Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی رزاق کریمی در مستند جدید خود سراغ ۱۰ چهره سرشناس فرهنگ و ادب ایران رفته و مستند پرتره از آنان ساخته است. نخستین قسمت آن امشب پخش خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه مستند «چونان سرو» تولید جدید شبکه مستند سیماست که آماده پخش از این شبکه می‌شود. این مجموعه به تهیه‌کنندگی مصطفی رزاق کریمی و کارگردانی گروهی از مستندسازان تولید و آماده پخش از تلویزیون شده است و یکشنبه‌ها ساعت 21 از تلویزیون پخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رزاق‌ کریمی درباره سوژه این مجموعه 10 قسمتی توضیح داد و گفت: «چونان سرو»، مجموعه مستندهای پرتره‌ از چهره‌های شاخص فرهنگ و ادبیات کشورمان است. البته توجه من به این موضوع خاص به سال‌های گذشته برمی‌گردد، چرا که سال‌ها پیش مستندهای پرتره‌‌ای در اتریش و ایران ساخته‌ام.

وی اضافه کرد: معتقدم که ما خیلی زود تاریخ را دفن و چهره‌های ماندگار کشورمان را فراموش می‌کنیم. به همین دلیل است که نسل جوان ما شناخت کمی از مفاخر فرهنگی کشورمان دارند. در مجموعه مستند چونان سرو تلاش کردیم این مشاهیر فرهنگی را معرفی کرده و ناگفته‌هایی از زندگی، فعالیت و اثرگذاری اجتماعی آنان را در قالب فیلم مستند به مخاطبان خود ارائه بدهیم.

رزاق کریمی با اشاره به ایده ساخت این مجموعه گفت: پیشنهاد ساخت مجموعه «چونان سرو» را خودم به شبکه مستند ارائه کردم، چرا که احساس می‌کنم شخصیت‌های فرهنگی ما در حوزه فرهنگ و ادبیات مغفول مانده‌اند. از این رو لازم است آنان را به عموم مردم و به ویژه نسل جوان معرفی کرد.

این مستندساز درباره توجه ویژه به ساخت مستند پرتره در کارنامه کاری‌اش گفت: وقتی که سینمای مستند برایم جدی‌تر شد، فعالیت زیادی برای تولید مستندهای پرتره از شخصیت‌های مختلف کردم و تجربیات خوبی در این حوزه برایم رقم خورد؛ احساس می‌کنم که بیننده سینمای مستند علاقه‌مند به تماشای فیلم پرتره است. بنابراین باید مستندهای پرتره بیشتری درباره شخصیت‌های فرهنگی ایرانی ساخته شود، چرا که کشورمان شخصیت‌های فرهنگی بسیار خوبی دارد.  

وی ادامه داد: به نظرم ساخت مجموعه‌ای مانند «چونان سرو» نیاز امروز سینمای ماست، چرا که باید بزرگان این کشور که در علم و فرهنگ شاخص بودند به عموم مردم و به ویژه نسل جوان معرفی شوند.

تهیه‌کننده مجموعه «چونان سرو» سوژه‌های این مستند را معرفی کرد و گفت: در این مجموعه، مستند پرتره‌هایی درباره چهره‌های ماندگار ایران از جمله محمدعلی اسلامی‌ندوشن، شهریار، دکتر شهیدی، علامه قزوینی، دکتر محمد معین، نیما یوشیج، غلامحسین بنان، ملک الشعرای بهار، غلامحسین امیرخانی (هنرمند خوش‌نویس) و دکتر سیدمحمدحسین مبین ساخته شده است. این افراد کسانی‌اند که در حوزه‌های مختلف به کشورمان خدمت کردند. برای مثال دکتر مبین پزشک، بنیانگذار آسایشگاه جذامیان بابا باغی و نیز از اهالی قلم است که به جهت فعالیت‌های گسترده برای درمان و ریشه‌کنی بیماری جذام در ایران، از وی به عنوان «پدر جذامیان ایران» یاد می‌کنند. البته در گذشته فروغ فرخزاد هم فیلم مستند «خانه سیاه» را درباره این شخصیت ساخته بود.

رزاق کریمی درباره همکاری خود با مستندسازان جوان در این مجموعه گفت: برایم بسیار مهم بود که در ساخت چنین اثری از مستندسازان جوان‌ دعوت به همکاری کنم. جوانانی که شاید به خاطر تبلیغات سوء، فرهنگ کشورشان را به خوبی نمی‌شناسند. بدون شک مشارکت آنان در ساخت چنین اثری باعث می‌شود با فرهنگ غنی کشورمان بیشتر آشنا شوند. به همین دلیل از مستندسازان جوان که ذهن جوان‌تری دارند، کمک گرفتم. اشتیاق آنان به معرفی فرهنگ ایران واقعاً توجه مرا جلب کرد. هم‌چنین از شبکه مستند خواهش کردم که زمان بیشتری در اختیار ما بگذارند تا بتوانیم کارهای بهتری را تولید کنیم که البته شبکه نیز واقعا از ما حمایت کرد.

وی تأکید کرد: کارگردان‌هایی که در تولید این مجموعه مرا همراهی کردند، عبارتند از: قربانعلی طاهرفر، عطیه زارع، حنیف شهپرراد، مریم طالبی انارکی و ... .

رزاق کریمی با اشاره به روند تحقیق و پژوهش در این مجموعه گفت: تحقیق و پژوهش عمیقی برای این مستندها انجام شد. البته من هم پیشنهاداتی در این موضوع داشتم و امیدوارم مستندهای خوبی تولید شده باشد.

او درباره شیوه روایت این مجموعه توضیح داد: براساس نتیجه‌ای که از پژوهش فیلم‌ها به دست آمد، تصمیم گرفتیم که شیوه روایت چگونه باشد؛ مشکل جدی مستندسازی در ایران این است که دسترسی به تصاویر آرشیوی سخت است و تصاویر آرشیوی کمی از مشاهیر و افراد برجسته در اختیار داریم. البته در این مجموعه از تصاویر آرشیوی هم استفاده کرده‌ایم. علاوه براین، گفت‌وگوهای خوبی با نزدیکان هر سوژه از سوی کارگردان‌ها انجام شد تا حرف‌های جدیدی به گوش مخاطبان رسانده شود.

پرتره محمدعلی اسلامی ندوشن امشب در تلویزیون

براساس این گزارش، این مجموعه امشب با پرتره‌ای از محمدعلی اسلامی ندوشن ادیب، مترجم و استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی روی آنتن می‌رود.   

در این مستند پرتره چهره‌هایی چون امیربانو کریمی چهره ماندگار زبان و ادب فارسی و استاد دانشگاه تهران، منصوره اتحادیه تاریخ‌نگار برجسته و استاد بازنشسته دانشگاه تهران و امیراسماعیل آذر ادیب و مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات درباره جایگاه و اهمیت «اسلامی ندوشن» در سپهر علمی و فرهنگی ایران و جهان سخن گفته‌اند.

مصطفی رزاق کریمی تهیه‌کنندگی مجموعه مستند «چونان سرو» را برعهده داشته و سعید وزیری نیز مجری طرح است.

مستند "دومینو" دور از غرض‌ورزی ساخته شده‌است/ اطلاعات موثقی درباره واردات غذای سگ نداریمغذاهای "سبز ایرانی" در "سفره‌خانه" شبکه مستند؛ بدون گوشت اما پروتئین‌دار!

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فرهنگ و هنر تلویزیون مستند فرهنگ و هنر تلویزیون مستند مستندهای پرتره اسلامی ندوشن مجموعه مستند مستند پرتره شبکه مستند رزاق کریمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۸۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفتگویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر گفت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.

آنگونه که ایلنا روایت کرده، رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: علیرغم برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.

رئیسی دیدارهای صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار داشت: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه‌ همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به ۱۰ میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه در دیدارهایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت ۱۰ میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد. همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.

رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود. بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی ـ مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.

رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل باشد.

رئیس دولت سیزدهم همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مسئله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاوردهایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل بود. منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

27218

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899379

دیگر خبرها

  • مربی سرشناس عاشق هندوانه‌های ایران شد | از اینکه ایرانی‌ها کنار غذاهایشان خیارشور می‌گذارند تعجب کردم!
  • پیام محمدعلی اسلامی ندوشن به خاتمی چه بود؟ / شاهنامه نمی گذارد ایران در خواب غفلت باقی بماند / ادیبان و فیلسوفان بزرگی که عامل تهاجم فرهنگی اعلام شدند
  • دختران حق دارند شادی کنند/ همه هجمه دشمن روی دختران ایران است
  • نخستین حلقه‌ مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر رونمایی شد
  • روایت رئیسی از محدودیت های امنیتی برای حضورش در برخی اجتماعات پاکستان /برق آبی سریلانکا از سوی شرکت ایرانی با تکنولوژی پیچیده اجرا شده است
  • رونمایی از مستند روایی «معجزه مادری» در بوشهر
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • چرا سعدی شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!