Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان البرز گفت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد اراضی ملی استان تثبیت شده و اسناد تک برگی این اراضی هم صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان البرز، حسین فاضلی هریکندی امروز یکشنبه در آیین جشن انفال استان البرز و رونمایی از سامانه پنجره واحد زمین در این استان که با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، رییس سازمان منابع طببعی و آبخیزداری کشور و جمعی از مسئولان قضایی استان البرز برگزار شد به ویژگی های استان اشاره و بیان کرد:   البرز ویژگی منحصر به فردی دارد و این ویژگی ظرفیت‌های متعددی را برای استان ایجاد کرده و متاسفانه آسیب‌هایی را متوجه اراضی ملی و منابع طبیعی و اراضی کشاورزی استان داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین فاضلی هریکندی افزود: در سه سال گذشته تدبیر خاصی برای صیانت از حقوق عامه به ویژه در بخش زمین در مجموعه قضایی استان البرز انجام شد که نمونه آن تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری بوده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه این قرارگاه زیرمجموعه شورای حفظ حقوق بیت المال و حقوق اراضی و منابع طبیعی استان است، تصریح کرد: در این قرارگاه ۵ حوزه از حوزه حقوق عامه پیگیری می شود و ۴ حوزه نیز در این بخش مختص به حوزه زمین است.

مانع شهرستان شدن البرزی شدیم

وی افزود: شرایط استان البرز از حیث اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صورتی بود که اگر اقدامی برای تشکیل این قرارگاه انجام نمی‌شد، از جهت تغییر کاربری غیرمجاز و ویلاسازی قطعا به جای می رسیدیم که استان به شهرستان البرز تبدیل می‌شد.

فاضلی هریکندی با اشاره به اقدامات قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری، اظهار کرد: در مجموع ۵ سال گذشته از سال ۹۴ تا سال ۹۸ کل آزادسازی که در حوزه تغییر کاربری و جلوگیری از تغییر کاربری در استان انجام شده بود، حدود ۳ هزار و ۱۹۷ هکتار بوده؛ لذا با تشکیل این قرارگاه از ابتدای سال ۹۹، به تنهایی در سال ۹۹، از تغییر کاربری ۳ هزار و ۸۷۳ هکتار اراضی جلوگیری شده است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۹ هزارو ۴۳۵ هکتار رسیده که این موضوع مربوط به جلوگیری از تغییر کاربری بوده و این نبوده که ساختمانی ساخته و تخریب شود.

رئیس کل دادگستری استان البرز ادامه داد: متاسفانه در سال ۱۴۰۰ ، ۱.۶ دهم از مساحت کل استان و ده درصد از مساحت کل اراضی کل کشاورزی استان در معرض تغییر کاربری بوده است.

وی با بیان اینکه از روش شرکت‌های دانش بنیان در این بخش استفاده کردیم بیان کرد: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان البرز از ابتدای سال ۱۴۰۰ سامانه‌ای به نام سامانه کشت یار را در استان راه اندازی کردیم که به صورت برخط تغییراتی که در حوزه زمین انجام می شود را درصد کند.

فاضلی هریکندی بیان کرد: کمتر از یک هفته اقدام مقابله‌ای برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی با استفاده از این سامانه را صورت خواهیم داد که این موضوع مورد تقدیر رئیس قوه قضاییه نیز بوده است.

رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به توفیقات تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری در زمینه آزادسازی بستر رودخانه ها تاکید کرد: در سال ۱۳۹۹، ۱۳ هکتار آزادسازی صورت گرفته که مخصوصاً این مسئله مربوط به حوزه رودخانه آتشگاه در ساوجبلاغ و چهار رودخانه و طالقان بوده که در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۱۶ هکتار رسید. در زمینه آزادسازی رودخانه ها شاهد افزایش ۲۲ درصدی در آزادی سازی بستر رودخانه ها و تصرفاتی که در این حوزه انجام شده ، بودیم.

وی با اشاره به دستورات رئیس قوه قضاییه در زمینه رودخانه کرج بیان کرد: اقداماتی که در این بخش صورت گرفته بعد از حدود ،۸۰ تا ۹۰ سال بوده است یعنی از زمانی که جاده چالوس مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و تصرفاتی شکل گرفته است، لذا سال گذشته ساماندهی در مورد مسئله در دادگستری استان انجام و گزارشی را در این زمینه به رئیس قوه قضاییه ارسال شد.

وی تاکید کرد : در ادامه و در جلسه ۲۷ دی ماه سال گذشته شورای عالی قضایی و پس از آن جلسه شورای عالی حفظ بیت المال که در ۲۸ دی ماه همان سال برگزار شد، رئیس قوه قضاییه دستور داد که کار آزادسازی بستر رودخانه ها شروع شود و آغاز این موضوع هم با شروع چند فاز از آزادسازی بستر رودخانه کرج در جاده چالوس همراه شد.

وی تاکید کرد : سال گذشته غریب به ۸ هکتار از بستر رودخانه کرج و جاده چالوس آزادسازی شده، با توجه به دستور رئیس قوه قضاییه، کمیته‌ای در مورد این موضوع در دادگستری استان تشکیل شد.

فاز بعدی آزادسازی رودخانه کرج آغاز می شود

فاضلی هریکندی ادامه داد: هفته جاری مجدد عملیات آزادسازی اراضی رودخانه کرج انجام خواهد شد.

فاضلی هریکندی با اشاره به حوزه آزادسازی اراضی ملی گفت: ما در سال ۹۹ حدود ۳۶ هکتار آزادسازی اراضی ملی را داشتیم که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۸۰۳ هکتار رسیده است. بنابراین ما حدود ۲ هزار و ۱۱۹ درصد افزایش درباره آزادسازی اراضی ملی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ داشتیم.

وی با اشاره به بحث کاداست اراضی ملی بیان کرد: تا زمانی که اسناد ملی تثبیت نشود و حدود آن مشخص نشود قطعا همیشه باید شاهد مشکلات باشیم.

رئیس کل دادگستری استان البرز تاکید کرد: حدود ۶۰ درصد از مساحت کل استان البرز را اراضی ملی و ۱۶ درصد از مساحت استان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد و مابقی هم اراضی شهری و‌ جاده های موجود هستند.

وی تاکید کرد: امروز می توانیم اعلام کنیم که از ۳۴۹ هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی ملی استان، کلیه اراضی ملی استان تثبیت شده و اطلاعاتش در سامانه جامع املاک در ثبت، تثبیت و بارگذاری شده است. علاوه بر این برای حدود ۳۴۸ هزار و ۱۵۴ هکتار از این اراضی، اسناد کاداستی و تک برگی و یا حد نگاری صادر شده است.

هریکندی بیان کرد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد اراضی ملی استان تثبیت شده و اسناد تک برگی این اراضی هم صادر شده است.

انتهای پیام

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: البرز اراضی ملی دادگستری البرز سند تک برگی رئیس کل دادگستری استان البرز تغییر کاربری اراضی ملی استان رئیس قوه قضاییه آزادسازی اراضی فاضلی هریکندی بستر رودخانه رودخانه کرج بیت المال سال ۱۴۰۰ رودخانه ها سال گذشته تک برگی سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۱۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی سه هزار مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ فرمانده یگان حفاظت از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: بیش از سه هزار مورد تغییر کاربری غیرمجاز در زمینهای کشاورزی استان سال گذشته شناسایی شد که بیشترین میزان در ارومیه با بیش از دو هزار و ۴۰۰ مورد بود.

سرهنگ بهرام تقی زاده افزود: استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی در دریافت گزارشها و همچنین هماهنگی با نیروهای منابع طبیعی و انتظامی در واکنش سریع به متخلفان از ویژگیهای بارز یگان حفاظت اراضی کشاورزی استان در برخورد با تغییر کاربری‌های غیرمجاز است.

سرهنگ تقی زاده اظهارکرد: با هدف ارتباط مردمی برای اطلاع‌رسانی جهت پیشگیری و برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی زراعی و باغی و اراضی ملی سامانه ارتباط مردمی ۱۳۱ ویژه حفاظت از اراضی کشاورزی استان به صورت شبانه‌روزی آماده برخورد با متصرفان و سودجویان در عرصه‌های کشاورزی است.

وی گفت: سالانه در فروردین‌ماه بیش از صدها مورد تخلف ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی در استان شناسایی و در مرحله ابتدایی و پی‌کنی، دستور توقف عملیات صادر می‌شود.

سرهنگ تقی زاده، با اشاره به فعالیت ۲۲ گشت یگان حفاظت از اراضی کشاورزی در استان به صورت شبانه‌روزی است، افزود: در فروردین امسال ۲۱۲ فقره اخطاریه در زمینه تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی استان صادر و عملیات اجرایی آنها متوقف شد.

فرمانده یگان حفاظت از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: در این مدت ۱۵ فقره احکام در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ و سه مورد حکم قطعی قضایی تخریب مستحدثات غیرمجاز در اراضی کشاورزی در سطح استان اجرا شده است.

دیگر خبرها

  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • قیمت گذاری پرونده زمینهای تغییر کاربری یافته در آمل
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • آزادسازی اراضی ملی بابل با حکم دادگاه
  • برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز
  • لزوم تغییر مسیر رینگ چهارم و آزادسازی اراضی در محدوده سیتی‌سنتر و راه‌آهن
  • شناسایی سه هزار مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در آذربایجان‌غربی
  • 39 تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد
  • ۳۹ تغییر کاربری غیر مجاز در ساری قلع و قمع شد