Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- هم‌زمان با فرارسیدن فصل شکفتن گل‌های محمدی و با توجه به علاقه دیرینه مردم به این گل‌های خوشبو، این روزها در جای جای کشور آئین‌های قدیمی مرتبط با گل و گلاب درحال برگزاری است. در سمنان هم این آئین‌های ویژه با استقبال مردمی مواجه شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، آئین گل غلتان و گلاب‌گیری در شهر سمنان قدمتی حدود 400 ساله دارد؛ اما مانند بسیاری از آئین‌ها و رسوم کهن دیگر در آستانه فراموشی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آئین‌هایی که هرکدام از آنها برای خود فلسفه و گاهاً افسانه‌ای را در پس، پنهان کرده و در دل نهفته دارد؛ امروز مشغله‌های روزمره سبب شده تا رو به فراموشی بگذارد.

«گلاب‌گیری» و «گل غلتان» نوزادان از همین آئین‌های رو به فراموشی در استان سمنان است که امروز و پس از سال‌ها، جمعی از دوستداران میراث فرهنگی و معنوی این استان سعی دارند آن را با برگزاری جشنواره‌های مختلف احیا کنند.

این آئین‌ها در سال 1389 خورشیدی با شماره 177 در فهرست میراث معنوی استان سمنان ثبت‌شده است و البته در دیگر شهرهای این استان نیز مراسم‌های مشابه وجود دارد.

در همین راستا جشنواره گل غلتان و گلاب‌گیری شهر سمنان در خانه تاریخی پورحسینی‌ها در این شهر که به «خانه گردشگری سلامت» سمنان نیز موسوم است؛ برگزار و با استقبال سمنانی‌ها مواجه شد.

نخستین جشنواره گل‌محمدی و گلاب خمین برگزار می‌شودنواقص میزبانی از گردشگران نوروزی کاشان در جشنواره گل و گلاب برطرف شودگلابخان را با شعر و آهنگی از محمد معتمدی بشنوید

در این جشنواره علاوه بر گلاب‌گیری و برگزاری جشن گل غلتان نوزاد، شعرخوانی، نقالی، شاهنامه‌خوانی و اجرای موسیقی با زبان باستانی سمنان نیز برگزار شد.

انتهای پیام/363/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گلاب گیری گل غلتان آئین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۳۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی

مراسم اختتامیه جشنواره تلویزیونی «قهرمان ایران» در سال ۱۴۰۲ شامگاه پنجم اردیبهشت ماه با حضور رئیس سازمان صدا و سیما، وزیر ورزش و جوانان و تعدادی از قهرمانان و پیشکسوتان عرصه‌های مختلف ورزش در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، گفتگویی با سه ورزشکار برگزیده داشتیم که در ادامه می‌خوانید:

 امیررضا معصومی که جایزه «قهرمان فردا» را دریافت کرد گفت: از سازمان صدا و سیما تشکر می‌کنم که این کار زیبا را انجام می‌دهد و  در این سه سال اخیر این جشنواره را پیگیری می‌کند و سال به سال تعداد شرکت کنندگان برای انتخاب برترین ورزشکار بیشتر شده است.

وی افزود: امسال پنج میلیون نفر شرکت کردند و این افزایش شرکت‌کننده در نظر سنجی نشان می‌دهد که از قدرت همدلی رسانه ملی استفاده شده است و امیدوارم در سال‌های آینده همینطور ادامه‌دار باشد.

معصومی درباره تورنمنت اخیر خود گفت: ۲۰ روز آینده برای آمادگی تیم ملی در تورنمنت گرجستان شرکت خواهم کرد.

حضور بیشتر مردم در نظرسنجی‌ها باعث خوشحالی ورزشکاران می‌شود

علی نادری سرمربی فوتبال ساحلی جایزه که «برترین مربی» ورزش در سال ۱۴۰۲ دریافت کرد و گفت: از مردم عزیزمان تشکر می‌کنم که رای دادند، امیدوارم توانسته باشیم باعث شادی دل مردم شویم.

وی عنوان کرد: زمانی که ما به موفقیت می‌رسیم مسئولیت ما بیشتر می‌شود و ما باید بیشتر تلاش کنیم و به فوتبال ساحلی توجه بیشتری داشته باشیم چراکه مردم دیگر انتظار سومی از ما ندارند و منتظر مقام دیگری هستند.

نادری درخصوص عملکرد رسانه ملی توضیح داد: زمانی که پنج میلیون نفر رای می‌دهند قطعا کار رسانه ملی و عواملی است که برای این مراسم تلاش می‌کنند و اتفاق بزرگی است و سال‌های آینده مردم بیشتر شرکت می‌کنند و هر چقدر مردم بیشتر حضور داشته باشند باعث انگیزه و خوشحالی ورزشکاران می‌شود.

رشته‌های دیگر هم پخش زنده داشته باشد

ناهید کیانی که جایزه «بانوی ورزش ایران» در سال ۱۴۰۲ را دریافت کرد و گفت: حس و حال خوبی دارم، دریافت جایزه در این جشنواره‌ها برای ما خیلی با ارزش است چراکه از طرف مردم انتخاب شدیم. مسئولیت من را سنگین‌تر می‌کند امیدوارم لایق این جایگاه باشم و تا پای جان برای خوشحالی مردم کشورم بجنگم.

وی افزود: همه اتفاقات این جشنواره عالی بود و در مصاحبه‌هایی که داشتم همیشه گفتم علاقمندم که رشته‌هایی که دیده نمی‌شوند به خصوص بانوان پخش زنده داشته باشند. البته رشته ما پخش زنده دارد، اما رشته‌های دیگر هم پخش زنده داشته باشد.

او گفت: با همه وجودم برای المپیک آماده می‌شوم، خداراشکر تمرینات خوبی را پشت سر می‌گذاریم تا روز المپیک بتوانم نتیجه خوبی دریافت کنم و تمام تلاشم را می‌کنم که افتخارآفرینی کنم مسابقات سختی است، اما من از پس آن برمی آیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • (تصاویر) جشنواره گل و گلاب‌گیری میمند
  • نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی آغاز شد
  • امیریه دامغان میزبان پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان می شود
  • جشنواره‌ای با عطر و بوی گل محمدی
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری
  • مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد
  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد
  • رقابت دانش آموزان شاهرودی در جشنواره خوارزمی
  • آئین آغاز ساخت پایگاه سلامت شهدای کهنه دژ برگزار شد