Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-04@20:41:26 GMT

۲ عامل ناپایدارکننده کرونا در ایران کدامند؟

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۴۱۹۵

۲ عامل ناپایدارکننده کرونا در ایران کدامند؟

یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه هنوز سیگنال خطرناکی درباره کرونا دیده نمی‌شود و می‌توان گفت که کرونا تقریبا در کل دنیا کنترل شده است، در عین حال گفت: اینکه هنوز برخی در کشورمان واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند، می‌تواند نگران‌کننده باشد.

دکتر مسعود یونسیان در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: از روی تعداد تلفات روزانه کرونا و تعداد مواردی که روزانه آلوده می‌شوند می‌توان به این نتیجه رسید که شرایط فعلا تحت کنترل بوده و به شرایط باثباتی رسیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ عامل ایجاد ناپایداری در شرایط کنترلی کرونا

وی با بیان اینکه دو عامل می‌تواند منجر به ناپایداری این شرایط باثبات شود، گفت: یک عامل این است که واریانت جدیدی جایگزین ویروس فعلی یعنی اُمیکرون شود که اولا سرایت‌پذیری بیشتری داشته باشد و از نظر ساختار آنتی‌ژنی هم با ویروس قبلی تفاوت‌هایی داشته باشد که بدن آن را نشناسد و ایمنی ناشی از واکسن یا حاصل از ابتلا به اُمیکرون نتواند از ابتلا به آن پیشگیری کند.

عامل دوم هم که می‌تواند منجر به شکستن این تعادل شود، این است که گذر زمان باعث کاهش سطح ایمنی ناشی از واکسن یا ابتلا شود. هر یک از این دو اتفاق که رخ دهد، شرایط ما به سمت بی‌ثباتی می‌رود.

۲ شرط برای ادامه کنترل کرونا

یونسیان افزود: بنابراین فعلا شرایط باثبات است و به نظر می‌رسد که در حال حاضر نیاز به محدودیت جدیدی از نظر تعطیلی فعالیت‌ها و ... نداریم، اما دو شرط در این شرایط باید مورد توجه قرار گیرد؛ شرط اول این است که در حین انجام فعالیت‌هایمان، مواردی مانند افزایش تهویه، افزایش فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک در فضا‌های بسته را انجام دهیم. این اقدامات ضروری است که همچنان باید آن‌ها را انجام دهیم تا شرایط کنترلی دچار مشکل نشود. در عین حال شرط دوم این است که مسئولان باید نسبت به آلارمی که کارشناسان بهداشتی می‌دهند، حساس باشند. پیش از این هم اتفاق افتاده بود که کارشناسان بهداشتی موج بزرگی را پیش‌بینی می‌کردند، اما مسئولان توجهی نکرده و مثلا مدارس را بازگشایی کردند؛ بنابراین باید در تصمیم‌گیری‌ها نظرات کارشناسی مورد توجه قرار گیرد. باید توجه کرد که گاهی کارشناسان بحران را زودتر می‌بینند و ممکن است مردم عادی دو هفته بعد آن را ببینند. با رعایت این دو شرط می‌توانیم فعالیت‌های عادی جامعه را انجام دهیم.

کووید ۱۹ در جهان؛ در مرحله کنترل

وی با بیان اینکه هنوز سیگنال خطرناکی درباره کرونا دیده نمی‌شود و می‌توان گفت که تقریبا کرونا در کل دنیا کنترل شده است، گفت: البته افزایشی در جنوب قاره آفریقا داشتیم که ناشی از این است که آن‌ها هنوز پوشش مناسبی از واکسیناسیون ندارند. در مجموع می‌توان گفت که در کل دنیا در شرایط کنترل بیماری کووید ۱۹ هستیم.

وضعیت واکسیناسیون علیه کرونا در کشور

یونسیان درباره وضعیت واکسیناسیون در کشور، گفت: قطعا اینکه هنوز برخی از افراد در کشور ما واکسن کرونا را تزریق نکرده‌اند، می‌تواند نگران‌کننده باشد، اما مساله مهم این است که درصد قابل ملاحظه‌ای از جمعیت کشور هم به کرونا مبتلا شدند و حتی برخی افراد به فرم خفیف کرونا مبتلا شدند و خودشان هم متوجه نشده‌اند. باید توجه کرد که هر ابتلا مانند یک واکسن عمل می‌کند؛ بنابراین بسیاری از افرادی که واکسن کرونا تزریق نکردند یا واکسیناسیون‌شان کامل نشده، اگر قبلا به کرونا مبتلا شده باشند، درجات نسبی از مصونیت و ایمنی را دارند. نکته دیگر این است که افرادی که واکسن کرونا تزریق نکردند یا ناقص واکسن تزریق کرده‌اند، اگر به کووید ۱۹ مبتلا شوند، به فرم شدیدتر بیماری مبتلا می‌شوند. در حالی که افرادی که واکسن تزریق کرده‌اند، ممکن است با گذشت زمان به فرم‌های خفیف‌تر کرونا مبتلا شوند؛ بنابراین زمانیکه شرایط تزریق واکسن فراهم بوده و هست، افرادی که واکسن تزریق کرده‌اند یا به بیماری مبتلا نمی‌شوند یا به فرم‌های بسیار خفیف مبتلا می‌شوند.

وی درباره میزان اثربخشی واکسن کرونا و احتمال تزریق سالانه دز‌های بوستر واکسن کرونا، گفت: در حال حاضر پاسخ به این سوالات کاملا مشخص نیست. زمانیکه ما مطالعه‌ای را در یک بازه زمانی انجام می‌دهیم، می‌توانیم آن را به همان بازه زمانی تعمیم دهیم. هنوز نمی‌دانیم که مصونیت حاصل از واکسن کرونا چقدر است. البته تصورمان این است که باید واکسن کرونا را هم مانند آنفلوآنزا به صورت سالانه تمدید کنیم، اما در عین حال ممکن هم هست که نیاز به تمدید سالیانه نداشته باشد.

یونسیان ادامه داد: واکسنی مانند واکسن آنفلوآنزا که به صورت سالانه تمدید می‌شود، به این دلیل است که آنقدر ویروس آنفلوآنزا جهش پیدا می‌کند که هر سال با ویروسی مواجه می‌شویم که با ویروس سال قبل متفاوت است و اینطور نیست که ایمنی ناشی از واکسن آنفلوآنزا از بین برود، بلکه ویروس تغییر پیدا کرده است. حال آیا برای کرونا هم اینقدر تغییرات سالانه داریم یا خیر، هنوز مشخص نیست و اطلاعات‌مان کافی نیست. البته به نظر می‌رسد که واکسیناسیون علیه کرونا نیاز به تمدید داشته باشد، اما اینکه سالانه یا دو سال یکبار و... باشد، باید منتظر اطلاعات و مطالعات بیشتر باشد.

وی گفت: در حال حاضر اتفاق نظری که بین اغلب دانشمندان وجود دارد، بحث تزریق سه دز واکسن برای کل جامعه و تزریق دز چهارم برای افراد سالمند و بیماران دارای نقص سیستم ایمنی است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: کرونا در ایران افرادی که واکسن کرونا مبتلا واکسن کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد.وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد.وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع ترین خبرهای امسال دارفانی را وداع گفت‌.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902553

دیگر خبرها

  • بهترین سپرها در برابر تیغ برنده تورم کدامند؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در ایران / آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • مردان سلبریتی که فیلر تزریق کرده‌اند
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • بازدید مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از مراکز خرید گندم در خوزستان
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد