Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@22:54:24 GMT

ایران - آمریکا دومین دیدار حساس تاریخ جام جهانی

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۵۷۵۶۳

ایران - آمریکا دومین دیدار حساس تاریخ جام جهانی

هواداران فوتبال برای تماشای برترین بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، لازم نیست تا مرحله حذفی منتظر بمانند. بازی‌های جذاب خوبی هم در مرحله گروهی انجام می‌شود. در فوتبال ملی بیش‌تر رقابت‌های حساس به خاطر شرایط جغرافیایی ایجاد شده است. به عنوان مثال، مکزیک و ایالات متحده به عنوان همسایه هم رقابت شدیدی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور مشابه، برزیل و آرژانتین نیز این‌طور هستند.

در جام جهانی نیز رقابت‌هایی وجود دارد که صرف نظر از جایگاه و عملکرد تیم‌ها به عنوان دیداری جذاب و برتر یاد می‌شود که حساسیت زیادی دارد.

دیدار‌های حساس قاره‌ای در جام جهانی

۱- آرژانتین - انگلیس

برای اهمیت این دیدار به سال ۱۹۸۶ نگاه نکنید. دیگو مارادونا دو گل معروف تاریخ جام جهانی را در یک بازی به ثمر رساند. گل "دست خدا" باعث عصبانیت بازیکنان انگلیس شد. سپس، چهار دقیقه بعد، مارادونا "گل قرن" را به ثمر رساند و در میان مدافعان انگلیس رقصید و توپ را وارد دروازه کرد و در پایان نیز قهرمان شد. دو تیم در حذف یکدیگر از جام جهانی در سال‌های ۲۰۰۲، ۱۹۹۸، ۱۹۸۶ و ۱۹۶۶ نقش داشتند.

۲. آمریکا - ایران

بسیاری از حساسیت‌های این دیدار از جنبه سیاسی این دو کشور سرچشمه می‌گیرد. روابط خصمانه ایران و ایالات متحده پس از انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹، دیدار دو کشور در سال ۱۹۹۸ را مهم کرد.

ورلد ساکر در ادامه مدعی شد: در واقع مقامات ایرانی به بازیکنان‌شان دستور داده بودند منتظر بمانند تا اول آمریکایی‌ها با آن‌ها دست بدهند. این در حالی است که ایران قبل از مسابقات به عنوان "تیم B" انتخاب شده بود که به همین خاطر می‌بایست ایرانی‌ها قبل از بازی با ایالات متحده دست بدهند.

برد ایران در سال ۱۹۹۸، آمریکا را از جام جهانی حذف کرد. دو کشور در جام جهانی ۲۰۲۲ در یک گروه دوباره به مصاف هم می‌روند.

۳. برزیل مقابل سوئد

صرفاً بر اساس تعداد دفعاتی که این دو کشور بازی کردند، مطمئناً این یک رقابت حساس است. از رکورد هفت بازی این دو کشور در جام جهانی، سوئد هیچ بردی نداشته است. این در حالی است که برزیل پنج برد و تنها دو تساوی دارد. معروف‌ترین آن برد‌ها در سال ۱۹۵۸ در استکهلم به دست آمد. یک پدیده ۱۷ ساله به نام پله مقابل میزبان در فینال هت تریک کرد تا برزیل اولین قهرمانی خود را در بین پنج قهرمانی جام جهانی به ارمغان آورد.

۴. ایتالیا مقابل برزیل

این دو تیم پنج بار در جام جهانی با هم بازی کردند. علاوه بر این، دو مورد از این دیدار‌ها در فینال جام جهانی رخ داد. در هر دو بازی برزیل ایتالیایی‌ها را شکست داد.

۵. نیجریه مقابل آرژانتین

این دو تیم پنج بار در بزرگ‌ترین تورنمنت این ورزش بازی کردند. اخیراً، در سال ۲۰۱۸ بازی دو تیم برگزار شد. در حالی که کرواسی قبلاً در صدر گروه قرار داشت، نیجریه و آرژانتین برای رسیدن به مرحله یک هشتم نهایی با هم دیدار کردند. در نهایت مارکوس روخو در دقیقه ۸۶ آلبی سلسته را به مرحله حذفی برد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تیم ملی جام جهانی جام جهانی دو کشور دو تیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۷۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)

ماشاالله قصاب از جمله نام‌هایی است که با ماجرای اشغال سفارت آمریکا گره خورده و پس از فعالیت‌های پر حرف و حدیثی در ابتدای انقلاب به یکباره کمرنگ و ناپدید شد. برخی خبرها حاکی از درگذشت او در دهه‌ی نود است.

مهدی یزدانی خرم، نویسنده، در صفحه‌ی اینستاگرام خود نوشت:

یک لُمپنِ مرموز گم شده… به ماشاالله قصاب مشهور بود. مردی که نه کسی از گذشته‌اش خبر داشت نه فهمید چه به سر او آمد. اما در خاطرات آدم‌های اول انقلاب ۵۷ بعید است نام‌اش نیامده باشد.

به گزارش انصاف نیوز، یکی از مرموزترین چهره‌هایی که کمتر از یک سال بر میل خود راند و بعد گم شد!. می‌گویند فریدون فروغی فقید آن ضدابتذالِ کبیر ترانه‌ی «حقه» یا همان «مشتی ماشالا» را درباره‌ی او خوانده که پر ‌ی‌راه هم به نظر نمی‌رسد. در غورم در تاریخ پی تمام گم‌شده‌ها می‌گردم. اما برخی از این گم‌شده‌ها چنان پررنگ بوده‌اند که شاید نباید گم می‌شده‌اند، نمونه‌اش همین جناب که عکس‌اش را کنار سالیوان آخرین سفیر آمریکا در ایران می‌بینید. ماشاالله کاشانی‌خواه.

در فضای وب چیز چندانی درباره‌اش وجود ندارد. همین‌که از ۲۵ بهمن تا اواخر تابستان سال ۵۸ مامور کمیته‌ی حفاظت از سفارت آمریکا می‌شود. در ماجرای دستگیری محمدرضا سعادتی که برای شوروی کار می‌کرد نقش ایفا می‌کند و بعد بیرون‌راندن‌اش از سفارت (با سالیوان خیلی دوست شده بوده)! به دستگاه خلخالی می‌رود در حوزه‌ی موادمخدر. اما ماشاالله خود اهل بخیه یا دقیق‌تر «بخیه‌ها» بوده. جوری که نوشته‌اند «خلخالی از دست او به تنگ آمده‌بود»!

او رقیب محمد گاوی‌نامی بوده که خود را به چریک‌های فدایی منتسب می‌کرده و می‌خواسته سفارت آمریکا را در ۲۵ بهمن ۵۷ فتح کند که یزدی دست‌به‌دامن قصاب می‌شود و خب قصاب گاو را زمین می‌زند و پیروز میدان می‌شود.

تاریخ پر است از آنان که از ناکجا آمدند اما حسابی اسب خود راندند. ماشاالله شد محبوب سفارت. پول می‌گرفت برای ویزاگرفتن. رشوه می‌گرفت برای ردکردن کسانی‌که می‌خواستند از ایران بروند. او کاسب ترس، اضطراب و بی‌نظمی‌ای بود که درش می‌تازاند. جالب این‌که او «نفوذ» داشت و حتا وقتی ثابت شد در چند ماه قدرت چه‌ها کرده و بحث محاکمه‌اش پیش آمد، گم شد.

مثل «زهرا خانم» آن زن انقلابی عاشق قطب‌زاده که ناگهان غیب شد. قصاب مرموز بود. چون از سویی صرفن عربده‌کش نبود و از سویی دیگر اهل آرمان و ایده‌ئولوژی. تشنه‌‌ی دیده‌شدن بود. چهل‌و‌سه سال از گم شدن یا دقیق‌تر ناپدیدشدن‌اش می‌گذرد. مُرده؟ در گوشه‌ای کهنسال مشغول طی روزگار است؟ کشته شده؟ معلوم نیست و احتمالن معلوم هم نخواهدشد.

اما این مردِ زورمند با دارودسته‌اش در میانه‌ی تاریخِ ما چه می‌کرد؟ چگونه رابطی شد بین آمریکایی‌ها و روس‌ها؟ چه‌گونه توانست مشتی ماشالای نوبری شود که گاو زمین بزند و بعدها از هر کس بپرسند بگوید «چیز چندانی از او نمی‌داند». قصاب‌ها تاریخ نمی‌سازند اما می‌توانند برده‌گانی شوند که تاریخ می‌خواهدشان…

محمد رحمانی، نویسنده در کامنتی برای این پست آقای یزدانی خرم نوشته است: مدتی در دهه‌ی شصت زندانی شده بود. هنگامی که در دهه‌ی نود به سراغش رفتم گفتند فوت شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جام جهانی تیراندازی| پایان کار نمایندگان ایران در تپانچه
  • عارف غلامی به بازی حساس رسید
  • تیم رباتیک فرزانگان ۴ تبریز به جام جهانی هلند راه یافت 
  • نیمار خبر خوش را به هواداران داد
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • تمدن ایرانی-اسلامی از عرصه جهانی حذف‌شدنی نیست
  • ترکیب استقلال برای دیدار با تراکتور
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • رمزگشایی ناقص از یک ملاقات تاریخ ساز
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران