Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریار علوی مدیر فنی و رئیس هیات مدیره یک شرکت دانش بنیان به خبرنگار مهر درباره محصول تولید شده با فناوری همگرا گفت: ما توانستیم با ترکیب برخی فناوری‌ها راهکار جدیدی برای درمان سرطان ارائه دهیم.

وی افزود: سرطان، بیماری ژن‌ها است و به هر میزان که ژن‌های سالم بیمار دچار تغییرات سرطان زا بشوند احتمال پیشرفت سرطان بیشتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس می‌بایست شاخص‌های ژنتیکی تومور که نشاندهنده میزان تغییرات سرطانزا هستند را اندازه گرفت.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته از روش‌هایی مانند مشاهدات میکروسکوپی و روش PCR برای اندازه‌گیری برخی شاخص‌های توموری استفاده می‌شد؛ روش میکروسکوپی یک تصویر کلی و غیر مستقیم به ما می‌دهد. یا در روش PCR، ناچار به محدود کردن آنالیزها به چند ژن هستیم. در حالی که در روش توالی‌یابی نسل جدید می‌توانیم همگی این بررسی‌ها را به صورت کمی و مستقیم روی چندین هزار ژن سلول‌های توموری انجام دهیم.

وی با بیان اینکه این روش برای درمان هدفمند سرطان مورد استفاده قرار می گیرد، گفت: روشی که موفق به نتایج مثبت آن شدیم توالی یابی است که در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی هنوز در کشور ما جا نیافتاده است.

این محقق گفت: به کمک داده‌های توالی ژن‌ها، همگی تغییرات چندین هزار ژن سلول‌های توموری شناسایی می‌شوند و پس از مقایسه با ژن‌های سالم، شدت این تغییرات سرطانزا اندازه‌گیری می‌شود.

به گفته علوی، با توالی یابی تومور بیمارانی که روند درمان سرطان آنها با مشکل مواجه شده ضمن اینکه از داروهای متعدد استفاده می کنند می‌توانیم روند درمان را نیز برای آنها بهبود ببخشیم.

وی گفت: برای شناسایی روش بهینه درمان این بیماران، نیاز به اندازه‌گیری ۳ شاخص «جهش‌های سرطانزا»، «شاخص TMB» و «شاخص MSI» است که در تعیین شیوه درمان تومور موثر هستند. تا به امروز آزمایشی که امکان سنجش ۳ شاخص در قالب یک آزمایش فراهم باشد را نداشتیم.

وی با بیان این توالی یابی ژن‌های تومور، امکان سنجش هر ۳ شاخص در یک آزمایش را فراهم می کند، گفت: روش توالی یابی تجمیع روش‌های سنتی است که دقت و سرعت در آن افزایش می‌یابد. نتیجه توالی یابی در اختیار پزشک آنکولوژیست قرار می‌گیرد تا دلیل روند کند درمان را مشخص کند.

وی گفت: کشورهای پیشرفته با روش توالی یابی نسل جدید، چنین خدماتی را به بیماران مبتلا به سرطان ارائه می‌دهند ولی هنوز این راهکار در کشور ما جا نیافتاده است.

وی بیان کرد: در همین راستا از دو سال گذشته به توسعه روش‌های نوین آنالیز داده‌های توالی یابی برای کمک به درمان سرطان پرداختیم و اکنون در مرحله کارازمایی بالینی هستیم.

به گفته وی، در پروسه کارآزمایی بالینی تعدادی بیمار که قبلا شاخص‌های توموری آنها را با روش های سنتی اندازه گیری کرده بودند به روش توالی یابی نسل جدید مورد آزمایش قرار دادیم تا بعد از ارزیابی با نمونه های مشابه خارجی مقایسه کنیم.

وی با بیان اینکه نتایج این کارآزمایی خوب بوده و مستندات آن را به سازمان‌های مربوطه ارسال کردیم، گفت: در صورت تایید این سازمان‌ها و همکاری ستاد توسعه زیست فناوری آماده هستیم این خدمت را به بازار ارائه بدهیم.

علوی گفت: امیدواریم امسال این خدمت برای بیماران مبتلا به سرطان ارائه شود.

رییس هیات مدیره شرکت دانش بنیان با بیان اینکه این توالی یابی با استفاده از زیست‌فناوری و فناوری اطلاعات به نتیجه رسیده است و در حیطه فناوری همگرا قرار گرفته است، گفت: این روش برای آزمایش بررسی نمونه تومور بیماران سرطانی و ارائه بهترین راهکار درمان سرطان به پزشک متخصص انجام می گیرد.

علوی با اشاره به مزیت‌های این روش گفت: دقت روش توالی‌یابی نسبت به روش‌های سنتی بسیار بالا است؛ به این صورت که پیش تر با روش‌های غیرمستقیم مانند مشاهدات میکروسکوپی به برخی شاخص‌های سرطان بیماران پی می‌بردند ولی با توالی‌یابی ژن‌های سلول‌های توموری و یافتن جهش‌های سرطانزا و دیگر شاخص‌های ژنتیکی این سلول‌ها می‌توانیم با ریزبینی بیشتری به علت پیشرفت سرطان در بیمار بپردازیم.

رییس هیات مدیره شرکت دانش بنیان اضافه کرد: همچنین قابلیت این روش در تشخیص یکجای شاخص‌های تومور، نیاز به انجام آزمایش‌های متعدد را برطرف می‌کند.

وی با بیان اینکه بخش بالینی به ویژه پزشکان انکولوژیست از این روش استقبال می کنند، گفت: از این روش می توان برای انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان‌های روده، پستان، تخمدان، ریه و پروستات بهره برد.

وی با تاکید بر اینکه از توالی یابی، بیشتر در مراحل پیشرفته سرطان و متاستاز می‌توان استفاده کرد، گفت: در سال‌های اخیر موضوع personalised medicine (یا پزشکی شخصی) در کشورهای پیشرفته به یک واقعیت تبدیل شده است. به دلیل پیچیدگی بیماری سرطان، گزینش بهترین روش درمان گاهی دشوار می‌شود.

علوی ادامه داد: با توجه به عوارض جانبی داروهای درمان سرطان و فرصت اندک برای مهار سرطان، ارائه راهکاری برای گزینش بهترین داروی درمانگر سرطان بر پایه پروفایل ژنتیکی تومور بسیار ارزشمند خواهد بود.

کد خبر 5493396 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری همگرا سرطان زیست فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شرکت دانش بنیان روز جهانی ارتباطات شبکه ملی اطلاعات حاکمیت سایبری ایرانسل همراه اول شرکت دانش بنیان اقتصاد دیجیتالی فناوری فضایی تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اینترنت پرسرعت عیسی زارع پور مهندسی برق فیبر نوری نقاط روش توالی یابی اندازه گیری درمان سرطان سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۵۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • تنهایی می‌تواند زندگی بازماندگان سرطان را کوتاه کند
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان