Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@13:04:30 GMT

اولین شرط خانه‌دار شدن کارگران

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۵۹۸۴

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار اولین شرط برای خانه دار شدن کارگران را داشتن امنیت شغلی آنها دانست و گفت: کارگری که قرارداد کارش موقت و سه ماهه و شش ماهه باشد چطور می تواند خانه ای را یکسال اجاره کند یا از عهده پرداخت اقساط وام مسکن برآید؟ ناطقان: علی اصلانی درباره پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری اظهار کرد: معتقدم ساخت سالی یک میلیون واحد مسکونی با شعار صورت نمی گیرد و باید در عمل به تولید مسکن روی آوریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر شرایط برای ورود به طرح‌های مسکن دشوار است چون کارگران آورده ای ندارند و اگر داشته باشند توانایی پرداخت اقساط سنگین وام مسکن را ندارند.

وی افزود: اگر حداقل مبلغ قسط سه میلیون تا چهار میلیون تومان باشد کارگری که دریافتی اش هم زیاد شود باز هم باید بیش از دو سوم حقوق خود را برای پرداخت قسط وام اختصاص بدهد.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار درعین حال مهم‌ترین بحث در خصوص مسکن کارگری را داشتن امنیت شغلی دانست و در توضیح آن گفت: قرارداد کار در بحث خرید یا اجاره مسکن مهم واثرگذار است کارگری که قرارداد کارش سه ماهه یا شش ماهه است چگونه می تواند خانه ای را برای یکسال اجاره کند و اگر بیکار شود از کجا کرایه خانه ماهانه را فراهم کند و بپردازد؟

اصلانی افزود: این کارگر جرات گرفتن وام از بانک مسکن را هم ندارد چون نمی داند تا سر برج سر کار هست یا نه و به این ترتیب زیر بار اقساط وام ودیعه مسکن نمی رود.

این مقام مسئول کارگری تصریح کرد: اگر حقیقتا به دنبال ساخت مسکن کارگری هستیم باید شرایط را برای ورود به آن تسهیل کنیم و ریل گذاری صحیحی داشته باشیم. یکی از شرایط کار این است که آیین نامه تبصره دو ماده ۷ قانون کار تدوین شود تا تکلیف شغل های مستمر و غیر مستمر و بحث امنیت شغلی و قراردادها مشخص شود و کارگر دلگرم باشد که اگر در کارخانه‌ای مشغول کار است، قرارداد یکساله دارد و با خیال آسوده وام برمی دارد و به جای کرایه خانه، قسط وام مسکن را  می دهد.

به گفته اصلانی وقتی کارگر مستاجر است می تواند از صاحبخانه برای پرداخت کرایه وقت بگیرد ولی اگر قسط بانک عقب بیافتد بانک بابت یک ماه تاخیر جریمه می کند و دغدغه امنیت شغلی باعث شده کارگران خیلی از طرح های مسکن استقبال نکنند.

رئیس کانون شورای اسلامی کار البرز درباره راهکار خانه دار شدن کارگران گفت: اولین شرط برای خانه دار شدن کارگران، داشتن امنیت شغلی آنها است. اگر حقیقتا به دنبال ساخت مسکن کارگری هستیم باید از طریق تعاونی‌های مسکن اقدام شود و این تعاونی ها را در داخل کارخانه ها راه اندازی کنیم تا کارگران عضو شوند و کارفرمایان هم در بحث تامین مسکن به کارگران کمک کنند. منبع: ایسنا برچسب ها: شرط ، خانه دار شدن ، کارگران

منبع: ناطقان

کلیدواژه: شرط خانه دار شدن کارگران خانه دار شدن کارگران مسکن کارگری امنیت شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۵۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمترین تنش کارگری سال گذشته استان، مربوط به شهرستان کرمان

ایسنا/کرمان معاون سیاسی اجتماعی فرماندار کرمان گفت: کرمان در سال گذشته کمترین تنش کارگری را در بین شهرستان‌های استان داشته و ۱۷ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱به شکایات کارگران رسیدگی شده است.

رضا نصیری امروز هشتم اردیبهشت ماه با اشاره به فعالیت کمیسیون کارگری شهرستان کرمان با تبریک هفته کار و کارگر اظهار کرد: کارگران بعنوان افرادی که در خط مقدم عرصه تولید جهاد می‌کنند، نقش بسزایی در رونق تولید و اقتصاد کشور دارند.

وی افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تامین معیشت کارگران مهمترین مسئله برای اعضای کمیسیون کارگری شهرستان کرمان است و رصد مطالبات کارگران در برنامه کمیسیون قرار دارد تا هرچه سریعتر به مشکلات این قشر رسیدگی شود.

معاون فرماندار کرمان ضمن تشریح اقدامات سال گذشته گفت: کرمان در سال گذشته کمترین تنش کارگری را در بین شهرستان‌های استان داشته و ۱۷ درصد بیشتر از سال ۱۴۰۱به شکایات کارگران رسیدگی شده است.

وی با اشاره به اینکه تشکیل کمیته بحران، بازرسی از واحدها و رفع تنش در مراکز تولیدی از اقدامات موثری بوده که در سال گذشته به همت اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان صورت گرفته، افزود: یکی از دلایل مهم وقوع تنش در جامعه کارگری، نداشتن اطلاعات لازم از دستورالعمل‌ها و نداشتن آگاهی لازم از حقوق و تکالیف کارگر و کارفرماست که طبیعتا اطلاع رسانی در این زمینه موجب کاهش تنش و اعتراضات می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارگران ۱۱ اردیبهشت تعطیل هستند؟
  • معاون وزیر کار مُنکر پیشنهاد افزایش حق مسکن شد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • مسوولان مشکلات قشر کارگری را احصا و رفع کنند
  • نشست هم اندیشی تشکل‌های کارگری استان
  • سرنوشت لایحه امنیت شغلی به کجا ختم شد؟
  • امنیت شغلی کارگران در کاشان تامین شود
  • لایحه پیشنهادی امنیت شغلی کارگران به کجا رسید؟
  • کمترین تنش کارگری سال گذشته استان، مربوط به شهرستان کرمان
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد