Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال سیاست‌های متزلزل اقتصادی محمد بن سلمان، خزانه دولتی عربستان سعودی با مالیات شهروندان تامین می‌شود که این امر خشم شهروندان سعودی را به دنبال داشته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی  با وضع مالیات‌های گزاف علیه شهروندان،  خزانه دولتی را پر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سعودی لیکس، از زمان راه اندازی چشم انداز 2030، بن سلمان برای پوشاندن شکست اقتصادی خود،  به جیب شهروندان با وضع مالیات‌های گزاف  متوسل شده است که این مالیات در سال 2020 به حدود 80 میلیارد دلار رسید.

از جمله برجسته‌ترین خدمات و کالاهایی که محمد بن سلمان بر آنها مالیات وضع کرد، می‌توان به مواد غذایی، اجاره املاک تجاری، حمل و نقل ، آموزش خصوصی و مراقبت‌های بهداشتی در مراکز خصوصی اشاره کرد. این مالیات‌ها همچنین شامل بخش نفت و مشتقات نفتی، خدمات ارتباطی و الکترونیکی، بیمه سلامت و ...  می‌شود.

علاوه بر این،  مالیات بر فروش سایر دارایی‌های تجاری، فروش املاک مسکونی و تجاری و بسیاری از خدمات دیگر نیز  اعمال می‌شود.

ناظران تاکید می‌کنند که با وجود اعمال همه این مالیات‌ها بر شهروندان، خدمات ارائه شده به آن‌ها همچنان ضعیف است و  تورم در این کشور در حال افزایش است.

علیرغم دوبرابر شدن درآمدهای نفتی در این کشور و ارقام بی سابقه، نارضایتی سعودی‌ها از ادامه تحمیل مالیات‌های گزاف توسط مقامات سعودی  افزایش یافته است.

داده‌های رسمی از قیمت نفت عربستان نشان می‌دهد که  هر بشکه نفت در سه ماهه اول سال 2022 به 131.13 دلار رسیده است.گزارش ماهانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت نشان داد که تولید نفت عربستان سعودی از مرز 10 میلیون بشکه گذشت و ارزش صادرات نفت این کشور را به 255 میلیارد دلار رساند.

بر اساس گزارش موسسه مالی بین‌المللی، به ازای هر 10 دلار افزایش قیمت هر بشکه نفت، عربستان سعودی سالانه 40 میلیارد دلار اضافی درآمد خواهد داشت و در حال حاضر قیمت هر بشکه نفت همچنان بالاست. از سوی دیگر بودجه دولتی در درآمدهای غیرنفتی (مالیات بر ارزش افزوده کالا و خدمات - مالیات بر درآمد شرکت‌ها و تسهیلات خارجی - عوارض گمرکی) عربستان سعودی با حدود 930 میلیارد ریال بالاترین درآمد نفتی تاریخ را به خود اختصاص داده است.

رویترز: انتقال قدرت در عربستان قریب‌الوقوع استعربستان ممنوعیت سفر اتباعش به ایران را تمدید کرد

برآوردهای اقتصاددانان نشان می‌دهد که درآمدهای غیرنفتی در عربستان طول سال 2022 نسبت به سال گذشته رشد بیشتری خواهد داشت. با این حال، با توجه به بهبود اقتصادی عربستان سعودی، مالیات بر ارزش افزوده برکالاها از مواد غذایی تا قیمت داروها و خدمات ارائه شده 15 درصد افزایش می‌یابد. همچنین قیمت بنزین به سطح بالایی رسیده است. بدین ترتیب بسیاری از کارشناسان تعجب می‌کنند که  پول نفت و مالیات‌ها کجا می رود.

تورم در عربستان سعودی در آوریل گذشته برای بیست و هشتمین ماه متوالی افزایش یافت. افزایش تورم در ماه گذشته، ناشی از افزایش قیمت حمل و نقل، با 4.6 درصد، به دلیل بنزین است که 9.5 درصد افزایش یافت.

نرخ تورم در بخش مواد غذایی کماکان در سطح بالایی باقی مانده که احتمالا بخشی از آن به خاطر قرنطینه‌ها و تمایل مردم برای ذخیره‌سازی گسترده این اقلام است و پیش بینی می‌شود که با توجه به اجرایی شدن لایحه افزایش مالیات بر ارزش افزوده، نرخ تورم در سطح بالای فعلی بماند.

محمد بن سلمان برای بررسی شفاف و واقعی اوضاع بر عدم دخالت کارشناسان ذیربط در این امور تکیه کرد، از این رو برخی از کارشناسان اقتصادی مانند «عصام الزامل» به گونه‌ای صحبت کردند که پرده از ابهام برداشتند.

الزمیل اعلام کرد که  عربستان به کدام سو می‌رود و چه شخصی کورکورانه آن را رهبری می‌کند که به دلیل فساد آن هیچ پیشرفتی حاصل نشده است. الزمیل بعد از انتقاد از دولت و سیاست اقتصادی متزلزل آن بازداشت شد.

عربستان با مشکلات زیادی به دلیل افزایش بیکاری، درآمد کم کارگران مواجه  است. این امر باعث اعتراض بسیاری از کارگران و بیکاران در شبکه‌های اجتماعی شده است.

مقامات سعودی همچنین برای تامین هزینه‌های جنگ یمن به افزایش مالیات‌ها و تعرفه‌های خدمات عمومی و کاهش یارانه‌های مشتقات نفتی و خدمات اساسی که تأثیر آشکاری بر اقتصاد این کشور دارد روی آوردند که در نهایت منجر به افزایش هزینه‌های زندگی برای شهروندان سعودی شده و اعتراض آنها را برانگیخت.

مجله فوربس در اواخر سال 2021 در گزارشی تحت عنوان «سرمایه‌گذاری‌های خارجی در عربستان سقوط می‌کند» اعلام کرد که علاوه بر سرمایه گذاری‌های خارجی، سرمایه گذاری‌های داخلی در عربستان نیز طی سال‌های گذشته به شکل قابل توجهی پسرفت کرده است.

آخرین آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی عربستان نشان می‌دهد که سرمایه گذاری مستقیم خارجی در این کشور در سه ماهه سوم سال 2021 بالغ بر 1.75 میلیارد دلار بوده که در مقایسه با 3 ماهه دوم این سال کاهش چشمگیری داشته است؛ چرا که در سه ماهه دوم سال 2021 میزان سرمایه‌گذاری خارجی در عربستان به 13.8 میلیارد دلار می‌رسید.

اعتراضات ملت سعودی از همه فرقه‌ها علیه رژیم سعودی در حال گسترش است. رژیم سعودی در گذشته افراد منحصر به فردی را سرکوب می‌کرد، اما امروز سرکوب‌گری این رژیم همه اقشار فرهنگیان، شاهزادگان، مبلغان، روحانیان و حتی کودکان و زنان را در برگرفته است و اقدامات آل‌سعود باعث ایجاد جنبش‌های جدیدی در خارج و داخل کشور علیه این رژیم می‌‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آل سعود بن سلمان اخبار عربستان سعودی آل سعود بن سلمان اخبار عربستان سعودی عربستان سعودی محمد بن سلمان سرمایه گذاری میلیارد دلار مالیات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۸۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال‌های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم، اما توسعه گسترده پهپاد‌ها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می‌تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می‌کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشور‌های گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آن‌ها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می‌رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته‌ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه‌ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی‌ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می‌شود: اگر موافقت کند، می‌تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می‌کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی‌رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط