Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از رانندگانی که جریمه می‌شوند بر این باورند که مرتکب آن تخلف نشده‌اند و صرف نظر از درست یا غلط بودن ادعای آن‌ها، پیگیری و اعتراض به جرایم اشتباهی نیازمند طی فرآیندی است که می‌توان با اقدماتی این جریمه‌های اشتباهی را به صفر رساند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایران اکونومیست؛ جریمه‌های اشتباهی بعضاً گریبان‌گیر رانندگانی می‌شود که به طور قطع بر این باورند مرتکب آن تخلف نشده و به تبع آن، مستحقق جریمه اعمال شده نبوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به کرارت شنیده و دیده شده که به طور مثال فلان راننده می‌گوید شب گذشته در یک جاده یا یک شهر جریمه شده در صورتیکه اصلاً در محل اعمال جریمه، تردد و حضور نداشته است یا به طور مثال گفته می‌شود که جریمه از نوع تسلیمی برای یک راننده اعمال شده اما فرد مدعی می‌شود که اصلاً افسر پلیس راهور برای وی جریمه‌ای اعمال نکرده و در اختیار راننده قرار نداده است.

بعضی از جریمه‌های اشتباهی که اخیراً به کرات گزارش شده نیز به دلیل عدم اتصال سامانه وزارت راه به پلیس صورت می‌گیرد و کسی نیز مسئولیت آن را گردن نمی‌گیرد! در اینگونه موارد، عوارض آزادراهی به صورت الکترونیک توسط این سامانه‌ها مانند 'آنی‌رو' پرداخت شده اما به دلیل عدم اتصال بانک اطلاعات سامانه‌های مذکور با سامانه‌های پلیس راهور، جریمه‌ عدم پرداخت عوارض الکترونیکی برای هموطنان لحاظ می‌شود!

سامانه‌های مذکور نیز در جواب کاربران می‌گویند که مشکل از طرف آن‌ها نیست و متأسفانه تا به امروز به‌دلیل عدم وجود بانک اطلاعات مشترک بین سامانه‌های وزارت راه و پلیس راهور، کاربران قربانی شده و مجبور به پرداخت جریمه‌های تحمیلی می‌شوند!

در مواردی دیگر نیز زمان تعویض پلاک، خلافی و عوارض سالیانه شهرداری پرداخت و صفر می‌شود در صورتیکه عوارضی مانند تردد داخل طرح ترافیک، پارک حاشیه‌ای و آزادراهی بررسی نشده و متأسفانه تسویه موارد مذکور اعمال نمی‌شود؛ در اینگونه موارد نیز به دلیل عدم اتصال سامانه شهرداری و آزادراهی به سامانه پلیس، فرد خریدار پس از خرید خودرو، با حجمی از بدهی و جریمه مواجه می‌شود و زمان تردد آزادراهی و پرداخت عوارض آن یا پرداخت مبلغ پارک حاشیه‌ای با مبالغی مواجه می‌شود که از قبل تسویه نشده و به نوعی به گردن خریدار می‌افتد.

نوع دیگری از این دست جریمه‌ها، مربوط به خودروهای صفری است که از طریق تریلی از شهری به شهر دیگر جابه‌جا می‌شوند؛ در اینگونه موارد بعضاً دیده شده راننده تریلی به دلیل تخلفی همچون سرعت غیرمجاز جریمه شده اما جریمه مذکور برای پلاک خودرویی لحاظ می‌شود که روی تریلی قرار دارد!

اعمال قطعی جریمه‌های رانندگی منوط به ارسال دو پیامک برای مالک آن وسیله نقلیه است، پیامک نخست به‌معنای جریمه قطعی نیست و در این پیامک ذکر می‌شود که تخلف احتمالی صورت گرفته در حال بررسی است و اگر پیامک دوم حاوی شناسه قبض و نرخ اعمال جریمه برای مالک ارسال شود، بدین معناست که دیگر اعمال جریمه به‌صورت قطعی صورت گرفته است اما در بسیاری از موارد، پیامک‌های مربوطه توسط سامانه پلیس برای مالکان وسایل‌نقلیه ارسال نمی‌شود!

اعمال جریمه‌های اشتباهی از این جهت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند که فرد جریمه شده باید برای پیگیری و حذف جریمه‌های مذکور، وقت بگذارند و پیگیری حذف این جرائم اشتباهی فرایندی بسیار خسته‌کننده دارد که البته بسیاری از افرادی که این‌گونه جرائم برایشان لحاظ می‌شود، از پیگیری برای حذف جریمه اشتباهی خود منصرف می‌شوند و جریمه‌ها را می‌پردازند!

به هر حال در اعمال جریمه‌های اشتباهی، خطای انسانی یا سیستمی متصور است و پلیس نیز با هوشمندسازی تلاش دارد تا این خطاها به حداقل ممکن برسد که نمونه آن امکان مشاهده تصاویر دوربین‌ها حین اعمال جریمه در اپلیکیشن 'پلیس من' است.

کاربران می‌توانند پس از بارگیری اپلیکیشن مذکور، نصب، ثبت‌نام، احراز هویت و ثبت شماره پلاک خودرو، با پرداخت مبلغی از امکانات متنوع این اپلیکیشن همچون دریافت خلافی استفاده کنند البته رؤیت تصاویر خلافی فعلاً مربوط به تصاویری است که توسط دوربین‌ها ثبت شده است.

لذا اگر سامانه‌های مذکور مانند آنی‌رو وزارت راه یا شهرداری به سامانه پلیس متصل شوند، دیگر شاهد ثبت بخش قابل توجهی از این جریمه‌های اشتباهی نخواهیم بود و به این ترتیب با اتصال سامانه‌های مذکور به یکدیگر، دیگر کاربران به خاطر عدم پرداخت عوارض آزادراهی (با وجود پرداخت الکترونیکی) جریمه نخواهند شد همچنین مورد دیگر بحث تسویه عوارض شهرداری و آزادراهی در زمان تعویض پلاک است که باید مورد توجه قرار گیرد تا جریمه‌ها به گردن خریدار نیفتد.

از طرفی دیگر راه حل پیگیری و رفع جریمه اشتباهی نیازمند حضور فرد معترض دردفاتر پلیس +10 یا مراکز اجرائیات پلیس راهور در استان‌ها و شهرستان‌ها است که می‌توان با پیشبرد هوشمندسازی و امکان اعتراض به جریمه‌ها به صورت برخط یا استفاده از اپلیکیشن‌های همچون 'پلیس من' در اعتراض به جریمه‌های اشتباهی، دردسرهای ناشی از پیگیری حذف جریمه‌های اشتباهی را به حداقل رساند.

 

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جریمه های اشتباهی سامانه های مذکور اعمال جریمه دلیل عدم پلیس راهور سامانه ها جریمه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۶۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران

پس از گذشت حدود یک هفته از اعلام قانون جدید فدراسیون فوتبال، مدیر تیم فوتبال سپاهان به کمیته اخلاق احضار شد که به نظر می‌رسد راهکار جدید فدراسیون برای پیشگیری از حواشی تقابل سپاهان و پرسپولیس و پیرو آخرین بخشنامه جرایم باشگاهی باشد.

به گزارش ایسنا، در چند روز گذشته فدراسیون فوتبال در ادامه قوانین جدید این فصل، این بار سراغ صحبت‌های اعضای تیم‌ها رفت و اعلام کرد که بیانیه‌ها و مصاحبه‌های غیر فنی اعضای تیم‌ها علیه فدراسیون، سازمان لیگ، هیات فوتبال استان، باشگاه‌ها، کمیته‌های فدراسیون و اعضای باشگاه‌ها جریمه حداقل ۲ میلیارد تومانی در پی خواهد داشت که البته این قانون سکه‌ای است که دو رو دارد.

با اینکه هدف فدراسیون‌نشینان از این قوانین جلوگیری از حواشی میان باشگاهی و درگیری‌های رسانه‌ای است اما در سوی دیگر می‌تواند دموکراسی و حق انتقاد را از روح فوتبال بگیرد و تیم‌ها حق خود را در حال ضایع شدن ببینند. البته این محکومیت‌ها عموما دامن‌گیر تیم‌هایی می‌شود که در جنگ رسانه‌ای کمتر از رقبا دست دارند و با افزایش بار مالی، رغبتی به ادامه نخواهند داشت.

مجتبی فریدونی، مدیرعامل پیشین ذوب‌آهن در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: جریمه‌های فدراسیون بار مالی باشگاه‌ها را سنگین‌تر کرده و شاید لیگ را از پویایی خارج کند. باشگاه‌ها همین الان هم در بودجه‌هایشان مشکل دارند و پرداختی‌هایشان عقب افتاده است. باشگاهی که در مخارج فعلی‌اش مانده، جریمه را نمی‌تواند بپردازد.

فریدونی همچنین با انتقاد از «سیاست کسب درآمد فدراسیون از طریق جرایم،» ادامه می‌دهد: رویکرد سازمان لیگ در این مدت تنها جریمه کردن است و ظاهرا تنها ممر درآمدی سازمان لیگ و فدراسیون است. درست است که این جرایم بازدارندگی ایجاد می‌کند اما به هر حال بازیکن یا سرمربی تحت شرایط و فشار بازی ممکن است چیزی بگوید و نمی‌توان آن را با جرایم کنترل کرد. لیگ همین است و شاید با این قوانین آزادی انتقاد گرفته شود.

فرشید طالبی، بازیکن پیشین سپاهان نیز تصمیمات فدراسیون را پاک کردن صورت مساله دانست و در خصوص راه حل درست گفت: باید مشکلات را بپذیرند و برای حل آن اقدام کنند. برای این کار باید به جای اتخاذ تصمیمات سفت و سخت، با شیوه هم‌اندیشی پیش بروند.

او خاطرنشان کرد: در لیگی که تمام تیم‌ها مشکل و شکایت دارند، پس قطعا یک جای کار می‌لنگد. باید به جای محکومیت، هم‌اندیشی شود. کمیته انضباطی امسال پول کمی از جرایم نگرفته و فکر کنم لیگ ما با پول جرایم می‌چرخد! باید فدراسیون بپذیرد که در این قوانین ابهاماتی وجود دارد که باید رفع شوند.

طالبی ادامه داد: قبول دارم که برخی تیم‌ها شور موضوع را درمی‌آورند و این هم بد است. انتقاد و بیان مشکل، روش دارد. اگر قرار است حقی ضایع نشود تا زمان ورود VAR حل نخواهد شد.

مجید محافظت‌کار، مربی تیم آلومینیوم نیز در واکنش به این موضوع تصریح کرد: ما موظفیم که به قانون احترام بگذاریم اما اگر قوانین به طور یکسان اجرا شوند. اگر سرمربی تیم ما به خاطر یک مصاحبه سریعا محروم می‌شود، برای دیگر تیم‌ها نیز همین طور باشد. همسان نبودن در اجرای قوانین ما را اذیت می‌کند ولی باید احترام بگذاریم.

با این حال ابراهیم صادقی، مربی ذوب‌آهن معتقد است که بیانیه‌نویسی هیچ کمکی به فوتبال نمی‌کند و باید به مسائل فنی بپردازیم.

قوانین باید ابتدا به تصویب هیات رئیسه فدراسیون فوتبال برسند و اجرایی شوند اما شاید تدوین این مقررات دست فضاهای رسانه‌ای غیررسمی را به فضای انتشار محتوا باز کند که حقوق تیم‌ها در این موضوع یکسان نخواهد بود و همین امر می‌تواند تنش در بازی‌های حساسی چون تقابل سپاهان و پرسپولیس را بیشتر کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟
  • علت صدور برگ جریمه رانندگی اشتباهی چیست؟​
  • علت صدور «برگ جریمه رانندگی اشتباهی» چیست؟
  • چند درصد جریمه های رانندگی اشتباهی است؟ ؛ توضیحات مهم رئیس پلیس راهور
  • برخورد قاطع پلیس با خودروهای پلاک مخدوش در آذربایجان غربی
  • ۳۱۰ نفر در حوادث مربوط به موتورسیکلت در شهر مشهد جان باختند
  • قاچاقچی سوخت ۸۸۸ میلیون تومان جریمه شد
  • جریمه برای گرانفروشی خودرو
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی ایران
  • آماده‌باش فدراسیون برای ال‌کلاسیکوی فوتبال ایران