Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@21:22:08 GMT

نرخ تورم در یک‌سوم کشورهای اروپایی ۲ رقمی شد

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۶۴۸۴

نرخ تورم در یک‌سوم کشورهای اروپایی ۲ رقمی شد

تحریم‌های روسیه و اقدامات تلافی‌جویانه مسکو قیمت جهانی انرژی را بالا برده و تورم در یک‌سوم کشورهای اروپایی را به‌خاطر وابستگی آنها به انرژی روسیه دورقمی کرده است. - اخبار اقتصادی -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از فایننشال تایمز، رشد قیمت مصرف‌کننده حداقل در یک‌سوم کشورهای اروپایی دو رقمی شده‌است. بیشترین افزایش قیمت‌ها را می‌توان در کشورهای حوزه بالتیک مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


9 عضو اتحادیه اروپا تورم بیش‌از 10 درصد را تجربه کرده‌اند و بیشترین تورم متعلق به استونی بوده‌است. قیمت مصرف‌کننده در این کشور 19 درصد نسبت‌به سال قبل افزایش‌یافته است.
پس‌از استونی، لیتوانی با تورم 16.8 درصد، بلغارستان 14.4 درصد، جمهوری چک 14.2 درصد، رومانی 13.8 درصد، لتونی 13 درصد، لهستان 12.4 درصد و اسلواکی با 11.7 درصد قرار دارند. نرخ تورم در ترکیه هم که از 1999 خواهان پیوستن به اتحادیه اروپاست، به‌خاطر سقوط ارزش لیر به 70 درصد رسیده‌است.
گزارش اداره آمار یونان هم نشان می‌دهد تورم در این کشور در ماه آوریل دو رقمی شده و به 10.2 درصد نسبت‌به سال قبل رسیده‌است.

آمریکایی‌ها تورم را بزرگترین مشکل خود می‌دانندافزایش نرخ تورم در روسیه تا بالاترین رقم طی 20 سال گذشته

رشد قیمت‌ها در تمام این کشورها تحت تاثیر حمله روسیه به اوکراین قرار دارد و نسبت‌به میزان وابستگی هر کدام به انرژی روسیه تغییر می‌کند. تحریم‌های روسیه و اقدامات تلافی‌جویانه مسکو قیمت جهانی سوخت‌های فسیلی را افزایش داده‌است.
یورواستات، اداره آمار اروپا در 2020 گزارش داد تقریباً تمام واردات انرژی لیتوانی از روسیه صورت می‌گیرد و سهم روسیه در عرضه انرژی اسلوواکی و یونان حدود 50 درصد بوده‌است. لیتوانی اولین کشور اتحادیه اروپا بود که واردات گاز از روسیه را متوقف کرد و قصد دارد به‌زودی واردات برق از این کشور را هم قطع کند.
طبق گزارش یورواستات، قیمت انرژی نیمی از تورم 8.1 درصدی در اتحادیه اروپا را در ماه گذشته میلادی تشکیل داده‌است. تورم در اتحادیه اروپا در سال قبل‌از آن تنها 2 درصد بود.
انتهای پیام/65

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۶۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد

مجله آمریکایی «پولیتیکو» گزارش داد، اتحادیه اروپا در حال حرکت برای اعمال تحریم‌های شدید بر بخش پرسود گاز روسیه است که برای اولین بار از زمان حمله این کشور به اوکراین بیش از دو سال اتفاق می‌افتد.

براساس گزارش الحره، این مجله به نقل از سه دیپلمات اتحادیه اروپا نوشت که کمیسیون اروپا در چارچوب چهاردهمین بسته تحریمی آماده می‌شود تا فروش مجدد گاز طبیعی مایع روسیه در بنادر اتحادیه اروپا را ممنوع کند.

آنها گفتند که کمیسیون همچنین اعمال محدودیت بر ۳ پروژه جدید گاز طبیعی مایع روسیه را درخواست خواهد کرد.

اما به گفته این مجله، پیشنهاد‌های روی میز تنها بخش کوچکی از میلیارد‌ها دلاری را که مسکو سالانه از گاز طبیعی مایع دریافت می‌کند، در بر می‌گیرد.

به گفته کارشناسان و داده‌های تحلیل‌ شده توسط پولیتیکو، تحریم‌ها فقط به حدود یک چهارم سود روسیه از گاز طبیعی مایع، بالغ بر ۸ میلیارد یورو (۸.۶ میلیارد دلار) خواهد رسید.

این تحریم‌ها در بحبوحه هشدار‌های مکرر مبنی بر اینکه تلاش‌های اتحادیه اروپا برای خفه کردن درآمد‌های سوخت فسیلی مسکو، اعمال می‌شود.

به نوشته این مجله، اگرچه اتحادیه اروپا واردات زغال سنگ و نفت خام دریایی روسیه را ممنوع کرده است، اما بسیاری از خلاف‌ها و تاکتیک‌های فراری باعث شد که پول به سمت کرملین سرازیر شود.

به گفته پولیتیکو، اتحادیه اروپا پیشرفت کمی در مجازات بخش گاز طبیعی مایع داشته است، علیرغم کاهش واردات، که تنها ۵ درصد از مصرف گاز در اتحادیه اروپا را در سال گذشته تشکیل می‌داد، این بخش همچنان یک نقطه پرسود است که کرملین از آن استفاده می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • آلمان درباره حملات سایبری به روسیه هشدار داد
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • بورل: موجودیت اوکراین به غرب وابسته است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • تورم ترکیه به ۷۰ درصد افزایش یافت
  • ریاض و جاکارتا از اتحادیه اروپا می‌خواهند دارایی‌های روسیه را مصادره نکند
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • چالش سخت آرسنال برای حفظ یکی از بهترین استعدادهای آکادمی‌اش