Web Analytics Made Easy - Statcounter

محافل عراقی درباره تبعات تداوم بن بست سیاسی کنونی عراق و حرکت امور به سمت اعتراضات خشونت آمیز به شدت هشدار دادند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، «محمد الصیهود» عضو ائتلاف دولت قانون عراق به رهبری نوری المالکی از گشایش احتمالی در روند سیاسی این کشور به ویژه پس از گفتگوهای انجام شده میان دو حزب عمده کُرد و نیز طرح نمایندگان مستقل و نیز طرح هیئت هماهنگی سیاسی شیعی عراق خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دیدگاه‌های دو حزب اتحادیه میهنی و دموکرات کردستان عراق در حال نزدیک شده به یکدیگر است و از سویی طرح نمایندگان مستقل تا حد زیادی به طرح هیئت هماهنگی نزدیک است.

این عضو ائتلاف دولت قانون عراق تصریح کرد: این طرح‌ها و گفتگوها به گشایش در روند سیاسی منجر می‌شود و جایگزین روی آوردن به انحلال پارلمان خواهد بود که در حال حاضر گزینه‌ای دشوار است.

الصیهود تاکید کرد: موضوع انحلال پارلمان یکی از سناریوهای مطرح در محافل سیاسی با توجه به عمق بن بست سیاسی است؛ اما عملی کردن آن سخت است. باید به گفتگو و رایزنی توجه شود.

وی پیش بینی کرد که اگر توافقی میان دو حزب کُرد رخ دهد این سبب سرایت گفتگوی سیاسی به بیوت دیگر از جمله بیت شیعی خواهد شد.

ابراز خوش بینی درباره روند سیاسی

همزمان «رفیق الصالحی» از رهبران ائتلاف فتح عراق گفت: رایزنی‌ها برای پایان دادن به بن بست سیاسی کنونی ادامه دارد. گفتگوهایی جریان دارد که ما نمی‌توانیم جزئیات آنرا رسانه‌ای کنیم؛ اما اوضاع به سمت گشایش و حل و فصل امور پیش می رود.

دیدار مهم بارزانی و طالبانی

از سوی دیگر یک منبع سیاسی کُردی به بغداد الیوم گفت: «مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات و «نیچروان بارزانی» معاون رئیس حزب امروز یکشنبه به سلیمانیه سفر و با بافل طالبانی رئیس اتحادیه میهنی گفتگو خواهد کرد.

این منبع احتمال داد که اختلافات حل و فصل شود و مرحله جدیدی آغاز شود که زمینه ساز توافق درباره پست ریاست جمهوری عراق باشد.

«حیدر شیخان» نماینده مستقل پارلمان عراق هم عدم رفتن به گزینه برگزاری انتخابات مجدد پس از پایان مهلت صدر و گذشت یک ماه از پیوستن وی به اپوزیسیون را پیش بینی کرد.

وی گفت: بحران سیاسی با تعیین جعفر الصدر به عنوان نخست وزیر برای الزامات آینده پایان خواهد یافت.

در این عین حال این نماینده عراقی، ساختار و شیوه تعیین صدر به عنوان نخست وزیر و پایان بحران سیاسی این کشور را تشریح نکرد.

هشدار حکیم درباره روی آوردن به تظاهرات سیاسی در عراق

از سوی دیگر «عمار حکیم» رئیس جریان حکمت ملی عراق درباره روی آوردن به خیابان و به راه انداختن تظاهرات هشدار داد.

وی افزود: خیابان جایی برای بیان مظلومیت و مطالبه حقوق است نه عرض اندام سیاسی و گلاویز شدن گروههای سیاسی با یکدیگر.

همچنین «آیات المظفر»، سخنگوی ائتلاف النصر گفت: باید همه فراکسیون‌های سیاسی از طریق طرح ابتکارعمل‌های خود برای برون رفت از بن بست سیاسی مشارکت واقعی و جدی داشته باشند و سیاست پیوستن به ائتلاف‌های غیر متوازن و در پیش گرفتن شیوه شکستن اراده بی فایده خواهد بود و منجر به تشکیل دولت قوی و قادر به تحقق‌بخشی به منافع شهروندان نخواهد شد.

هشدار درباره اعتراضات خشونت آمیز در عراق

«علی البیدر» تحلیلگر سیاسی عراقی درباره وقوع اعتراضات خشونت آمیزتر از اعتراضات قبلی این کشور در اکتبر گذشته هشدار داد.

الخزعلی: شمارش معکوس برای احیای مجدد تظاهرات در عراق آغاز شده است

وی گفت: توده مردم عراق اعتماد به سیستم سیاسی را به طور کلی از دست داده است و انتخابات زودهنگام آخرین فرصت برای تصحیح روند سیاسی، دولتی، عمکرد قوه مقننه و دستگاههای نظارتی بود.

وی افزود: علی رغم اینکه هفت ماه از برگزاری انتخابات و پنج ماه از ادای سوگند قانون اساسی توسط نمایندگان مجلس گذشته، اما کشور به سمت خلأ قانون اساسی و خلأ دولتی، اداری و پارلمانی پیش می‌رود و اختلالی شبه کامل نهادهای دولتی را گرفتار کرده است.

وی ادامه داد: خشم در بین محافل عراق آشکار است و به وضعیت انفجار رسیده است و با تشدید گرمی هوا که باعث کمبود انرژی می شود، این خشم تشدید می‌شود بنابراین احتمال می‌رود که اعتراضات آینده خشونت بارتر از اعتراضات مشابه در اکتبر باشد.

این تحلیلگر عراقی خاطرنشان کرد: کشور چند بحران پیچیده را پشت سر می‌گذارد و شامل بحران اقتصادی مرتبط با معیشت شهروندان، بحران خدماتی که شامل آب و برق می‌شود و بحران امنیتی که ناشی از افزایش تحرکات گروههای تروریستی است.

وی ادامه داد: حل بحران سیاسی در توافق جمعی وحتی ضمنی در داخل گروه‌ها و طوایف مختلف عراقی نهفته است.

اقدامات  نمایندگان مستقل پارلمان عراق به کجا رسید؟

العربی الجدید گزارش داد: شماری از نمایندگان مستقل پارلمان عراق که هفته گذشته ابتکارعملی برای برون‌رفت از بن‌سیاسی پیشنهاد کرده بودند، تیمی برای مذاکره با دو طرف بحران یعنی ائتلاف نجات میهن و هیات هماهنگی گروه‌های شیعی تشکیل دادند و تاکید کردند: ابتکار عملی که مطرح کرده‌اند «بهترین ابتکار» برای پایان دادن به بحران است.

در همین رابطه، «حسین عرب»، نماینده پارلمان عراق و عضو فراکسیون مستقلین گفت: ما ابتکار عمل واقعی برای حل بحران سیاسی موجود مطرح کردیم و اگر ابتکار هیئت هماهنگی و جریان صدر صوری بوده باشد، از طریق عدم پاسخگویی به ابتکار ما روشن خواهد شد و اگر ابتکار عمل‌شان واقعی و ملی باشد، ابتکار عمل ما را قبول خواهند کرد.

عرب تاکید کرد: ابتکار عمل مستقلین برای جلب رضایت دو طرف تدوین شده است از همین روی، ما تلاش می‌کنیم که دولت، دولت اکثریت سیاسی و یا دولت توافقی نباشد بلکه ما در تلاش هستیم تا دولت آتی، دولت اکثریت ملی و فراگیر باشد و هر گروهی بخواهد در آن مشارکت کند و هرکس می‌خواهد گزینه اپوزیسیون را در پیش گیرد.

وی گفت: فراکسیون مستقلین اسامی تیم مذاکره کننده خود را مشخص کرده است و به زودی مذاکرات با طرفین بحران را بر اساس اصول ملی و در راستای هموارسازی موانع تشکیل دولت جدید آغاز خواهیم کرد.

در همین رابطه، جریان صدر که اخیرا اعلام کرده به مدت 30 روز گزینه اپوزیسیون ملی را در پیش گرفته است، نسبت به موفقیت‌آمیز بودن ابتکار عمل مستقلین ابراز تردید کرد و آن را «تهی از محتوا» خواند و از زبان یکی از اعضای خود گفت: نمایندگان مستقل موفق به بهره‌برداری از فرصت داده شده صدر در تشکیل دولت نشدند و روشن است که آنها با یکدیگر اختلاف نظر دارند و نتوانستند که فراکسیونی واحد تشکیل دهند.

این عضو جریان صدر که نخواست نامش ذکر شود، تاکید کرد: دستان جریان صدر به روی همگان دراز است و ما مخالف ابتکار عمل مستقلین نیستیم و هر ابتکار عملی برای برون‌رفت از بحران سیاسی به این شرط که ابتکاری ملی و بر اساس تشکیل دولت اکثریت ملی باشد و فاسدان را در دولت آتی راه ندهد، مورد پذیرش ماست.

عراق| از تغییر در بدنه جنبش «امتداد» تا 2 سناریوی پیش روی روند سیاسی

در مقابل، هیئت هماهنگی گروه‌های شیعی بر اهمیت تداوم طرح ابتکارعمل‌ها برای برون‌رفت از بحران تاکید کرد.

از جمله بندهای ابتکارعمل نمایندگان مستقل این است که نخست‌وزیر آتی حق داشته باشد در تصمیمات خود مستقل باشد و برنامه کاملی برای مبارزه با فساد و اصلاح وضعیت خدمات‌رسانی و پایان دادن به همه نمودهای مسلحانه و اجرای قانون برای همه داشته باشد.

در انتخابات اخیر پارلمانی عراق 43 نفر به طور مستقل و بدون حضور در فهرست‌های احزاب و ائتلاف‌ها به پارلمان راه یافته‌اند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار عراق اخبار عراق برای برون رفت نمایندگان مستقل پارلمان عراق هیئت هماهنگی بن بست سیاسی بحران سیاسی روند سیاسی تشکیل دولت ابتکار عمل جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۶۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان

مهرداد حسن زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: هشدار‌های هواشناسی اداره‌کل هواشناسی استان و خروجی نقشه‌ها و مدل‌های هواشناسی برای روز‌های آینده بیانگر شرایط ناپایدار جوی و دریایی خواهد بود.

وی با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی افزود: این سامانه سبب تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های چهارشنبه و پنج شنبه هفته جاری خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: این سامانه همراه با رگبار شدید باران و رعد و برق همراه با تگرگ و تندباد لحظه‌ای خواهد بود و چهارشنبه در شهرستان‌های بستک، پارسیان، جزیره کیش، جزیره لاوان، جزیره سیری، ابوموسی، بندرلنگه، حاجی آباد و تنب بزرگ بیشترین فعالیت را خواهد داشت.

حسن زاده افزود: روز پنج شنبه نیز این سامانه بارشی در بندرعباس، بستک، خمیر، سیریک، بندرلنگه، پارسیان، تنب بزرگ، جاسک، ابوموسی، جزیره سیری حاجی آباد، رودان، بشاگرد، قشم، کیش، جزیره لاوان، میناب و هشتبندی فعالیت خواهد داشت. 

وی گفت: این سامانه سبب سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، احتمال خسارت در اثر تندباد لحظه‌ای و خسارت به محصولات کشاورزی می‌شود. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: بر اساس هشدار سطح زرد هواشناسی صادر شده شاهد فعالیت سامانه بارشی در پاره‌ای از نقاط استان از صبح چهارشنبه تا آخر وقت جمعه هفته جاری خواهیم بود. 

حسن زاده گفت: بر اساس این سامانه شاهد رگبار باران و رعدوبرق گاهی تندباد لحظه‌ای با احتمال تگرگ با تاکید بر سراسر استان از جمله در شهرستان‌های بندرعباس، خمیر، سیریک، جاسک، میناب، رودان، قشم، بشاگرد، حاجی‌آباد، بندرلنگه، ابوموسی، جزیره سیری، جزیره کیش، جزیره لاوان، بستک، پارسیان، تنب‌بزرگ، هشتبندی سواحل و ارتفاعات خواهیم بود. 

وی افزود: اثر مخاطره این سامانه آبگرفتگی معابر عمومی، احتمال طغیان رودخانه‎های فصلی و بالا آمدن آب رودخانه‌ها، احتمال آسیب به محصولات کشاورزی است و توصیه می‌شود از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه‌های فصلی، خودداری از صعود به ارتفاعات و چرای دام در مناطق مرتفع، اطمینان ازاستحکام سازه‌های سبک، احتیاط در تردد‌های جاده‌ای، محافظت از محصولات کشاورزی خودداری شود. 

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: اعضای ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان و شهرستان‌های تابعه ضمن آمادگی کامل، هماهنگی لازم را به‌منظور فراهم‌نمودن تمهیدات لازم از جمله اطلاع‌رسانی و هشدار به‌موقع از طریق رسانه‌های محلی، رعایت نکات ایمنی به‌عمل آورند.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • بحران آزادی بیان به روایت کاریکاتوریست اردنی
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • ابراز نگرانی گزارشگر سازمان ملل از تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا
  • صدور هشدار سطح نارنجی و زرد هواشناسی در هرمزگان
  • ۲ هشدار هواشناسی در هرمزگان صادر شد
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • اعتراضات گسترده در تفلیس/ گرجستان به سمت بحران پیش می‌رود؟