Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر روازاده نوشت: در کنار غربالگری از تالاسمی نام برده می شود که قطعا این موضوع توطئه ای برای کاهش جمعیت و برخورد با طرح جوانی جمعیت است؛ زیرا که موضوع تالاسمی در غربالگری هیچ جایگاهی ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حکیم دکتر حسین روازاده؛ پژوهشگر طب ایرانی – اسلامی و پزشک دغدغه مند در حوزه بهداشت و سلامت جامعه در یادداشتی ضمن تقدیر از طرح مجلس برای حمایت از افزایش جمعیت و مقابله با سقط های جنین گسترده در قالب های قانونی و غیرقانونی نوشت:

مجلس و دولت انقلابی در راستای پیشبرد منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی برای افزایش جمعیت این مرز و بوم طرح جوانی جمعیت را تصویب و در مرحله اجرا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح ضمن ارائه بسته های تشویقی به زوجین برای افزایش موالید، حمایت هایی نیز از زوج های نابارور و جلوگیری از سقط جنین شده است. در کنار این ما با پدیده ای به نام غربالگری در سال های گذشته روبه رو بودیم که بسترساز اجازه قانونی به زوج برای سقط جنین شده بود. برای مثال در غربالگری به مادران باردار عنوان می شد که قلب جنین تپش ندارد و بلافاصله مجوز سقط صادر می شد که این رویه اشتباه مرگ هزاران جنین سالم را در سال رقم می زند. در حالیکه مادرانی که صبر می کردند بعد از مدتی از طریق تشخیص، متوجه تپش قلب جنین می شدند و به بهانه سندروم داون نیز میلیون ها جنین سالم از بین رفت. غربالگری در طرح جوانی جمعت از حالت اجباری خارج شد ولی متاسفانه در حال حاضر برخی به دنبال ادامه این روند به بهانه های دیگر هستند.

در کنار غربالگری از تالاسمی نام برده می شود که قطعا این موضوع توطئه ای برای کاهش جمعیت و برخورد با طرح جوانی جمعیت است. زیرا که موضوع تالاسمی در غربالگری هیچ جایگاهی ندارد.  سال ها به بهانه سندروم داون مجوز قتل میلیون ها نوازد صادر شد در حالیکه گفته می شد غربالگری اجباری نیست ولی عملا اجباری بود و علاوه بر هزینه های سنگین، سقط جنین صورت می پذیرفت.

سال ها گذشت تا عده ای از دلسوزان و بزرگان کشور دست به اقدام د ربرابر این اقدام شوم بزنند و این غائله پایان یافت. اما تا این زمان،  ۲۵میلیون جوانی که می توانستند در حال حاضر به مملکت خدمت کنند، اصلا دنیا نیایند. هرچند که مقاومت هایی در سطوحی مانند وزارت بهداشت برای جلوگیری از حذف غربالگری صورت پذیرفت ولی این پدیده شوم به زباله دان تاریخ افتاد.

این توصیه دهشتناک هرگز نباید تکرار شود و هرگز نباید اجازه داد کلمه غربالگری در هیچ محیطی سلامت انسان ها را به خطر اندازد. خیانتکاران و خائنین به این مرز و بوم و بشریت به همراه خودی های ناآگاه، اخیرا برای احیای غربالگری موضوع تالاسمی را مطرح کرده اند. یعنی اینکه قصد دارند به بهانه مبارزه با تالاسمی غربالگری را زنده کنیم و یا نگذاریم به فراموشی سپرده شود و کشتار جمعی  جوانان کشور را زیر این چتر ادامه دهیم.

مسئولین محترم بدانند که نگارنده این متن یکی از چند نفری بود که در ماههای اول انقلاب اسلامی  زمانیکه این بلای خانمان‌سوز توسط انگلیسی ها در کشورمان اشاعه یافت و سالیانه چند هزار تالاسمی ماژرو روی دست کشور می گذاشت و تعدادی با هزینه های هنگفت برای پیوند مغز استخوان به اروپا فرستاده می شدند تا سرمایه ملی را هزینه برخی طبیبان یهودی صهیونیست کنند؛ ما با همکاران نمان راه حل پیشگیری از ایجاد تالاسمی ماژرو را با مسئولین ذی ربط مطرح کردیم و حدود چهل سال پیش  راه حل ارائه نمودیم و این راه حل منجر به این شد که اولا برای بیماران موجود پیوند مغز استخوان در شیراز انجام شود و دوم اینکه در زمان قبل از عقد زوجین حتما آزمایش تالاسمی انجام دند. بعد از آزمایش اگر مشخص می شد که اگر مینور بودند باهم ازدواج نکنند. ولی می بینیم که مسامحه غیرقابل وصفی در این مورد می شود، بسیار سهل و آسان است که تا قبل از ازدواج که حداقل بیست سال وقت وجود دارد؛ همزمان با تعیین گروه خونی؛ تالاسمی هم مورد آزمایش قرار گیرد و در کارت خونی ثبت شود و بدین وسیله فرد نسبت به مینور بودن یا نبودن خود آگاهی پیدا می کند. متاسفانه در حال حاضر تنها در زمان ازدواج این آزمایش انجام می شود و بعد از اینکه زوج ها تمام کارهای خرید و عقد و ... را انجام می دهند، در محضر از آنها درباره آزمایش تالاسمی سوال می شود! به راحتی می توان در پرونده سلامتی افراد نوع تالاسمی از همان ابتدا ثبت شود.

این در حالیست که با وجود آنکه نباید کسانیکه مینور هستند، ازدواج کنند، شنیده می شود که پزشکانی هستند که کسانیکه مبتلا به تالاسمی مینور هستند را تشویق به ازدواج می کنند و می گویند اگر بچه دار شدید و ناقص هم بود در غربالگری مشخص می شود و سقط می کنیم!

به هر حال نباید اجازه چنین روندی را در حالیکه طرح جوانی جمعیت با جدیت در حال اجراست، داد و به بهانه های مختلف از جمله تالاسمی مجوز غربالگری را مجدد داد. میلیون ها جنین سالم در سال های گذشته از بین رفتند که چنین جنایتی در تاریخ ما کم سابقه بود و انشالله دیگر شاهد چنین توطئه هایی نباشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: طرح جوانی جمعیت سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۲۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، غربالگری نوزادان یکی از مهم‌ترین اقدامات پزشکی برای مراقبت‌های اولیه کودکان است. این فرایند به منظور شناسایی زودهنگام بیماری‌ها و اختلالات مادرزادی در نوزادان انجام می‌شود. هدف از غربالگری، امکان تشخیص به موقع و درمان سریع این اختلالات است تا از بروز عوارض جدی و غیر قابل بازگشت پیشگیری شود.

در طول چند دهه گذشته، برنامه‌های غربالگری نوزادان به طور چشمگیری گسترش یافته و اکنون به بخش جدایی ناپذیر مراقبت‌های بهداشتی نوزادان تبدیل شده است. این برنامه‌ها شامل آزمایش‌های متعددی برای تشخیص زودهنگام بیماری‌های متابولیکی، هورمونی، ژنتیکی و سایر اختلالات است که می‌تواند سرنوشت زندگی کودک را تغییر دهد.

علی رغم پیشرفت‌های چشمگیر در این زمینه، چالش‌های متعددی همچنان وجود دارد. چالش‌هایی مانند دسترسی نامناسب به مراکز بهداشت غربالگری در برخی مناطق، هزینه تست غربالگری نوزاد و موضوعات غیره که نگرانی‌هایی برای والدین نوزادان به وجود آورده است. در این مقاله، به بررسی اهمیت، بهترین زمان آزمایش غربالگری و کلیات تست غربالگری نوزاد خواهیم پرداخت.

اگر در انتظار فرزندتان هستید که هنوز متولد نشده است و در حال حاضر نگرانی برای محافظت از سلامت فرزندتان دارید، این مقاله کمک بسیاری به شما خواهد کرد تا اطلاعات کافی درمورد غربالگری نوزاد به دست آورید.

غربالگری نوزادان چیست؟

غربالگری نوزاد جزو خدمات بهداشت عمومی است که در این فرایند یک سری تست‌ها برای نوزادان طی چند روز هفته انجام می‌شود. در غربالگری، نوزادان تازه متولد شده برای گروهی از اختلالات سلامتی که در بدو تولد ممکن است دچار آن شوند، مورد آزمایش قرار می‌گیرند.

با یک آزمایش خون ساده، پزشکان می‌توانند شرایط نادر ژنتیکی مرتبط با هورمون و متابولیک را که می‌تواند باعث مشکلات جدی سلامتی شود بررسی کنند.

غربالگری نوزادان به پزشکان امکان می‌دهد بیماری‌های مرتبط نوزادان را به سرعت تشخیص دهند تا در صورت وقوع بیماری، درمان را در اسرع وقت آغاز کنند.

دلیل غربالگری نوزادان

برای نوزادانی که مشکل سلامتی دارند، انجام آزمایش غربالگری می‌تواند مزایای بسیار زیادی داشته باشد. آزمایش غربالگری نوزاد با هدف شناسایی نوزادانی است که ممکن است سالم به نظر برسند؛ اما دارای یک بیماری نادر سلامتی هستند که اگر درمان نشود ممکن است آسیب جدی برای نوزاد ایجاد کند. تست غربالگری مانند آزمایش پاشنه پای نوزاد می‌تواند مشکلات سلامتی مانند زردی نوزاد آشکار کند.

بیماری‌هایی مانند زردی نوزادان یا همان یرقان خطر جدی برای سلامت نوزاد دارند و باید در اسرع وقت درمان شوند.

بنابراین، درمان زودهنگام بیماری‌ها می‌تواند سلامت نوزادان را بهبود بخشد و از ناتوانی شدید یا حتی مرگ نوزاد نیز جلوگیری کند.

غربالگری نوزادان چند مرحله است؟

غربالگری بر اساس هر نوزادی ممکن است متفاوت باشد؛ اما به طور کلی آزمایش غربالگری نوزاد شامل مراحل زیر است:

غربالگری شنوایی نوزادان

آزمایش شنوایی نوزاد بلافاصله پس از تولد نوزاد انجام می‌شود. اگر در بیمارستان زایمان کنید، ممکن است قبل از ترخیص شما و نوزادتان، این آزمایش به شما پیشنهاد شود. در غیر این صورت، این تست غربالگری توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی یا پزشک متخصص در چند هفته اول تولد نوزاد انجام می‌شود. در این آزمایش با استفاده از هدفون‌های کوچک و نرم افزار ویژه، تیم پزشکی بررسی می‌کند که کودک شما چگونه به صدا و امواج صوتی پاسخ می‌دهد.

آزمایش پاشنه پای نوزاد

آزمایش پاشنه پای نوزاد شامل گرفتن نمونه کوچکی از خون نوزاد برای بررسی بیماری‌های نادر اما خطرناک (زردی نوزاد) است. یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی از پاشنه پای نوزاد چند قطره خون را روی کارت‌های مخصوص جمع آوری می‌کند تا برای آزمایش به آزمایشگاه فرستاده شود. پس از غربالگری نوزادان در مراکز بهداشت نتایج این آزمایش غربالگری معمولاً زمانی که کودک شما پنج الی هفت روزه شود آماده می‌شود.

آزمایش قلب نوزاد

این آزمایش برای بررسی شرایط قلبی شناخته شده به عنوان نقص مادرزادی قلبی یا CCHD استفاده می‌شود. این آزمایش ساده یا استفاده از روشی به نام پالس اکسیمتری برای بررسی سطح اکسیژن در خون نوزاد انجام می‌شود.

برای غربالگری نوزادان نارس چه بیماری‌هایی مورد آزمایش قرار می‌گیرند؟

برای غربالگری نوزاد نارس بیماری‌های مختلفی تحت بررسی قرار می‌گیرد. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به تیروئید نوزادان اشاره کرد؛ این بیماری باعث کاهش سطح هورمون‌های تیروئید نوزاد و در نتیجه آن عقب ماندگی ذهنی و جسمی نوزاد می‌شود.

فنیل‌کتونوری یکی دیگر از بیماری‌هایی است که در غربالگری نوزاد مورد آزمایش قرار می‌گیرد. فنیل آلانین یکی از اسید آمینه‌های مهم و ضروری بدن است. نقص ژنتیکی آنزیم‌هایی که باعث مصرف فنیل آلانین در چرخه سوخت و ساز بدن می‌شوند، باعث افزایش سطح آن در بدن و ظهور آن در ادرار می‌گردد. در صورت درمان نشدن فنیل کتونوری، سطح بالای فنیل آلانین به بافت مغز آسیب می‌رساند و باعث عقب‌ماندگی ذهنی نوزاد می‌شود. تشخیص زودهنگام و درمان آن با رژیم‌های غذایی خاص سبب رشد طبیعی کودک می‌شود.

افزایش گالاکتوز یا همان گالاکتوزمی، کودکان مبتلا به این بیماری به دلیل نقص ژنتیکی در تولید برخی آنزیم‌ها قادر به استفاده از قند موجود در شیر نخواهند بود؛ بنابراین گالاکتوز خون نوزاد بالا می‌رود و ممکن است باعث بروز آب مروارید و آسیب به کبد و مغز نوزاد شود. از نشانه‌های افزایش گالاکتوز در بدن می‌توان به استفراغ طولانی اشاره کرد که باعث عوارض جبران ناپذیری می‌شود.

همچنین یک مورد مهم دیگر در آزمایش غربالگری نوزاد بررسی کمبود آنزیم G۶PD بوده که به دنبال آن بیماری فاویسم به همراه دارد. در این بیماری یکی از آنزیم‌های گلبول قرمز خون کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند باعث بروز بیماری‌های دیگری از جمله یرقان یا همان زردی نوزاد شود.

زردی در بین نوزادان تازه متولد شده بسیار شایع است به همین دلیل باید تست‌ها و آزمایش‌های لازم برای این بیماری انجام شود. زمانی که درجه زردی نوزاد افزایش پیدا می‌کند باید درمان این بیماری فوراً آغاز شود تا نوزاد از عوارض و خطرات احتمالی آن دور بماند.

بهترین زمان غربالگری نوزاد چه وقتی است؟

همان‌طور که اشاره کردیم بلافاصله پس از تولد نوزاد بهترین زمان غربالگری است؛ نوزادان ۷۲ ساعت پس از تولد الی ۵ روز اول زندگی خود بهتر است غربالگری شوند.

نتایج غربالگری نوزادان از نظر کم شنوایی و بیماری قلبی به محض انجام آزمایش در دسترس است.

نتایج آزمایش خون معمولاً در پنج روزگی تا روز هفتم پس از تولد نوزاد آماده می‌شود. در صورت مثبت بودن آزمایش‌های غربالگری به والدین نوزاد اطلاع داده می‌شود.

مثبت بودن تست غربالگری نوزاد به این معنی نیست که کودک قطعاً دارای شرایط وخیم پزشکی است. پزشکان برای تأیید یا رد تشخیص بیماری‌های نوزاد آزمایش‌های بیشتری را تجویز می‌کنند.

اگر بیماری خاصی برای نوزاد تشخیص داده شود، پزشکان ممکن است برای نوزاد با توجه به وضعیت او روش درمانی تجویز کند.

زمانی که نوزاد بیمار می‌شود، باید درمان آن به سرعت شروع شود. درمان نوزاد ممکن است شامل رژیم غذایی، مصرف داروهای خاص یا استفاده از دستگاه‌های درمانی؛ مانند دستگاه فتوتراپی شود.

استفاده از دستگاه فتوتراپی (نوردرمانی) زمانی صورت می‌گیرد که نوزاد مبتلا به بیماری یرقان شده باشد؛ زیرا این روش سریع‌ترین راه درمان زردی نوزاد است. زمانی که بیلی روبین خون نوزاد از حد معمول فراتر می‌شود، دستگاه زردی با تابش امواج و نورهای خاص، سبب تجزیه و دفع بیلی روبین خون نوزاد می‌شود.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 6090064

دیگر خبرها

  • بارش‌ ها ادامه دارد | کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • تلاش برای نجات ۹ نفر گرفتار در سیلاب شهرستان سرایان ادامه دارد
  • امداد برای نجات ۹ نفر گرفتار در سیلاب شهرستان سرایان ادامه دارد
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • کلکسیون مشکلات اصفهان نیازمند توجه ویژه است
  • ادامه امدادرسانی هلال احمر در ۱۱ استان متأثر از سیل
  • ادامه امدادرسانی هلال احمر در ۱۱ استان متاثر از سیل
  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود