌ها

نظرسنجی
پرسش‌های متداول
مسولان ستادی
نقشه‌ی سایت
دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی
پیوند‌ها
سامانه پاسخگویی به شکایات

نشانی:

تهران، شهرک قدس، میدان صنعت، بلوار خوردین، خیابان هرمزان، نبش خیابان پیروزان جنوبی، ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. ساعت کاری ۸ الی ۱۶،



۶۴۸۹۱-۱۴۶۶۶

پست الکترونیکی: info@msrt.ir

تلفن: ۰۲۱-۸۲۲۳۱۰۰۰

کد پستی: ۶۴۸۹۱-۱۴۶۶۶

صندوق پستی: ۱۴۶۶۵-۱۵۱۳

حفظ حریم شخصی
بیانیه توافق سطح خدمات
مالکیت معنوی
بیانیه امنیت اطلاعات

آدرس آی پی: ۹۱.۱۳۳.۲۲۷.۳۹
سیستم عامل:
مرورگر: Mozilla Firefox (۱۰۰.۰)
تاریخ مشاهده: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

© تمامی حقوق برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محفوظ است. | آخرین بروزرسانی: شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

توسعه و طراحی: A.C.A CO

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محقق اردبیلی موزه برگزیده موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی موزه برتر کشور موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۴۱۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز گفت: همزمان با ۱۲۲ سالگی برق در تبریز نخستین موزه برق و روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز رضا سرابی اقدم و توسط شرکت توزیع نیروی برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

اکبر فرج نیا در آیین تجلیل از پیشکسوتان صنعت برق تبریز با بیان اینکه توزیع نیروی برق تبریز همچون خانواده‌، صمیمی و همدل است، اظهار کرد: صنعت برق آذربایجان از نظر دانش و عمل مثال‌زدنی بوده و سخت‌ترین مشکلات با تلاش و همت کارکنان به نتیجه مطلوبی رسیده است.

وی افزود: خدمت در صنعت برق افتخار بزرگی است و دلیل این افتخار نیز حضور پیشکسوتانی است که طی سال‌ها چراغ راهی برای این صنعت بوده‌اند و در کنار آن‌ها درس زندگی آموخته‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به لزوم بهره‌مندی از تجربیات پیشکسوتان برق در سطح ملی، اضافه کرد: خاطرات و تجربیات پیشکسوتان صنعت برق باید در قالب تاریخ شفاهی و انتقال دانش، ثبت و به نسل‌های حاضر و آینده منتقل شود.

 وی با اشاره به تأسیس اولین کارخانه برق تبریز به سال ۱۲۸۱ توسط قاسم خان والی، ادامه داد: با توجه‌ به قدمت تاریخی برق و روشنایی در تبریز، اولین موزه روشنایی تبریز با همکاری مجموعه‌دار و تاریخ‌شناس بزرگ تبریز آقای رضا سرابی توسط شرکت برق تبریز راه‌اندازی خواهد شد.

در ادامه این نشست رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌ها اصلی‌ من ایجاد موزه برق و روشنایی تبریز بود، گفت: در گذشته که تولید برق به شکل امروزی وجود نداشت، برخی کارخانه‌های بخش خصوصی عهده‌دار تأمین برق بودند که آثاری از آن دوران باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه در حدود ۵۰۰ نوع وسایل و لوازم روشنایی از چهار هزار سال پیش جمع‌آوری‌ و تعدادی از آن‌ها در موزه شهرداری تبریز به نمایش گذاشته شده است، گفت: در نخستین سال‌های ورود برق به ایران فقط در منازل رجال، برق وجود داشت و تصویر شاهان قاجار بر روی لامپ‌های سفارشی آن زمان نقش بسته شده که این نوع لامپ‌ها منحصر به‌فرد بوده و حتی در موزه برق تهران نیز وجود ندارد و ان‌شاءالله در موزه روشنایی تبریز به نمایش گذاشته خواهد شد.

سرابی با اشاره به لزوم ثبت خاطرات پیشکسوتان به‌عنوان تاریخ شفاهی، ادامه داد: امروزه موزه‌ها به سمت تاریخ شفاهی پیش می‌روند و این موضوع از اهمیت قابل‌ توجهی برخوردار است.

محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی افزود: آثار به‌جای‌ مانده از گذشتگان قابل ارزش‌گذاری مالی نیست چرا که متعلق به همه مردم و نسل‌های آینده این شهر است و نسل‌های آینده باید با تاریخ و سختی‌های برق آشنا شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی شرکت توزیع نیروی برق تبریز، طی این مراسم قبض برقی که متعلق به ۱۱۸ سال پیش یعنی مربوط به دوره قاجاریه و پس از دوران جنگ مشروطه بوده توسط رضا سرابی مجسمه‌ساز و موزه‌دار، محقق و تاریخ‌پژوه تبریزی به مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز به عنوان نخستین اثر موزه برق و روشنایی تبریز اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، استاد نمونه کشوری
  • انتخاب عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان استاد نمونه کشوری
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • رئیس دانشگاه محقق اردبیلی: چگونه در برابر ضرب و شتم دانشجویان ساکت هستید؟
  • درخشش دانشگاه بیرجند در نظام رتبه بندی جهانی اشپرینگر نیچر
  • ۶۵ عضو هیئت علمی نمونه کشوری معرفی شدند/ حضور پررنگ معاونان وزیر علوم در بین استادان برتر!
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی تبریز
  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد