Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنرمند قلمکار اصفهانی با اشاره به وضعیت بازار صنابع دستی و مشکلات هنرمندان گفت: درد هنرمندان نداشتن حمایت کننده و نبود امنیت شغلی است

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سعید پورواعظ اصفهانی قلمزن و مدرس این رشته در گفت‌وگو با خبرنگار صاحب نیوز اظهار کرد: از ١٢ سالگی قلم به دست گرفتم و اکنون حدود ٢۵ سال است در این عرصه مشغول به فعالیت هستم، نوع قلمزنی که به آن می پردازم قلمزنی ریزه قلم، مشبک، قلم گیری، نیمه منبت و ترکیب سبک های مختلف است؛ اجزای کارم شامل ۴٠٠ نوع قلم ریزه و یک میز و صندلیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هنرمند در رابطه با سبک و مدل قلمزنی کارش اشاره کرد: سبک کار من اروپایی است، برخی آثار را بصورت ترکیبی، مدرن و تلفیقی خلق می کنم، از سوژه های مختلفی ایده می گیرم، اثری خلق کرده ام که چهره های داخل تابلو به اندازه یک لپه است و تمام اجزای صورت ماهرانه مانند الگوی اصلی طراحی شده است.

این قلمزن عنوان کرد: در گذشته کارگاه قلمزنی داشته و مدتی است کارگاه را جمع کرده و تنها کار می کنم، برای نگاه داشتن کارگاه باید برای هنرجوها کار تهیه کرد تا مشغول به فعالیت شوند همچنین پرداخت دستمزد و حتی حق بیمه نیز از جمله حقوق شاگردان است که باید پرداخت شود ولی این ها مستلزم بازار کار خوب است.

پورواعظ بیان داشت: قبلا تا ده نفر در کارگاهم نیروی کار داشتم اما حدود سه سال است انفرادی کار می کنم، در حیطه کار نتوانستم با مشتری ها برای صادرات به صورت مستقیم برخورد داشته باشم و متاسفانه درگیر واسطه ها شدم، به همین جهت در عرصه صادرات فعالیت نکردم و کارهایم را واسطه ها خریداری کردند.

*در کار درگیر واسطه ها هستیم

وی افزود: سالیانی است در کار، ما همیشه درگیر واسطه ها هستیم، قابل بیان است که واسطه ها شیره وجودی هنرمندان را می مکند به این صورت که واسطه حداقل دستمزد را به هنرمند پرداخت می کند و چند برابر دستمزد در بازارهای داخلی و خارجی به فروش می رساند، ما مجبور به کار کردن با این افراد هستیم چرا که حمایتی از هنرمندان انجام نمی شود و ما باید خودمان کلاه خودمان را قاضی کنیم.

سعید پورواعظ اصفهانی اذعان کرد: در طول سال هایی که کار کردم و به یاد دارم فقط درگیر واسطه ها بودیم چرا که این واسطه ها دستهای دراز و طمع های زیادی دارند، ناگفته نماند حضور در نمایشگاه ها فرصت مناسبی است تا با خریداران به صورت مستقیم آشنا شویم ولی نمایشگاه ها نیز برای ما که حداقل دستمزد را دریافت می کنیم هزینه بر هستند.

این هنرمند گفت: نمایشگاه های خارجی خیلی خوبی برگزار می شود ولی مبالغ آن برای ما زیاد بوده و جالب است افرادی که از دست اندرکاران سازمان های مربوطه هستند، غرفه های نمایشگاهی رایگان دریافت می کنند ولی ما با وضع معیشت با بازار خرابمان باید هزینه های گزاف برای غرفه بدهیم.

پورواعظ ادامه داد: متاسفانه بازار شب عید برای من خوب نبود و نتوانستم عرضه مفیدی داشته باشم، افراد برجسته ای بصورت واسطه در زمینه فروش محصولات تاپ و تک هنرمندان فعالیت می کردند که با کنار رفتن این اشخاص بصورت ناگهانی بازار چرخید و روی فروش محصولات ما به صورت کاهشی اثر گذاشت.

پورواعظ ادامه داد: برخی از محصولاتی که من به بازار عرضه کردم حدود دو سال وقت مرا گرفته است و به این دلیل که کارهایم تاپ و تک است تولید انبوه ندارم، بنابراین با فروشندگانی که به دنبال فروش بازاری بودند و تعداد کار زیادی می خواستند تاکنون نتوانستم کار کنم.

وی خاطرنشان کرد: اگر من برای یک نمونه کارم که حدود سه هزار ساعت وقتم را گرفت بخواهم به صورت ساعتی دستمزد یک کارگر را بگیرم، باید ٣٠٠ میلیون پول می گرفتم در صورتی که آن محصول را با قیمت ۵٠ میلیون تومان به واسطه ها فروختم چرا که برای امرار معاش خانواده و مخارج فروشگاه مجبور می شوم.

*درد ما هنرمندان نداشتن حمایت کننده و نبود امنیت شغلی است

سعید پورواعظ اصفهانی توضیح داد: سالیانه به واسطه افزایش سن، از انرژی من کاسته می شود و من در مدت طول بهاری هنری ام می توانم بیست تکه کار تولید کنم که استثنایی و در حدی باشد که بتواند هنر را تکان دهد، این در صورتی برایم بصرفه خواهد بود که با این بیست تکه کار حتی آینده ام نیز از لحاظ اقتصادی تامین شود ولی متاسفانه تاکنون میسر نشده است.

به گفته این هنرمند تاکنون چندین بار تصمیم گرفتم از این شغل خارج شوم و به کار دیگری روی آورم ولی عاشق کارم هستم و با وجودم عجین شده است، توریست هایی که از این مسیر عبور می کنند و کارم را نظاره می کنند، صدای چکش و ایجاد طرح روی ظروف به روحم تعالی می بخشد.

پورواعظ تأکید کرد: خواب محصولات هنری زیاد است و برای خرید محصول نباید صرفا قیمت فلز و هنر انجام شده روی آن را درنظر گرفت بلکه باید مدت زمان خواب محصول نیز مدنظر قرار گیرد ولی خریدار و واسطه فقط قیمت فلز و هنر را حساب می کنند، با این حال بازار در شرایطی است که ما حتی خواب محصول را هم حساب نمی کنیم و دست رد به سینه مشتری نمی زنیم، تا بتوانیم از پس هزینه ها بربیاییم.

وی پیشنهاد کرد: کنسرت های روباز با کنترل صدا به منظور آسیب نرساندن به آثار تاریخی و اجرای جنگ های شادی یا هر برنامه نمایشگاهی دیگری در محوطه میدان امام در صورتی که منجر به جمع شدن مردم در این مکان و فروش بیشتر آثار هنرمندان و کسبه شود، به نسبت می تواند اقدام موثری باشد و مخالف آن نیستم.

سعید پورواعظ اصفهانی بیان کرد: درد ما هنرمندان نداشتن حمایت کننده و نبود امنیت شغلی است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: درگیر واسطه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۶۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند

سردار حسین رحیمی رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا به روزنامه اطلاعات گفت: پارسال در نظارت‌های مستمری که داشتیم، بیش از ۷۰ پارکینگ دپو و محل توقف خودروها شامل۲۰ پارکینگ رسمی و ۵۰ پارکینگ غیررسمی را کنترل کردیم، یکی از مشکلات پلیس با خودروسازان داخلی پارکینگ‌های «غیررسمی» است که اغلب قابلیت کنترل ندارد.

 رحیمی ادامه می‌دهد: ما فقط در یک پارکینگ‌ غیررسمی ۱۲ هزار و ۵۰۰ خودرو را کشف کردیم و ادامه این پایش به جد در دستور کار پلیس قرار دارد.

وی به مورد دیگری از احتکار خودروسازان اشاره می‌کند و می‌افزاید: اواخر پارسال مطلبی در فضای مجازی نشر شد مبنی بر این که تعداد قابل توجهی خودروی نیسان در یکی از پارکینگ‌های غیررسمی احتکار شده است که بلافاصله پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرد و در بررسی پلیس مشخص شد که افزون بر ۱۴ هزار دستگاه‌های وانت نیسان زامیاد و پادرا که احتمال احتکار هم داشتند، در آن پارکینگ غیررسمی دپو و انبار شده بود و این در حالی است که مردم حواله خرید خودروها داشتند و علیرغم این همه خودرو، به مردم خودرویی تحویل نمی‌شد، که پس از هماهنگی با تعزیرات شروع به توزیع خودروهای یادشده کردیم و این روند حتی تا ۲۹ اسفندماه پارسال ادامه یافت و هنوز هم ادامه دارد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی ادامه می دهد: در مورد احتکار، چه کالاهای اساسی و چه خودرو باشد، گله‌مند هستم و باید در این بخش با متخلفان برخوردهای قاطع‌تری انجام ‌شود.

ضرورت رفع معضل خودروهای شوتی

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا در ادامه در پاسخ به سئوالی درباره راهکارهای پلیس برای کاهش مخاطرات خودروهای شوتی در مناطق مستعد قاچاق تأکید می‌کند: در این باره ابتدا باید به علل و عوامل شکل‌گیری معضل خودروهای شوتی اشاره کنم.

خودروهای شوتی معلول ورود بی‌رویه کالاهای قاچاق هم از مبادی رسمی و هم از مبادی غیررسمی است که از کشورهای همسایه و بعضاً از چین به سواحل و بنادر و در بعضی از موارد به بعضی از شهرهای غربی کشورمان وارد می‌شوند.

وی با بیان این که عامل شکل‌گیری خودروهای شوتی وفور کالاهای قاچاق در این نقاط است که در شهرهای مرزی و بنادر دپو می‌شود و طبیعتاً باید به عمق کشور انتقال یابد، تأکید می‌کند: چون این کالاها به‌طور غیرقانونی وارد کشور و شهرهای مرزی شده‌اند، پس به‌طور غیرقانونی هم باید به عمق کشور و شهرهایی مانند تهران و سایر کلانشهرها که خاستگاه این کالاها هستند، برسد.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی کشور ادامه می‌دهد: ما برخورد همه‌جانبه‌ای را طی سال‌های گذشته و به‌ویژه در سال ۱۴۰۲ داشتیم، اما متأسفانه تعداد این خودروها سالانه رو به افزایش است.

رحیمی تأکید می‌کند: بخش دیگر، آسیب رسیدن به اقتصاد کشور است که حجم قابل توجهی از کالاهای قاچاق به‌وسیله این خودروها به عمق کشور منتقل می‌شود که مغایر قانون است.

حمایت برخی مسئولان از پدیده خودروهای شوتی!

سردار رحیمی همچنین می‌گوید: با صراحت باید بگویم که با وجود چنین خسارت‌ها و آسیب‌هایی که کشور و اقتصادمان متحمل می‌شود، برخی افرادی که مسئولیت‌های دولتی هم دارند، به‌طور رسمی و علنی در حال دفاع کردن از خودروهای شوتی هستند.

وی از برخورد بسیار ضعیف قانونی با این قبیل مجرمان و متخلفان به عنوان نکته دیگر یاد می‌کند و می‌افزاید: در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بر اثر رفتارهای خارج از عرف و غیرقانونی رانندگان خودروهای شوتی، ۱۲۲۴ هموطن جان خود را از دست دادند و بالغ بر ۱۶۰۰ نفر هم مجروح و مصدوم شدند که بسیاری از این ها ممکن است برای همیشه زمینگیر شوند و این اعداد بسیار قابل توجه و تأمل است، و از اینرو این دوستان باید رفتارهای غلط خود را کنار بگذارند.

سردار رحیمی از متوقف کردن ۲۴ هزار خودروی شوتی در سال گذشته خبر می‌دهد و این که افزایش ۵۰ درصدی نسبت به سال پیش از آن داشته و نگران‌کننده است.

استان‌های با بیشترین قاچاق کالا

رحیمی همچنین درباره استان‌های با بیشترین قاچاق کالا می‌گوید: باید استان‌ها را به ۲ گروه تقسیم کنیم؛ یک گروه استان‌هایی که مبداء قاچاق هستند که طبیعتاً شامل استان‌های جنوبی مانند بوشهر، هرمزگان، خوزستان و بخشی از سیستان و بلوچستان به صورت عمده و همچنین استان‌های کردستان و آذربایجان غربی با کولبری، جزو استان‌های مهم شکل‌گیری شبکه‌ها و کاروان‌های قاچاق کالا هستند و در عمق کشور هم بیشترین کالاهای قاچاق در تهران بزرگ و استان‌های اصفهان و البرز انبار می‌شود و از آنجا به سایر نقاط کشور انتقال می‌یابد ،البته برنامه های جامعی برای مقابله با این معضل اعم از پیش از ورود،در مرزها، کنترل محورهای مواصلاتی،انبارها و سرانجام واحدهای صنفی، پاساژها و مغازه‌هایی که کالاهای قاچاق به مردم عرضه می‌شود را در دستور کار داریم.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حمایت ستاد ملی جمعیت از آثار هنرمندان با موضوع جمعیت
  • تلگراف: حزب‌الله با حمایت ایران امنیت را از اسرائیل گرفته است
  • خرید و فروش خودرو به زودی آنلاین می‌شود؛ شفافیت و امنیت بیشتر با حذف واسطه‌ها
  • نداشتن بصیرت نسبت به دشمن، راه نفوذ او را باز می‌کند
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا: ۲۶۵۰۰ خودرو در انبارهای غیررسمی پیدا کردیم / مسئولان از خودروهای شوتی حمایت می‌کنند
  • آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • پیشنهاد دائمی شدن قراردادهای موقت مشاغل پنج ساله به کجا رسید؟ | آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری