Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@00:44:41 GMT

توجه به سلامت اجتماعی فقط خاص افراد مسن نیست

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۴۳۷۳

توجه به سلامت اجتماعی فقط خاص افراد مسن نیست

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، حسنعلی غفاری در نشست «تبیین و جایگاه سلامت اجتماعی و توانبخشی در نظام سلامت» در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، گفت: به همین دلیل به نظر می‌رسد که باید امکانات و تجهیزات این حوزه فراهم شود و از همین اکنون باید در کشور برای این موضوعات فکر جدی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت پیشنهاد کرد که مسئولان در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی وضعیت آینده را ترسیم کنند تا هم اعتبارات سال آینده جایگاه مناسب و درستی داشته باشد و هم، زیرساخت‌های لازم در این زمینه فراهم شود.

وی در ادامه افزود: امروزه اگر عضو هیات علمی یا استاد تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی، تعدادی ابداع و اختراع داشته باشد به راحتی از دانشگاه‌های مختلف معتبر دنیا پذیرش می‌گیرد، در صورتی که این افراد، سرمایه های جدی کشور هستند.  این کار ناشی از آن است که برخوردها در جاهای مختلف با این افراد مناسب نیست و به عبارتی در شان و جایگاه آنان نیست.

دانشگاه‌ها تحولات را رصد کنند

سیدمحمد حسینی معاون امور مجلس ریاست جمهوری هم در این نشست گفت: از دانشگاه‌ها انتظار می‌رود، تحولات را رصد کنند و به مسئولان هشدار بدهند چون مسئولان گاهی اوقات درگیر مسایل گوناگون روزمره می‌شوند، به همین دلیل دانشگاه‌ها باید تحولات را به دقت رصد کنند.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته اسناد بالادستی بسیار خوب تدوین شده ولی برخی از آنها اجرا نشده است، افزود: به طور مثال، در دولت دهم روی نقشه مهندسی فرهنگی کارهای خوبی انجام شد و این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهایی شد، اما بعد از ابلاغ متاسفانه تحقق پیدا نکرد، اکنون رییس جمهور در مورد تحقق این قانون مصمم هستند و  نمایندگان مجلس شورای اسلامی پای کار هستند.

حسینی افزود: در سند تحول هم ۳۷ موضوع احصاء شده و وضع موجود، چالش‌ها و راههای برون رفت از آنها هم بیان شده است.  دستگاه‌ها در حال انجام کار در این زمینه هستند، به عبارتی همه باید پای کار باشند تا کار به نحو مطلوب به پیش برود.

معاون امور مجلس ریاست جمهوری به پیشرفت‌های حوزه پزشکی اشاره کرد و گفت: ما در حوزه پزشکی بنیه خیلی خوبی داریم و در منطقه از جایگاه بالایی برخوردار هستیم. باید از این موقعیت به نحو مطلوب استفاده شود.  

حسینی در ادامه، از مصوبه تشکیل ستاد جوانی جمعیت کشور گفت: دولت هم پیگیر این موضوع است و باید بستر برای عملیاتی شدن آن فراهم شود، دولت و مجلس شورای اسلامی هم به موضوع افزایش جمعیت حساس شدند و در این زمینه کار می کنند. بلافاصله بعد از تصویب قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده، دولت در این زمینه ورود پیدا کرد و اعتبار لازم را در لایحه بودجه سال جاری نظر گرفته است.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت هم وظایف مهمی بر دوش دارد، تصریح کرد: روندی که در گذشته برای کنترل جمعیت بود، به سمت تنظیم خانواده بود، اما باید به سمتی حرکت کنیم تا این روند کاملا تغییر پیدا کند و به سمتی حرکت کنیم تا تشویق و ترغیب ازدواج و فرزندآوری انجام گیرد. مشکلات در این زمینه از جمله ناباروری باید انجام گیرد.

معاون امور مجلس ریاست جمهوری ادامه داد: در حوزه سالمندی هم باید پیشگیری‌های لازم انجام گیرد تا با مشکلاتی در این زمینه مواجه نشویم.  انجام ورزش یکی از اقدامات برای حفظ سلامتی سالمندان است و افرادی که قبل از سالمندی ورزش کنند، در دوره سالمندی با مشکلات کمتری مواجه می شوند. باید از سالمندان مراقبت کنیم تا سلامت آنان حفظ شود و وزارت بهداشت در این زمینه، برنامه های متعدد و متنوعی دارد.

وزارت بهداشت متولی مستقیم سلامت مردم است

در ادامه، عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت، متولی مستقیم سلامت مردم است، اما سهم و تاثیرگذاری اش بر مولفه‌های سلامت، بین ۲۵ تا  ۳۵ درصد تخمین زده می‌شود و خیلی از موضوعات که تاثیر مستقیم بر سلامت دارند، ناشی از عملکرد سایر دستگاه‌ها است.

وی افرود: موضوع سلامت اجتماعی یکی از اجزای چهارگانه سلامت براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت است که شامل سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی می شود. تمرکز ما بیشتر بر روی سلامت جسمانی و اندکی روانی است و دو موضوع دیگر تقریبا رها شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی می تواند علاوه بر متولی‌گری تولید علم و دانش، در حوزه سیاست گذاری کلان و کشوری این حوزه‌ها نیز ایفای نقش کند.  ضمن آنکه علاوه بر وزارت بهداشت، دولت هم باید به این حوزه‌ها توجه جدی داشته باشد.

برچسب‌ها سالمندی شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سالمندی شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی سالمندی شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی بهداشت و سلامت سلامت اجتماعی وزارت بهداشت دانشگاه ها امور مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۴۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال

ایسنا/مازندران معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه بانک‌ها تسهیلات را به سمت تولید سوق دهند تا در بخش تولید رونق ایجاد شود، گفت: برای ارتقای تولید و مشارکت مردم نیازمند تعامل و هم‌افزایی دولت و مجلس هستیم.

 حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی ۸ اردیبهشت در دومین جلسه شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مازندران که با حضور ملکی مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد، اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه تولید پیگیری و مشکلات تولید رفع شود.

وی با اعلام اینکه جلسات شورای هماهنگی باید خروجی داشته باشد و برای مردم ملموس باشد، تصریح کرد: زمینه‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال ویژه پیگیری شود.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه اقدامات مهمی در استان مازندران انجام شده و باید بیشتر تقویت شود، ادامه داد: باید به سمت تفاهم‌نامه‌های بین‌بخشی برویم.

این مسئول با تاکید بر اهداف دولت سیزدهم، خاطرنشان کرد: دولت، دولتِ کار و کرامت است و همه دست به دست هم داده‌اند تا امروز شاهد کاهش نرخ بیکاری باشیم.

رحمانی با اشاره به اینکه باید چرخه تولید را در استان‌ها تکمیل کنیم، افزود: سالانه هزار میلیارد تومان به خانه‌دار شدن مددجویان بهزیستی از محل شرکت‌های زیرمجموعه تامین اجتماعی اختصاص می‌یابد.

وی از مشارکت ۶۰ میلیون نفر(۲۰ میلیون خانوار) در طرح کالابرگ و فجرانه خبر داد و گفت: باید شرایط را بهبود ببخشیم و کمک کنیم وضعیت مردم بهتر از این شود چراکه شایسته بهترین خدمت‌ها هستند.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام اینکه دشمن در جنگ اقتصادی بیکار ننشسته است، خاطرنشان کرد: با هدایت رهبری از گردنه‌های سخت عبور کردیم و جهاد تبیین در این بخش در اولویت قرار گیرد.

این مسئول ادامه داد: توجه به تعاون امری ضروری است و تلاش می‌کنیم مشارکت مردم را در تحقق شعار سال تقویت کنیم.

رحمانی با اعلام اینکه بانک‌ها تسهیلات را به سمت تولید سوق دهند تا در بخش تولید رونق ایجاد شود، گفت: برای ارتقای تولید و مشارکت نیازمند تعامل و هم‌افزایی دولت و مجلس هستیم.

لزوم انسجام و هم‌افزایی برای خدمت به مردم

مدیرکل استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با قدردانی از تلاش مدیران در خدمت‌رسانی به مردم، گفت: از ظرفیت بسیج در وزارت کار و خدمت به مردم استفاده شود.

ملکی تصریح کرد: کارشناسان معین مشخص شده و به صورت میدانی در استان‌ها حضور و مسائل را رصد و احصاء می‌کنند.

وی افزود: انسجام، هماهنگی و هم‌افزایی در انجام کارها به ما کمک می‌کند و در تحقق برنامه‎‌ها اثرگذار است.

توجه ویژه به تولید اولویت مهم دولت سیزدهم

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران نیز در این جلسه با تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: برنامه‌های متعددی در هفته کار و کارگر با محوریت  کارگران و توجه به تولید و اشتغال در حال برگزاری است.

علی باقری با اعلام اینکه کارگران نخبه، برتر و فرهنگ کار کردن را ترویج دهیم، تصریح کرد: توجه ویژه به تولید اولویت مهم دولت سیزدهم است و در راستای تحقق شعار سال تشکل‌های کارگری، کارفرمایی و بسیج کارگری در کنار هم هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به اینکه جلسات شورای هماهنگی به صورت میدانی و شهرستانی برگزار می‌شود، افزود: در این جلسات مشکلات مردم به صورت ویژه رسیدگی می‌شود.

در این جلسه مدیران عضو شورای هماهنگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گزارشی از اقدامات ارائه و بر استفاده از ظرفیت‌ها و همکاری بین‌بخشی در راستای رفع مشکلات جامعه هدف تاکید کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • ضرورت تعامل دولت و مجلس برای رونق تولید و اشتغال
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • آیا برنامه سلامت خانواده بهتر از پزشک خانواده است؟
  • آیا برنامه سلامت خانواده قوی تر از پزشک خانواده است