Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا، بهرنگ اکرامی در نشست بررسی تکثیر یوزپلنگ آسیایی درباره سزارین «ایران» یوزپلنگ در اسارت افزود: کدام متخصص گفته که نباید سزارین صورت می گرفت؟ اگر از یک مرجع علمی باشد قابل پذیرش است اما اینطور نیست چون در آن فرایند احتمال تلف شدن مادر و توله‌ها زیاد بود. 

وی اظهارداشت: هیچ کدام از آنهایی که در این زمینه اظهار نظر کردند متخصص و جراح حیات وحش نبودند چون هیچ فردی در کشور تجربه زایمان یوزپلنگ را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اکرامی اضافه کرد: با چند نفر در مراکز تکثیر مشورت کردیم که علایم زایمان گربه سانان چگونه است و اطلاعات فنی خوبی تهیه کردیم و زمانی که زایمان آغاز شد از استاندارد هم فراتر رفتیم.

دامپزشک معتمد سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: یوزپلنگ مادر از هشت صبح وارد مرحله دوم زایمان شد؛ این مرحله ای است که دیگر روند زایمان دست مادر نیست بلکه رحم خودش با انقباض و انبساط توله را به سمت کانال هدایت می کند و در این مرحله، توله باید در مدت نیم تا یک ساعت از کانال خارج و متولد شود وگرنه تلف می‌شود.  

وی ادامه داد: در این مرحله باید ترشحات رحمی و آب ناشی از پاره شدن کیسه مشاهده شود که در این مرحله دیده نشد همچنین یکی از توله‌ها در کانال چرخیده بود و اگر تا ۲ ساعت دیگر زایمان صورت نمی‌گرفت توله‌ها می‌کردند بنابراین جراحی انجام شد.  

اکرامی درباره اینکه محل جراحی آن عفونت کرده است اظهارداشت: جراحی سزارین یک جراحی تهاجمی است بنابراین فردی می‌تواند در این زمینه نظر دهد که در جراحی حضور داشته باشد بنابراین می‌توانند نظر خود را بگویند اما نمی‌توانند بگویند جراحی بد بوده است. جفت بعد از جراحی خودش از رحم خارج شد و این یعنی زایمان و جراحی موفقیت آمیز بوده است.  

وی اظهارداشت: بعد از جراحی آنتی بیوتیک لازم تجویز شد؛ برخی آنتی بیوتیک‌ها با یکبار تزریق تا سه روز اثر دارد و بعد از آن هم آنتی بیوتیک خوراکی آغاز شد و چون حیوان تقریبا دستی است به بوی آنتی بیوتیک هم حساسیت نشان نداد. اگر جراحی بد باشد در مدت ٧٢ ساعت بدحالی خودش را نشان می دهد اما یوزپلنگ بعد از ۴٨ ساعت اولین وعده غذایی خود را گرفت و اکنون نیز وارد فضای پنج هکتاری شده است.  

دامپزشک معتمد سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: هفته آینده کارشناس خارجی به کشور می‌آید تا رحم «ایران» سونوگرافی شود و وضعیت رحم برای بارداری بعدی مشخص می‌شود.  

اکرامی درباره لمس کردن توله ها گفت: توله‌ها را زمان زایمان بدون دستکش لمس نکردم عکسی که منتشر شد مربوط به ۴٨ ساعت بعد از عملیات معرفی به مادر بود، در حالیکه یک دست استریل بسیار بهتر از یک دستکش آلوده است.  

وی اظهارداشت: شیر آغوز حیوان بلافاصله بعد از زایمان گرفته و به توله‌ها داده شد، بر خلاف تصور که گفته می شود آغوز تا مدت‌ها جذب می شود، فقط ۶ ساعت اول بهترین زمان جذب است که آن زمان هم به توله ها داده شد.  

اکرامی افزود: در معرفی توله‌ها مادر تمایلی به بچه ها نشان نداد. هوا هم رو به سردی بود و بعد از پنج ساعت با مسئولیت خودم توله ها را آوردند، مادر هوشیار بود اما باز توله‌ها را نپذیرفت. توله ها نیاز به شیر داشتند بنابراین دوباره دستی شیر دادیم، در واقع چون مادر توله ها را نپذیرفت ریسک شیردهی دستی را پذیرفتیم.  

وی درباره دوشیدن شیر از مادر گفت: درست است که «ایران» دستی بزرگ شد اما می توان حداقل در فاصله دو متری برای غذا دادن حیوان نزدیک شد بنابراین امکان دوشیدن شیر او وجود نداشت.  

اکرامی تاکید کرد: همین که موفق به جفت‌گیری یوز آسیایی در اسارت آن هم با یک یوز نر از طبیعت شدیم دستاورد بزرگی است که به نظر می رسد دیگر به لقاح مصنوعی نیازی نباشد.  

دامپزشک معتمد سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره اینکه توله‌ها بوی انسان گرفتند و برای همین مادر آنها را نپذیرفت گفت: ایران اصلا به بوی انسان حساس نیست چون غذایی که می خورد اول انسان به آن دست می زند بنا بر این اگر توله ها بدون دستکش هم لمس می شدند مشکلی پیش نمی آمد.  
 

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست یوز ایرانی آهنگ حیات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست یوز ایرانی آهنگ حیات سازمان حفاظت محیط زیست یوز ایرانی آهنگ حیات سازمان حفاظت محیط زیست آنتی بیوتیک توله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۰۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت صیانت از حقوق شهروندی در رفسنجان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز کرمان؛ محمد قریب بازپرس دادسرای رفسنجان در حاشیه بازرسی گشت کمیته صیانت از حقوق شهروندی و احیای حقوق عامه گفت: این کمیته به دستور دادستان و ریاست دادگستری تشکیل شده و با همکاری کارشناسان بهداشت، شبکه دامپزشکی و تعزیرات در سطح شهر به اصناف مختلف مراجعه و با هر نوع تخلف و جرم با اعلام نظر کارشناسان رشته مربوطه و حضور ما به عنوان نماینده دادستان و بازپرس دادسرا برخورد لازم با اصناف متخلف انجام می شود.

وی تصریح کرد: تهدید علیه بهداشت عمومی جرم است و قانونگذار برای آن مجازات گذاشته و برخورد لازم در صحنه از جمله پلمب آن مجموعه انجام و  در نهایت شخص متخلف که  مسئولیتی دارد باید پاسخگو باشد.

قریب افزود: مهمتر از آن جنبه بازدارنده و بازتابی است که راجع به اصناف دیگر دارد و هر لحظه باید به فکر این باشد که کمیته در محل حاضز می شود و  بر این اساس از تخلف جلوگیری خواهد شد.

وی در ادامه توضیح داد: در بازدید ازچند واحد صنفی از جمله فروشگاه های زنجیره ای و  رستوران ها در رفسنجان  کارشناسان بهداشت، دامپزشکی و اداره تعزیرات و اصناف   به متخلفان تذکراتی داد ند.

بازپرس دادسرای رفسنجان ابراز داشت: در این بازدیدها فقط دو واحد صنفی نقایصی را داشتند که هم جریمه نقدی شدند و هم  تذکر داده شد و از مسئولان تعهد گرفته شد که تا ۴۸ ساعت آینده چنانچه این نقایص برطرف نشود اقدام قانونی از جمله پلمب محل انجام می شود

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • کشف وتوقیف ۲۲ بسته نوشابه انرژی زا قاچاق در ورزنه
  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • زایمان موفق خانم دامغانی در خانه با کمک اورژانس
  • گشت صیانت از حقوق شهروندی در رفسنجان
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • تمدید مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی تا ۲۵ اردیبهشت ماه
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند