Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، «حسین فاضلی هریکندی» روز یکشنبه  در مراسم جشن انفال و افتتاح سامانه پنجره واحد زمین استان البرز افزود: نتیجه اقدامات و تلاش های صورت گرفته از سوی تمام دستگاه های استانی و ملی این است که امروز می توانیم اعلام کنیم از ۳۴۹ هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی ملی البرز تمام اراضی ملی تثبیت و در سامانه  ثبت و جامع  املاک ثبت و بارگذاری شده و علاوه بر تثبیت آن برای  حدود ۳۴۸ هزار و ۱۵۴ هکتار از این اراضی اسناد کاداستری صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته با هدف جلوگیری از تصرف غیر مجاز اراضی ملی و تغییر کاربری های اراضی کشاورزی در این استان گفت: در سه سال گذشته تدابیر خاصی برای صیانت از حقوق عامه به خصوص در بخش زمین در مجموعه قضایی استان با تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری اندیشیده شده است.

وی اضافه کرد: در این قرارگاه پنج حوزه از حقوق عامه پیگیری که چهار حوزه مختص زمین از جمله اراضی ملی، منابع طبیعی، تغییر کاربری اراضی کشاورزی، رودخانه، چاه ها و محیط زیست است.

فاضلی هریکندی ادامه داد: در واقع  شرایط البرز از حیث اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صورتی بود که اگر اقدامی در خصوص تشکیل قرارگاه و پیگیری موضوعات مرتبط با زمین صورت نمی گرفت از جهت تغییر کاربری غیر مجاز و ویلاسازی به طور قطع شاهد این بودیم که استان تبدیل به یک شهرستانی به نام البرز می شد و دیگر هیچ  اراضی ملی و کشاورزی در آن وجود نداشت.

وی با بیان اینکه در این قرارگاه کلیه دستگاه های متولی عضویت دارند تصریح کرد: از سال ۹۴ تا ۹۸ کل آزاد سازی در حوزه تغییر کاربری در البرز انجام شده بود حدود سه هزار و ۱۹۷ هکتار بوده این در حالی است که با تشکیل قرارگاه که از ابتدای سال ۹۹ فعالیت خود را شروع کرده ظرف یک سال سه هزار و ۸۷۳ هکتار از تغییر کاربری جلوگیری شده است.

فاضلی هریکندی گفت: این در حالی است که در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۹ هزار و ۴۳۵ هکتار رسیده که این موضوع جلوگیری از تغییر کاربری بوده که در واقع ۱۴۴ درصد بیشتر از سال ۹۹ بوده است.

رییس کل دادگستری البرز با اشاره به اینکه  سال گذشته ۱.۶ دهم درصد از مساحت کل استان و ۱۰ درصد از مساحت کل اراضی کشاورزی البرز در معرض تغییر کاربری اراضی قرار داشتند اظهار داشت: از طریق اقدامات صورت گرفته از این تغییر کاربری ها جلوگیری شده است.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی سامانه کشت یار برای رصد تغییر کاربری اراضی در البرز گفت: که به صورت بر خط تغییراتی که در حوزه کشاورزی در استان صورت می گیرد را رصد و در کمتر از یک هفته نیز اقدام مقابله ای برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی با استفاده از این سامانه صورت می گیرد.

فاضلی هریکندی با اشاره به رونمایی از  پنجره واحد مدیریت زمین در البرز خاطر نشان کرد: توفیق دیگری که در استان صورت گرفته در حوزه آزاد سازی در بستر رودخانه ها است که در همین رابطه در البرز در سال ۹۹ افزون بر ۱۳ هکتار آزاد سازی صورت گرفته که به خصوص در حوزه رودخانه آتشگاه در ساوجبلاغ و طالقان بوده که در سال ۱۴۰۰ این میزان به ۱۶ هکتار رسیده است.

وی ادامه داد: در حوزه بستر رودخانه کرج که دستور خاص ریاست قوه قضاییه بود با توجه به اینکه تصرفات در این حوزه سابقه ای ۸۰ تا ۹۰ ساله دارد در سال گذشته ساماندهی این رودخانه در برنامه ها قرار گرفت و به همین منظور تقریبا تمام دستگاه های حاکمیتی رفع تصرف صورت گرفته و در مرحله ساماندهی است.

فاضلی هریکندی گفت: همچنین علاوه بر آن حدود ۲۲ مورد املاک شخصی که تصرفاتی داشتند به صورت داوطلبانه نسبت به رفع تصرف اقدام کرده و بر همین اساس در سال گذشته حدود هشت هکتار از بستر رودخانه کرج در جاده چالوس آزاد سازی شد.

وی با اشاره به تشکیل کمیته تخصصی با دستور ریاست قوه قضاییه با هدف آزاد سازی بستر رودخانه کرج بیان داشت: از همین هفته به صورت تدریجی عملیات آزاد سازی بخش دیگری از رودخانه کرج آغاز می شود.

رییس کل دادگستری البرز در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع چاه های غیر مجاز اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹، ۴۷۵ حلقه چاه غیر مجاز مسدود شد و در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۷۳۱ حلقه چاه رسیده که افزایش ۵۴ درصدی در این بخش را شاهد هستیم.

فاضلی هریکندی با بیان اینکه در حوزه مسدود کردن چاه های غیر مجاز با احتیاط باید پیش برویم تاکید کرد: از یک سو فرونشست زمین و کاهش آب های زیر زمینی را داریم و از سوی دیگر بخش کشاورزی است که بر همین اساس باید با یک تدبیری پیش برویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به آزاد سازی اراضی ملی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۹ بالغ بر ۳۶ هکتار آزاد سازی اراضی ملی را داشته ایم که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۸۰۳ هکتار رسیده که از این میزان ۷۰۰ هکتار در شهرستان نظرآباد بوده که با حکم قضایی صورت گرفته رفع تصرف شده است.

فاضلی هریکندی در ادامه با اشاره به اینکه ۶۰ درصد از مساحت کل البرز در حوزه ملی است افزود: این در حالی است که حدود ۱۶ هکتار از اراضی این استان در حوزه کشاورزی می باشد، بر همین اساس برای اجرای طرح کاداستر نیاز بود تا کارگروه هایی را تشکیل دهیم.

رییس کل دادگستری البرز در بخش دیگری از سخنان خود به چالش های صورت گرفته در صدور اراضی ملی اشاره کرد و گفت: یکی بحث تداخلات با اراضی استان های دیگر بود که در حوزه طالقان و نظرآباد تداخلاتی داشتیم که با پیگیری های صورت گرفته برطرف شده است، همچنین تداخل با اسناد وقفی یکی دیگر از مسایل بوده که این موضوع نیز در حال پیگیری می باشد.

برچسب‌ها ساوجبلاغ چالوس تصرف اراضی قوه قضاییه استان البرز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساوجبلاغ چالوس تصرف اراضی ساوجبلاغ چالوس تصرف اراضی قوه قضاییه استان البرز رییس کل دادگستری البرز تغییر کاربری اراضی اراضی کشاورزی فاضلی هریکندی بستر رودخانه بخش دیگری رودخانه کرج سال ۱۴۰۰ آزاد سازی سال گذشته اراضی ملی غیر مجاز سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۱۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۵هکتار اراضی کشاورزی چهارباغ آزاد سازی شد

جهاد کشاورزی شهرستان چهارباغ اعلام کرد: تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی دولتی جلوگیری شد.

سعید محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در البرز با تاکید بر اهمیت مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز در حیطه وظایف سازمان جهاد کشاورزی، اظهار کرد: طی آخرین عملیاتی که از سوی از اداره صورت گرفت ۱۷۵ هکتار از اراضی تصرف شده چهارباغ آزاد سازی شد.

مدیر اداره جهادکشاورزی چهارباغ ادامه داد: این تغییر کاربری‌ها در روستای «قوهه» بخش مرکزی در حال وقوع بود که با حضور نماینده دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان، مدیریت جهاد کشاورزی، عوامل نیروی انتظامی، یگان امداد، کلانتری‌های تابعه و با همکاری شهرداری چهارباغ و ادارات خدمات رسان برق و گاز نسبت به اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی اقدامات مقتضی به انجام رسید.

محمدی ارزش اراضی که از تغییر کاربری آن جلوگیری شده را حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان عنوان کرد.

وی با بیان اینکه این اراضی در ۱۶۰ قطعه تعریف شده بود، اضافه کرد: در خصوص دیوارکشی غیرمجاز، ویلا و بنای غیرمجاز در حال ساخت، دپوی مصالح، استخر و محوطه سازی اقدامات قانونی انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چهارباغ افزود: بنای غیرمجاز در حال ساخت ۱۲ مورد به مساحت تقریبی ۳۵۰۰ مترمربع، دپوی مصالح ۵۰ مورد مساحت تقریبی ۱۱۰۰۰ مترمربع و استخر ۹ مورد به مساحت تقریبی ۱۵۰ مترمربع تخریب و آزادسازی شد.

به گفته محمدی محوطه سازی ۴۵ مورد به مساحت تقریبی ۷۵۰۰ مترمربع، که اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها نسبت به مستحدثات غیرمجاز مذکور صورت پذیرفت؛ همچنین تعداد ۶ انشعاب برق غیر مجاز و ۷ مورد انشعاب گاز غیر مجاز با همکاری عوامل محترم اداره خدمات رسان برق و گاز قطع و جمع آوری شد.

کد خبر 750867

دیگر خبرها

  • ۲۷ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در مزارع آمل تخریب شد
  • جرایم مدیران شهری در البرز تحت رصد معاونت پیگیری پرونده‌های خاص
  • ۱۷۵هکتار اراضی کشاورزی چهارباغ آزاد سازی شد
  • مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی زراعی البرز
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • قلع و قمع ۱۲ فقره تغییر کاربری غیرمجاز در آمل
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی در استان آذربایجان غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی