Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت رئیسه مجلس در برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتگو در خصوص مقابله با ریزگرد‌ها با اشاره به تذکراتی که در دولت قبل در خصوص ریزگرد‌ها داده شد، اما به آن توجه نمی‌شد، گفت: اگر به آن اخطار‌ها و تذکرات توجه می‌شد، شاید بحران ریزگردها، امروز فراگیر نمی‌شد و بیش از ۱۰ الی ۱۲ استان درگیر آن نمی‌شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به گفته کارشناسان محیط زیست، تغییر اقلیم، کمبود بارش و خشکسالی، کاهش پوشش گیاهی، خشک شدن دریاچه ها و تالاب ها، سدسازی و در نهایت بیابان زایی از عوامل اصلی بروز و گسترش این پدیده هستند.

از گذشته برای مقابله با ریزگردها در کشور، کاشت درخت و مالچ پاشی در دستور کار بود، اما این اقدامات هم کافی نبوده است.

جمعه ۱۹ فروردین تهران با شاخص آلودگی ۵۰۰ وضعیت نابسامانی را در کیفیت هوا پشت سر گذاشت و سرپرست مرکزملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که «پروژه سدسازی ترکیه موسوم به «گاپ» عملأ بخش اعظمی از حق‌آبه دجله و فرات را قطع می‌کند و زمین‌هایی که بر اثر قطع حق‌آبه به منشا گرد و غبار تبدیل شده‌اند، با وزش ضعیف‌ترین بادهای عمودی و افقی گرد و غبار را به کشور ما می‌آورند.»

تاریخ شروع شکل‌گیری توده ریزگردی، چهارشنبه ۱۷ فروردین و محل ابتدایی شروع آن بخش‌هایی از کشورهای همسایه غربی بود که با افزایش سرعت باد به داخل ایران حرکت کرد. 

هفته پیش هم شاخص آلودگی هوا در تهران به حدود 273 رسید و باعث شد تا ادارات، مجلس و مراکز آموزشی با تعطیلی یا وقفه مواجه شوند.

احمد وحیدی وزیر کشور در جریان سفر رئیس جمهور و هیات دولت به ارومیه درباره مشکل ریزگردها گفت:«منشاؤ این ریزگردها کشورهای همسایه است. رفع معضل ریزگردها دغدغه مردم و دغدغه دولت است و رییس جمهور نیز در همین راستا برای حل و فصل این معضل به رییس سازمان حفاظت محیط زیست دستور ویژه رسیدگی را صادر کردند.»

 اما به گفته مجتبی یوسفی، متاسفانه در فضای مجازی ویدیویی منتشر شده تا نشان دهند ریزگرد‌ها به صورت عمدی از کشور عراق و سوریه وارد ایران می‌شود، ولی به طور کل دروغ است؛ ریزگرد‌ها به دو بخش با منابع خارجی و داخلی تقسیم می‌شوند؛ ریزگرد‌هایی که منشاء خارجی دارند از کشور‌هایی مانند عراق، سوریه، اردن و حتی بعضی وقت‌ها از عربستان وارد کشور می‌شوند.

عضو هیئت رئیسه مجلس در ادامه درباره منشاء داخلی ریزگرد‌ها گفت و گفت: این ریزگرد‌ها به دلایلی از جمله خشکسالی و سیاست‌های غلط آبی و انتقال آب از سرشاخه‌ها و همچنین عدم تعیین حق آبه برای تالاب شادگان، هورالعظیم و دیگر تالاب‌های جنوب استان خوزستان است.

گفتنی است، مقرر شده در خردادماه جلسه‌ای با حضور سفرای کشور‌های منطقه از جمله عراق، اردن و سوریه در تهران برگزار شود.

در تیر ماه نیز جلسه‌ای در سطح وزاری این کشور‌ها جلسه‌ای در خصوص مقابله با ریزگرد‌ها صورت بگیرد.

عضو هیئت رئیسه مجلس در پایان با بیان اینکه تا ریزگرد‌ها به تهران نرسیده بود، کسی گله به حق مردم را نمی‌شنید گفت: به دلیل سوء مدیریت و نگاه بخشی به شرق کشور شد، بومی‌های منطقه به دلیل تغییر اکو سیستم به شهر‌های دیگر مهاجرت می‌کنند. این هشدار را می‌دهیم که در غرب کشور نیز ممکن است این اتفاق رخ دهد. خوزستان با ۱۷ و نیم میلیون تن تولیدات محصولات باغی و زراعی از جمله یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم رتبه یک کشاورزی کشور است و اگر به این موضوع ریزگرد‌ها و تغییرات اقلیمی توجه نکنیم، امنیت غذایی کشور را به خطر می‌اندازیم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ریزگردها و گردو غبار ریزگردهای خوزستان ریزگرد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۵۸۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریزگردها به ترکیه رسیدند

روزنامه «حریت دیلی» در گزارشی از این پدیده طبیعی نوشت: بادهای داغ از سمت لیبی به نواحی غربی ترکیه رسیده و شهرهایی از جمله استانبول، ازمیر، آنتالیا، بولو، تکیرداغ و موغلا (موغله) را فراگرفته است.

در این گزارش آمده است افزایش سطح ذرات معلق که توسط «شبکه ملی پایش کیفیت هوا» در ترکیه نظارت می‌شود، در این مناطق مشاهده شده و اندکی از استانداردهای سازمان جهانی بهداشت فراتر رفته است.

کارشناسان می‌گویند این رویدادهای جوی ناشی از انتقال ماسه و گرد و غبار بر اثر وزش بادهای شدیدی است که عمدتا از صحرای آفریقا سرچشمه می‌گیرد.

پیش‌بینی می‌شود این تاثیر جوی تا اواخر امروز (جمعه) کاهش یابد با این حال تا دو روز دیگر در مناطق ساحلی و جنوب شرقی آناتولی ادامه خواهد داشت.

با این حال شبکه ملی پایش کیفیت هوای ترکیه اعلام کرد در استانبول به دلیل وزش باد، غلظت این ریزگردها افزایش نخواهد یافت و سلامت شهروندان را تهدید نمی‌کند.

این در حالی است که خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از شهردار استانبول گزارش داد در برخی از محله‌های این شهر افت کیفیت هوا نگران کننده است و به ساکنان توصیه می‌شود تا بهبود شرایط از پیک نیک و هر گونه فعالیت ورزشی در فضای باز خودداری کنند.

کارشناسان همچنین توضیح می‌دهند افزایش چنین پدیده‌های اقلیمی در خاورمیانه و جنوب غرب آسیا ناشی از تغییرات آب و هوایی است و احتمالا در آینده، مناطق غرب و جنوب ترکیه را بیشتر تحت تاثیر قرار خواهد داد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است
  • رئیسی: جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • وضع برخی جاده‌های شرق اصفهان در بدترین شرایط است
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند
  • نظر دولت رئیسی درباره ریاست مجلس آینده از زبان معاون پارلمانی /کرسی های نمایندگی تهران اهمیت زیادی دارد
  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی