Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@08:24:18 GMT

شرط ورود ایرانی‌ها به بازار عمان

تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۶۸۳۴۰

شرط ورود ایرانی‌ها به بازار عمان

عضو سابق اتاق بازرگانی ایران می‌گوید برای آنکه کالاهای ایرانی توان حضور قدرتمند در بازار عمان داشته باشند، باید در دو حوزه کیفیت و قیمت توان رقابتی خود را افزایش دهند.

مهدی علیپور در گفت‌وگو با ایران اکونومیست، اظهار کرد: ایران و عمان از سال‌های دور با یکدیگر روابط سیاسی خوبی دارند و اصولا عمانی‌ها برای ایران و کالاهای ایرانی احترام قائل‌اند اما در عمل با توجه به مشکلاتی که در مسیر حضور قدرتمند کالاهای ایرانی در عمان وجود داشته، امکان استفاده حداکثری از ظرفیت بازار این کشور وجود نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه عمان بخش مهمی از نیازهای خود را از طریق واردات تامین می‌کند، توضیح داد: این کالاها حتی از مقاصد دور نیز به عمان می‌آیند. مثلا بخشی از نیاز عمان به شیر خوراکی از انگلیس تامین می‌شود یا سس کچاپ از آمریکا وارد می‌شود. به این ترتیب می‌بینیم که برای کالاهای ایرانی ظرفیت مناسبی وجود دارد که در این بازار فعالیت کنند اما به شرط اینکه کالاهای ایرانی کیفیت خود را بالا برده و در حوزه قیمتی نیز توان رقابت با سایر کالاها را داشته باشند.

این فعال اقتصادی با اشاره به سفر رئیس جمهور ایران به عمان، بیان کرد: هر چند هنوز جزئیات دقیقی از برنامه‌های اقتصادی این سفر منتشر نشده اما این امید وجود دارد که دو طرف بتوانند در حوزه‌هایی مانند کاهش تعرفه‌های تجاری، افزایش همکاری‌های اقتصادی و فراهم کردن بستر افزایش صادرات ایران به عمان به جمع بندی‌های جدید برسند تا امکان افزایش صادرات فراهم شود.

علیپور در پاسخ به این سوال که چرا امکان افزایش تجارت مشترک با عمان مانند آنچه که با امارات متحده عربی رخ داده وجود ندارد؟ تشریح کرد: امارات متحده عربی در سال‌های گذشته توانسته خود را به عنوان هاب تجاری منطقه تعریف کند و از این رو بسیاری از کالاهایی که از مبدا یا به مقصد کشورهای مختلف منطقه بارگیری می‌شوند، ابتدا در امارات متحده عربی تحویل شده و سپس به سمت مقاصد نهایی بارگیری می‌شوند. قطعا عمان چنین جایگاهی از نظر اقتصادی ندارد اما در عین حال ظرفیت‌های خاص خود را نیز خواهد داشت.

وی با بیان اینکه عمان می‌تواند دروازه ورود به آفریقا باشد، گفت: اگر کالاهای ایرانی امکان صادرات به عمان را پیدا کنند یا امکان تولید مشترک آنها در عمان فراهم شود، می‌توان انتظار داشت که بستر مطلوبی برای صادرات به سایر کشورهای منطقه و حتی کشورهای آفریقایی فراهم شود و از این طریق مسیری جدید برای کالاهای ایرانی باز شود.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: ایران و عمان ، صادرات

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران و عمان صادرات کالاهای ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۶۸۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از وفور کالاهای اساسی همچون شکر، روغن و برنج در بازار خبر داد و گفت: برخی به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده دست به تخلف می‌زنند و سلیقه‌ای عمل می کنند.

به گزارش مشرق، «رضا کنگری» درباره وضعیت بازار مواد غذایی، افزود: در پی تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده کالاهایی همچون چای و حبوبات و ماکارونی برخی واردکنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و کسبه دست به تخلفاتی می‌زنند که باعث به هم ریختگی بازار می‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: پیش از این مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی یک درصد و سایر کالاهای مواد غذایی ۹ درصد بوده است که اکنون برخی کالاها از ۹ درصد به ۱۰ درصد و برخی از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اخیراً مالیات ارزش افزوده چای از یک درصد به ۱۰ درصد تغییر کرده، بنابراین در این کالا شاهد افزایش قیمت خواهیم شد؛ زیرا علاوه بر تغییر نرخ ارزش افزوده با تورم سال جدید نیز روبرو هستیم.

کنگری با بیان اینکه چای محصول پرمصرف در سبد خانوار ایرانی است گفت: با وجود تغییر قیمت چای، این محصول به‌وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در بازار شکر نیز برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوری که تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالاهای اساسی چک ۱۰ درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند تا جایی که قیمت شکر در بازار به ۴۰ هزارتومان نیز رسید.

وی از آرامش در بازار برنج خبر داد و بیان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در بنکداری‌ها به ۱۱۶ هزار تومان، برنج فجر به ۷۰ هزارتومان و شیرودی به ۷۵ هزار تومان رسیده است.

کنگری درباره قیمت حبوبات نیز گفت: همچنان حبوبات در بازار بلاتکلیف است؛ زیرا برخی تجار حبوبات را با نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی وارد می‌کنند و در سامانه جامع تجارت با نرخ کیلویی ۵۲ هزار تومان به ثبت می‌رساند، اما در نهایت با نرخ کیلویی ۷۷ هزارتومان به شکل غیررسمی در بازار عرضه می‌کنند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: اکنون لوبیا چیتی با قیمت ۵۲ هزار تومان در سامانه جامع تجارت توسط تجار ثبت می‌شود، اما با نرخ ۷۷ هزار تومان به بنکداری و در بازار مصرف ۹۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ همچنین هر کیلوگرم عدس نیز با قیمت ۴۹ هزار تومان ثبت می‌شود به بنکداران ۶۹ هزار تومان فروخته می‌شود و در بازار کیلویی ۹۰ هزار تومان است.

وی بر این باور است که حبوبات با ارز دولتی تامین و وارد می‌شود؛ اما در نهایت با سندسازی با نرخ‌های بالا در بازار به فروش می‌رسد که تخلف است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • ویژگی‌ بهترین ردیاب‌های خودروی ایرانی که باید بدانید
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • معاون وزیر کشور: در حال رایزنی هستیم تا امکان ورود زائران ایران به عراق با خودرو شخصی فراهم شود