Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@21:34:50 GMT

تجربه‌های نو در نمایشگاه کتاب تهران

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۷۲۵۵

تجربه‌های نو در نمایشگاه کتاب تهران

نخستین عامل تفاوت نمایشگاه ۳۳ همزمانی حضوری و مجازی نمایشگاه است؛ یعنی مخاطبانی که به هر علت نمی‌توانند در نمایشگاه کتاب حضوری شرکت کنند به راحتی می‌توانند از بخش مجازی آن بهره ببرند.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پیش از شیوع ویروس منحوس کرونا نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سی‌ودو دوره به صورت حضوری برگزار شد؛ نمایشگاهی که هر ساله یک دهه از اردیبهشت‌ماه را به خود اختصاص می‌داد، کم‌کم پس از سی‌واندی سال جای خود را به خوبی میان مردم باز کرد و دیگر تبدیل به یک رسوم و آدابی شد که بهار هر سال مردم انتظار برپایی آن را می‌کشیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما شیوع این بیماری و به‌تبع آن تعطیلی بسیاری از فعالیت‌های مختلف فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی و… موجب شد علاقه‌مندان این رویداد ملی _ فرهنگی دو سال پیاپی شاهد برپایی آن از نزدیک نباشند و این بار مخاطبان به جای انتظار چند ماهه برای رسیدن به نمایشگاهی پراز کتاب در بهار، انتظاری چند ساله را به دوش کشند و تجربه‌ای نو را تجربه کنند؛ تجربه‌ای که راهی رو به سوی عدالت فرهنگی دارد.

اشاعه و همه‌گیری این بیماری از یک سو، پیشرفت روزافزون تکنولوژی از سویی دیگر و لزوم حرکت همزمان با توسعه فناوری‌های نو عاملی شد که نمایشگاه کتابی بر بستر اینترنت شکل بگیرد و به صورت مجازی برگزار تا عطش تشنگان کتاب و نمایشگاه کتاب برطرف شود؛ نمایشگاهی که وسعت و گستردگی ایران را دربر گرفت و بهمن‌ماه دو سال جای جای ایران با کتاب سبز شد.

در این نمایشگاه علاوه‌بر بهره مخاطبان از نمایشگاه کتاب کمکی هم به ناشران در فروش این کالای فرهنگی صورت گرفت و صنعت نشر ورود به عرصه جدید را همگام با پیشرفت تکنولوژی و فناوری در عصر حاضر تجربه کرد و سبب شد گامی رو به جلو داشته باشیم.

خوشبختانه این بیماری تحت کنترل قرار گرفت و به همین دلیل نیز مسئولان تصمیم گرفتند تا سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را (به صورت حضوری) برپا کنند؛ اما در کنار آن نیز تمهیدات لازم برای برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب اندیشیده شد.

چنین شد که سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کمی متفاوت‌تر از دوره‌های پیشین است و مخاطبان تجربه‌هایی نو را تجربه کردند؛ نخستین عامل تفاوت آن هم همان همزمانی حضوری و مجازی نمایشگاه است؛ یعنی مخاطبانی که به هر علت نمی‌توانند در نمایشگاه کتاب حضوری شرکت کنند به راحتی می‌توانند از بخش مجازی آن بهره ببرند.

هر فردی که در مصلی امام خمینی (ره) به کتابی از ناشری دسترسی پیدا کند، می‌تواند همان کتاب را از همان ناشر در نمایشگاه مجازی تهیه کند؛ ناشران حاضر در نمایشگاه نیز تفاوتی برای مخاطبان حضوری و مجازی خود قائل نیستند و هرکه هرچه را که بخواهد به هر طریقی می‌تواند تهیه کند و باکش نیست.

اما مزیت حضور در مصلی کمی به خرید مجازی از نمایشگاه غیر حضوری می‌چربد؛ آن هم تنها به این سبب که نمایشگاه کتاب سی‌وسوم پر است از برنامه‌های فرهنگی مناسب تمامی اقشار و همه گروه‌های سنی. برنامه‌هایی که مختص کتاب‌دوستان حاضر در مصلی تدارک دیده شده تا مخاطبان نمایشگاه از آن بهره‌مند شوند؛ از دیدار با مترجم و نویسنده گرفته تا نشست‌های فرهنگی مختلف با موضاعات متفاوتی که در سرای اهل قلم و سرای ملل و سرای آموزش و حتی در غرفه‌های ناشران برپا می‌شود.

برنامه‌های شاد و مفرح با محوریت کتاب برای کودکان هم مزیت دیگری به شمار می‌رود که در نمایشگاه حضوری قابل دسترس است؛ محلی که می‌توان به راحتی فرزندان را با کتاب آشنا کرد و لذت مطالعه را از همان اوان کودکی در وجودشان نهاد.

غرفه‌های اطلاع‌رسانی و باجه‌های الکترونیک اطلاع‌رسانی که از با ثبات‌ترین غرفه‌های نمایشگاه است، امسال نیز حضور پررنگی در کمک به مخاطبان دارد؛ اما دیگر مزیت این دوره که بیشتر به چشم می‌آید غرفه‌ای است برای معرفی کتاب و مشاوره برای مطالعه آثار پرمغز ناشران حاضر در نمایشگاه.

به‌طور کلی می‌توان گفت که سی‌وسومین نمایشگاه کتاب تهران از همان ابتدای تصمیم برای برگزاری رویکردی نوین را در پیش گرفت که نمونه‌های بارز آن را می‌توان در روند برپایی‌اش شاهد بود.

سیده فاطمه میرغیاثی منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نمایشگاه کتاب انتشار کتاب نمایشگاه کتاب تهران نمایشگاه کتاب کتاب تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در توییتی «یمن» را به عنوان مهمان ویژه این رویداد معرفی کرد.

رمضانی در صفحه توییتر خود چنین نوشت:

«علی رغم تلاش جامعه فرهنگی هند، نظر به ادامه محدودیت اتباع این کشور در ایران پس از عملیات وعده صادق و اتمام فرصت رفع محدودیت بعد از دیدار اخیر سفیر هند، حضور این کشور منتفی و یمن مهمان ویژه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خواهد بود»

صبح امروز در برخی رسانه‌ها خبر لغو حضور کشور هند در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در شرایطی که تنها ۱۰ روز به برگزاری این رویداد باقیمانده است منتشر شد. تقریباً چند ماه پیش خانه کتاب و ادبیات ایران به نمایندگی از صنعت نشر جمهوری اسلامی ایران حضور فعالانه را در نمایشگاه بین المللی کتاب هند داشت و در این نمایشگاه تفاهمنامه هایی برای حضور هند به عنوان مهمان ویژه و همچنین ایران به عنوان مهمان ویژه دور بعدی این نمایشگاه امضا شد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228627 برچسب‌ها کتابخوانی یمن

دیگر خبرها

  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب
  • نشر آموت با ۱۸۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • رسانه ملی با تمام توان در خدمت سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران است
  • یمن جایگزین مهمان ویژه نمایشگاه کتاب شد
  • «یمن» به جای «هند» مهمان ویژه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • هند به نمایشگاه کتاب تهران نرسید،‌ یمن جایگزین شد
  • یمن میهمان ویژه سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شد
  • تغییر در مهمان ویژه نمایشگاه کتاب / یمن جایگزین هند شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟