Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@03:59:10 GMT

مهدی فخیم‌زاده: تلویزیون از جذابیت خارج شده است

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۶۹۰۵

مهدی فخیم‌زاده: تلویزیون از جذابیت خارج شده است

مهدی فخیم‌زاده درباره‌ی تغییر مدیران شبکه‌های تلویزیونی و جوان گرایی در این رسانه، با اعتقاد بر اینکه مدیریت فرهنگی بخشی از کار هنری است، اظهار کرد: مدیران فرهنگی را نباید مثل کارمندانی که ۲۵ ساله به دنبال بازنشستگی هستند، بازنشسته کرد. پس از انقلاب هم بسیاری از لطمه‌هایی که ما در حیطه کار نمایش خوردیم، از بی‌تجربگی مدیران فرهنگی جدید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر هم ما یکسری مدیران فرهنگی قابل و کارآمد داریم که نباید آن‌ها را بازنشسته کرد.

این بازیگر و کارگردان در گفت‌وگویی با ایسنا درباره‌ی فعالیت این روزهایش، انتصاب‌های جدید در صداوسیما و جوان‌گرایی، علت خداحافظی‌اش از فصل دوم سریال «موج اول» (اپیدمی) و تکلیف نامشخص قوانین شبکه نمایش خانگی به گفتگو پرداخت.

این هنرمند باسابقه درباره‌ی فعالیت این روزهایش خاطرنشان کرد: این روز‌ها حالم به لحاظ جسمی خوب است، اما کاری هم نمی‌کنم و بیشتر می‌خوانم و فیلم می‌بینم. اگر طرحی به نظرم برسد می‌نویسم، اما فعلا کار عملی نمی‌کنم.

علت خداحافظی فخیم‌زاده از «اپیدمی»

فخیم‌زاده که آخرین همکاری‌اش با تلویزیون به سریال «موج اول» (اپیدمی) در شبکه سه برمی‌گردد، سریالی که فصل دوم آن این روز‌ها در مرحله‌ی تولید است، اما او دیگر حضور ندارد، درباره‌ی علت غیبتش گفت: کاراکتری که من آن را ایفا کردم، دکتری بود که از مدتی قبل کنار کشیده بود و در این همه‌گیری می‌آید، اما در ادامه، قصه‌ی او تمام می‌شود. من هم گفتم قصه‌ی او تمام شده و به خواست خودم دیگر ادامه ندادم. در واقع به خواست خودم و با پیشنهادی که به تهیه‌کننده کار آقای کمانی دادم، تصمیم گرفتم دیگر نباشم و عوامل با قصه‌ی دیگری کار را ادامه دادند.

او درباره‌ی علت این تصمیم اظهار کرد: فیلمنامه فصل جدید حاضر نبود؛ البته مشکل فیلمنامه نبود، اما من احساس کردم که اگر در قسمت بعد حضور پیدا کنم، یک اتفاق بیهوده است و از نظر دراماتیک قصه این دکتر در فصل اول تمام شده است. دلیل این بود؛ وگرنه نه کارگردان مشکلی داشت و نه فیلمنامه و در ادامه هم بر اساس غیبت این کاراکتر، قصه را پیش می‌برند.

فخیم‌زاده در پاسخ به اینکه آیا پیشنهاد‌هایی از سوی تلویزیون و یا شبکه نمایش خانگی برای ایفای نقش به او شده است؟ گفت: پیشنهاد‌هایی شد، دو کار پیشنهاد کردند که یکی را نپسندیدم، اما از کار دیگری هم ظاهرا خبری نشد. حال نمی‌دانم کل کار دچار مشکل شد یا حضور من را صلاح ندانستند؛ البته خودمم هم چندان راغب نبودم. کاری از جنس «جوکر» و «مافیا» بود. حتی قرارداد هم بستیم، اما میسر نشد.

تلویزیون به هر دلیلی از جذابیت خارج شده است

این بازیگر پیشکسوت درباره‌ی وضعیت این روز‌های تلویزیون و اینکه آیا برنامه‌ها را تماشا می‌کند؟ اظهار کرد: واقعیت این است که من هم زیاد تلویزیون تماشا نمی‌کنم و برنامه‌ها را دنبال نمی‌کنم. چون تلویزیون به هر دلیلی از جذابیت خارج شده است. نمایش هم شرط اولش چه خودم کار کنم و چه آن را ببینم و بیننده‌اش باشم، جذابیت است. گاهی قسمت‌هایی را می‌بینم که از جذابیت خارج است و این طور فرض می‌کنم که مخاطبش من نیستم پس قضاوتی هم نمی‌کنم!

فخیم‌زاده درباره‌ی تغییر مدیران در سازمان صداوسیما با اعتقاد بر اینکه مدیریت فرهنگی بخشی از کار هنری است، گفت: هیچ‌گاه به تقسیم‌بندی جوان یا پیر و میانسال اعتقاد ندارم؛ چراکه در مدیریت فرهنگی که سرمنشأ کار است، معتقد به کاربلد بودن هستم. در طول این سال‌ها هم که کار می‌کردیم هیچ‌گاه این مطلب مطرح نبود. مدیر فرهنگی تشخیص می‌داد و هنرمندان را به کار می‌گرفت. الان نیز باید همین‌گونه باشد. کار مدیریت فرهنگی که کار بدنی نیست. کاری است که با تخصص و مغز سروکار دارد. تقسیم‌بندی بین اینکه «با جوان‌ها کار شود یا اینکه با قدیمی‌ها کار نکنید» به نتیجه نمی‌رسد. بستگی به مدیر فرهنگی و کاری که تشخیص می‌دهد دارد.

این کارگردان تصریح کرد: در ارتباط با کار تاریخی مثالی می‌زنم، چون به من پیشنهادی شد و نپذیرفتم؛ چرا که پس از «ولایت عشق» دیگر کار تاریخی نکردم و نمی‌کنم؛ ولی صلاح هم نمی‌دانم که جوانی که تازه یک یا دو کار و تله‌فیلم انجام داده، بودجه‌ی عظیمی را در اختیارش قرار بدهند که تخصص بسیاری می‌خواهد. شاید به نتیجه هم برسد، اما سینما، تلویزیون و اصولا کار نمایشی، بعد‌ها صدایش درمی‌آید و درباره آن قضاوت می‌کنند. الان چیزی مشخص نیست. دو سال دیگر می‌بینی که ماحصل کار چه بوده است. همان‌طور که الان آنچه که در صفحه تلویزیون است برای شش ماه پیش نبوده و حداقل تصمیم و رویکرد دو یا یک سال قبل بوده است.

نتیجه جوان گرایی دو سال دیگر معلوم می‌شود/ مدیران فرهنگی را نباید بازنشسته کرد!

این کارگردان گفت: نتیجه جوان‌گرایی و خروجی این رویکرد دو سال دیگر معلوم می‌شود و اینکه این تصمیم چه نتیجه‌ای داشته است. احتمال دارد خوب باشد و این بستگی دارد که کار به چه کسی محول شده باشد.

فخیم‌زاده پیشنهادش به تلویزیون را اینگونه مطرح کرد: در کار مدیریت فرهنگی تخصصی ندارم، اما مدیران فرهنگی را دیده‌ام. مدیران فرهنگی و کار‌های فرهنگی را نباید مثل کارمندانی که ۲۵ ساله به دنبال بازنشستگی هستند، بازنشسته کرد. پس از انقلاب هم بسیاری از لطمه‌هایی که ما در حیطه کار نمایش خوردیم، از بی‌تجربگی مدیران فرهنگی جدید بود. در حال حاضر هم ما یکسری مدیران فرهنگی قابل و کارآمد داریم که نباید آن‌ها را بازنشسته کرد. مدیران فرهنگی باید در تصمیم‌گیری فرهنگی حضور داشته باشند. به عنوان مثال مدیر فرهنگی که در زمان آقای لاریجانی فعالیت می‌کرد، در حال حاضر سنی از او گذشته است، اما از تصمیم گیری که ناتوان نیست. این نقد در قبال مدیران فرهنگی ما وارد است که هم بخش سینمای وزارت ارشاد و هم در تلویزیون قابل مشهود است. در زمانی که من در تلویزیون کار می‌کردم آن مدیر فرهنگی تشخیص می‌داد که این کار به تجربه نیاز دارد یا طراوت و تازگی. نیازمند فرد باتجربه است یا جوان. به هر حال به مدیر فرهنگی باید اعتبار زیادی بخشید و صحنه را از حضور آن‌ها خالی نکرد؛ چرا که اثرات خالی بودن صحنه دو سال دیگر مشهود خواهد شد.

طرح‌هایی دارم و منتظرم شرایط فراهم شود

این کارگردان در ادامه در پاسخ به اینکه آیا قصد ساخت سریال پلیسی ندارد؟ اظهار کرد: من قصد دارم، اما به پیشنهاد و متولی آن هم فکر می‌کنم و برایم مهم است؛ چراکه مدیر فرهنگی و تهیه کننده قابل، برایم از اهمیت بالایی برخوردار است. من ژانر پلیسی را خیلی دوست دارم و قادرم این ژانر را بسازم، اما شرایط مهم است. طرح‌هایی دارم و منتظرم شرایط فراهم شود و آن را کامل کنم.

نابسامانی در شبکه نمایش خانگی و سینما

فخیم زاده با اشاره با تجربه حضور در شبکه نمایش خانگی و بازی در سریال «دندون طلا» داود میرباقری، یادآور شد: در دو کار از شبکه نمایش خانگی به عنوان بازیگر و نه کارگردان حضور داشتم. ولی در جلساتی که در کانون تهیه‌کنندگان و کارگردانان داریم می‌بینم که در آنجا هم نابسامانی وجود دارد. نه فقط در تلویزیون که در سینما و نمایش خانگی هم این نابسامانی وجود دارد. الان اگر بخواهیم کار نمایش خانگی تولید کنیم، مسلما باید یک سرمایه‌گذار حضور داشته باشد، ولی اینکه چکار باید کرد نمی‌دانیم. در ارشاد می‌دانیم که باید پروانه ساخت بگیریم، مسیر مشخص بود؛ ولی در ساترا و نمایش خانگی کمی پیچیدگی وجود دارد و تکلیف پنهان و مغفول است. تا مسیر کاملا روشن نشود تمایلی ندارم در این حوزه کار کنم.

فخیم‌زاده در پایان گفت: چنین وضعیتی را در دهه‌ی ۶۰ و در دوران پایان جنگ شاهد بودیم. آن زمان تلویزیونی نبود، نمایش خانگی هم نبود و در سینما هم چنین بلاتکلیفی مشهود بود. اصلاح این وضعیت نیاز به تصمیم‌گیری در رده‌های بالا دارد و من معتقدم خود تصمیم‌گیران از بالا، به زودی در میان مدت به امر نمایش چه تلویزیون، چه نمایش خانگی و چه سینما توجهی ویژه می‌کنند و تکلیف همه چیز مشخص خواهد شد. تکلیف از رده بالا باید مشخص شود و کاری از مدیران درجه دو و سه برنمی آید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: مهدی فخیم زاده شبکه نمایش خانگی جذابیت خارج مدیران فرهنگی مدیریت فرهنگی فخیم زاده مدیر فرهنگی دو سال دیگر جوان گرایی کار نمایش درباره ی ی مدیران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۶۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مراسم اختتامیه هشتمین دوره جشنواره ملی طنز و رسانه «یادمان کیومرث صابری فومنی (گل آقا)» عصر امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در شهر فومن زادگاه گل‌آقا برگزار شد.

در این مراسم که با اجرای رضا رفیع برگزار شد و این طنزپرداز برنامه را با ذکر خاطراتی از روز‌های پایانی حیات مرحوم صابری فومنی آغاز کرد، تعداد زیادی از چهره‌های هنری و مدیران فرهنگی استانی و ملی همچون رسول نجفیان، احمد عربانی، امید مهدی‌نژاد، فرشاد مهدی‌پور، مهدی رمضانی، مهدی عرفاتی، محمدرضا خوشرو اسدالله عباسی و... حضور داشتند.

فرامرز مرجانی فرماندار فومن به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون ایستاد و در جایگاه میزبان این رویداد در سخنانی کوتاه به حاضران در جلسه خوش‌آمد گفت و سپس پیام تصویری محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای این رویداد به نمایش درآمد.

اسماعیلی در بخش‌هایی از سخنانش با اشاره به ارزش جایگاه طنز در جامعه ما گفت: طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه به صورتی است که مخاطب را درگیر کند. طنزپرداز با خنده نشاندن روی لب آسیب را مطرح می‌کند. جامعه ما دچار مشکلات اقتصادی است و این جامعه را عبوس نشان می‌دهد و طنز می‌تواند اخم‌ها را از چهره جامعه باز می‌کند.

نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز

وی با اعلام این مسئله که طنز در ایران پس از گل‌آقا جایگاه خود را از دست داده دست، با انتقاد از مدیران رسانه‌ای وزارت ارشاد گفت: از تلاش دوستان معاونت رسانه‌ای در حوزه طنز راضی نیستم. باید از روزنامه‌نگاران این حوزه حمایت کنیم و تلاش کنیم به حوزه طنز به صورت جدی‌تر بپردازیم. این مسئله را به عنوان یک مطالبه مطرح می‌کنم و امیدوارم بتوانم گزارش‌های فصلی در راستای پیشرفت این حوزه در کشور داشته باشیم.

اسماعیلی در انتهای سخنانش گفت: ما در وزارت فرهنگ اماده پشتیبانی کامل از طنزپردازان و نویسندگان این حوزه است و از متخصصان این حوزه درخواست دارم که ما را برای ارتقای وضعیت فعلی یاری کنند.

در ادامه مراسم عباس حسین نژاد دبیر دو دوره اخیر جشنواره «طنزپهل»  پشت تریبون قرار گرفت و با ارائه آماری در مورد این رویداد گفت: امسال تعداد آثار رسیده از سال گذشته بسیار بیشتر بود و امسال ۱۱۲۹ اثر به جشنواره رسید و امروز از ۲۰ نفر این دوستان تقدیر می‌شود. سال گذشته ما برگزیده ای از استان گیلان داشتیم ولی امسال این اتفاق نیافتاد و گیلانی ها از نظر ارسال آثار در کل کشور در رتبه ششم قرار گرفت و تهرانی‌ها بیشترین آثار را ارسال کردند. امسال ۱۲۱ رسانه نیز در این رویداد شرکت کردند و در مجموع ۴۴۸ اثر از رسانه‌های رسمی و ۶۸۱ اثر از رسانه‌های شخصی به ما رسید. 

وی با اشاره به سخنان وزیر ارشاد و درخواست برای توجه بیشتر به طنز گفت: دفتر طنز حوزه هنری توافقاتی با معاونت مطبوعاتی داشت تا آموزش طنز نیز به آموزش‌های حوزه رسانه در کشور اضافه شود و امسال شاهد اجرای این طرح خواهیم بود.

شیرین شدن کام مدیران با طنزهای تلخ

اسدالله عباسی استاندار گیلان دیگر سخنران این مراسم بود و ضمن خوشامدگویی به حضار مراسم گفت: شالیزارهای فومن همه چیز در خود پرورانده است. آنچه که نعمت و زیبایی‌های خداوند بوده به این شهر داده شده و شخصیت هایی مثل صابری فومنی، شیون فومنی (شاعر) و آیت الله بهجت نعمت‌های معنوی این خطه است.

وی با استقبال از نقد عملکرد خود گفت: ما از نقد استقبال می‌کنیم چون نقد سازنده باعث اصلاح امور می‌شود. بعضی از رسانه‌های خبری در استان گیلان فضای خوبی ندارند و نیاز به کمک دارند. ما دوست داریم افراد صاحب قلم در این رسانه‌ها سواد رسانه داشته باشند، چارچوبی تعیین کنند و کار ماندگاری را به یادگار بگذارند، همانطور که مرحوم صابری فومنی انجام داد. وقتی می‌بینیم در عرصه‌های مختلف رسانه‌ها می‌توانند آنچه را که در کف جامعه رخ می‌دهد انعکاس دهند و زبان مردم باشند بسیار مهم است که به آن‌ها توجه نشان دهیم. رسانه‌ها گاهی نیاز نیست صد صفحه مطلب بنویسند و می‌توانند با یک جمله یا یک عکس پیام را به مخاطب برسانند و دریافت کننده پیام هم می‌فهمد که زیر نظر رسانه‌هاست و باید بداند کارش در مواردی اشکال دارد. 

استاندار گیلان ادامه داد: با نقد و طنز تلخ گاه کام مدیران شیرین می‌شود. نکته مهم این است که یک جمله و کلمه بتواند تحولی ایجاد کند، تحولی که می‌تواند در عملکرد یا رویکرد هر مدیری تغییر ایجاد کند. در حقیقت باید فضا به سمتی برود که آحاد جامعه بتوانند از نتایج آن استفاده کنند. ما باید به دنبال قلم متعهد باشیم و این باید در رسانه‌های ما خود را نشان دهد. کسانی که سالیان سال در این حوزه کار کردند باید سوادشان را به نسل جوان و امروزی منتقل کنند. ما باید به فکر افزایش نشاط اجتماعی باشیم. کنشگران اجتماعی باید خوراک مورد نیاز جامعه را بررسی و مشخص کنند و از رسانه‌ها بخواهند در آن مسیر حرکت کنند.

این خبر در حال تکمیل است....

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نارضایتی وزیر ارشاد از وضعیت روزنامه‌نگاران حوزه طنز
  • «اسب قاتلین» ۲ اجرایی شد
  • نمایش «اسب قاتلین» دو اجرایی شد
  • تصمیم قطعی گزینه جذاب بایرن: فقط خارج!
  • علت عجیب برکناری باسوادترین مدیر صداوسیما
  • نمایش کولبران برای نخستین بار در تلویزیون
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • لیلا بلوکات با «خارشتر» به صحنه تئاتر می‌آید
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون